Çok sinirliyim İyi yapmış mıyım ?

Su kadin evlilikte köle mantigindan vazgecin. Kusura bakmayin ama resmen sacmaliyorsunuz.

alıntı yapamadım da evim12345 e ithafen söylüyorum. ben kadın köle olsun demiyorum. köle olmaması için dik dursun diyorum.

bu anlamı nerden hangi cümlemden çıkardınız anlamadım da napsın istiyorsunuz kadın kocasını boşasın mı? siz hepiniz boşandınız mı? yaşanan sorunları çözmek yerine sorundan kaçmak mı mantıklı olan?

Iyi ki gitmedin. Okurken umarim sonunda esimin hatiri icin gittim falan demez dedim. Kimse icin degil kendin icin yasa onlari mutlu etmek isterken sizi yok saymislar.

Iyi ki gitmedin. Okurken umarim sonunda esimin hatiri icin gittim falan demez dedim. Kimse icin degil kendin icin yasa onlari mutlu etmek isterken sizi yok saymislar.
Evet öyle yapıyorlar artık buna dur demek istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Dalga mı geçiyorsunuz siz benimle derdim ! Bu ne düşüncesizlik. Ben daha büyük problem çıkarırdım.

Konu sahibinin annesi kanser olmus esi umursamamis babasi olmus esi umursamamis evlilik bumu evlilik eslerin birbirine testek olmasi birbirlerinin dertlerine uzulmeleri degilmi. HER SEY TEK TARAFLI OLMAZ. ayrica konu sahibi BOSANSIN DEMEDIM.

Konu sahibinin annesi kanser olmus esi umursamamis babasi olmus esi umursamamis evlilik bumu evlilik eslerin birbirine testek olmasi birbirlerinin dertlerine uzulmeleri degilmi. HER SEY TEK TARAFLI OLMAZ. ayrica konu sahibi BOSANSIN DEMEDIM.

kesinlikle destek olması lazım. adamı haklı görmüyorum ben. boşanmasınlar bence de çözüm ne? siz sadece bayanın burda anlattıkları konusunda bilgi sahibisiniz. arada duyarsızlık olabilir ama belli ki adam seviyor karısını. kadının sevdiği de aşikar. herkesin kendi görüşü. bir düşünceye saçma demek yerine katılmıyorum demek daha doğrudur diye düşünüyorum.

valla bu islerde zorlama olmaz demekki hoslanmıyo ailenden benimde kayınoederim önemli bi kalp amaleşiyatı gecirdi gitmedim esim gitti bizimkileride aramadılarda aratmamda yani muhattap olmaya gerek yok simdi bana carlayanlar olabilir ama istemiyorum o ailesi hasbe kader evlenmisim ne mal olduklarını gördüö bunlara selam vermek bile fazla

belkide esin icinden kızdıgı biseyler var yani her damat dunur iyi gecincek diye bisey yok

Lorentz fena fikirleriniz yok. Fikirlerinizde katıldığım yerler var. Misal bir kadın kendini ezdirirse kaç kere evlenirse evlensin ezilme ihtimali yüksek. Bazı şeyleri değiştirmeye insanın kendinden başlaması lazım. Ama hayat o kadar basit değil, öğrenilmiş çaresizlik gibi kavramlar var ve bazen karşındakinin insan olması ile çok şey değişiyor.

Benim anlamadığım güzel fikirler bazı konulara uymaz. Bu güzel fikir sahipleri bunu neden göremez anlamış değilim. Geçen bir konu var adam kadını yerden yere sürümüş tavsiye olarak eşinin gönlünü hoş tut, onu güler yüzle uğurla, gülerek karşıla...Yahu tamam güzel tavsiyeler bunlar, gülmek gülümsemek en güzel şey de birini yerde sürüyen adama insanın gülesi gelir mi? Aldatılan kadına kırmızı gecelik tavsiyesi vereni mi ararsın daha bir sürü abuk subuk tavsiye.

Yani tabiki tüm insanlar bir şeyi dert etti mi içine atmasın paylaşsın. Ama kanserle mücadele eden anne babası olan birinin üzüntüsünü anlamak için ona ben üzülüyorum demek gerekiyorsa ağır gerizekalıdır. Kanser anne-babasını bir kere aramayan adamın karısına ama sen de üzüldüğünü onunla paylaştın mı demek çok gereksiz bence. Bu kadının iş yerinde sıkıntısı olsa adamla paylaşmamış olsa, yüzümün düşmesinden anlaması gerekiyordu dese haklısınız. Anlamamış olabilir paylaşsan iyiydi diyebilirsiniz. Ama kanser ya. Nasıl bir zeka yoksunluğu anne-babası kanser olan bir kadının üzüldüğünü/üzüleceğini anlamaz?

Yani seri katilleri topluma kazandırmalıyız gibi bir düşünce bu. O kadar öldürdüğü adama ne olacak? Bu adamım konu sahibini bu kadar incitmesi ne olacak? Anne babasına saygısız oluşu ne olacak? Elinizi kalbinize koyun, anne-babanız kanser. Eşinizin araması sorması için ona söylemeniz mi gerekir? Bu nasıl insanlık? 7 kat yabancı bile arıyor soruyor da, insanın damadı aramaz mı?

birincisi ben sadece burada okuduklarımla yorum yaptım. daha önce bayan ne yaşadı bilmiyorum.
ikincisi öyle hayata tozpembe bakan biri değilim. kendi yaşadıklarımı gözönüne alarak yorum yaptım.
üçüncüsü boşanmak en kolay olayı. kadın kocasının sevgisini hissetmese ya da sevmese gelip burda bana şöyle yaptı böyle davrandı demez.
dördüncüsü insan depresif bir durumdayken hayatındaki her şeye kötü bakar ağzından hiç kötü bir şey çıkmaz.

kadın ağır şiddet mi görmüş anlatmış ben kocanı mutlu et demişim.
kadın kocasının çocuklarına zarar verdiğinden mi bahsetmiş de ben hoşgör demişim.
kadının boşanmak istemediğini görmediyseniz benim size açıklama yapmam çok saçma.

kendi olayımı anlatayım. bebeğim vefat etti ve eşimi üzülmedi diye suçladım ben. o an beni dinlemiş olsaydınız eşimi yerden yere vurur ve nasıl öldüresi bir insan olduğunu düşünürdünüz. öyle miydi peki? elbette değildi. acımasız diye suçladığım insan duygularını dile getiremediği için depresyona girmiş bir insandı. bunları çok sonra anladım ben.

ve bilin bakalım ne oldu? eşimi tanımayan insanlar sadece benim anlatmalarımla kocamı kötülediler ve zaten yasta olan ben dolduruşa kolay geldim. kimse eşimin bana neler yaptığını benim için nelerden vazgeçtiğini bilmiyrodu. evde bana karşı ilgisini ev işlerinde bana destek olduğunu, üzülmemem için neler feda ettiğini.

bz boşandık ve bir kişi aramadı beni. sormadı nasılsın diye. eşim yine ilk arayanım ilk soranım ilk destekçim oldu...

yani bayan anlatmış zor günler yaşadım eşim bana destek olmadı diye. gerçekten destek mi olmadı yoksa ortada bi durum mu var da kadın kendi derdinden bunu mu görmedi.

bilemiyorum ben böyle şeylere karşıyım. yakın bir arkadaşım gelip bana kocam beni tartakladı beni aldattı dese onu gaza getirip kocasını kötülemem. sakinleşmesi ve içini dökmesi için yanında olurum. burda adamın ailesine hakaret edip evliliğini düzeltmek için tavsiye arayan birinin kocasını küçümsemem...

ben sonuca değil sebebe odaklanıyorum. herkesin kendi görüşü kendi düşüncesi.

ayrıca başlık sahibi diyor ki ben sürekli içimi döküyorum burada çok sorunlar yaşadım diyor. eğer inanmasaydı bir şeylerin düzeleceğine hala içini dökme derdine düşmezdi gider boşanırdı.

ben bu evliliğin kurtulabileceğine inanıyorum. kim ne derse desin...

Nereden belli ki bu? Arada kaçırdığım bir mesaj mı oldu? Ben okuduklarımdan hiç böyle bir şey çıkarmadım açıkçası. Birini seven insanın davranışları değil bunlar.

siz çıkarmadınız ben çıkardım. neyse herkesin görüşü kendine.

Allah herkesi mutlu huzurlu etsin. Hepimizin sorunları var. ben sadece yangına körükle gitmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum.

bu durumun sizin bahsettiğinz olaylar kadar ağır olduğunu düşünmüyorum. verdiğim tavsiyelerin de bu kadar basit saçma ve aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum

Kadınlar kulübünde yenisiniz sanırım. O kadar çok bir şeylerin düzelmeyeceğini düşünen ama boşanamayan kadın var ki. O kadar çok kadın aynı mevzuda her ay bir konu açıyor ki. Hayat bu kadar toz pembe değil.

bu durumun sizin bahsettiğinz olaylar kadar ağır olduğunu düşünmüyorum. verdiğim tavsiyelerin de bu kadar basit saçma ve aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum

basit belki ama saçma ve aşağılayıcı kısmını nerden çıkardınız anlamadım. Ben sadece konuyla alakasız tavsiyeler olduğunu anlatmak istedim. Kimseyi aşağılamak adetim değildir.

Öyle düşünen insanlar da olurdu ama emin olun onun da evladı o da üzülmüştür yapma diyen onlarca kadın olurdu size.

ilk defa yorum yaptım evet yeniyim. siz şunu mu demek istiyorsunuz, bayan boşanmak için burdan cesaret almaya çalışıyor biz de onu cesaretlendiriyoruz.

Lorentz
Ben sizin ilk tavsiyenize de bir şey demiyorum ama bakın konu sahibi sizi alıntılayıp güzelce anlatmış olmasına rağmen kafanızda kurguladığınız pembe tabloyu düşünerek yorum yapmakta ısrarcısınız. O yüzden diyorum her güzel fikir her konuya uymaz.
Ben fikirlerinize de güzel dedim, hak verdiğim yerler de oldu dedim. Neden bu kadar sinirlisiniz anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…