- 1 Aralık 2015
- 2.329
- 1.502
- 63
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Su kadin evlilikte köle mantigindan vazgecin. Kusura bakmayin ama resmen sacmaliyorsunuz.Tamam geçmişte ne yaşadığınızı bilmiyorum. size neler kattı neler kaybettirdi bilmiyorum. en azından şunu biliyorum ki,
dik durmayan özgüveni olmayan kendine değer vermeyen kadınlar hep kocası tarafından küçümseniyor ve ailesiyle de görüşmesine izin verilmiyor, söz hakkı da olmuyor ya da derin bi acı yaşadığı zaman destekçisi de olmuyor...
ben de eşime çok kızdım beni sindirdiğini düşündüm ve günlerce uykusuz kaldım acı çektim...
o işler öyle boşanmayla olmuyor maalesef. bugün boşanın hayatınıza alacağınız yeni bir insan da size aynı şekilde davranacak. çünkü siz değişmediğiniz müddetçe karşınıza yine aynı tipler çıkacak.
Siz bi kendinize bakın, özgüveninize, eşinizin ve ailesi karşısındaki duruşunuza ve bi seçim yapın. ya kocanızı boşayın ya da kocanızı avcunuzun içine alın...
ben boşandım bi işe yaramadı. şimdi eşimle ilişkilerimi daha sağlamlaştırmayı deniyorum.
ne mi yapıyorum? kendimi daha çok seviyorum, kendime daha çok zaman ayırıyorum, aileme daha çok değer veriyorum ve o değeri eşimin de vermesini bekliyorum. eşimin ailesine karşı yaklaşımım daha iyimser ve her yaptığım jesti de eşimin görmesini sağlıyorum ve mesaj veriyorum, aynısını senden de bekliyorum diye...
erken kalkıyorum ve eşime güzel sofralar hazırlıyorum kapıyı bakımlı ve mutlu açıyorum. kolyemi takıyorum enerjik olmaya çalışıyorum ve onu olumlu yüklemeye çalışıyorum...
yani haketmiyro diye düşünmeyin, ne olursa olsun hakediyor çünkü çocuklarınızın babası o.
ya bilemiyorum akıl vermek gibi olmasın ben boşanmanın silip atmanın doğru bi seçim olduğunu düşünmüyorum.
siz değişin ve bu evliliğin kahramanı olun. eşinizi avucunuzun içine alın. çocuklarınızı boşanmış bir ailenin mutsuz bireyleri yapmayın...
siz bu satırları yazarken bile içinizde eşinize karşı sevgiyi görüyorum ben. ondan beklentileriniz hala var. ilgi istiyorsunuz ipler kopmamış. bi yerden asılın evi ev yapan yuvayı yuva yapan kadındır. erkekler doğru kadın karşısında oyun hamuru gibidir. siz nasıl isterseniz öyle şekil alırlar.
kocanız "sen benim karımsın karım gibi davran" derken aslında şunu söylemek istemiş, "sen benimsin ve benim istediğim şeyi yapacaksın".
siz de ona sen benim kocamsın benim gibi davranmalısın mesajını vermelisiniz. o gayet kendinden emin duyguları ve kartları açık bir şekilde davranıyor. siz neden onun kadar açık değilsiniz. eminim bu olayları yaşarken eşinizin ailenizle ilgilenmek aklına bile gelmemiştir. çünkü ihtiyacınız var gibi hissetseydi emin olun yapardı.
bu evlilikte duygu eksikliği var, iletişim sorunu var.
çok biliyomuşum gibi düşünmeyin lütfen. insan yaşadığını bilir. yalnızlık şu yaşadığınız sorunlardan daha derin bir acı hissettiriyor emin olun.
Iyi ki gitmedin. Okurken umarim sonunda esimin hatiri icin gittim falan demez dedim. Kimse icin degil kendin icin yasa onlari mutlu etmek isterken sizi yok saymislar.Selamın aleyküm arkadaşlar.
Hemen konuya gireceğim. Annem kanser hastasıydi annem iyileşti şimdi babam öyle ayardır tedavi görüyor. KV ve kp ne aradı ne sordu bu zaman diliminde ne ziyaret ettiler .
Bir önceki konumda bahsetmiştim. Eşim annemlerde otururken babam rahatsızlandı biz hazırlandık annem ben eşim ben gelmiyim dedi. Babamın ve annemin hastalığı boyunca arayıp bi kere nasıl oldun anne veya nasıl oldun baba demedi bu zamana kadar ! Kvler daha bi kaç gün önce babamı ziyarete gittiler . Eşim dahil ailesi ablası vs hickimse arayıp nasıl oldun demediler aileme .
Eşimin ablasının eşi bugün bademcik ameliyatı olmuş. Kv ler aradı biz geçiyoruz sizde gelecekmisiniz diye . Eşim sordu gidelim mi diye . Ben de şimdi çıkıyoruz diye aranır mi insan dedim niye önce haber vermiyo lar bide benim de hastam var aylardır dedim niye kimse umursamadı? Neden ağızlarından o kadar bana sordular da bi geçmiş olsin çıkmadı dedim . Herkesin canı kendine dedim ben gelmiyorum istersen git sen dedim .
Sen benim karımsn farkında mısın diyor hala . Her işte tamda bunu söylüyorum dedim ne sen ne ailen dedim benim hatrm için bi telefonu bile çok gördünüz dedim siz önce benim senin karın olduğumu idrak edin sonra bakarız dedim . Ama çok sinirlendim . Artık kararlarımdan geri adım atmayı düşünmüyorum eşim mutlu olsun diye . Hep alttan aldım onu da ailesini de . Sinir hastası oldum iyice . Arada bayılmaya Başladım şuan da titriyorum sinirden . İyi yapmis miyim ? Gitmeli miydim yoksa?
Evet öyle yapıyorlar artık buna dur demek istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorumIyi ki gitmedin. Okurken umarim sonunda esimin hatiri icin gittim falan demez dedim. Kimse icin degil kendin icin yasa onlari mutlu etmek isterken sizi yok saymislar.
Sizde onlari gormezden gelin. Esin dahil buna. Ya senin hatirin saygin olur onlarda ya da onlarri gormezden gelirsin.Evet öyle yapıyorlar artık buna dur demek istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Konu sahibinin annesi kanser olmus esi umursamamis babasi olmus esi umursamamis evlilik bumu evlilik eslerin birbirine testek olmasi birbirlerinin dertlerine uzulmeleri degilmi. HER SEY TEK TARAFLI OLMAZ. ayrica konu sahibi BOSANSIN DEMEDIM.alıntı yapamadım da evim12345 e ithafen söylüyorum. ben kadın köle olsun demiyorum. köle olmaması için dik dursun diyorum.
bu anlamı nerden hangi cümlemden çıkardınız anlamadım da napsın istiyorsunuz kadın kocasını boşasın mı? siz hepiniz boşandınız mı? yaşanan sorunları çözmek yerine sorundan kaçmak mı mantıklı olan?
Konu sahibinin annesi kanser olmus esi umursamamis babasi olmus esi umursamamis evlilik bumu evlilik eslerin birbirine testek olmasi birbirlerinin dertlerine uzulmeleri degilmi. HER SEY TEK TARAFLI OLMAZ. ayrica konu sahibi BOSANSIN DEMEDIM.
valla bu islerde zorlama olmaz demekki hoslanmıyo ailenden benimde kayınoederim önemli bi kalp amaleşiyatı gecirdi gitmedim esim gitti bizimkileride aramadılarda aratmamda yani muhattap olmaya gerek yok simdi bana carlayanlar olabilir ama istemiyorum o ailesi hasbe kader evlenmisim ne mal olduklarını gördüö bunlara selam vermek bile fazlaSelamın aleyküm arkadaşlar.
Hemen konuya gireceğim. Annem kanser hastasıydi annem iyileşti şimdi babam öyle ayardır tedavi görüyor. KV ve kp ne aradı ne sordu bu zaman diliminde ne ziyaret ettiler .
Bir önceki konumda bahsetmiştim. Eşim annemlerde otururken babam rahatsızlandı biz hazırlandık annem ben eşim ben gelmiyim dedi. Babamın ve annemin hastalığı boyunca arayıp bi kere nasıl oldun anne veya nasıl oldun baba demedi bu zamana kadar ! Kvler daha bi kaç gün önce babamı ziyarete gittiler . Eşim dahil ailesi ablası vs hickimse arayıp nasıl oldun demediler aileme .
Eşimin ablasının eşi bugün bademcik ameliyatı olmuş. Kv ler aradı biz geçiyoruz sizde gelecekmisiniz diye . Eşim sordu gidelim mi diye . Ben de şimdi çıkıyoruz diye aranır mi insan dedim niye önce haber vermiyo lar bide benim de hastam var aylardır dedim niye kimse umursamadı? Neden ağızlarından o kadar bana sordular da bi geçmiş olsin çıkmadı dedim . Herkesin canı kendine dedim ben gelmiyorum istersen git sen dedim .
Sen benim karımsn farkında mısın diyor hala . Her işte tamda bunu söylüyorum dedim ne sen ne ailen dedim benim hatrm için bi telefonu bile çok gördünüz dedim siz önce benim senin karın olduğumu idrak edin sonra bakarız dedim . Ama çok sinirlendim . Artık kararlarımdan geri adım atmayı düşünmüyorum eşim mutlu olsun diye . Hep alttan aldım onu da ailesini de . Sinir hastası oldum iyice . Arada bayılmaya Başladım şuan da titriyorum sinirden . İyi yapmis miyim ? Gitmeli miydim yoksa?
ama belli ki adam seviyor karısını.
Nereden belli ki bu? Arada kaçırdığım bir mesaj mı oldu? Ben okuduklarımdan hiç böyle bir şey çıkarmadım açıkçası. Birini seven insanın davranışları değil bunlar.
Lorentz fena fikirleriniz yok. Fikirlerinizde katıldığım yerler var. Misal bir kadın kendini ezdirirse kaç kere evlenirse evlensin ezilme ihtimali yüksek. Bazı şeyleri değiştirmeye insanın kendinden başlaması lazım. Ama hayat o kadar basit değil, öğrenilmiş çaresizlik gibi kavramlar var ve bazen karşındakinin insan olması ile çok şey değişiyor.
Benim anlamadığım güzel fikirler bazı konulara uymaz. Bu güzel fikir sahipleri bunu neden göremez anlamış değilim. Geçen bir konu var adam kadını yerden yere sürümüş tavsiye olarak eşinin gönlünü hoş tut, onu güler yüzle uğurla, gülerek karşıla...Yahu tamam güzel tavsiyeler bunlar, gülmek gülümsemek en güzel şey de birini yerde sürüyen adama insanın gülesi gelir mi? Aldatılan kadına kırmızı gecelik tavsiyesi vereni mi ararsın daha bir sürü abuk subuk tavsiye.
Yani tabiki tüm insanlar bir şeyi dert etti mi içine atmasın paylaşsın. Ama kanserle mücadele eden anne babası olan birinin üzüntüsünü anlamak için ona ben üzülüyorum demek gerekiyorsa ağır gerizekalıdır. Kanser anne-babasını bir kere aramayan adamın karısına ama sen de üzüldüğünü onunla paylaştın mı demek çok gereksiz bence. Bu kadının iş yerinde sıkıntısı olsa adamla paylaşmamış olsa, yüzümün düşmesinden anlaması gerekiyordu dese haklısınız. Anlamamış olabilir paylaşsan iyiydi diyebilirsiniz. Ama kanser ya. Nasıl bir zeka yoksunluğu anne-babası kanser olan bir kadının üzüldüğünü/üzüleceğini anlamaz?
Yani seri katilleri topluma kazandırmalıyız gibi bir düşünce bu. O kadar öldürdüğü adama ne olacak? Bu adamım konu sahibini bu kadar incitmesi ne olacak? Anne babasına saygısız oluşu ne olacak? Elinizi kalbinize koyun, anne-babanız kanser. Eşinizin araması sorması için ona söylemeniz mi gerekir? Bu nasıl insanlık? 7 kat yabancı bile arıyor soruyor da, insanın damadı aramaz mı?
ayrıca başlık sahibi diyor ki ben sürekli içimi döküyorum burada çok sorunlar yaşadım diyor. eğer inanmasaydı bir şeylerin düzeleceğine hala içini dökme derdine düşmezdi gider boşanırdı.
bu durumun sizin bahsettiğinz olaylar kadar ağır olduğunu düşünmüyorum. verdiğim tavsiyelerin de bu kadar basit saçma ve aşağılayıcı olduğunu düşünmüyorum
kendi olayımı anlatayım. bebeğim vefat etti ve eşimi üzülmedi diye suçladım ben. o an beni dinlemiş olsaydınız eşimi yerden yere vurur ve nasıl öldüresi bir insan olduğunu düşünürdünüz.
Kadınlar kulübünde yenisiniz sanırım. O kadar çok bir şeylerin düzelmeyeceğini düşünen ama boşanamayan kadın var ki. O kadar çok kadın aynı mevzuda her ay bir konu açıyor ki. Hayat bu kadar toz pembe değil.
Çok düşünceli yorum yapmışsınız öncelikle bunun için teşekkür ederim.
Eşimin ailesi öyle insanlar ki evlendiğin zaman kız ailesini öldü saymalı. Ama kendi kızlarına gelince herşeyi yapabilir. Küçük bi örnek vermek istiyorum. Kızı annesinin yanında ve bizim yanımızda kocasını yerin dibine sokup çıkarıyor adamı adam yerine koymuyor bağırıp duruyor kayinvalidem müdahale ediyor sen benim kızıma bişey söylemezsin diye . Yeri geldi oğlunu doldurdu oğlu bana vururken gördü gelip ayırmak yerine .boşver o o nun cahilliği dedı. Arayıp aileme gelip beni alın dedim ailem arayıp siz nasıl insanlarsınız diyince benim aileme suç buldular . Kızının mutlu olması için benim ailem sisacaklarmis bana vurmasına kalktı dedi ki benim oğlum haklı .
Ben kendimi yırttım beni aileme göndermez diye eşime aradaki mesafem 2 saat. Beni 15 gün 21 gün de bir gönderdi el gibi görüp geldim ailemi . Bu süreç içinde hiç götürmek bile bi düşüncesi yoktu defalarca kavga ettim onlar benim ailem ne halde olduğumu Görmüyo musun dedim umursamadı. Allaha havale ettim evi tetketmeye kalktım. Beni ailemden mahrum bırakmaya hakkı yoktu . Yine yuvam yıkılmasın dedim sustum . UmursamadılaR ben defalarca aldım karşıma eşimı konuştum ama Umursamadı benden uzaklaştı soğudu. Bana ailemin bu durumuna üzülmem yetmiyormuş gibi hayatı zehir etti .
O kadar doluyum ki zaten eşime hiçbir zaman yar olmadı bana benim üzüntümü paylaşmadı benimle.
Aşırı bencil Br insan . Ben evliliğimi kurtarmanın derdine düşmüşken hiç bir şeyi sorun yapmamaya çalışırken. Ona niye gitmiyoruz buna niye gitmiyoruz un davasını yapıp günlerce konuşmadı hatta aylarca . Evle benimle alakası olmadı. Bir yuva kolay kurulmuyor. Kolay yıkmaMak için sabrediyorum ama artık haklıyım ben de bir insanım gerçekten sinir hastası oldum susup geçmekten.. neyi nasıl anlatayım o kadar çok şey yaşattılar ki bunlar bana . Geçmiş konularımı okuyabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?