Çok sinirliyim nasıl bir ülkede yaşıyoruz

Alt yapı yoksa neden gelıp baglasınlar nasıl kullanacaksınız alt yapı olmadan. İstanbulun tam gobegınde oturuyorum bende turk telekomdan İnternet aldım.. Bana ilk dedikleri sey alt yapıya bakalim yakın mı.
Alt yapı yoksa ve cok talep yoksa hıcbır firma ilgilenmez zaten

Ben sozlesmeyi imzalarken vardi bilmem anlatabiliyor muyum

vınn alın diyenler var. sakın bulaşmayın o bataklığa. güya sınırsız ama 15 gbdan sonra hızı düşüyor. ve o hızla google bile açılmıyor. 15 gb kota ile de ne yapılır bilemem. belki 144p ile videoları indirip izlersiniz. ama 144 p ile ne derece verim alırsınız tartışılır. indirmez de vınn cihazı takılıyken izlerseniz 2 gün içinde kota dolar. yani hiçbir şey yapmasanız bile o cihaz takılıyken kendi kendine internet yiyor. üstelik de çok pahalı. turkcellin vınnı 65 lira idi. bayaa pahalı yani. vodafone daha ucuzdur muhtemelen ama onun kotası da fazla değildir. yani vınn asla tavsiye etmem.

bu arada binanızda altyapı yoksa ttnet ne yapabilir ki? siz bilmiyor muydunuz binada internet olmadığını?

Bize de altyapi yok dediler en az 6 ay surer dediler. Iki ay gecti simdi baglanacakmis.

Uydunet denen bir sey var onu arastirin.

Haklı olabilirsiniz.
Devlet nereye yatırım yapacağını 4şekilde belirliyor benim gördüğüm.
1) gerçekten millet ihtiyactan kıvrandığında
2) ab uyun yasaları çerçevesinde ve bazı alanlara asgari yatırım yapılmazsa dikkat çekeceği için
3) rant
4) canı neye isterse.
4.5 g olmasın, 3G olsun ama her yerde olsun derdik bize soran olsaydı.
Maslak’a verdiği 4.5 g nin bana bir faydası Yok maalesef ki devlet vermiyor zaten
Özelleştirdi hepsini.
Başına bir kontrolör koyduysa o işini yapmıyor. Yada yapıyorsa da zaten interneti henüz altyapıya dahil etmedikleri için problem yok gibi görünüyor.

Bu dediklerim de herhangi bir parti yada hükumetten bağımsız.
Genel olarak yönetici zihniyeti.

Deprem yönetmeliği bile bu ülkede 99 depreminden sonra çıktı diyeyim, varın siz düşünün :)

Ve Türk Telekom özelleşti...
Fatma Ağaç

1990'lı yılların başından beri hep gündemde olan Türk Telekom özelleşmesi sonunda gerçekleşti. Türkiye'nin en büyük özelleştirmesi olan Türk Telekom özelleştirmesinde hisse devri tamamlanırken, yeni Yönetim Kurulu'nda Oger'den altı, kamudan dört kişi yer aldı.

Özelleştirmede tarihi bir dönemeç yaşandı. Türkiye'nin en büyük özelleştirmesi olan Türk Telekom özelleştirmesinde hisse devri tamamlandı. Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin, alıcı firma Oger Telecom'a devrine ilişkin hissedarlar sözleşmesi ile hisse rehin sözleşmesi 14 Kasım 2005'te imzalandı. Böylece, Türk Telekom'un yüzde 55'i Saudi Oger Telekom'un oldu. Türk Telekom devir töreniyle birlikte 21 yıl boyunca Lübnanlı Oger Telecom ortaklığıyla işletilecek.

1 Temmuz 2005 tarihinde gerçekleştirilen Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok satışına ilişkin ihalede, en yüksek teklifi 6 milyar 550 milyon Dolar ile Oger Telecom vermişti. Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesine karşılık alınan 6.55 milyar Dolar'lık tam bedelin ilk taksidi olan, 1 milyar 310 milyon Dolar'lık dilim de Hazine'ye aktarıldı. Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'nda Oger'den altı, kamudan dört kişi yer aldı.

Sizler başvuru yaparsanız gelir hiç talep olmayan yere niye gelsin

Elektrik idaresi de özelleştirildi.
Elektrik verme zorunluluğunu tartışabilir miyiz?
Alt yapı dediğimiz şeye günümüz şartlarında internette dahildir.
Ayrıca o binanın altına eczane açacak olsanız onu bile açamazsanız çünkü alt yapı Yok.
Ama tabi bu kabullenme meselesi.
Çoğunluk sizin gibi düşünüyor ve kabulleniyorsa yapacak bir şey yoktur zaten.

Biz de evimize internet bağlatma aşamasında o kadar absürt o kadar saçma zorluklar yaşadık ki sizi çok iyi anlıyorum. Bize de aynı şekilde alt yapı yok bizim yapacağımız bir şey yok bütün altyapı hizmetini Türk telekom verdiği için başka firmalardan internet almamıza rağmen Türk Telekom’un gelip bir hafta sonra bağlamasını bekledik. Kabloyu başka komşunun kablosuyla bağlamışlar. Ve daha neler Neler. Vallahi Allah yardımcınız olsun bunlarla uğraşmak gerçekten çok zor.

Hiç kimse kusura bakmasın bu ülkede AKN gibi bir saçmalık hala duruyorken kimse gelip de "Keyifleri bilir isterlerse alt yapı sağlarlar." demesin. Moldova gibi gelişmemiş ülkelerde bile internet Türkiye'ye göre kat kat ucuz hem fahiş fiyatlar ödüyoruz hem de istediğimiz gibi kullanamıyoruz tabii sizin gibi sorgulamayan koyun kafalara her şey müstehak!

elektrik ile interneti nasıl kıyaslayabiliyosunuz. başka bi arkadaş da sağlığı kıyasladı. hani örnekler gittikçe mantıksızlaşıyor. ayrıca oraya altyapı kurmayan ben değilim turk telekom. onları ikna etmeye çalışın, beni değil.

21. yüzyılda yaşıyoruz internet de elektrik kadar önemli.

Bağlanabilseniz başka sorunlar çıkacak emin olun...Tekel halinde olduğu için her yere aynı kalitede alt yapı döşemiyor , ve siz parasını ödediğiniz hizmetin karşılığını alamıyorsunuz. İnternet sürekli yavaş oluyor. Bu sene buna iki yerde tanık oldum, rezalet gibi rezalet.

Çünkü artık günümüzde internet, sağlık kadar, elektrik kadar ihtiyaç.
Eşim geçen yıla kadar home office internet üzerinden çalışıyordu. Taşınsak aç kalacakmışız demek :)
Daha bugün market alışverişimi yine internet üzerinden yaptım.
Randevu alacak olsam internet üzerinden alırım.
Çocukların bütün giyim ihtiyacları, evin temizlik malzemeleri, bebek bezi aklınıza gelebilecek her türlü ihtiyacımı internet üzerinden hallediyorum.
Ayrıca tez dönemimde internet her şeydi mesela.

Bir başkası için öyle olmayabilir ama benim için ha elektrik ha internet.
Ve günümüzün şartları da bunu gerektiriyor bir çok insan için.
Dolayısı ile dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi, internet alt yapı kabul edilmeli ve eğer bir başvuru yapacaksa bina yapılmaya başlandığında yapılmalı.

Ben sizi ikna etme çalışmıyorum.
bilmem ne markası oraya mağaza açmamışmış meselesi ile kıyaslayan sizsiniz. Asıl bu bana göre komik...
Bir mağaza ile bir hizmet/ihtiyaç kıyası yapıyorsunuz.

Sonuç ne oldu merak ettim

Superonline dan aldım interneti
Türk telekom büyük bir yüzsüzlükle bana taahhüt bedelini ödetti( eski evimden devrolacaktı)
Şikayet şikayet usandım uğraşmaktan, sonunda 385 TL yi ödeyip telekomdan kurtuldum ama arada özellikle küfür etmek için müdürlüğe bir kez daha gittim. Kendi sağlayamadıkları alt yapı yüzünden bana cayma bedeli ödettiler, bu arada tüketici hakem heyetinin de hikaye olduğunu öğrenmiş oldum

YÖK ne Allah askina ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…