Cok strese girdim psikoolojim altüst oldu düşünmekten

hayallperestt

Kimse %100 masum değildir..
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
1.742
34
32
Merhaba..

Ben 6 ay önce sırt ağrısıyla doktora gittim. Kan testi yaptılar ve karaciger enzimlerimin yüksek olduğu ortaya çıktı "Alt ve Ast".

Ve 6 aydır hastanelerde dolaşıyorum birsürü test yaptılar. Hepatit A,B,C siroz wilson hastalığı Optimum hastalığı 24 saat idrarda bakır testi bi doktor beslenmeden (karaciger yaglanmasi) olabilir dedi bir yok olmaz daha cok gencsin ne karaciger yaglanmasi (23 yaşındayım ) ve kilonda yok dedi ve daha birsürü suan aklima gelmeyen test. Bu arada hepatit b bagisikligim varmış sorun yok dediler. Ve yaptıkları butun testler normal temiz çıktı.

Ama gel gelelim hepsi temiz oldugu halde enzimlerim hala yuksek gerci ilke gore baya dustu biri 50 biri 80 oldu. Ama hicbir kaniya varamadilar neden olduguna dair.

Ve ensonunda çapa tıp fakültesindeki doktro biyopsi dedi. Ve ben biyopsi hakkinda cok sey okudum zararlidir diye herhangi bi hastaliginiz varsa daha cok ilerletiyormus ayrica biyopsiden dolayi ölende olmus. Bu yuzden cok korkuyorum olmak istemiyorum. Ama olmazsam enzimlerim neden yuksek onu bilmiyorum. Cok kararsizim. Biyopsi zararli mi ve enzim yüksekliğim neden olabilir.

Ayrica bu yaz sonuna dogru Allah kismet ederse cocuk dusunuyoruz ama ya kötü bisey varda cocuga zarar verirse diye oda erteleniyo malesef..

Şimdiden teşekkür ediyorum yardimlariniz icin.

Okunmuş ama cevap yazılmamış görmeyesiniz diye cevap yazıyorum. Bahsettikleriniz hakkındaven ufak bir fikrim yok. Ben rahim biyopsisi olmuştum ama tehlikeli değildi. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Çok geçmiş olsun.

Biyopsi zararlı değil nerden okudunuz anlamadım ama hastalıkların en büyük teşhiş yollarından biri,internetten okuyup kendinizi telaşlandırmayın böyle sağlık konularında,bende yapardım inanın gereksiz.Doktorunuzu dinleyin gerek duyarsanız birden fazla fikir alın,lütfen sakin olun :)

Biyopsi zararlı değil nerden okudunuz anlamadım ama hastalıkların en büyük teşhiş yollarından biri,internetten okuyup kendinizi telaşlandırmayın böyle sağlık konularında,bende yapardım inanın gereksiz.Doktorunuzu dinleyin gerek duyarsanız birden fazla fikir alın,lütfen sakin olun :)

Ben acaip takintiliyim kendi kendimi yiyorum diyorum ki bi doktor daha gitsem oda biyopsi derse tamam ama tek doktorla kalmak istemiyorum. Mesela yarın enzimlerime baktircsm düşmüş olursa normal seviyeye düşünmüyorum biyopsi
Dusmediysede bi doktordan daha teyit almak istiyorum biyopsi icin

Size yardımcı olacağım elimden geldiğince. Babam karaciğer nakli oldu verici bendim. Rahatsızlığı sirozdu. (Karaciğer yağlanması)

Her önünüze gelen doktora inanıp da canınızı hiçe saymayın lütfen! Ne demek gençte olmaz! Allah korusun oluyor, olur. Biyopsi dediyse yaptırmalısınız diye düşünüyorum. Doktor başka nasıl anlayabilir ki?

Ben acaip takintiliyim kendi kendimi yiyorum diyorum ki bi doktor daha gitsem oda biyopsi derse tamam ama tek doktorla kalmak istemiyorum. Mesela yarın enzimlerime baktircsm düşmüş olursa normal seviyeye düşünmüyorum biyopsi
Dusmediysede bi doktordan daha teyit almak istiyorum biyopsi icin
Biyopsi neden bu kadar telaşlandırıyor acaba sizi :) sıradan bir yöntem gerçekten sadece doku parçası alıp inceleyecekler,bir sorununuz varsa eğer bundan daha kesin bir tanı yöntemi yoktur zaten,siz yinede tabi içiniz rahatlasın danışın öyle karar verin ama gözünüzü korkutmasın

Size yardımcı olacağım elimden geldiğince. Babam karaciğer nakli oldu verici bendim. Rahatsızlığı sirozdu. (Karaciğer yağlanması)

Her önünüze gelen doktora inanıp da canınızı hiçe saymayın lütfen! Ne demek gençte olmaz! Allah korusun oluyor, olur. Biyopsi dediyse yaptırmalısınız diye düşünüyorum. Doktor başka nasıl anlayabilir ki?

Gecmis olsun bana siroz testide yapildi temiz cikti

Geçmiş olsun.. Annemin karaciğer enzimleri yükselmişti, mecburen biyopsi yapıldı, otoimmun hepatit teşhisi kondu, teşhis koymak için biyopsi şart bazı durumlarda..
Tedavisi ilacı var, korkulacak bir durum yok. İnşallah sizde çıkmaz tabii ki, ama varsa da tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar iyi.. sağlıklı günler dilerim.

Bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalık olabilir mi? Vücut karaciğer hücrelerini düşman görüp saldırıyor sonra da değerler hep yüksek çıkıyor olabilir mi

Geçmiş olsun.. Annemin karaciğer enzimleri yükselmişti, mecburen biyopsi yapıldı, otoimmun hepatit teşhisi kondu, teşhis koymak için biyopsi şart bazı durumlarda..
Tedavisi ilacı var, korkulacak bir durum yok. İnşallah sizde çıkmaz tabii ki, ama varsa da tedavi ne kadar erken başlarsa o kadar iyi.. sağlıklı günler dilerim.

Teşekkür ediyorum annenizr geçmiş olsun. Nasil bir hastalıktır bu dediginiz kusura bakmayin bilmedigimden sordum. Ama bununda testini yaptilar buda temiz cikmisti bende.

Bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalık olabilir mi? Vücut karaciğer hücrelerini düşman görüp saldırıyor sonra da değerler hep yüksek çıkıyor olabilir mi

Hicbir bilgim yok doktorlarda bi kanıya varamadilar. Nasıl bisi oluyo bu deiginiz biraz acarmsiniz bilginiz varsa rica etsem. Ve en sonki testte baya düşmüştü enzimler ama normal seviyege gore yine braz yüksekti

öncelikle şunu söyliyim İNTERNETTEN LÜTFEN HİÇ BİRŞEYE BAKMAYIN. benim ultrason sonuçlarıma göre sabah rahim kanseriydim.nişanlanmak üzere olduğum erkek arkadaşıma ona çocuk veremicem diye bırakıyodum aileme anlatamıyodum kemoterapiden saçlarım dökülüyordu falan.. meğerse mantar kapmışım :KK73: şimdi biraz gülümsediyseniz devam ediyorum.

biyopsi kesinlikle kötü değil bu yüzden doktor haricinde bi yerden bilgi edinmeyi doğru bulmuyorum. zaten etraftan bakarak öğrenilerek bu iş olsaydı hepimiz fahri doktor olurduk. biyopsi daha öncesinde annemde aldırdı babamda aldırdı. en kesin tanıyı bu koyuyor içiniz rahat olsun. hatta sadece içiniz rahat olsun diye bile aldırabilirsiniz bi zararı yok size. gelişmeleri yazın lütfen. merak etmeyin herşey iyi olacak :KK76:

Ben Hemşireyim ve yüzlerce Karaciğer biyopsisine girdim . Emin ellerde olduğunuz sürece çok az riski var . 10sn sürecek bir iş cok telaşlanmayın

Genc yasta ve zayif birinin karacigerinin yaglandigini biliyorum. Yani sizde olmaz gibi bir durum yok.
Umarim ciddi bir probleminiz yoktur gecmis olsun.

X