- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
benim oğlum kolikti ve gazdan çok çektim..kimyonu yemekten önce 1 çay kaşığıyla yutun su için üstüne.gaz yapıcı yiyeceklerde uzak durun.bol su için.bulgur pilavı da çok iyi süt yapar.ayrıca soda da sütün kalitesini artırır.Evet bebegm cok fazla uyuyo, bende uyudugu surece uyqndirip da emzirmiyorm yanlis mi yapiyorm bu durumda? Çünkü mesele gunduz uydugunda maximum 5 saat arasi uyuyo ve uyanmiyo. Bide kimyonu alip yutmami mi onerirsiniz?
5 saat boyunca emmiyorsa bu çok uzun bir süre. Maksimum 2 saate bir emzirilmelisiniz. Siz de gaz Yapıcı yiyeceklerden uzak durup,süt yapan yiyecekler ve içecekler tüketmelisiniz. Bol su içmelisiniz.Evet bebegm cok fazla uyuyo, bende uyudugu surece uyqndirip da emzirmiyorm yanlis mi yapiyorm bu durumda? Çünkü mesele gunduz uydugunda maximum 5 saat arasi uyuyo ve uyanmiyo. Bide kimyonu alip yutmami mi onerirsiniz?
Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin dediklerinizi uygulayacam :))benim oğlum kolikti ve gazdan çok çektim..kimyonu yemekten önce 1 çay kaşığıyla yutun su için üstüne.gaz yapıcı yiyeceklerde uzak durun.bol su için.bulgur pilavı da çok iyi süt yapar.ayrıca soda da sütün kalitesini artırır.
bebeğiniz çok küçük olduğu için 5 saat uyku fazla bana göre.üstelik tam doymadan uyuyan bebek için.1-2 saatte bir emzirin ,uykusunda alın emzirin..
Allah size bagislasin kizinizi insallah :)) Dediginiz gibi 2 saatte bir emzirecem artik uyuyor su an mesela kaldirip emzireyim bari5 saat boyunca emmiyorsa bu çok uzun bir süre. Maksimum 2 saate bir emzirilmelisiniz. Siz de gaz Yapıcı yiyeceklerden uzak durup,süt yapan yiyecekler ve içecekler tüketmelisiniz. Bol su içmelisiniz.
Benim kızım da 2.480 gr doğmuştu. 2. Aydan sonra toparlamaya başladı. Şu an 3 Yaşında ve tombik bir kız. Sizinki de toparlar hemen umarım
Âmin cümlemizin evladını bağışlasın. Hafifçe topuğunu yada burnunu sıkarak uyandırabilirsiniz. Afiyet olsun kuzuya şimdiden. Löp löp et olsunAllah size bagislasin kizinizi insallah :)) Dediginiz gibi 2 saatte bir emzirecem artik uyuyor su an mesela kaldirip emzireyim baricok tesekkur ederim :))
Canım Çokda zayıf değil aslında benimki 38 haftada 2.750 doğdu korkma bu kadar biz ne sancılar cektik 4 aya kadar sonra yavaş yavaş düzene girdik bu kadar büyütme gözünde bakma ben böyle yazıyorum neler çektiğimş Allah bilir o 1-4 aylık dönemde ama geçiyor yaniMerhaba kizlar. 16 günlük bebegim var. 36.ci haftada dogum yaptm. Oglum 2780 gr dogdu ama gelin gorun ki hala bebegim cok zayif. Ne yaparsam yapayim kilo aldiramiyorm. Anne sutu disinda bisey vermiyorm, bide saglik ocagindaki hemsire D vitamini kullan gunde 3 defa demisti bunlar disinda baska biseyde kullanmiyorm. Dün mesela oglumu sunnet ettirdik doktor o kadar kizdi ki bana hem bu bebegin asiri gazi var, hemde cok zayif kucuk kalmis dedi. Acikcasi ben cocuk bakmayi hic bilmiyorm. Simdilik kaynanam yanimda ama o da yaşlı hicbisey bilmiyo, esimde is dolayisiyla baska sehire gitmek zorunda kaldi. Annem 1 hafta kalip gitti. Ben cok zorlaniyorm kizlar nolur bana yardimci olun. Nasil bebegimin kilo almasini saglarim? Gazini nasil cikarabilirim? Bilgisi olanlar ya da tecrübesi olanlar lutfen bekliyorm
Canım Çokda zayıf değil aslında benimki 38 haftada 2.750 doğdu korkma bu kadar biz ne sancılar cektik 4 aya kadar sonra yavaş yavaş düzene girdik bu kadar büyütme gözünde bakma ben böyle yazıyorum neler çektiğimş Allah bilir o 1-4 aylık dönemde ama geçiyor yaniMerhaba kizlar. 16 günlük bebegim var. 36.ci haftada dogum yaptm. Oglum 2780 gr dogdu ama gelin gorun ki hala bebegim cok zayif. Ne yaparsam yapayim kilo aldiramiyorm. Anne sutu disinda bisey vermiyorm, bide saglik ocagindaki hemsire D vitamini kullan gunde 3 defa demisti bunlar disinda baska biseyde kullanmiyorm. Dün mesela oglumu sunnet ettirdik doktor o kadar kizdi ki bana hem bu bebegin asiri gazi var, hemde cok zayif kucuk kalmis dedi. Acikcasi ben cocuk bakmayi hic bilmiyorm. Simdilik kaynanam yanimda ama o da yaşlı hicbisey bilmiyo, esimde is dolayisiyla baska sehire gitmek zorunda kaldi. Annem 1 hafta kalip gitti. Ben cok zorlaniyorm kizlar nolur bana yardimci olun. Nasil bebegimin kilo almasini saglarim? Gazini nasil cikarabilirim? Bilgisi olanlar ya da tecrübesi olanlar lutfen bekliyorm
Allah razi olsun cok tesekkur ederim :))Âmin cümlemizin evladını bağışlasın. Hafifçe topuğunu yada burnunu sıkarak uyandırabilirsiniz. Afiyet olsun kuzuya şimdiden. Löp löp et olsun
Valla yaptirdik cnm bi kere insallah sorun olmaz :)yeni dogan sunneti varda erken dogan bir bebegi keske sunnet ettirmeseydiniz...
Ayy canim ne bileyim tek basina olunca hic yapamıyorum inşallah bu günleri çabucak en guzel saglikli sekilde atlatiriz :))Canım Çokda zayıf değil aslında benimki 38 haftada 2.750 doğdu korkma bu kadar biz ne sancılar cektik 4 aya kadar sonra yavaş yavaş düzene girdik bu kadar büyütme gözünde bakma ben böyle yazıyorum neler çektiğimş Allah bilir o 1-4 aylık dönemde ama geçiyor yani
Canim pardon ben yanlis yazdm galiba gunde 3 damla veriyorm sabah ogle aksam 1 er damla olmak uzere :)(niye d vitamini gunde uc kere veriyorsun benim bildigim gunde bir kere uc damla
zaten bebekler ilk hafta kilo cok almaz hatta verir
İnşallah canım bu dönem gerçekten zor sabır diliyorum kafan rahat olsun kimseyi dinleme herkes bişe diyecektir elbet he de geçç senAyy canim ne bileyim tek basina olunca hic yapamıyorum inşallah bu günleri çabucak en guzel saglikli sekilde atlatiriz :))
Canim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim insallah Rabbim sana da nasip etsin en yakin zamanda anne olmayi :)(Bebegim yok henuz ama arkadaslarimdan bilgim var internetten sutunu cogaltmak icin besinler arastir yemeye calis sen yeki bebisine gecsin gaz icin de bulgurdan mercimekten fasulyeden uzak dur senin sutunden faydalaniyo sonucta bol bol sirtini oksa bebeginin bacaklarini yavasca ileri geri seklin de hareket ettir hergun banyo yaptirman da bebeginin gelisimi icin onemli rol oynar diye biliyorum surekli emzirmeye calis benim bilgim bunlar ah bi de bende anne olsam da bilgilerim ise yarasa :)
Evet cok haklisin cnm herkes bisey soyluyo cevreden :))İnşallah canım bu dönem gerçekten zor sabır diliyorum kafan rahat olsun kimseyi dinleme herkes bişe diyecektir elbet he de geçç sen
Canim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim insallah Rabbim sana da nasip etsin en yakin zamanda anne olmayi :)(
Ayy canim kiyamam insallah sende yazarsin buralara :)) gercekten insana yardim edecek birilerinin olmamasi cok zorinsallah canim sagol o zaman ben de yazarim buralara dayanamiyoom agliyo bu diye ben de tekim anneler uzakta :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?