Konu sahibi tam yazmamış eski konularında var zaten kaynınvalidesi ile ilgili problemi...
Kayınvalidesi beyninden ameliyat olmuş "strese üzüntüye gelemem" demiş bebekler daha doğmadan önce "bakamam" demiş. Bu olay sonrası zaten kaynanaya bir sinir var. Bir de aynı apartmanda 1 alt kata taşınmış konu sahibi onun çıktığı eve de kaynanası gelecekmiş üst katına. kelebe_k bunlara sinirlenmişti en son. hem bakamam dedi hem neden dibime geliyor diye. Hatta eşine de kızgındı ama neden kızgın olduğunu o da bilmiyordu muhtemelen hamilelikle ilgili duygusallık yüzünden. Çünkü çok net hatırlıyorum eşi başka yerden ev bakalım demiş ama kelebe_k servisine yakın diye alt kat boşalınca alta taşınmak istemişti. Son durum ne oldu kaynananız üst katınıza mı taşındı?
kelebe_k bence şu an lohusalığın da verdiği ani duygu durum değişiklikleri yaşıyor.
Kayınvalidenizi alıp karşınıza söyleyin; "madem yardım edemiyorsunuz sağlığınız elvermiyor o zaman lütfen bu stresli karışık dönemimde çok fazla gelip gitmeyin, gelirseniz de çok fazla durmayın" diye.
Evi terk etmek için çok fevri karar almışsınız bence eşinizi arayıp konuşun sinirlerinizin bozuk olduğunu anlatın ve kayınvalidenizle ilgili sizi sinirlendiren durum için de yardımını isteyin eşinizden. Annesiyle konuşsun fazla gelip gitmesin. İnsanlar tek çocuk doğurduklarında bile bir lohusa depresyonu ve stresi yaşıyorlar ki sizin ikizleriniz var... İnşalalh en kısa zamanda herşey tatlıya bağlanır sizin ve güzel yavrularınız açısından.
kızlar bebişlerim 40 günlük oldular.2.300 gr doğdular..ama şimdi çok şükür 5 kilo oldular..neyse küçük doğdukları için bir ay annemde kaldım..çok küçüklerdi annem baktı annem ilgilendi..bebişlerim biraz toparlanınca eve geldim..bir hafta önce..
eve geldim ama gelmez olsaydım..kayınvalidem tırstıgaliba çocuklar üstüme kalacak diye..her seferinde ben bakamam ben yapamam ben unuttum çocuk bakmayı filan diyor..laf çarpıyor..annemgeliyor hergün o ilgileniyor..bir kerede yardım edeyim şu kadına demiyor..geçiyor oturuyor..bir kere mama apmak ve çocukların altını değiştirmek zorunda kalmş hemen küçük kaynımı aramış şikayet etmiş..annem kulaklarıyla duymuş..çok bunaldım ne bu böyle bir mam yap bir alt değiştir ben hasta bir kadınım falan filan diye..annem duyunca şok olmuş...öyle üzldüm ve sinirlendimki açtım telefonu kaynanama ağzıma geleni söyledim..güya onunla aramızda hiç sorun olmamıştı..ama gördüm gerçek yüzünü...ben çocuklarımı sana güvenip doğurmadım diye başladım saydım işte ağzıma ne geliyorsa...eşime de anlattım bu durumu..eşimde yazık kadına bakamamıştır boşver filan diyince, senin annenede sanada diyip terkettim evi...çünkü söylenmesine şikayet etmesine gerek yok birde bana diyorki ben bakmaya değil sevmeye gelirim...annem bir ay baktı severek baktı ağzını açmadı..birde bu bir hafta içinde annem sabah bakmaya gelir akşam gider..bakıcıda var zaten..ama kaynanamın hiçbir aydası yok bende kalır yayılırlar..ozaman gelmeyeceksin..ya akıllı olsunlar yada akıllarını başlarına getirmeyi bilirim ben...üf kızlar sinirliyim anlatamamış olabilirim derdimi tam olarak...kusura bakmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?