Çok şükür ikizlerim dünyaya geldi ama evi terkettim..

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
kızlar bebişlerim 40 günlük oldular.2.300 gr doğdular..ama şimdi çok şükür 5 kilo oldular..neyse küçük doğdukları için bir ay annemde kaldım..çok küçüklerdi annem baktı annem ilgilendi..bebişlerim biraz toparlanınca eve geldim..bir hafta önce..

eve geldim ama gelmez olsaydım..kayınvalidem tırstıgaliba çocuklar üstüme kalacak diye..her seferinde ben bakamam ben yapamam ben unuttum çocuk bakmayı filan diyor..laf çarpıyor..annemgeliyor hergün o ilgileniyor..bir kerede yardım edeyim şu kadına demiyor..geçiyor oturuyor..bir kere mama apmak ve çocukların altını değiştirmek zorunda kalmş hemen küçük kaynımı aramış şikayet etmiş..annem kulaklarıyla duymuş..çok bunaldım ne bu böyle bir mam yap bir alt değiştir ben hasta bir kadınım falan filan diye..annem duyunca şok olmuş...öyle üzldüm ve sinirlendimki açtım telefonu kaynanama ağzıma geleni söyledim..güya onunla aramızda hiç sorun olmamıştı..ama gördüm gerçek yüzünü...ben çocuklarımı sana güvenip doğurmadım diye başladım saydım işte ağzıma ne geliyorsa...eşime de anlattım bu durumu..eşimde yazık kadına bakamamıştır boşver filan diyince, senin annenede sanada diyip terkettim evi...çünkü söylenmesine şikayet etmesine gerek yok birde bana diyorki ben bakmaya değil sevmeye gelirim...annem bir ay baktı severek baktı ağzını açmadı..birde bu bir hafta içinde annem sabah bakmaya gelir akşam gider..bakıcıda var zaten..ama kaynanamın hiçbir aydası yok bende kalır yayılırlar..ozaman gelmeyeceksin..ya akıllı olsunlar yada akıllarını başlarına getirmeyi bilirim ben...üf kızlar sinirliyim anlatamamış olabilirim derdimi tam olarak...kusura bakmayın..

allah kolaylık versin cnm. lafa geldimi bu kaynanalar mangalda kül bırakmıyor, ama iş icraata geldimi şikayet şikayet .doğur biz yardımcı oluruz bakarız derler doğurmuşsundur, k.anne gelir ama misafir izleyicidir gelir gider ,biri geldimi alır pışpışlar ,misafir gittimi umrunda olmaz he baksalarda derlerki biz senin çocuğuna baktık ettik ,sonra konuşurlar ; bu torunlar bizi neden sevmez... genelde çocuklar annaneleri severler neden acaba?

sen hiç bozma moralini keyfını ne kadar mutlu olursan bebeklerınde senle mutlu olur. hem uzuntu sana yaramaz sütün olmalıkı bebeklerın doysun o yuzden sen dert etme annen ve yardımcın varsa sıkıntı yapma derım yoksa sen zarar gorursun kaynanan degıl. uzulme bosuna moralini yuksek tut keyıf alacagın seylere goz gezdır bak degısık bıseyler yap..

canım sen şimdi en allak bullak dönemindesin..kendimi düşündümde birde senin iki tane..allah yardımcın olsun..
tüm bunlar senin şu döneminden dolayı çekilmez olmuştur..hassas dönemindesin...ama zamanla daha rahat edersin..
bakıcında varmış..kayınvaliden madem bakmıyor her gün her gün de evine gelmesin canım..ya da gelsin görsün torunlarını gitsin...

kaynananın da çok umrundada eminim evi terk etmen çok üzülmüştür. ndn terk ediyorsun evini cnm sen açıkça söle böyle yapacaksan gelme bana de kaynana.kocanında aklına.. töbe

Canım öncelikle tebrikler Rabbim sağlıkla huzurla büyütmesi nasip etsin inş. Ben de yeni doğum yaptım sayılır oğlum 4. ayına girecek inş. şuan da psikolojini çok iyi anlıyorum ama keşke evi terk etmese idin..Eşin nasıl müsade etti..Hem sen nie terk ediyorsun ki gelmesini istemiyorum de kayınvalidene kızıp eşin ile aranızı bozmayın sonra o kayınvalide bunu da kullanır emin ol eline koz vermişsin keşke evini eşini bırakmasaymışsın..

Lohusasınız anlamaya çalışıyorum ama ewi terk etmeseydiniz keşke..

Yardımcınız anneniz siz bakabilrsiniz..K.walideniz zorla içinden gelmeyerek bakacaksa zaten hiç bakmasın..Çalışıyormusunuz bu arada?

bencede siz neden evi terk ettiniz ki?
çocuklara bakamam hiç bir iş yapamam diyen kayınvalide gitsin
insanlar ne kadar da acımasız hadi lohusa gelinine acımıyorsun da o senin kanından olan o iki minik yavruyada mı acımıyorsun vicdansız

Benim babaannem de annemler evlendiğinde doğurun ben bakarım bir an önce çocuğunuz olsun demiş annem de çalışan biri bu arada ben doğmuşum 4 aylıkken beni bırakıp evlenmiş biriyle. Annem de bunları yaşadığı için bir daha çocuğa töve demiş bir bakıma babaannem yüzünden tek çocuk olarak kaldım ben.

Evi terketmeseydin iyiydi.Zaten Bakıcınız annen ve sen idare edebilirdin ama orada durması bile insanı sinir etmeye yetiyordur anlayabiliyorum.Hemen hemen hepsi aynı. Yemeye, kendine hizmete gelince kakara, kikiri, Bakmaya gelince ay kolum tutmuyor,ay yaşlılık, Eğilemiyorum,artık çocuk seslerini kafam kaldırmıyor.Gezmeye gelince; herkesin önünde ben anlamıyorum.Yaşlandıysan 4-5 güne yetişiyorsun.Bu nasıl bir iş bilemedim.Allah herkese kolaylıklar versin.

evi terketmek için bu çok ufak bir sebep canım....başkaları için değermi hiç hem yazdığın kadarıyla sen varsın,annen var,bakıcı var...kwalidene zaten ihtiyacın yok,,zaten o bakmıcak sanırım....yaşlı insanlar bazen ne konuştuğunu bilmezler canım.....sen onu o da senii anlayamaz..............evlilik bitiricek bir sorun değil bu bence,,tabi eşinin de tutumu önemli

kaynanayla birlikte mi yaşıyosunuz? eğer birlikte yaşamıyosanız neden sizde madem bi mama bi bez uğraşamayacakmış. gitsin evinde yayılsın dursun.

canım çok hassas bi dönemdesin ... çok duygual olman doğal.. ama ne olur şunları düşün çok şükür yavruların sağlıkla doğmuş ve sağlıklılar... sende çok şükür sağlıklsın... yavrularının bir annesi ve babası var ... bunlara sahip olmak isteyen çok sayıda insanın olduğunu düşün.. ne olur başkaları i,çin kendini üzme .. yuvanı bozma ... tavrını ve sınırını çiz tamam. ne eşini ne kendini ne de yavrularını üzme ... unutma bebeişlerin senin üzüntünü hissediyolar... çok çok kokla kuzularını sağlıkla büyüt inşallah hiç sinirleini bozma çok öpüyorum senide

kızlar kayınvalidem zaten evinde şimdi...ben annemdeyim..eşim eve dön diyor..bende bu şartlarda dönmicem dedim...hergün bende kalmasının bir anlamı yok..hem faydası yok hemde kendine hizmet bekliyor..annemde sabah bana gelip akşam gidiyor çünkü evde kardeşlerim babam var..annem neden hergün glecek birde kayınvalidenin umursamazlığını çekecek..şimdi ben annemin ayağına gittimki annem rahat etsin..neticede kadın hasta haliyle mecbur değil çocuklarıma bakmaya...ama kadın severek bakıyor..üstelik eşimde annesine tavır koymalıydı benim karşıma geçip annesini savunacağına...annee dört saat baktın laf ettin şikayet ettin ayıp değilmi diye ağırlığını koyacaktı..benim çocuklarımsa onunda çocukları..ben ne iyilikler yaptım kayınvalideme ayıp ayıp..kocamada kızgınım çünkü dengeyi kurmalıydı..daha evime geleli 1 hafta olmuş bakarım bakmam muhabbeti..yazık o masumlara..hiç eyvallah etmem..orda kayınvalidem kaynım hep beraber kalacağıma üstelik hiçbir faydaları yokken ben annemlerle beraber kalırım daha iyi..

eşiminde aklı başına gelsin artık..ne bu böyle sürekli annesini savunmalar filan...aç ağzınıda konuş..benim zoruma giden onun zoruna gitmiyormu...hem geleli 1 hafta olmuş hergün bende kaldılar..ben kocamla çocuklarımla başbaşa kalmak isteyemezmiyim..birde kaynım var..belki banyomuz filan olacak bu ne rahatlık yani...çocuğuma baksa gam yemicem..birde utanmadan bakamam diyor...eşimede çok kızgınım böyle aile düzenimi olur..herkes gitsin evinde kalsın...5 dk lık mesafede olcak işmi..sinirlerimi tepeme çıkardılar iyice..şimdi eşimede ağırlğımı koymak istiyorum..kaynanada yaptığından utansın..

Konu sahibi tam yazmamış eski konularında var zaten kaynınvalidesi ile ilgili problemi...

Kayınvalidesi beyninden ameliyat olmuş "strese üzüntüye gelemem" demiş bebekler daha doğmadan önce "bakamam" demiş. Bu olay sonrası zaten kaynanaya bir sinir var. Bir de aynı apartmanda 1 alt kata taşınmış konu sahibi onun çıktığı eve de kaynanası gelecekmiş üst katına. kelebe_k bunlara sinirlenmişti en son. hem bakamam dedi hem neden dibime geliyor diye. Hatta eşine de kızgındı ama neden kızgın olduğunu o da bilmiyordu muhtemelen hamilelikle ilgili duygusallık yüzünden. Çünkü çok net hatırlıyorum eşi başka yerden ev bakalım demiş ama kelebe_k servisine yakın diye alt kat boşalınca alta taşınmak istemişti. Son durum ne oldu kaynananız üst katınıza mı taşındı?

kelebe_k bence şu an lohusalığın da verdiği ani duygu durum değişiklikleri yaşıyor.

Kayınvalidenizi alıp karşınıza söyleyin; "madem yardım edemiyorsunuz sağlığınız elvermiyor o zaman lütfen bu stresli karışık dönemimde çok fazla gelip gitmeyin, gelirseniz de çok fazla durmayın" diye.

Evi terk etmek için çok fevri karar almışsınız bence eşinizi arayıp konuşun sinirlerinizin bozuk olduğunu anlatın ve kayınvalidenizle ilgili sizi sinirlendiren durum için de yardımını isteyin eşinizden. Annesiyle konuşsun fazla gelip gitmesin. İnsanlar tek çocuk doğurduklarında bile bir lohusa depresyonu ve stresi yaşıyorlar ki sizin ikizleriniz var... İnşalalh en kısa zamanda herşey tatlıya bağlanır sizin ve güzel yavrularınız açısından.

evet canım aynen öyle...üst katıma taşınmadı...ben sürekli aşağıya inemem çocuklar için benim namazım filan var ben hasta bir insanım dedi..onu hala unutmam..sanki çok meraklıyım..evime dönerim ama kayınvalidemein sürekli bana gelip kalmasına sinir oluyorum..üstelik faydası yokken..hem benim yüküm stresim bana yeter zaten..okadar gamsızki bari yemek yap..o yüzden eve geri dönmek bile istemiyorum...eşime desem oda annesine ne diyecek gelmemi diyecek..nasıl aşıcam bu durumu bilmiyorum..gelip kalmasını hiç istemiyorum..ne yapmam lazım ya bunun için..

Canım sen ne kadar üzülüp harap olursan ol kayınvalideler bildiğini işliyor,işlemeye de devam edecek..

Gelip hiçbir iş yapmamış,çocuklarına bakmamış olabilir..Klasik kayınvalide tavırları alıştık,ne yapalım..

Senin evi terk etmen iyi olmamış canım..Eşinle konuş,onunla aranda bir problem yok anladığım kadarıyla..

Sen evden gitmeseydin eşin kayınvalidene zamanla mesafeli duracaktı zaten bu yaptıklarından dolayı..

Eşini annene çağır ya da dışarıda konuşun..Ne hissettiğini doğru kelimelerle izah et..

Eşin zaten evine dönmeni istiyormuş,anlayışla karşılayacağını düşünüyorum..

Zaten bu olaylardan sonra kayınvalide de o kadar sık gelmez herhalde diye düşünüyorum..

canım güle güle büyüt bebişlerini kaynanalar öyledir çoğunlukla. Benimki aynı evde olmamıza rağmen kucağına alıp sevmiyordu bile 40 ım çıkana kadar annem gelip baktı oğluma kendi kızları doğurmuş olsa kucaklarından düşürmezler ama. Hoş kucağına alıp sevmemesinin nedeninide sonradan öğrendim. Hamileyken kucağıma alıştırmıcam kucak bebeği olmasın falan demiştim oğlum doğdu bi baktım kimsecikler alıp sevmiyor meğerse kaynanamla 2 görümcem bu sözüme alınmış kucağımıza aldırmıyor diye geziyorlarmış ortalıkta komşum söylemişti duyunca şok olmuştum. ben kendi kucağımdan bahsettim onlar nerelere çekmiş lafı insanın içi fesat olmasın canım boşver sen bebeklerine bak muhtaç değilsin çok şükür kapı gibi annen var arkanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…