Çok takıntılıyım.

incircekirdegi12

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2022
351
243
18
33
Merhaba,
Konu özetliyor aslında. İnanılmaz takıntılı bi insanım. Belki incir çekirdeğini doldurmayacak bi konu üzerine günlerimi gecelerimi vererek düşünüyorum. Olumlu olumsuz senaryolar çiziyorum kendimi o senaryoda oyuncu yapıp birde üstüne oturup ağlayıp yas tutuyorum.
hayatımın ufacık bi evresinde bile amaaann be napalım olmazsa olmazsa diyemedim mesela. Her şeyi muntazam eksiksiz ve hatasız yapmalıyım insanlar ne düşünürü resmen hayat mantalitem haline getirdim kendimden cok insanların düşüncelerini önemser oldum.
Bir şeye sormaya çekiniyorum.Sanki ben bunu bilmeliymişim mecburmuşum gibi hissediyorum sanki bilmediğimi düşünürlerse beni aptal zannederlermiş gibi geliyor. Cok yoruluyorum bir iki online danışmanlık hizmeti aldım ama yeterli gelmedi. Ben kurmaya devam ediyorum anlayacağınız. Ve inanılmaz sıkıcı bi insan oldum ben olsam benim yanımda oturmak sohbet etmek vakit geçirmek istemezdim. Ne yapacağım lütfen akıl verin :KK43:

Son düzenleme:
Günleriniz nasıl geçiyor?
Boşlukta ben de senaryo kurmaya çok müsaitim.
Yoğunken vakit kalmıyor.
Çok yoğun çalışıyorum aslında. Ama diyorum ya ben o vakti hep buluyorum uykuya dalarken WC de duşta yemek yaparken yani hep bi düşünme hali. Şu olursa şu olur ya şu olmazsa şöyle olursa o zaman naparım gibi gibi sürekli

maalesef mükemmeliyetçi aile çocukları böyle oluyor genellikle. ailemden biliyorum.
Yalnızca mükemmelliyetçilikte değil bence benimkisi obsesiflik. Sürekli insan bir şeye takılır mı beynimde bişi var sanki mutsuz olmam için mücadele ediyor yada mutlu olduğum anda bile neden mutluyum belki az sonra kötü bişi yaşayacağım sevinmenin ne anlamı var diyip kendimi durduruyorum

Açıkçası burada ne yazsak ne çizsek havada kalır. Profesyonel bir destek almalısınız, almaktan çekinmeyin. Böyle ömrünüzü yiyeceksiniz, uzman desteği olmadan da yenilecek bir durum değil.
Tükettim zaten ömrümü yedim yani.
Çevredekileride sıktım. Sürekli düşünen modu düşük bi insanı yanınızda ister misiniz ben istemem

Bunun için en kesin çözümlerden birisi gerçekten kendinize uğraş bulmanız olur. Bir hayvan sahiplenebilirsiniz tüm gün onunla uğraşacağınız için boş düşüncelerinize zaman kalmayacaktır. Veya bir kursa gidebilirsiniz. Boyama seramik gibi şeylerle uğraşabilirsiniz.

Eşim de öyle bir kelimeme günlerini verir takar kurar tartışır yani ben nefret ediyorum onun o huyundan bir gün ayrılırsak bu yüzden ayrılırız heralde. O kadar takıntılı ki duvardaki saatin baskısının içine girer bi sorun var mı diye. Ve bulurda. Tırnak ucumdaki tırtıkları bile görüyor. Bıyıklarımın çıktığını ilk ondan öğreniyorum meselaa :D Bir an önce vazgeç bu huyundan inanılmaz yorucu karşı taraf için destek al mutlaka.

Destek almaya devam edin fakat kendiniz de çaba gösterin...Değnekler sizi tek başına yürütmez enerji sarfetmelisiniz..!
Takıntılarla alakalı kitaplar okuyun...Açık hava da yürüyüş yapın..Hayatta meşkaleniz olsun...Dikiş gibi...Ya da başka bir meşkale...Ama mutlaka bir uğraşınız olsun...Örneğin; kendinize takım örme şapka,atkı vs.yapabılırsınız...Gece gündüz insan bitirmek için kafayı takıyor...Böyle böyle uğraşılar belkı iyi gelebilir...

Merhaba,
Konu özetliyor aslında. İnanılmaz takıntılı bi insanım. Belki incir çekirdeğini doldurmayacak bi konu üzerine günlerimi gecelerimi vererek düşünüyorum. Olumlu olumsuz senaryolar çiziyorum kendimi o senaryoda oyuncu yapıp birde üstüne oturup ağlayıp yas tutuyorum.
hayatımın ufacık bi evresinde bile amaaann be napalım olmazsa olmazsa diyemedim mesela. Her şeyi muntazam eksiksiz ve hatasız yapmalıyım insanlar ne düşünürü resmen hayat mantalitem haline getirdim kendimden cok insanların düşüncelerini önemser oldum.
Bir şeye sormaya çekiniyorum.Sanki ben bunu bilmeliymişim mecburmuşum gibi hissediyorum sanki bilmediğimi düşünürlerse beni aptal zannederlermiş gibi geliyor. Cok yoruluyorum bir iki online danışmanlık hizmeti aldım ama yeterli gelmedi. Ben kurmaya devam ediyorum anlayacağınız. Ve inanılmaz sıkıcı bi insan oldum ben olsam benim yanımda oturmak sohbet etmek vakit geçirmek istemezdim. Ne yapacağım lütfen akıl verin :KK43:
Hepimizin bildiği gibi doktora gitmelisiniz.Fakat bir iki seans ile çözülecek şeyler değil bunlar.Sabir ve para gerekiyor.

Merhaba,
Hayatinizin ufacik bir evresinde psikolojik destek almayi dusundunuz mu?

Back
X