- 18 Mart 2018
- 236
- 355
- 18
- 37
- Konu Sahibi Littlelemon
Arkadaşlar benim derdim tembellik, bir isteksizlik ki sormayın. Var mi benim gibi olan? Çok tembeldim eski de kaldı diyen. Bebeğime hakkıyla bakamıyorum kızım 10 aylık benim gibi olmasın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tembellik değil de halsizlik olabilir mi?Lohusayken çok normal bir de sağlıkla ilgili kan değerleri vs olabilir ya da psikolojik hangisi acaba?Arkadaşlar benim derdim tembellik, bir isteksizlik ki sormayın. Var mi benim gibi olan? Çok tembeldim eski de kaldı diyen. Bebeğime hakkıyla bakamıyorum kızım 10 aylık benim gibi olmasın.
Mesela temizlik konusunda hep erteliyorum birikiyor, eşim ara ara is dolayısı ile uzaklaşıyor ve bu bir kaç gün evde hiç birşeye dokunmuyorum o varken zorlayarak kendimi yapıyorum bazen istekle. Hemen birikiyor herşey sanki onun evde olduğu günlerin acısını çıkarır gibi. Kendime çok kızıyorum. Depresyon ailevi problemler de etken ama yapı itibariyle tembelliğimi artırıyor. Yemek beceremiyorum her zaman bir tutsa diğerinde tutmuyor. Yapasım da gelmiyor hayat sevincim gitmiş sanki. Yakında taşınıyoruz başlangıç yapmak istiyorum mutfak ta tasarrufu öğrenmek, stoklamak, pazardan haftalık alışveriş yapmak gibi.Merhaba,
Biraz daha açar mısın? Mesela neyi yapman gerekiyor ve yapmıyorsun?
Mesela onu her gün yıkamak istiyorum 3-4 günde bir yıkıyorum doğru olan iki günde bir aslında ama... bebek yemekleri yapıyorum ama kısır döngüde, çeşit çeşit yapamıyorum hergun, aklıma farklı şeyler gelmiyor.Tembelim, aşamadım, gerektiği kadar yapıp keyfime bakmayı öğrendim.
Çocuğa hakkıyla bakamıyorumdan kastınız nedir yalnız?
Halsizlik var zaten ama o da hareketsizlikten. Hayat sevincim kalmamış sanki. Kızım 10 aylık lohusaligi geçtim.Tembellik değil de halsizlik olabilir mi?Lohusayken çok normal bir de sağlıkla ilgili kan değerleri vs olabilir ya da psikolojik hangisi acaba?
Lohusalıktan kastım emziriyorsunuz,o da halsizlik yapıyor çünkü bütün enerjini ona vermiş oluyorsun.Hepsi beraber toplanınca zaten halsizlik oluyor bence kan değerlerinize baktırın.Halsizlik var zaten ama o da hareketsizlikten. Hayat sevincim kalmamış sanki. Kızım 10 aylık lohusaligi geçtim.
B12 eksik sadece. Annem her zaman beni yapamazsın dokunma etme diye telkin etti çocukluğumdan beri, su yaşıma geldim bahçeye yiyecek biseyler ekeceğim diyorum sen yapamazsın diyor hala niye böyle anlamıyorum.Bence doktora görünün. Bu bitkinlik halı, tembellik degil bir hastalık belirtisi olabilir. Kan ve hormon değerlerine baktırın. Kansızlık , tiroid eksikliği halsizlige neden olabiliyor. Bir şey çıkmazsa psikolojiye gidersiniz.
B12 eksik o etki ediyor olabilir mi acabaBence kan tahlili yaptırın belki eksiklik vardır. Ben 20li yaşlarıma kadar elimi kolumu kaldıracak güç bulamazdım, kendimi tembel sanırdım meğer kansızlık varmış. Şu an kan değerlerimde bir sıkıntı yok, düşünce hemen anlıyorum zaten
B12 eksikliği ciddi bir durum ve halsizliğe unutkanlığa bezginliğe sebep olabilir, tedavinizi olursanız sıkıntınız kalmaz benceB12 eksik sadece. Annem her zaman beni yapamazsın dokunma etme diye telkin etti çocukluğumdan beri, su yaşıma geldim bahçeye yiyecek biseyler ekeceğim diyorum sen yapamazsın diyor hala niye böyle anlamıyorum.
B12 eksik sadece. Annem her zaman beni yapamazsın dokunma etme diye telkin etti çocukluğumdan beri, su yaşıma geldim bahçeye yiyecek biseyler ekeceğim diyorum sen yapamazsın diyor hala niye böyle anlamıyorum.
Bende öyleyim 17 haftalık hamileyim 15 yıldır panik atak hastasiyim ne yemek yapıyorum ne ev işi yürümem gerekiyor ama hiç içimden gelmiyor çocuk doğunca ne yapacam diye kafayı yiyorum bir de panik atagimi çok arttırıyor bu tembellik ve sadece yatmak istememMesela temizlik konusunda hep erteliyorum birikiyor, eşim ara ara is dolayısı ile uzaklaşıyor ve bu bir kaç gün evde hiç birşeye dokunmuyorum o varken zorlayarak kendimi yapıyorum bazen istekle. Hemen birikiyor herşey sanki onun evde olduğu günlerin acısını çıkarır gibi. Kendime çok kızıyorum. Depresyon ailevi problemler de etken ama yapı itibariyle tembelliğimi artırıyor. Yemek beceremiyorum her zaman bir tutsa diğerinde tutmuyor. Yapasım da gelmiyor hayat sevincim gitmiş sanki. Yakında taşınıyoruz başlangıç yapmak istiyorum mutfak ta tasarrufu öğrenmek, stoklamak, pazardan haftalık alışveriş yapmak gibi.