Çok tembelim var mi tembelliği aşabilen?

işte bende tam bu durumdayım.
evde savaş çıkmış biri bomba atmış haberim yok gibi
geçmişte bipolar tedavisi gördüm.öyle çok aşırı hastanelik hasta değilim.
depresif uçlu olduğu için bu hamilelikte depresyonda gibi görüntüm.
dışardan çok kolay geliyor insanlara "tembelsin" yok"gtünü kaldır"."amaan uyuşuk oturup durma" demek.erkekler algılayamıyor kesinde çevrede anne akraba vb bk atmaya da pek meraklı.
kocamda dalga geçiyor ama tepsiyle yediği çekirdek kabuklarını barındıran tepsi oturma odasında artık nasıl dağınıklıktan suçum varsa.ben dikkat ederim çayı içmeyi dökmeden. divana kendi döker şekersiz çayı bana söylenir.ne söylenmesi ne dökülen çayı umursuyorum.işe gidiyorum bi yandan.iş yerinde sevgi kelebeği değilim işimi yapıyorum ona göre.fotolarda gözlerim hep bayık bayık bezmiş bakıyor.haşimato troidim gizli şekerim. var. şeker hapını kestiler. başında hamileliğin troid hapına devam.doğunca nolacak bilmiyorum.her ihtimale karşı aptamil mi zulalasam.lohusa depresyonuna karşı.artık nasıl bir depresyonsa dün gezmeye giderken arkadaşımız arabamızı kullanırken. bakkaldan ehliyeti alan birine az kalsın bindiriyorduk.neyse o arkadaşın şoförlüğüne güvenimiz tam bizim farın kenarı çatladı tampon plastığı hafif kırıldı.valla çok savrulmadık.o arkadaşımızın karısı daha çok korktu benim az bir şey titredi ellerim.yine öyle bu halimle aktif bir korku hissetmedim.

Benimkine tambellik mi denir bilmem işler bırikir birikir eşimin gelmesine bı saat kala az çok yaparım hepsini üstünden de olsa

Sonra eşim gelince yine yayılır her taraf ama şöyle bir masafir geldiğinde ki temizlik düzen olmaz normalde biri geleceği zaman sıkısur ve yaparım hepsini

Benimkine tambellik mi denir bilmem işler bırikir birikir eşimin gelmesine bı saat kala az çok yaparım hepsini üstünden de olsa

Sonra eşim gelince yine yayılır her taraf ama şöyle bir masafir geldiğinde ki temizlik düzen olmaz normalde biri geleceği zaman sıkısur ve yaparım hepsini
En sevdiğim, haberli gelen misafir.. sayesinde evim pırıl pırıl oluyor :)

Ayni ben. Ben de oyleyim. Sabah uyandigimda bile yorgun ve halsiz oluyorum. Gece yorgun halde uyuyorum sabah daha yorgun uyaniyorum. Hic bisey yapmak istemiyorum.
Ama ben yemek yapmayi seviyorum, cesit cesit yemekler, tatlilar, borekler. Hic usenmem. Kocam icin her sey yapiyorum ama kendim icin yemek yapmaya uşeniyorum, ne bulsam onu yiyorum. Temizliye de useniyorum ama 1 gunden 1 temizlik yapiyorum.
Bende kansizlik var, her halde ondandir.
Sizi coook iyi anliyorum ...

telefonda uzun uzun konuştugunuz konuşmaktan keyif aldıgınız kım varsa onu ara ,

tlf kulaklık tak , ve bir konuyu konuşmaya başla ve bir yandanda temizlik yap ,

ınan bana nasıl yaptıgını bilmeyeceksin , bende aynen böyle yapıyorum ,

çünkü bende iş yapmayı hiç sevmem,

beslenmene çok dikkat et... ondan da oluyor bazı isteksizlikler... imkanın varsa bir müddet ginseng, çörekotu, bal, polen, arı sütü gibi destekleyici gıdalardan bir ya da birkaçını seçip kullan, çok iyi geliyor :)

depresyon bir yana benim ruhum istemiyor.neden böyle oluyoruz acaba?hamile olmadanda böyleydim hamilelik iyicene tuz biber ekti.

merhaba
bende tembel ikizlerdenim. 13 aylık bir kızım var.
benim hiç bişey yapasim gelmiyordu elimden geldiğinde yapıyorum ama boş durmuyorum senin gibi degilim. sonunda ben kanepede yığılıp kaliyorum kenarlarda yürüyen kızım yanima geliyo anne kalk benimle ilgilen:KK70:
ah ah dahiliye doktora gittim
b12 vitamin ekskliğive demirim 16 çikti 60lerde olmasi gerekirsen.
hap verdi ama ben ihmal ediyorum galiba:KK43: eşim içtiriyo zorla.
hap içmeyi hiç sevmedim yutamiyorum ya.
kırmızı et balık tavuk pekmez ye dedi sabahlari pekmez cayi yapıp içiyorum eskisinden daha dinç hissediyorum.
yinede kansizim çocukla zor oluyor inanki :KK43:

En sevdiğim, haberli gelen misafir.. sayesinde evim pırıl pırıl oluyor :)

daha 3 gün önce söyledim inanmazsınız :KK48:

Allahtan haftasonuna arkadaşlarımızı davet ettim, hem cumartesi hem pazar kahvaltıya misafirim vardı hem evim mis gibi oldu hemde bi seferde 2 tarafı ağırlayıp yükünden kalktım :KK36:

Fiziksel degil ruhsal birseyse.. yani yattikca yatasi gelio insanin.. erken kalkmaya calis..benim bazen cocuklar evdeyse haftasonu vs. Bi bakiyorum 10 da tum ev isi bitmis..gunluk supurge toz alma tuvalet temizligi kahvalti bulasik aksam yemegi bile:) cok iyi oluyo
En mantıklısı kalkar kalkmaz hepsini halletmek zaten

Back
X