çok tuhafıma gidiyor

sedhak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
510
250
103
41
kızlar öncelikle iyi ki kadınlar kulübü var ve sizlerle paylaşma imkanı buluyorum, yani en azından insan içini döküyor rahatlıyor.
Konuma gelince; şuan allaha bin şükür 5 aylık hamileyim.Ailem torunları için şimdiden her şeyi yapmayı başladı.Kıyafet,oda takımı, beşik, bana doğumda takacakları altına kadar planladılar sağ olsunlar.
Eşimin ailesine gelince, kayınvalidemin lafı şu : bunları zaten kız tarafı yapmakla hükümlü, iyi bize masraf çıkmadı ( kocaman bir kahkahayla) ya gelde sinir olma.
Sende babaanne oluyorsun, seninde torunun, insan hiç mi elini taşın altına koymaz ( bu arada elimiz biraz darda ki darda olmasabile insan yinede bekliyor ) yada ne bileyim bir şey yapmayacaksan bile en azından sinirimi bozacak laflar etme

Aman Allah başka dert vermesin
Kendi ailen destekmiş ki o bile olmasa artık sende bir annesin, üstesinden gelebilmesin
Kayınvalidenin 2 zıbın 1 patiği eksik olsun
Sağlıklı sıhhatli kurtulun da bi..

kızlar öncelikle iyi ki kadınlar kulübü var ve sizlerle paylaşma imkanı buluyorum, yani en azından insan içini döküyor rahatlıyor.
Konuma gelince; şuan allaha bin şükür 5 aylık hamileyim.Ailem torunları için şimdiden her şeyi yapmayı başladı.Kıyafet,oda takımı, beşik, bana doğumda takacakları altına kadar planladılar sağ olsunlar.
Eşimin ailesine gelince, kayınvalidemin lafı şu : bunları zaten kız tarafı yapmakla hükümlü, iyi bize masraf çıkmadı ( kocaman bir kahkahayla) ya gelde sinir olma.
Sende babaanne oluyorsun, seninde torunun, insan hiç mi elini taşın altına koymaz ( bu arada elimiz biraz darda ki darda olmasabile insan yinede bekliyor ) yada ne bileyim bir şey yapmayacaksan bile en azından sinirimi bozacak laflar etme
hiiiçç tuhafına gitmesin bi tek sende yok bu durum canım hamile halinle takma boşuna bunları kafaya

onun kendi ayıbı..boşver..hamileliğin tadını çıkar..

evet çok haklısınız boşvermek gerekiyor, onların ayıbı ama elimde değil sindiremiyorum, çok hırslanıyorum bu rahatlıklarına ve umursamazlıklarına ha bide yüzsüz yüzsüz alacaklar tabi demesi yok mu

merhaba
bebegını saglıkla kucagına alırsın ınsallah
bende duymustum bazı yerlerde ilk toruna kılık kıyafet esya vs. anneanne yapar dıye..bohca gıbı bır adet sanırım..
sacma bence

merhaba
bebegını saglıkla kucagına alırsın ınsallah
bende duymustum bazı yerlerde ilk toruna kılık kıyafet esya vs. anneanne yapar dıye..bohca gıbı bır adet sanırım..
sacma bence
evet adetmiş güya ama gerçekten saçma kız tarafının torunu oluyorda erkek tarafının olmuyor mu? Hayır ben alınanda da değilim , tamam benim ailem zaten alacak ama bu kadının böyle densiz konuşması beni çok sinirlendiyor

Ben de size hak veriyorum.
Bana da umursamazlık gibi geliyor. Değer vermemek gibi geliyor.
Yani senin oğlunun çocuğu doğuyor. Sana torun geliyor. Adeti, geleneği, göreneği kenara koy, senin içinden gelmez mi bir şey almak?

Ne yazık ki sevgisiz büyümüş ailelerde birbirine değer vermek, karşındaki kıymetli görmek, ona saygı duymak gibi kavramlar olmuyor. Eminim aynısını evlenirken de yaşamışsınızdır.

Bu durumda sizin yapacağınız en güzel şey, bunun sizinle veya bebeğinizle HİÇ BİR alakası olmadığını, sadece sadece kendi oğullarına değer vermediklerini, bu yüzden yaptıklarını düşünmek. Hiç sinirinizi bozmayın. Sadece eşiniz için üzülün. Kim bilir nasıl bir çocukluk geçirdi.

Kimseden birsey bekleme. Böyle ileri gerı konuşunca da çok şükür annem babam başımda her istediğimi alıyorlar allah var etsin onları dersin.cocugun erkekse sizde hazirlanin sünneti cocugun erkek tarafı dedesi yapar diye gıcık ver.

Ben de size hak veriyorum.
Bana da umursamazlık gibi geliyor. Değer vermemek gibi geliyor.
Yani senin oğlunun çocuğu doğuyor. Sana torun geliyor. Adeti, geleneği, göreneği kenara koy, senin içinden gelmez mi bir şey almak?

Ne yazık ki sevgisiz büyümüş ailelerde birbirine değer vermek, karşındaki kıymetli görmek, ona saygı duymak gibi kavramlar olmuyor. Eminim aynısını evlenirken de yaşamışsınızdır.

Bu durumda sizin yapacağınız en güzel şey, bunun sizinle veya bebeğinizle HİÇ BİR alakası olmadığını, sadece sadece kendi oğullarına değer vermediklerini, bu yüzden yaptıklarını düşünmek. Hiç sinirinizi bozmayın. Sadece eşiniz için üzülün. Kim bilir nasıl bir çocukluk geçirdi.
anlayışın için teşekkür ederim. çok güzel yorumlamışsın. Evet bu sorunların kat ve kat fazlasını evlenirken de yaşamıştım. Ya sabır çekiyorum işte ne yapayım

Rahat biri.demekki gulerek soylemis belki durumu sıkisiktir da ondan espriyle.soylemistir ama tabi kiz tarafi yapar gibi bir sacmalik yok ne bu nisanmi? Kanli canli cocuk ve torunu bosverin ...birdaha soylerse ya anne kimseden beklentimiz yok ama hicmi heyecanlanmadin torunun seninde der sitemimi ederdim ben boyle yapardim

Kimseden birsey bekleme. Böyle ileri gerı konuşunca da çok şükür annem babam başımda her istediğimi alıyorlar allah var etsin onları dersin.cocugun erkekse sizde hazirlanin sünneti cocugun erkek tarafı dedesi yapar diye gıcık ver.
aaa süpersin yaa :) çok iyi fikir hiç aklıma gelmemişti:) evet çocuğum erkek. Dediklerini aynen uygulayacağım;) insanı sinir etmek öyle olmaz böyle olur :) ay insanı zorla zıvanadan çıkarıyorlar yaa

Böyle zamanlarda Kayınvalidelerden pek birşey beklememek lazım.
Bizde aynısını yaşadık, yaşanılıyor bunlar.
Boşvereceksin, her daim kız annesi toruna daha çok emek verir, bu böyle gelmiş böyle gider.
Bende kayınvalidemden birşey görmedim, beklemiyorum da zaten..

Senin kayınvalidenden tek beklentin çocuğuna göstereceği sınırsız sevgi olsun bence.
En önemlisi bu, ben özellikle kayınvalidemi bu konuda uyarmıştım.
Hiç bir beklentim yok ama babaannesini çok sevmeli ve çok sevgi görmeli... Tek isteğim bu demiştim.
Sağolsun sözünü yemedi, oğlum babaannesini görünce resmen coşuyor.
Bu bana yeter, sevgi versin yeterki... Çocuğumun diğer tüm ihtiyaçlarını ben karşılarım gerekirse ama bir babaanne & dede sevgisi yaşatamam.

Ay bende bir şey almasalar diye gözlerinin içine bakardım... Alınan şeyleri hep kendim seçmek isterdim takıntı olmuştu... Boşveeer hiç bir önemi yok... Sende torununu çok göstermessin zaten pek önemsemiyormuş işte.

Rahat biri.demekki gulerek soylemis belki durumu sıkisiktir da ondan espriyle.soylemistir ama tabi kiz tarafi yapar gibi bir sacmalik yok ne bu nisanmi? Kanli canli cocuk ve torunu bosverin ...birdaha soylerse ya anne kimseden beklentimiz yok ama hicmi heyecanlanmadin torunun seninde der sitemimi ederdim ben boyle yapardim
yok canım durumları sıkışık falan değil, ya ben zaten maddiyatta değilim, tavır beni sinir eden.Ayrıca kahkahayla söyleme biçimi de şu ' ohh bize masraf çıkmayacak yaşasın kurtulduk' tarzında , anlatabiliyor muyum. Gelde deli olma

sizin yerinizde olsam.

ay adet mi kalmış, kimse adet diye benim oğluma bir şey almasın.
içinden gelen içinden geleni alsın derdim. almak istemeyen de ya da alamayan da almasın.
artık ondan sonrasını kendi bilir.
almıyorsa demek ki içinden gelmiyordur.

Back
X