• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tutumsuzum

oyaebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
53
0
46
Gaziantep
çok tutumsuzum hiç para biriktiremiyorum.çocuklar gibi elime geçeni harcıyorum.arkadaşlar anlatıyo ayda şu kadar bu kadar biriktiriyoruz die.o zaman da çok üzülüyorum.kendimi nasıl motive edip para biriktirebilirim sizce.

çalışıyomusun canım ?şayet çalışıyosan aldıgın maastan fuzulı harcamaların olmasa elınde ne kadra para kalır?

Elinize geçen parayı atın bankaya,zaten vadeyi bozdurmaya kıyamazsınız.
Yazık günah,müsriflik kötü.

maşallah canım RABBİM sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin!
bankaya atabılırınız veya altınlar şuanda pahalı ama uygun oldugu donemlerde ceyrek vs alıp kenara koyabılırsınız

aynı durum ben de de var .alısverıs tutkumu frenlıyemıyorum .hergun bırsey alıyorum ama hala gıyecek bırseyım yok gıbı ,ne gıyıcegım ben sımdı yaa off en ıyısı yarın alısverıse cıkayım derım.ınanırmısın aldıgım seylerı nereye koyacagımı sasırmıs durumdayım .sıkısırıyorum hep bır tarafa ,aradan 2-3 hafta gectıkten sonra elıme gectıgınde,aa ben bunu ne zaman almıstım hıc hatırlamıyorum ,bu nasıl buraya geldı dıye soylenıyorum:43: kendımı cok frenlemeye calıstım ama olmadı .vıtrının onunden gectıgım de almıyacagım ,bunun bır benzerı ben de zaten var ne gerek var dıye kendı kendımı engellenmeye calısıyorum .ama olmuyor .eve geldıgım de basımı yastıga koydugum da tum gece uyuyana kadar o vıtrınde gordugum elbıseyı hayal edıyorum :18:neden almadım aslında fıyatı cok ıyıdı ,evet bende bır benzerı vardı ama ,bunun kuması daha guzel .almalıym almalıyım o benım olmalı evet evet almalıyım dıyorum.sonra da ya kalmaz sa ya sabaha kadar satıldılırsa dıye huzursuz bır sekılde uyuyamıyorum .sabahın korunde yolara dusup urunu almaya gıdıyorum.:18: off ben de bu durumdan kurtulmaya calsıyorum ama omuyor .aılem sureklı soylenıyor dıye ,eve artık paketlerı gızlıce sokuyorum .onceden eve ben gırıyorum .aradan yarım saat gectıkten sonra ,apartmana sakladıgım paketlerı eve sokuyorum:18: ne yapıcagımı ben de bılmıyorum .para yetıstıremıyorum .hep tutmaya calsıyorum ama olmuyor .abım cıddı cıddı benım durumumun hastalık oldugunu ,alamadıgım da huzursuz mutsuz oldugumu,aldıgım da sankı dunya senın olmus zafer kazanmıscasına sen oldugumu ıddıa edıyor .alamadıgım zamanlar gercekten uyuyamıyorum .abım cıddı cıddı doktora gorunmemın gerek oldugunu soyledı .bılemıyorum benım de dusuncem ,her kız alısverıs yapmaktan hoslanır alısverıs mekanlarında huzurludur ,o magazaların kokusu o rengarenk kıyafetler ,ıstedıgın zaman senın olabılmesı cok farklı bır duygu bu anlatamıyorum:64:

her ay bir çeyrek alın bence altını bozdurmaya kıyaamıyor insan ama para çok kolay harcanıyor. ya da arkadaşlarınızla gün yapın. her ay belli miktar belirleyip gün yapın. birbirinize gelip gitmeye gerek yok. babamlar yapardı bunu da işyerinde:)) eline topluca para gecerdi iyi olurdu. aynı parayı koymak istesen koyamazsın.
Allah paranızın bereketini artırsın

çok tutumsuzum hiç para biriktiremiyorum.çocuklar gibi elime geçeni harcıyorum.arkadaşlar anlatıyo ayda şu kadar bu kadar biriktiriyoruz die.o zaman da çok üzülüyorum.kendimi nasıl motive edip para biriktirebilirim sizce.

alışkanlıklarından kısmi olarak vaz gecebılrsın mesela her ay maasının buyuk kısmı kıyafete gıdıyosa sınırlama yapabılrsın 5 alacagına 2 alırsın dışarı gezmelerını azaltabılrsın ben 5 yıl bekar olarak calıstım hem kendı ıhtıyaclarımı aldım hem, kenara para attım evlendıkten sonrada az cok kenara atmaya calısıyoruz. kısaca boğaz dısında herseyden bıraz kısıyoruz bazı hedeflere ulasmak ıcın bunlar sart yanı yasam tarzını degısırse emınm bırıktırırsın canım

aynı dertten bende muzdaribim. Öğrenciyim elime de bi öğrenciye göre yüklü bir miktar para geçiyor ama ben dediğiniz gibi kenara üç kuruş atamıyorum. sonuna kadar tüketiyorum paramı. her sokağa çıkışımda en az 50 lira harcıyorum çok müsrifim bir şey alıyorum ve kullanmıyorum. annem beni frenlemeye çalışıyor ama babam aman kızım gençsin gezeceksin tabi diyor bende iyice yüz buluyorum. umarım bi an evvel akıllanırım çünkü yarın öbür gün bir şey için gerekse kenarda üç kuruşum yok.

canım hemen bir kumbara al kendine fırsatın yoksa çarşıya git falan filan gibi bir kutu kola şişesi veya küçük su şişeside işini görür ne alırsan al artan bozuklukları bu kumbaraya at mesela 10 milyonun var 6 milyonluk bişey aldın artan 4 milyonu hemen kumbaraya at her ay sonundada paraları tümlet üzerinide sen tamamla bir çeyrek altın al ben öyle yapıyrum inanki 3 ayda 5.çeyrek altınımı aldım her ay en az 2 çeyrek altın alıyorum bu şekilde bu 3. ayım ve bu ay sonuna kadar 1 tane daha çeyrek alıcam inşallah sadece ben değil eşimde her akşam iş dönüşü cebindeki bütün bozuklukları döküyor kumbişe yakında köşe olacaz valla :)) Allahım bereketini versin inşallah

canım hemen bir kumbara al kendine fırsatın yoksa çarşıya git falan filan gibi bir kutu kola şişesi veya küçük su şişeside işini görür ne alırsan al artan bozuklukları bu kumbaraya at mesela 10 milyonun var 6 milyonluk bişey aldın artan 4 milyonu hemen kumbaraya at her ay sonundada paraları tümlet üzerinide sen tamamla bir çeyrek altın al ben öyle yapıyrum inanki 3 ayda 5.çeyrek altınımı aldım her ay en az 2 çeyrek altın alıyorum bu şekilde bu 3. ayım ve bu ay sonuna kadar 1 tane daha çeyrek alıcam inşallah sadece ben değil eşimde her akşam iş dönüşü cebindeki bütün bozuklukları döküyor kumbişe yakında köşe olacaz valla :)) Allahım bereketini versin inşallah

maşallah çok güzel inş.bende öle yapmaya çalışcam

bende biriktiremiyorum elime her ay 1000 tl para gecıyor.nasıl harcıyorumda ben bu paranın sadece 100 tl sıne 1 gram altın alıyorum şasırıyorum kendıme.kardesıme verdım para al bunları sakla dıye banada verme yalvarsamda verme dedım anca oyle goruyorum ay sonunu.onun pembesı yok bunun sarısı yok dıye harca anam harca.eve geldıgımde kızıyorum kendıme neden aldımkı dıye.artık kredı kartına para yatırınca yarım gram altın alıyorum baska turlu o kartıda bıtırıyorum bende en ıyısı altın alıyım bu sekılde harcıyım dedım.3 yıldır calısıyorum 3 yılda kenara 3000 anca koyabıldım.yalnız değilsin yani bu para biriktirememe konusunda.

Cüzdanımdaki parayı hiç harcamıyorum desem yeridir . Birikim yapmak bir süre sonra alışkanlık haline dönüşüyor . Burda haydi hanımlar
ayda bir çeyrek alalım topiği var . Orayı da takip
etmeni öneriyorum . Kenarda bir kaç çeyrek altınım varsa sebebi orasıdır . Arkadaşlar birbirine çok destek oluyor . Ben 3 şekilde birikim yapıyorum . Kumbaram var ona
bozukluklarımı atıyorum . İkincisi güne girdim her ay 100 tl oraya veriyorum . Son olarakta bankada altın hesabım var ordan da parama göre gr altın alıyorum . Kenarda
birikimimin olması huzurlu olmamı sağlıyor . Cüzdanıma her ay 70-80 tl gibi para ayırıyorum . Bazen onu bile harcamamış oluyorum . :16:

Back
X