• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok umutsuzum artık sanki gücüm kalmadı..

Cok iyi yerlerde dediginiz insanlarin mutlu sandiginiz insanlarin pek cogu mutlu degil.mutlu olanlar ne sekilde olursa olsun hzuurlu olmayi basarabilmis insanlar

evli olan da kocasiyla sorunalr yasiyor, belki bebegi olmuyor.. veya isi yok.. isi olanin kocasi bebegi olanin belki sagligi yok.. kesinlikle kimsenin hayati o derece yolunda degil. insanlar paylasmadiklari icin siz yokmus saniyorsunuz..

Milyon tane iş görüşmesine gittim su anki isime girene kadar. İlkine kesin gözüyle bakıyordum ne o oldu ne ondan sonrakiler... Uzun süreli bir ilişkim vardı ama arada neler neler yaşadık ve çok fazla emek verdik. Bu yaza kesin evlenecektik ama olmayacak gibi görünüyor. Şu hayatta hiç bir şey kesin degil. Dışardan bakanlara benim hayatımda kusursuz geliyordur belki. Ama buraya kadar inanın çok calıştım cabaladım cok zorlu yollardan gectim. Demem o ki elbet bir gun hersey duzelir

biz de aile olarak çok zor zamanlar geçirdik. ben 30 yaşımı geçtikten sonra ancak düzgün para kazanmaya başladım, o sıralarda kardeşim sürekli bir iş buldu, 35 yaşımda evlendim. daha gençsiniz bu kadar enseyi karartacak bir durum yok. ayrıca evlenme konusu açacaklar diye ortamlara girmemek nedir, herseye bu kadar dert edip takıntı haline getirmeyin

Ben kimin hayatı yolunda merak ettim. Derdi,tasasi, sıkıntisi olmadan yaşayan var mı? Bunları düşünmek yerine hayatımı daha huzurlu nasıl yaparım diye düşünün. Mesela kardeşimiz bir iş bulsun.

İnancınıza göre 'Yaradan, evren, hayat';
zorlukla kolaylığı, mutlulukla üzüntüyü insanlar arasında paylaştırıp ara ara değiştirir.
Yani kimsenin hayatı dört dörtlük yolunda değil.
Kardeşinizin mezun olunca hemen atanamamış olabilir, mezun olur olmaz atanan kamu çalışanı oranı yüzde kaç ki zaten?
Ayrıca atanmak şart mı?
Özel sektörde iş aradı mı?
Bulamadıysa geçici işlerle niye cep harçlığını çıkarmıyor?
25 yaşında adam 6 aydır mülakat sonucunu evde yatarak mı bekledi?
Ayrıca hangi sektörde nasıl bir tecrübesi, çevresi, bilgi birikimi var ki iş kurmaya kalkıyor siz de ona kredi çekiyorsunuz?
Bazen sıkıntıya giden yolları kendimiz döşüyoruz ama farkında olmuyoruz.

Bizim 19 yaşında bir oğlumuz var ve bu yaz yurtdışında üniversite eğitimi için başvuruda bulunmayı düşünüyordu ki araya bu virüs/karantina durumları girdi.
TOEFL için İngilizce kursuna gidiyordu yarım kaldı.
Malum euro yükseldi işler değişti.
Oğlum oturup dertlenmiyor, çözüm arıyor.
Bugün ne yapıyor diye şöyle bir baktım B planı olarak daha ucuza mal olabilecek alternatif ülkeleri/üniversiteleri araştırıyor.
C planı olarak Hazine ve Maliye Bakanın açıkladığı 'bir milyon yazılımcı aranıyor' projesine başvurdu.
D planı olarak geçen yılki ön lisans puanı ile burada okuyabileceği bölümlere tekrar bakıyor.
Dil eğitimine de dijital ortamda devam edebileceği başka platform bulup ona başladı.

Kısacası şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur ama bunun için biraz uğraşmak lazım.

İlişkim bitmedi. Hala bekliyoruz o da biraz insanı üzüyor.
Açıkcası ne güzel bir ilişkiniz var. Sizi seven aşk yaşatan biri. Burada kızlarımız yalnızlıktan evlrnemiyor. Sonra işiniz var kredi çekip ödeyecek kadar garantili. Burada işsizim diyen çok insan var. Bazen insan sadece kendine böyle olumsuz olduğunu düşünüyor. Ama inanın aşkı yaşamayan çok insandan işsiz olan çok insandan ve en önemli sağlıkla yaşamayan çok insandan şanslısınız. Onlarda sizin bu yazdıklarınız ı okuyup içi geçiriyorlar.

Düşüne düşüne deli olacağım dönemlerden geçiyorum. Bir insanın istediği hiç bir şey mi olmaz diyorum. Allah affetsin neden sadece biz böyleyiz herkes mutlu diye sürekli söylenir oldum. İnancı olan bir insanım çok da dua ederim ama olmayınca nasip değilmiş hayırlsıı buymuş deyip geçemiyorum o an. Ben dahil çevremdekiler de çok üzülüyor çünkü. Üzülen sadece ben olsam bu kadar takmazdım. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ayrı yaşıyorum ailemden. Onlara da yardımcı olmak zorundayım cünkü babam çalışmıyor ve emekli de değil. 6 yılda kendine ne yaptın deseniz elimde 20 binden başka bir birikmisliğim yok. Cünkü sunun ihtiyacı vardı bunun ihtiyacı var diye diye bu günlere geldim. Hayatımda biri var tam işler yoluna girecek evleneceğiz dedik, kesin diye baktığımız iş konusu olmadı ve biz dağıldık. Her gün dua ediyorum, gece uykumdan uyanarak dua eder şekilde buluyorum kendimi. Evlenmek yuva kurmak istedim oNda da bir engelle karşılaştık hep. Bütün arkadaşlarım evli, böyle olunca da çevreden bir baskı oluyor. Sanki bir eksikliğim varmış gibi hissettiriyorlar insana. Evli olanları görünce ister istemez üzülüyorum çok da ortamlara giremiyorum, sürekli evlilik mevzusunu açtıkları icin. Bunun icin üzülürken, erkek kardeşim üniversiteden mezun olunca atanamadı. İş kuracak diye 25 bin kredi çektim. Sonra da polislik mülakatlarına girdi ben o sırada krediyi cekmis bulundum. 6 aydır da ödüyorum. Kardesim de 6 aydır yanımda sonuç bekliyordu( bu arada işsiz ikimizin masraflarını ben karşılıyordum) dün sınav açıklandı kazanamamış. Simdi dünden beri onu toparlamaya çalışıyorum. Suan bu hastalık yüzünden işi de olmayacak bir süre. Kesin gözüyle bakmıştık yine polisliğe de. Aynı şekilde erkek arkadasım gibi o da dağıldı. Çevreme bakıyorum herkesin işi yolunda biz niye böyleyiz diyorum. Bir seyi çok isteyince olmaz sözü gercekten doğru. Allah bizi sınıyor artık buna inanıyorum. Karışık yazmıs olabilirim. Şimdiden kusura bakmayın. İçimi dökmek istedim.
herkesn bir derdi uğraştığı bir imtihanı var ALLAH sağlık versin gerisi olur zamanla

Oo sizinkide birşey mi diye dusunuyor herkes, ben annemle yaşıyorum maaşımiz vardı , herkes evlen diyor diye baskıya uğrayıp evlendi , geçende boşanma açtı ama davanin daha tarihi belli olmadı, 21 bin civarı borcumuz var ve gelirimiz yok , benim sevdiğim adam hayatında çalışmış bir adam değil şimdi gelip bizle yaşamak istiyor 5 kurumumuz yok ama gönlüme engel olamıyoruz ayrıca siddetede meyilli , para yok , iş başvurusuna gittim iki gorusmedede. beklentiler farklıydı , para yok aşk var ama yanlış kişiye , ve en önemlisi bizde akilida yok, işin varmış bırak aşkı meski mesleği düzgün birisini sosyal arkadaşlıktan siber alem de filan denk gelirsin bakarsın eli yüzü düzgün bulursun, aşk 1 dk iş, yeterli sen iyi biri biri ol , herkesi kendin gibi gördüğün için herkesi sevebilsin , ama mesleği iyi olsun aman dikkat et , ve emekli olana kadar işini asla bırakma , kocan trilyoner olsa bile

Endişe etme:) biz de eşimle günde on defa aynı şeyi düşünüyoruz. Herkesin işi yolunda ama bizim işlerimiz neden bu şekilde diye. İstediğimiz ve beklediğimiz hiç bir şey gerçekleşmedi. Tam sonucunu almayı beklediği mahkeme vardı artık son celseydi. Beş yıldır ugrasiyordu. Nisan ayindaydi:) ertelendi... Girmek için uğraştığı bir iş vardı Mart'ta iki kişi alinacakti. İnanılmaz uğras verdik. Ertelendi:) senin yine 20 bin birikmisin var,😁 bizim şu an ödediğimiz 20 bin kredi var. ev kira, bebek var ve eşimin iş yeri kapandı 😁 şimdi tekrar düşün istersen, her kesin her şeyi yolunda mı?😁 Eşimin kardeşinin kocasının eşime çok zararı oldu. Daha dün akşam esmke otururken "biz dışında herkes mutlu. Falan kişinin bile işleri yolunda. Biz nerde yanlış yapıyoruz da herşey ters gidiyor" diye sordum. Gece eşimin kardeşinden bir telefon:) kocası evi terk etmiş... Sabah bir telefon daha, iş yeri maaşlarını vermemiş ve süresiz ücretsiz izin. Kocası da nerede meçhul 😂😂😂 hemen içimden dedim ki Allah'ım bunu bana cevap olarak mi verdin:) yani gerçekten öyle düşünme. Ben dün akşam söyledim, cevabım ilahi bir şekilde geldi. Herkesin her şeyi dört dörtlük değil. Biz öyle sanıyoruz. Ulan ben de her şeyimizi ortaya döktüm 😂 ama hayat su sıralar herkes için b*k gibi:)
Allah iyiligini versin😂 insalhh işin gücün rast gider esinle

Dünyada sanki insanoğluna para mal aşk evlilik sağlık vaad edilmişte siz bu haktan faydalanamamış gibi konuşuyorsunuz.Kardeşinin polis olacağına garanti bakıp kredi çekmek nedir? Sonrasında kardeşinin psikolojik sorun yaşama lüxü nedir? Ölelim o zaman birimizin beklentileri olmayınca hemen atalım yataklara kendimizi? Güçlü dirayetli reel olun azcık lutfen. Hayat zayıfları sevmez ve eline altın tepside birşeylerde sunmaz. Gayret ediceksiniz ve elinizdekiyle mutlu olucaksınız.. Evet klişe ama hepimizin derdi var.Tavana bakarsan tabi mutlu olamazsın.Buraya hayatındaki kötü şeyleri yazdın,peki ya hayatındaki iyi şeyler? Hiçmi kıymeti yoK? Gören gözlerinim,yürüyen ayaklarının,nefes alan sağlıklı ciğerlerinin? Akıl baliğ oluşunun? Çalışıyor oluşunun? Bunlardan birisi olmayan insanlar için senin arzu ettiklerinin hiçbir önemi yol biliyormusun?

Neden tüm işler kesin olacak kafasındasınız ? Kesin olacaksa neden mülakat var ki ,zihniyet yanlış olabilir mi ? Yeni mezun çocuğa bu ekonomik krizde kredi çekip iş kurulur mu , bir aile büyüğünüzde mi yok kızım ne yapıyorsun sen desin ? Öğretmenler 35 den az önce atanıyor, çoğu profesyonel asker polis oluyot işsizlikten. Toplumun bu yönüyle ilk kez karşılamış olamazsınız sanıyorum.

Back
X