Çok Üzgün

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Konuyu cok sevdigim kuzenim icin aciyorum aslinda ama durumdan bende etkilendim ve ona yardimim dokunamadi ne diye teselli verecegimi bilemiyorum
Kuzenim evleneli neredeyse 2 yil oluyor ilk 1 yil cocuk istemediler zaten son 6 aydir istiyorlar. Ve kuzenimin kayninin dugunu oldu bu yaz 5 aylik evli ve eltisi su an 3 aylik hamile.
Kuzenimin psikoljisi kotu, ilk once benim bebegim olmaliydi diye bir ruh halinde, esiylede tartismislar bugun bana geldi bendende halama yani annesine gitti... ona bu konuda hak veriyorum dogal olarak 2 yillik evli ve yasca buyuk oldugu icin bende olsam oyle hissederdim herhalde, su an zor durumda, esi sen mutlu olacagina onlari kiskaniyormusun diye tartismislar(aslinda kiskanclik degil bu), onlara karsi mutlu rolu yaparken icim paramparca diyor kuzenim, hamile olan ben olmaliydim diye kabullenemiyor bu durumu
Yarin ben yanina gidecegim ne olursunuz buraya siz guzel seyler yazin, yarin buradaki yorumlari ona okumak okutmak, kendisini iyi hissetmesini istiyorum
Bende bambaska bir hal aldim ne diyecegimi nasil onu rahatlatacagimi bilemiyorum, siz yardimci olun aklim ermiyor bu ise

bu işin sırası yoktur, kendisini boş yere yoruyor bu konuda.herkesin hayattaki amacı ve planları farklılık gösterebilir.bazıları kariyeri,bazıları aile hayatını bazıları da kişisel gelişimine öncelik tanıyor.eşine bu durumu yansıtmasın,çünkü dışardan hazımsız ve kıskanç gibi izlenim bırakıyor kuzeniniz.

herseyin hayirlisini hayirli zamanda istesin..henuz 6 ay olmus allah verirse onunda olur.ondan once benim olmaliydi sozu farkli algilanabilecek bir soz.nereye cekersen oraya gider.uzuldugu icinde olabilir kiskandigi icinde ki esi kiskanclik olarak algilamis.uzuntusunu bile kendi uzerinden anlatmayi denesin baskalari uzerinden degil..

Allaha dua edip hayırlısını dilesin, hamile kalıp çocuğu sağlıksız olsa çok mu mutlu olacak?

Allahtan hayırlısıni istesin başka bişey demene gerek yok.Omrude cocuguda veren Allah.

ben hep şöyle düşünürüm
bir gün doğacak olan çocuğunun bir rızkı var
o da evlenecek,hayat kuracak,işi gücü olacak her şey nasıl muntazam kaderle çevriliyse onun da kaderi için doğru olan zaman ne zamansa o zaman doğar elbette...
bu kadar abartıp ah vah etmeye gerek var mı ..
hayırlı ömürle hayırlı zamanda gelsin inşallah...

Empati yapmaya çalışıyorum. Biz kuzeninizden daha uzun süredir bebek denemeleri yapıyoruz. Şu anda kardeşim de denemeye başladı. Belki onun ki daha önce olacak. Asla kıskanmam önce ben olmalıydım diye hissetmem demeyeceğim. İnsan duygularına bazen hakim olamayabilir. Hadi en yakını kocasına da açılabilir ama sağda solda bu kadar fütursuzca ama ben hamile olmalıydım haksızlık bu diye calimero tadında dolaşması inanılmaz çocukça. Tamam insan hislerini kontrol edemez. İmrenebilir, kıskanabilir. Ama yanlış duygular içinde olduğunu bilecek olgunlukta olmalı. Kendi kıskançlığı yüzünden bebeğe bir nazar değse, eltisi çocuğu düşürse ne hissedecek. Yani burdan neredeyse içten içe sevinecek gibi duruyor. Öyledir demiyorum ama dışardan öyle görünüyor. O yüzden kendisine bir çeki düzen versin. Kendi içinde hissettiklerinin bazen doğru hisler olmadığını farketsin. Eşine söylerken de biliyorum böyle hissetmem yanlış ama üzülüyorum biz bu kadar çabalarken onların hemen olması beni yaraladı. İmreniyorum falan desin. Yani çocuk gibi bu nasıl olur ya. Ben hamile olmaıydım o değil gibi saçma cümleler kuruyorsa cidden eşi çok çok haklıdır.

Bencede okusun yorumlari.

Ilk 1 yil istemeyen kendileri. Eltisi yeni evli ve bebek istemisler olmus ne guzel. Gercekten kuzenin niye kıskanıyor ne sacma bi duygu bu sanki 10 yillik evli cocugu olmuyor da icerledi.

Ilk benim bebegim olmayidi diye dusunuyorsa zamaninda yapacakti.

Ilk toruna yukluce bi miras mi kalacak ne ya.

Kuzenine soyle allahtan saglikli hayirli evlat istesin. Zamani onemli degil.

Hamile kadinlari kiskanan kadinlara da ayri bi gicik oluyorum ya

Bence kim arkadaşinizin yerinde olsa öyle düşünür kimse yan çizmesin..ama ilk yil zaten istememişler şu anda herkese şu an düşünmüyoruz desinler..

Allahım ben 9 yıllık evliyim ve çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler
ve kuzenim 25 yaşında yakında doğuracak gün sayıyoruz aramızda 11 yaş var üzülmüyormuyum elbetteki üzülüyorum ama kendi kaderime üzülüyorum ve vardır bundada bir hayır diyorum ve kuzenim için yada benden küçük olupta kolayca hamile kalanlara çok seviniyorum çünkü benim yaşadıklarımı onlar yaşamadı diye
evvela hayırlısını istemek gerek bu işler sırayla değil nasip işi canım hiç olmaya da bilir Allah göstermesin
ehh biz ölelim o zaman

Allah hayirlisini versin,
Hayirli olana ozensin.kuzeninizin psikolojisi hic iyi degil,
Ne demek once ben ,
Hamile kalir kalmaz ,karnindaki bebegin salikli dogmasi onemli ,
Ya sakat dogarsa ,ya dusuk yaparsa ,
Arkadasimin bebegi 9 aylik karninda olmus ,olu dogdu ,
Bunlarda bizim icin ,elti eltinin donunu bile kiskanir,bende alacam diye,
Buyugum once benim bebegim olacak diye bir dusunce cok abes

Ben çocuk yapmaya çalışıp olmayınca be asla yapmam diyen iş arkadaşım hamile kalınca şok olmuştum

Eşim bana onlar öyle diyorlardır muhtemelen sadece istemese önlem alırdı demişti mesela

Sonra çocuğumuzun olmayacağını eşimin hiç spermi olmadığını söylediler

Sonuç oğlum ve arkadaşımın oğlu arası sekiz ay hiç kıskanmak gelmedi ille benim olmalıydı vs demedim

Bizde 2 yıldır tedavi görüyoruz ama olmuyor benden sonra evlenen çoğu kişinin ya çocuğu var yada hamile benden küçük yada yaşça benden çok büyük hamile olan bir sürü tanıdığım var ama hiç bir zaman ya sıra bendeydi demedim çünkü bu işler sırayla olmuyor maalesef eğer bu şekilde düşünüp kendini yorarsa hamile kalması zorlaşır zaten vakti gelince olur mutlaka gönlünü ferah tutsun çocuk sahibi olamayan tek kişi kuzenin değil bu kadar karamsar olup içini öyle karartmasın bence boş yere kendine eziyet ediyor eğer bi süre daha olmaz ve tedavi görmesi gerekirse bu psikolojiyle o süreci kaldıramaz sabırlı olsun bence

Evliliğin başında hamile kalmak en son isteyeceğim şey.

Hamile kalmak matah değil zen master olunmuyor rütbe alınmıyor ya da kadınlık hamilelikle olmuyor.

Arkadaşın da kıskanç. En komplekslisinden.

Peki Allah hiç nasip etmezse karalar mı baglayacak nasip bu işler

Reactions: Yeu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…