• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm... Ailem dağılıyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi L0nginG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

L0nginG

Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar,
bi sekilde icimi dökmeye ihtiyacim var, cünkü aylardir icime ata ata patlayacak duruma geldim...
Temmuz ayindan beri annem ve babam kavgali, ayni evin icinde 2 farkli hayat yasiyorlar.
Onlar aralarinda kozlarini paylasirken olan bana ve kardeslerime oluyor.
Biri birine benim üzerimden laf gönderiyor, digeri ayni sekilde.
Evde öyle soguk bi hava varki eve bile girmek istemiyorum artik,
bi ara pskilojim o kadar bozuldu ki önüme gelenle evlenicek hale geldim yeterki bu huzursuzlugun icinden kurtulayim diye.
Birbiriyle konusmuyorlar, soguk savas onlarinki... Öyle cikip sesli kavga etmiyorlar, sadece konusmuyorlar... hicbi sekilde birsey paylasmiyorlar,
temmuz ayindan beri babam kanepede uyuyor düsünün artik.
Ve bunlar 25 senelik evli... ben konusmayi denedim ama hicbirsey fayda etmiyor,
annemde caba göstermek istemiyor zaten iyice bikmis kadin.

Bu aksam yilbasi ama ben odamda oturup agladim, ailecek ayri gecirdigimiz ilk yilbasi... babam tek basina evde kaldi, annem ve ben halamlardaydik, kardeslerim arkadaslarinda.
bu gece dagildigimizin resmiydi...
O kadar üzgünüm ki, ve kizgin... sacma sapan sebebelrden cocuklarina böyle seyler yasattiklari icin anneme ve babama cok kizginim...

ne yapabilirim demicem, ben bilmiyorum siz nerden bileceksiniz... sadece icimi dökmek istedim :çok üzgünüm:

Yeni yila bu sekilde girmene cok uzuldum canim..
Biran once aile sorunlarinizi insallah giderirsiniz..

:(( hm cok üzüldüm belki annende babanda bi bunalimin icindeler olur olabilir evlilikte düzelir insallah
evliligi bir kurtulus olarakda sakin düsünme yagmurdan kacarken doluyo tutulma olabilir
sabir et düzelir insallah de

Canim öncelikle yeni yilini kutluyorum, insAllah bundan sonrasi hepiniz icin daha güzel olur, üzme tatli canini..
Annenlerle halanlarda oldugunuza göre, sadece baban ve annen arasinda yasanan bir catisma, buna aslinda sevindim diyebilirim, cünkü yeniden barismalari en azindan daha kolay olacaktir.
Bilirsin ailelerde isin icine girdigi zaman olaylar cikmaz hale giriyor.
Bu nedenden dolayi sende sevinmelisin.
Arada ufak tefek sürtüsmeler olur mutlaka. Hangisi hatali bilmiyorum ama dilerim hatali olan taraf hatasini kabul edip özür diler.
Sen sIkma canini. Ve sakin ola aile probleminden dolayi, kendini evden kurtarmak icin gidipte biriyle evlenme. Yarin birgün annele baban barisir, onlarin 4-5 aylik kavgasini sen kendi hayatinla cok agir ödersin.

Ikisiylede konus, bu durumdan cok bunaldigini anlat.
Kendilerini düsünmüyorlarsa, sizi düsünsünler.
Eminim bu anlattiklarini ailenede anlatsan seni anlayip aradaki buzlari eriteceklerdir.

Yüzün gülsün herzaman, yeni yila umutsuz ve mutsuz girme sakin okis? ;))

öpüyorum yanaklarindan..
mucuk muck bir o yandan bir bu yandan;))

bugün yeni bi yılın başlangıcı sözde millet coşuyo eğleniyo ama benim içinde herhangi bi günden farkı yok
hatta daha beter
bende ilk defa bu kadar mutsuz ağlayarak girdim yeni yıla
sanırım benimde 4 yıllık beraberliğim sona yaklaşıyor:(((
yazarken bile içimde bişeyler koptu sanki gözlerim doldu
hele bi de 25 sene !!
hiç kolay değil be canım koskoca 25 senelik beraberliği bitirmek
UMARIM HEPİMİZ İÇİN 2009 un DEVAMI GÜZEL OLUR TATLIM

CAnım ya çok üzüldüm allah yardımcın olsun hakkında mevlam hayırlısını nasıp etsın ama sakın evden kurtulcam dıye sacma sapan bı evlılık yapıp hayatını mahvetme sakin ol ve olgun düşün dilerim bi an önce eski huzurlu hayatına kavuusursun yeni yılın san herseyde nönce kaybettıgın aıle huzurunu nasip etsin inşallah üzme kendini lütfen

çok üzüldüm canım duruma.
ama evliliği kurtuluş anlamında görme güzelim,
öfkeyle kalkan,iş yapan mutlaka zararla oturuyor aman ha.
annenler için de şu durumda senin yapabileceğin birşey yok gibi,belki evlilik terapisti için ikna yoluna gidebilirsin.25 yılın sonunda eğer annen haklı ise mücadele etme isteğinin sıfırlanışını anlayabiliyorum.
ama dur bakalım gün bitmeden umut kesilmez.
belki bu uzaklaşma onlar için daha iyi olur,kendilerini dinleme vesilesi olur.
bizim de ailece huzursuz günlerimiz geçti,üstelik yılbaşi,evlilik yıldön. vs gibi özel günler dahil.sonra bir şekilde düzeliyor işte.
sen kalbini ferah tut.onlarda farkındalardır eminim 25 yıllık bir yuvanın kolay kolay bozulamayacağinin.
dediğim gibi her işte bir hayır var canım.
sıkma tatlı canını.hayra yor hep.
Rabbim ailene ve sana hep beraberce çokk çokk mutlu ve huzurlu daha nice yıllar nasib etsin inşallah.

hemen umutsuzluğa kapılma canım onlar kimbilir 25 yıldır ne sorunların üstesinden gelmişlerdir umarım kısa zaman içinde barışırlar ve aileniz eskisi gibi bir arada olur mutlu yıllar canım

25 yıllık bir evlilik ve 5 aydır süren soğukluk :)

sence hangisi galip gelir?:jeyyar:

Allah büyük sorunlar,dertler vermesin saçma sapan bir sebep demişsin
25 yıl bunun üstesinden gelebilecek kadar güçlü bence

madem ortada büyük bir problem yok bence tek sorun onların inatlaşması
sen bu durumda küsüp ağlamak yerine onları bir arada tutmanın yollarını dene

senin üzerinden birbirlerine laf gönderiyorlarsa biraz muziplik yap sen başka şeyler söle
(onları yakınlaştıracak sözler)anne babam çok üzülüyo bence seni çok seviyor ve çok pişman gibinaniknanik

he bir de sakın sadece bu sıkıntıdan kurtulmak içinde evlenmeyi deneme
aileni sağlam tut sonra kendi aileni kurarsın
inş.2009 senin ve ailen için çok güzel olura.s.

Şu inat ve küslük koskoca insanlara neler yaptırıyor madem mutsuzsunuz o zaman işte mahkeme yolu...sizin psikolojinizi bozmaya hakları yok barışma yoksa boşansınlar bence..kardeşlerinle birlik ol ve onlarla konuşun..

herkes için hayırlı olan ayrılıksa ,
bu o kadar da korkulacak bişey değil..
insanoğlu zamanla ölüm acısına alışıyor..
tabi ki sizin için süreç çok zordur ama
olmuyorsa da ,yürümüyorsa da herkes daha çok yıpranır..
bence 5 ay çok uzun bir süre.
şimdiye kadar hata yapan farketmeliydi.
ya da ille de hata aramak da yersiz,tükenmiş olabilir..
hayırlısı olsun hepiniz için.

25 yıllık bı evlılık bence bu sorunun ustesınden gelırler cnm :1closedeyes: yanı ınş ben öle düşünüyorum
bazen aıleler kendı dertlerıne dalarken cocuklarını cok unutuyorlar sonrada ayy bu cocuk neden böle derler bılındık bı şekılde:kızgın:
sende ınş sevdığın bı ınsanla evlenırsen yanı yağmurdan kaçarken doluya tutulmadan
ama umudunu yıtırme 25 yıllık bı evlılık ınş hersey güzel olacak ufak bı kırgınlık olabılır
ama bazen büyükler cocuklaşıyorlar ne yaptıklarını bılmez haldeler:delphin:
ınş yenı yıl sıze hzur getırır:Saruboceq:

keşke bütün bunları anne ve babana söyleyebilseydin.Zamanla sabırlar tükebniyor ardım almaları lazım.Ya da hissettirdiklerinizi hissettirmeniz lazım.Umarım kısa sürede düzelir...

siz onları karşınıza alın ve barıştırın. bundan rahatsızlığınızı anlatın. ve aralarını düzeltmeye çabalayın.... 5 ay boyunca bunu yaptınız mı..ikisinide oturtun karşınıza, ve sorunlarının küsmekle değil konuşarak ve dinleyerek çözüleceğini söyleyin.... çözülemeyecek şeyler yoksa toparlanabilir. ama böyle, hiçbirşey yapmadan çocuklar gibi, küserek ,olmaz. .

cok tsk ederim arkadaslar,
öncelikle hepinizin yeni yili kutlu olsun....

ben onlarla konusmayi cok denedim, hatali taraf ilk basta babamdi, ve ben ona sakince herseyi anlattim, konustum...
kendisi annesi babasi bir kere kavga etti diye o gün disari atmisti kendini,
sen 45 yasinda adamsin sen bile o kdr etkilendin disari attin kendini,
kendi cocuklarinin aylardir icinde bulundugu durumu bi düsünsene dedim,
ve bu olaylar patlak verdiginde ben hemsirelik sinavlarimin tam ortasindaydim,
üzüntüden ders calisamadim bazen,
ya o sinavlari gecemeseydim bunun bedelini nasil ödeyecektiniz dedim...
1-2 gün iyi gidiyolar, sonra yine biri konusmuyo, o konusmuyo diye öbürü yüz vermiyo.
cocuk gibiler ya, biktim artik... yasim kücük degil 22 yasindayim, ama bu yasta bile o kdr cok etkileniyorum ki, kardeslerim ne halde düsünemiyorum.

Annem bosansa ona bakacak tek kisi benim, ama burda kalmak istemiyor, kardesinin yanina yani burdan 700 km uzaga tasinirim o zaman diyor, kardeslerimin okulu var onlar mecbur burda kalicak, ben cok sevdigim is yerimden cikmak zorunda kalicam ve tanimadigim bi yere tasinicam ve ömür boyu annemin maddi sorumlulugu bende olucak...

yukari tükürsen biyik, asagiya tükürsen sakal anlayacaginiz...​

gerçekten zor durum 2sinide çek karsına yeter deyin olan bize oluyor seyin üzüldüğünüzü gerekirse artık bizde konuşmıcaz deyin napacaksanızda yapın ama böyle durmayın de ama muhakkak bi sonuca varmalı bu durum.gerçekten psikolojinin bozulacağı bi konu kardeşinde var onuda düşün evlensen geride o kalıyor o ne yapacak buda bi çözüm değil açıkcası keçi inadı var ailenin desene

Son düzenleme:
canım herkesin hayatında çalkantılı dönemler olur.sakın parçalandığınızı düşünme.belki birbirlerinin kıymetini anlamaları için birşeyler gerekiyordur.25 senenin sonunda yuva dağıtmak kolay değil.sanmam ayrılacaklarını.ama size böyle birşey yaşatmaya hakları yok elbette.bence kardeşlerinle konuşup aileniz için neler yapabilirsiniz bunu düşünün.anne ve babanızı alın karşınıza tüm hissettiklerini üzüntünüzü anlatın.buna hakları olmadığını bilsinler..
umarım herşey en kısa sürede düzelir canım:)

anne babanın bu durumdayken sakın evliliği bi kurtuluş olarak görme...
ya anne ve babandan kaçayım derken kötü birine sürünürsen ne olacak...
hakkınızda hayırlısı olsun...

inşallah en kısa zamanda araları düzelir,
ama buna en çok sizin katkınız olmalı,
çocuklar anne ve babalarını barıştırmada en büyük etkendir,
Güzel haberlerle gelirsin inşallah bidahakineŞeniz :Saruboceq:

cnm yeni yıla böyle girmene çok üzüldüm ama inş 2009 da herşey çok daha ii olur senin ve ailen için

Back
X