- 10 Ağustos 2009
- 26.199
- 18.342
- 823
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Kendi cok bi b..k olmusta oyuzdenmi evde oturuyomus. Senin yerinde olsam asla calismam oyle bi adama katkida bulunulmaz.O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Bilenler vardır eşim 3 aydır işsiz. Issizlik maasi ve tazminatla geçiniyoruz suan. Ben de uzun zamandir bebeğimle gidip gelebileceğim bi is ariyorum kres bebek bakiciligi gibi. Cunku oglumu birakacak kimsem yok bu isler dışında bi ise giremem cunku oglumu da götürebileceğim baska is imkani yok.
Bugün birisiyle görüştüm oglumla gidip gelecegimi söyledim yüz yüze konusalim bi dedi. Yani normalde her aile kabul etmiyor bebekle gidilmesini, kendi bebeklerine yeterince ilgi gösteremem diye. Üstelik ayni mahallede oturuyormusuz yani yol sorunum da olmayacak.
Esime söyledim (ki is aradigimi hep söylüyodum zaten ses etmiyodu ciddiye binince bi tavır aldi hemen)
Ne kadar alacaksin dedi. Konuşmadık ama tahminen 1000 tl falan olur dedim. Neymis ben aptalmisim hic aklım yokmus o paraya çalışacakmışım. Asgari ücret bile değilmiş. Zaten kiloluymusum tip desen sıfırmış görgü desen sıfırmış akıl desen sıfırmış.
Bebegine bakacagim kadin ogretmenmis, bana diyor bak öğretmen olmus sen bi ... olamadın bu saatten sonra da olamazsın.
O kadar üzüldüm ki ondan bu sözleri duyunca kizlar. Ben mi merakliyim bebekle işe gidip gelmeye sanki. Baska bi adam olsa der ki bu kadin kucağında cocukla ailemiz icin işe gidip gelecek, cocukla gidip calismayi göze aliyor der. Bizim icin evimiz icin uğraşmak biseyler yapmak istiyor der takdir eder. Ben hem böyle düşünüpte hem de bu kadar aşağılanmayı hakedecek ne yaptım allah aşkına?
ben de çok laf saydım. konuda sadece onunkileri söyledim. kendisi iş arıyor mühendislik bulamıyor dönüş yok hiç. keşke bulsa da gün boyu aynı evde oturmasak. kpss ile memur olmak istiyorum kendimi oğlumu garantiye almak için. ama lise mezunu olarak bu mümkün mü bilmiyorumNe alakası var kiloyla bilmem neyle mal herif. Sende gelmişsin kaç yaşına, bi b.k olamamışsın, karınla çocuğuna bile bakamıyorsun, neden evlendin de benim de başımı yaktın? Önce kendine bak sonra bana konuş, benim gözümde çöp arayacağına kendi paçandan akan b.ka bak diyemediniz mi??? Yahu sizde ağız yok mu??? 5 para etmez karaktersiz ne sizi ne bebeğinizi haketmiyor, adi herif.
Çalışmayın oturun evde haketmiyor bu herif desteği, eşek gibi çalışıp baksın size.
lise mezunları en son 90 ile atanıyordu, yani senin benim gibiler ensesi kalın olmayanlar..8
ben de çok laf saydım. konuda sadece onunkileri söyledim. kendisi iş arıyor mühendislik bulamıyor dönüş yok hiç. keşke bulsa da gün boyu aynı evde oturmasak. kpss ile memur olmak istiyorum kendimi oğlumu garantiye almak için. ama lise mezunu olarak bu mümkün mü bilmiyorum
ben çok söyledim bunu. gerçekten de etrafımıza bakıyorum herkesin iyi kötü bi işi var ama biz bulamıyoruz. dönüpte ben ah mı alıyorum demiyor. ama olan bana da oluyor işte keşke bu durum tek kendisini etkilese.lise mezunları en son 90 ile atanıyordu, yani senin benim gibiler ensesi kalın olmayanlar..
Eşiniz mühendis de olsa diploma cehli alır, eşeklik baki kalır. Onun sorunu iş değil, terbiyesizlik. Sizin gönlünüzü kırdığı sürece de iş miş bulamaz. Bulsa da umduğu gibi gitmez... Bunu biri anlatsın eşinize, dinleyeceği biri.
Burnu surtunsede.. neye yarar? Gideni geri getirmezvalla babamın burnu fena sürtüldü, hele de annemin vefatından sonra.
ama evet ne yazık ki çoğunda ego çok feci. lisede bi erkek arkadaşım vardı, daha tıbbı kazanmadan bana "ben tıp okuycam, senin öyle bir idealin yok, ilişkimiz beni derslerden alıkoyar" diye ayrılmıştı. ben de tıp istesem ben de çok çalışacağım için sorun olmazmış :)
şimdi bir doktorla evli ama ne hikmetse karısı hık demiş burnumdan düşmüş :)
O terbiyesiz bu lafları ederken sizde sustunuz mu? Kendinizi savunmadınız mı? Bide erkek olacaksın evde oturuyorsun diyemediniz mi? O böyle konuştu diye çalışmaktan vazgeçip çocuğunuzun maddi imkanlarını azaltmayınO kadar moralim bozuk ki anlatamam. Bilenler vardır eşim 3 aydır işsiz. Issizlik maasi ve tazminatla geçiniyoruz suan. Ben de uzun zamandir bebeğimle gidip gelebileceğim bi is ariyorum kres bebek bakiciligi gibi. Cunku oglumu birakacak kimsem yok bu isler dışında bi ise giremem cunku oglumu da götürebileceğim baska is imkani yok.
Bugün birisiyle görüştüm oglumla gidip gelecegimi söyledim yüz yüze konusalim bi dedi. Yani normalde her aile kabul etmiyor bebekle gidilmesini, kendi bebeklerine yeterince ilgi gösteremem diye. Üstelik ayni mahallede oturuyormusuz yani yol sorunum da olmayacak.
Esime söyledim (ki is aradigimi hep söylüyodum zaten ses etmiyodu ciddiye binince bi tavır aldi hemen)
Ne kadar alacaksin dedi. Konuşmadık ama tahminen 1000 tl falan olur dedim. Neymis ben aptalmisim hic aklım yokmus o paraya çalışacakmışım. Asgari ücret bile değilmiş. Zaten kiloluymusum tip desen sıfırmış görgü desen sıfırmış akıl desen sıfırmış.
Bebegine bakacagim kadin ogretmenmis, bana diyor bak öğretmen olmus sen bi ... olamadın bu saatten sonra da olamazsın.
O kadar üzüldüm ki ondan bu sözleri duyunca kizlar. Ben mi merakliyim bebekle işe gidip gelmeye sanki. Baska bi adam olsa der ki bu kadin kucağında cocukla ailemiz icin işe gidip gelecek, cocukla gidip calismayi göze aliyor der. Bizim icin evimiz icin uğraşmak biseyler yapmak istiyor der takdir eder. Ben hem böyle düşünüpte hem de bu kadar aşağılanmayı hakedecek ne yaptım allah aşkına?
gerizakalıya bak sen ne b*k oldun.Bırak çalışma bulsun iş o zamanda baksın size.Senin içinde çok zor olur öyle hem kendi çocugun hem başkasının çocuguO kadar moralim bozuk ki anlatamam. Bilenler vardır eşim 3 aydır işsiz. Issizlik maasi ve tazminatla geçiniyoruz suan. Ben de uzun zamandir bebeğimle gidip gelebileceğim bi is ariyorum kres bebek bakiciligi gibi. Cunku oglumu birakacak kimsem yok bu isler dışında bi ise giremem cunku oglumu da götürebileceğim baska is imkani yok.
Kocanız olacak kişilik ziyanina kelimemelerimi israf edemeyeceğim.
Ama size bulduğunuz işle alakalı söyleyeyim, 1000 tl çok çok az.
Birkaç ay önceye kadar 1800 veriyordum 4 gün için.
Bu zamlardan sonra da 2 bin tl yapacaktım eğer bakıcı çalıştırsaydım.
Yaşadığınız yer küçük bir yerdir bilemiyorum ama 1500 tl nin altına asla çalışmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?