Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sorun var
ebeveynlerden birinin ölümu halinde devlet diger ebeveyne dava aciyor ve eve celp geliyor , dava gunu gidip hakim karsisina cikiyor ve velayetin ona verilecegine hakim karar veriyor
18 yasindan kucuk tum cocuklar icin bu uygulama var
burda baba yurtdisinda yasadigi icin buyuk ihtimalle celp ginderemedi devlet ve baba hakkinda acik bir dava var su anda , baska turlusu mumkun degil
Hukuki boyutunun böyle olduğunu bilmiyordum. Ben okuduklarimdan anladigimi yazmistim. Bilgilendirme için teşekkürler milana22.

Özel eğitimde hiç sorun olmadı. Kimlikleri bende ikisininde.
Boşanma gerçekleşmemiş , hiç daha açılmamış. Bu yüzden devlette kimsesiz diye kayıtlı değiller.
Bir sürü hayalet akrabaları var.

Hastane ihtiyacımız büyük ölçüde olmadı. Kucugunun bir aşısı kalmıştı. Kayıt olduğumuz ocak eskiden aynıydı. Oraya götürdüm.
..

Otizmli yavrum. Diğer en küçüğü de psikolojik olarak ilk yılı ağır geçirdi.
Tahminim sütten ve bezden kesilmemiş olması ve annesinin birden kaybolması.

Ben onların komsusuydum zaten, bana uzak değillerdi.
Oynardık onlarla hep.

Başka kaçırdığım soru varmış göremedim.kusuruma bakmayın.

sorun var
ebeveynlerden birinin ölümu halinde devlet diger ebeveyne dava aciyor ve eve celp geliyor , dava gunu gidip hakim karsisina cikiyor ve velayetin ona verilecegine hakim karar veriyor
18 yasindan kucuk tum cocuklar icin bu uygulama var
burda baba yurtdisinda yasadigi icin buyuk ihtimalle celp ginderemedi devlet ve baba hakkinda acik bir dava var su anda , baska turlusu mumkun degil

Bunlar belkide okul çağına geldiklerinde , ya da Allah korusun ameliyatlik bir hastalıkları olduklarında karşıma gelecek.

Şayet baba bende kalmasına izin verirse , ondan imza mi almam gerekiyor işlemler için ?

Hala aramadı baba. Bir numara alacağım arayacağım demişti.

Bunlar belkide okul çağına geldiklerinde , ya da Allah korusun ameliyatlik bir hastalıkları olduklarında karşıma gelecek.

Şayet baba bende kalmasına izin verirse , ondan imza mi almam gerekiyor işlemler için ?

Hala aramadı baba. Bir numara alacağım arayacağım demişti.
yasal olarak babanin size verme hakki yok cocuklari , ha sizde kalir o ayri ama imza verse bile yasal olarak bi anlami yok imzanin diye biliyorum
iyi bir avukat bulup danissaniz aslinda size yol gosterir avukat
cok istiyorum cocuklarin sizde kalmasini , bi avukat arastirin da birakmayin cocuklari

çok kötü oldum konuyu okuyunca çok üzüldüm ya.. :( inşallajh çıkar yol bulunur. o çocuklar için iyi olcaağını bilsem verin derdim ama böyle sorumsuz baba ne yapacak çocukjları. muhtemelen çocuk parası için falan istiyordur almanyada.

Hukuki boyutunun böyle olduğunu bilmiyordum. Ben okuduklarimdan anladigimi yazmistim. Bilgilendirme için teşekkürler milana22.
rica ederim , aslinda guzel bir uygulama bu , devlet bir nevi geride kalan ebeveynin yeterliligini sorguluyor
konu sahibi ve cocuklar hakkinda da hayirlisi olsun insallah

Masraflarina deginmissiniz . Evet evde kalabalığız haliyle tabi masrafimiz çok.
Ama bereketimizde çok, şükür.

Ben ek olarak bazı işler yapıyorum. Eşimde arıyor bu aralar.
Aileminde alışveriş konusunda fazlasıyla yardımı oluyor.
Oyun ablaları var her gün gelen, onu da ailem karşılıyor.
Böyle ..

çok kötü oldum konuyu okuyunca çok üzüldüm ya.. :KK43: inşallajh çıkar yol bulunur. o çocuklar için iyi olcaağını bilsem verin derdim ama böyle sorumsuz baba ne yapacak çocukjları. muhtemelen çocuk parası için falan istiyordur almanyada

yasal olarak babanin size verme hakki yok cocuklari , ha sizde kalir o ayri ama imza verse bile yasal olarak bi anlami yok imzanin diye biliyorum
iyi bir avukat bulup danissaniz aslinda size yol gosterir avukat
cok istiyorum cocuklarin sizde kalmasini , bi avukat arastirin da birakmayin cocuklari

Özel bir avukatım yok, ama İzmir de yaşayan bir arkadaşım var avukat.
Ona telefonda danisiyorum .
Baba almamasini istiyorsan elindeki delillerle sosyal hizmetlere vereceksin diyor.
Babanın oradan almasını zorlastirabilirsin bu sırada da koruyucu annelik için basvurabilirsin dedi.

Ama iki kardeşi ayiracaklar orada.
Çok karışığım.

2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.

Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.

Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.

Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki .. :KK43: iki sene geçti üzerinden.

Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.

Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben :KK43:

Hiçbir çaresi yokmuş..

Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Okurken istemsiz dudagimi ısırdım.
Ben olsam vermezdim hukuki olarak da alırdım babalarindan.
Öyle baba olmaz olsun ya eşi ölmüş uckuru için çekip gitmiş mikrop.
Çocuklara çok üzüldüm herşeyin farkındalar mi peki?

Baba hep ağırdan alıyor. Bugün randevumuz var, araması gerekiyor hala aramadı.

Baba almamasini istiyorsan elindeki delillerle sosyal hizmetlere vereceksin diyor.
Babanın oradan almasını zorlastirabilirsin bu sırada da koruyucu annelik için basvurabilirsin dedi.

Çok karışığım.
bence böyle yap sonra da koruyucu anne ol en iyi çözüm bu. babaya mı vereceksiniz o sorumsuz adama, ortalarda mı büyüsün çocuklar

Çok karışığım.
aile davalarina bakan bir avukat bulsaniz onlar daha cok bilir isin inceliklerini
offf bilemedim sosyal hizmetlere vermeyin yaa
nerden cikti bu baba bozuntusu oyyy oyy icim daraldi
iki ucu moklu degnek , baba da sosyal hizmetlerde yavrular icin cok kotu secenekler

Cocuklardan birinin otizmli oldugunu okudum. Bir konuma da yorum yapmistin. Gercekten gonulden tebrik ederim.
Ben oz cocuklarim oldugu halde biri 5 otizmli biri 2.5 iki cocuguma bakarken olesiye zorlaniyorum. Sen baska birinin cocuklarina, kendi cocuklarina ragmen boyle sahip cikabilmissin.

Okurken istemsiz dudagimi ısırdım.
Ben olsam vermezdim hukuki olarak da alırdım babalarindan.
Öyle baba olmaz olsun ya eşi ölmüş uckuru için çekip gitmiş mikrop.
Çocuklara çok üzüldüm herşeyin farkındalar mi peki?

Annenin ölümüyle ilgili pedagog yardımı almıştım. Bir daha gelmeyeceğini biliyorlar.

Baba onların gözünde çok iyi bir kahraman. Onlar için çok uzaklarda çalışıyor.
Arada oyuncak hediye gönderiyor. Küçük mektuplar yolluyor.
Birer kumbara yolladı mesela , biriktirin ben gelene kadar beraber oyuncak alacaklar onunla kumbara dolunca v.s
Böyle anlattım hep.

Cocuklardan birinin otizmli oldugunu okudum. Bir konuma da yorum yapmistin. Gercekten gonulden tebrik ederim.
Ben oz cocuklarim oldugu halde biri 5 otizmli biri 2.5 iki cocuguma bakarken olesiye zorlaniyorum. Sen baska birinin cocuklarina, kendi cocuklarina ragmen boyle sahip cikabilmissin.

Hemen hemen aynı yastalarmis.
Bu zamanı bir atlatayım bazı sorularım olacak size izniniz olursa.
Gelişimleri hakkında.

:KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X