Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Numaramı verdiler. Beni aramasını bekliyorum.
Şuan midemde öyle bir ağrı var ki , tarifsiz.

Zaten işin suç kısmında değilim. Cezası , osu busu hiç biri umurumda değil.

O an için evsiz kalan yavrular vardı. Bir kaç gün misafir ettim. Akrabalarını araştırdık.
Babasına haber verdik.
Gelmedi, gelmediler.
Sonra eşimle konuştuk sosyal hizmetlere teslim edelim diye.

Bir kaç hafta geçti. Sonra , büyük meleğim bana bir gün kalktığında " anne abla" dedi. :KK43:
Zaten özel bir çocuktu. Herneyse geçti günler işte.
Olmadı.
Şimdi bilsem ki babaları çok iyi bakacak , ağlarım ağlarım susarım...
Cezası nasıl umrunuzda olmaz? Hapis cezası olursa ne olacak, sizin birde çocuğunuz var.

Tamamen iyi niyetli yapmis olabilirsiniz ama bu gercekten dogru degil
ve malesef esininde seninde basiniz belaya girebilir

1sen sırf senin konuna cevap yazabilmek için hemen üyelik açtım. çocuklara karşı aşırı bir zaafım var.. ben olsam o çocukları bırakmazdım düzenlerini de bozmazdım.lütfen sende bırakma. gerekli mücadeleyi et. o cocuklar sana önce Allah ın emanetidir. sen büyüt 10 tane çocugun olsada bırakma.sen büyüt sen evlendir. almanya ya gitmek onların psikolojisini cok derinden etkiyecek inan bana. sen yüreği güzel bir insansın hukuk mücadelesini başlat. yüreğinden öperim saglıcakla

Hepimiz etkileniyoruz, mantık gidiyor duygusal bakıyoruz ama bazen duygularımızın hasar verebileceğini de hesaba katmıyoruz, biz nasıl bağlanıyorsak çocuklarda bağlanıyor, baba değil herhangi biri bu süreçte şu evde çocuklar var, ailenin değil diye ihbar etse, o çocuklar sosyal hizmetlere teslim edilirdi, yaşayabilecekleri travma ne kadar ağır olurdu bir düşünün, şimdi de travma yaşamaları muhtemel, alıştılar, bağlandılar, baba gelecek alıp götürecek, ben 1Sen'in iyi niyetinden şüphe etmiyorum fakat maalesef bazen duygularımızı bastırmamız gereken durumlar yaşıyoruz hayatın içinde, bu olayda bunlardan biri ne yazık ki, aslında yaşanan çok insani bir durum ama kanun farklı bakıyor, arkadaşlar sert bir dille söylemiş lakin haklılık payları var.
Evet tabikide haklılar. Ben kimseyi kötü niyetli görmedim. Çok güzel yazmissiniz. Müge anlidada buna benzer bir olay vardi. Müge anlı dediki "evet çok güzel bakmışsın, takdir ediyorum. Al çocuk senin olsun dersek şimdi ve bu programda yayinlanirsa herkes yapar. Kanun neyse o" demisti :( Allah'ım gönlüne göre versin

Babası bile sormadı ne yapacaksınız diye :KK43:

En son annesi bize çay içmeye geldiğinde bebeği emziriyordu.
Sonra bir ay falan görmedim.
Yani sütten kesmiş mi onu bile anlamadim.
Ancak geceleri uyumuyordu. Hep ağlıyordu.
Tuvalet eğitimi bile yoktu :KK43:
Büyüğü zaten tam bir melek :KK43::KK43:
Of çok kötü ya :(
Annenin ölüm nedeni kesin kalp krizi mi ?
Yoksa bi anne çocuklarını düşünmeden canına kıymamıştır inşallah :olamaz:
Haklarında hayırlısı olsun,
Burayada yazın sonu ne olursa :/

Konunun gerçekliğini ne olursun tartışmayın.
Senelerdir buradayım. Telefon geldi. Döndüm kaldım.
Beynim gitti kalbim kaldı.
Elimde telefon vardı paylaşmak istedim birden bire.
..

Hataliyim kabul ediyorum. Ama o an şartlar için en doğru olan oydu.
Belki bir gün biri gelir diye bekledim. Ha haber verdim vereceğim derken kaldılar işte hiç bir açıklaması , savunması yok :KK43:
Devlete gitseydi belki kardeşler aynı yere dusmeyecekti.
Çok üzülüyordum onlara.

Bunu yazmak istemiyordum ama büyüğü özel bir yavru..

Ya işte bilmiyorum inanın bilmiyorum. :KK43: Biliyordum bir gün biri çıkıp gelecek , biliyordum tabi de işte en azından annelerinin acısı dinsin diye bekledim. Bekledim. Sonra alıştık işte. :KK43:
İyi niyetinizi,kıyamamanızı anlıyorum,takdirde ettim sizi dile kolay 2 sene bakmışsınız,maddi manevi emek vermişsiniz,herkesin alabileceği bir sorumluluk değil bu. Ama cidden nasıl cesaret edebildiniz? Hiç demediniz mi yarın öbürgün bu çocuklar bana bende onlara alışacağım,babası çıkar gelirse ne yaparım diye? Şimdi bir kez daha yıpranacaksınız hepiniz. Sizin çocuklarınızda kardeş bellemiştir,sizin evlat bellediğiniz,o miniklerin anne abla bellediği gibi,hepiniz çok üzüleceksiniz. O yavrular sizden ayrılarak yıpranacak yeniden ,düzenleri bozulacak.
Çok üzüldüm,umarım babaları iyi biridir,iyi bakar onlara. Ne denir başka bilemedim.

Vermez baba isterse.

Baba iSstemezse basvuracagim ama bu süreçte belki bir kaç yıl hatta daha fazla ayrı tutacaklar bizi.
Ve hatta iki.kardeş ayrılacak.
sosyal hizmetler iki kardeşe birden aile olmak istediğiniz için prosedürler çok zaman almaz diye biliyorum.. Bunca zamandır onlara aile olmuşsunuz daha ne isteyebilirler ki.. Tabi babaları almazsa :KK43:

Duygusal olarak cok haklisin .Anneligimi ve duygusal tarafimi susturunca hakli olmayan taraflarin var.Cocuklar ne olursa olsun senin degil.Sorumluluk almak ve bunu yasa dışı yapmak ne kadar doğru ? Suc boyutu var isin . Kaldi ki cocuklarin babasi var akrabasi da vardir babasinin bir sekilde ulaşılıp cocuklarda gerekli kuruluslara verilebilirdi .Sonrasinda bakici aile olabilirdiniz .Bu denli büyük bir sorumluluk yuklenmek çok büyük acilara yol acabilir .O cocuklar sizden koparilinca ikinci kez yikilabilir.Yazsan roman olur bir konu .İnsallah arar biyolojik babalari da orta yol bulunur .

Evet tabikide haklılar. Ben kimseyi kötü niyetli görmedim. Çok güzel yazmissiniz. Müge anlidada buna benzer bir olay vardi. Müge anlı dediki "evet çok güzel bakmışsın, takdir ediyorum. Al çocuk senin olsun dersek şimdi ve bu programda yayinlanirsa herkes yapar. Kanun neyse o" demisti :KK43: Allah'ım gönlüne göre versin

Aynen öyle, evet biz genel olarak duygusal bir milletiz bu bir gerçek, kanunlardan önce duygulara bakıyoruz, birçok olayda vicdanımız titriyor, duygularımıza hakim olamıyoruz ve sonrasını düşünmüyoruz.

Şimdi doğruya doğru sahip çıktı diye 1Sen gönlümüzde ayrı bir yer kazandı, tam tersini yapsaydı öfkelenecektik belki de, vicdanını sorgulayacaktık ama dediğim gibi kanun böyle işlemiyor.

Müge Anlı çok güzel bir yere temas etmiş, hepimiz duygularımıza göre hareket edip bebelere ya da kimsesiz erişkinlere sahip çıkmaya kalkarsak yasaların düzenin hiçbir manası kalmaz, her işimizi duyguyla yapmaya kadar gider bu işin sonu.

ayy canım kıyamam sana senin gibi inşanlar kaldı mı bu dünyada ağlamaklı oldum rabbim gönlüne göre versin inşallah senden alamaz o çocukları.

Benim anlamadığım nokta tam bu. İntihar vakası olmuş kapı kırılmış illaki kimsesizde olsa otopsi vs olmuştur ve ölüm kaydı tutulmuş. Kayıtta 2 çocuk var.
Yanına aldığında duygusal şekilde kapatmış kendini 1sen arkadaşımız ama olaylar olurken o panikle kimse çıkıp ta polise, bunları babası terketti şimdi be olacak dememiş?

Yaptığın çok çok güzel çok duygulandırdın beni @1Sen Allah senden razı olsun.

Amma velakin, senin hatanı zaten sende görüyorsunda bu devlet bize bişey olsa birileri başvurmasa sahip çıkan olmadıkça çocuğumuza sahip çıkmayacak mı? Sanmıyorum.

Konuyla çok bağımsız ve alakasız ama şöyle söyliyim.
Benim kızım vefat etti 4,5 sene önce bilen arkadaşlar var burda. Neden olduğunu hiç söylemedim buraya ama evde olan birşeydi. Ve evde ben olduğum için yaklaşık bir sene sonra haberim oldu( benden saklamış eşim mahkeme gününe kadar kendimi toparlayamadıpım için) bana kamu davası açıldı ihmalden.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama ben mahkemede kızıma karşı kendimi savunmak zorunda bırakıldım. Vicdanlı bi hakime rastladım da Halime bakıp tek kelime bile ettirmedi.

Alakasız gibi görünüyor ama diyeceğim şu ki ben devletin kamu davaları konusunda zırta pırta dava açtığını kaç defa gördüm, nasıl böyle bi ihmale gider? Anlayamıyorum.

Evet doğru bir nokta. Benimde küçük oğlum kimyasal bir madde almıştı ağzına :( karakola gidip ifade vermiştik. Annenin sorumluluğunda olduğu için.
Başınız sağolsun sizin de :(

Vermez baba isterse.

Baba iSstemezse basvuracagim ama bu süreçte belki bir kaç yıl hatta daha fazla ayrı tutacaklar bizi.
Ve hatta iki.kardeş ayrılacak.
cok aci gercekten , cok buyuk adaletsizlik ama iste kanunlar aslinda cocuklari korumak icin var keske sizin gibi insanlar icin bir istisnasi olsa :(

Benim anlamadığım nokta tam bu. İntihar vakası olmuş kapı kırılmış illaki kimsesizde olsa otopsi vs olmuştur ve ölüm kaydı tutulmuş. Kayıtta 2 çocuk var.
Yanına aldığında duygusal şekilde kapatmış kendini 1sen arkadaşımız ama olaylar olurken o panikle kimse çıkıp ta polise, bunları babası terketti şimdi be olacak dememiş?

Yaptığın çok çok güzel çok duygulandırdın beni @1Sen Allah senden razı olsun.

Amma velakin, senin hatanı zaten sende görüyorsunda bu devlet bize bişey olsa birileri başvurmasa sahip çıkan olmadıkça çocuğumuza sahip çıkmayacak mı? Sanmıyorum.

Konuyla çok bağımsız ve alakasız ama şöyle söyliyim.
Benim kızım vefat etti 4,5 sene önce bilen arkadaşlar var burda. Neden olduğunu hiç söylemedim buraya ama evde olan birşeydi. Ve evde ben olduğum için yaklaşık bir sene sonra haberim oldu( benden saklamış eşim mahkeme gününe kadar kendimi toparlayamadıpım için) bana kamu davası açıldı ihmalden.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama ben mahkemede kızıma karşı kendimi savunmak zorunda bırakıldım. Vicdanlı bi hakime rastladım da Halime bakıp tek kelime bile ettirmedi.

Alakasız gibi görünüyor ama diyeceğim şu ki ben devletin kamu davaları konusunda zırta pırta dava açtığını kaç defa gördüm, nasıl böyle bi ihmale gider? Anlayamıyorum.
bilmiyordum , cok uzuldum , basin sagolsun arkadasim

Empati kuruyorum canım gerçekleri yazıyorum.Siz ölseniz çocuğunuzun nedüğü belirsiz bir ailede prosedürlere aykırı durmasını ister miydiniz.Ben istemezdim..Konu sahibi anlattığı na göre çok iyi bakmış ama akside olabilirdi.Zaman çok kötü, insanlar çok acımasız..

Devletin "el koyduğu" çocuklar iyi durumda mı? Çocuk esirgeme kurumları hele belli bir yaşa kadar bakıyor ki oradaki muameleleri de hepimiz biliyoruz. Sonra sokaklarda uyuşturucu, fuhuş, dilendiricilik. Yani sanki çok mükemmel bir sosyal hukuk devletiyiz de prosedürlere uygun durumda pamuklara sarıp sarmalayacaklardı.

Evet prosedürlere aykırı bir duırum olabilir, ancak prosedürlere uyulduğunda daha iyi bir sonuç ortaya çıkmayacaktı bu da kesin.

Ha kötü birilerinin eline düşseydi diyorsunuz, bunu yapacak insan zaten devlete teslim etmezdi. Kaldı ki bunu tespit etmemek de devletin kabahatidir, konu sahibinin değil.

Off Allah sizin ve o çocukların hakkında en hayırlısı neyse onu eylesin. Çok kötü oldum ya.
Vicdansız pislik herif, uçkurunun peşinde dolaşmış şimdi mi kıymete binmiş çocuklar.

Tabi ki çocukların yeri ailesinin yeridir. Çocuklar şimdiye kadar bir manyağın elinde de olabilirdi ama Allah sizi çıkarmış karşılarına. İnşallah hayırlısı neyse o olsun..

Eğer bu konu gerçekse şayet..siz Allah'ın gönderdiği.. çok nadir görülen insanlardan birisiniz..
Özel bir çocuğa bakmak, sabır ve sevgi ister..tam olarak neyi var fiziksel mi yoksa zihinsel mi, merak ettim..

Umarım koruyucu aile olabilirsiniz, siz zaten sosyal hizmetlere bildirmediğiniz için yaptığınız yanlışı biliyorsunuz, bunu defalarca yazmaya gerek yok.
Hakkınızda hayırlısı.

Numaramı verdiler. Beni aramasını bekliyorum.
Şuan midemde öyle bir ağrı var ki , tarifsiz.

Zaten işin suç kısmında değilim. Cezası , osu busu hiç biri umurumda değil.

O an için evsiz kalan yavrular vardı. Bir kaç gün misafir ettim. Akrabalarını araştırdık.
Babasına haber verdik.
Gelmedi, gelmediler.
Sonra eşimle konuştuk sosyal hizmetlere teslim edelim diye.

Bir kaç hafta geçti. Sonra , büyük meleğim bana bir gün kalktığında " anne abla" dedi. :KK43:
Zaten özel bir çocuktu. Herneyse geçti günler işte.
Olmadı.
Şimdi bilsem ki babaları çok iyi bakacak , ağlarım ağlarım susarım...

1sen biraz araştırma fırsatım oldu sabahtan beri, sanırım çocukları nüfusunuza geçirmediyseniz sizin için sıkıntı yaratacak bir durum yok. 2 kardeşe aynı anda bakmak istiyor oluşunuz, kardeşlerden birinin özel eğitim gerektiriyor olması ve hali hazırda bir yıldır bakıyor oluşunuz da sizin lehinize. Biran önce sosyal hizmetlerle görüşüp evlatlık işlemlerini başlatırsanız hızlı sonuç alabilirsiniz. Belki prodesürler tamamlanırken sizde kalmalarına dahi izin verebilirler çocukların. Tek sorun babanın daha önceden çocuklarını terk ettiğini bildirmemiş olmanız, terk edilen, anlaşmayla çocuk esirgemeye bırakılmayan çocuklar direk evlat edilinebilir statüsüne geçiyor çünkü. İsterseniz aile bakanlığının hattını arayıp bilgi alın, eğer dediğim gibiyse hızla işlemleri başlatıp evlat edinme sürecine başlayabilirsiniz

gercekten helal olsun size evet bu ıylıği yaptınız ama işte yasalar babasından yana olur işte hayat

1Sen ne kadar iyi kalpli bir kadınsın sen...
İnsanlar kendi çocuklarına dahi ne zorlukla bakarken başkasının çocuğunu böylesine kucaklamak ne hoş bir davranış.
Fakat çocukları devlete teslim etmelisiniz.
Babalarına verilmeseler keşke diyeceğim bilmiyorum prosedür nedir ne değildir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X