Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili 1sen başından beri konunu takip ediyorum ve seni tebrik ediyorum.

Eşim avukat, akşam gelince biraz konuştuk da, babanın iki yıldır çocuklarla ilgilenmediğini şahitlerle ispatlayıp sosyal hizmetlere şikayette bulunup babanın çocukları almasını engelleyebileceğini ve daha sonra da çocuklara koruyucu aile olabileceğini söyledi. Seni biraz uğraştırabiliröiş ama eşim sonuç alabileceğine inanıyor.

Denemeye değer diye düşünüyorum. Lütfen o çocukları o şerefsiz baba müsveddesine verme.

Hep böyle güzel ve sevgiyle kal.

2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.

Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.

Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.

Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki .. :KK43: iki sene geçti üzerinden.

Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.

Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben :KK43:

Hiçbir çaresi yokmuş..

Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Yüreğim parçalandı. Allah hepinizin yardımcısı olsun..

Hiç aklıma gelmedi miss , maaş için istiyor olabilir mi gerçekten ?
O zaman yarın baba cirkinlesirse bunu önüne sererim.
...

Sonradan kardeşlerini , ailesini arayan çocuklarla ilgili bakındım nette şimdi.

Birisi ikizini arıyormuş. O ikizde ailesini kendi ailesi biliyormuş. Annesi karşısına almış çocuğu sana önemli bir şey açıklayacağım demiş üzgün bir şekilde.
Sonra demiş işte , ben senin annen değilim diye.
Çocuğun ilk cevabı " aman anne bende sana bir şey oldu sandım. Boşver bunları " demiş ve öpmüş onu.

Bunu neden anlattım bilmiyorum ama bizde hani böyle güzel bir aile olduk ya , ileride bana derler mi neden babamızdan ayırdık bizi diye :(

Ah bir bilsem iyi davranacak , bir bilsem ah ..
Şuan hiçbir şey yazamıyorum, yorum yapamıyorum..

Pedagog için bile ayrıntı diyen bir baba var ama önce gerçekleri görmem lazım.
Önyargılı davranirsam haksızlık ederim yavrularima..

..

Baba gelmiş ve çocuklarına kocaman sarılıp onları yuvalarına goturecekmis dedim.
Bana kocaman sarıldılar. Sen nerede olacaksın dediler :(
En büyük oğlum ise ve hepsi aynı evde yaşamaya başlamışlar değil mi dedi :(

Daldan dala atlıyorum ama karışığım kusuruma bakmayın , gözlerim çok ağrıyor.

Sevgili 1sen başından beri konunu takip ediyorum ve seni tebrik ediyorum.

Eşim avukat, akşam gelince biraz konuştuk da, babanın iki yıldır çocuklarla ilgilenmediğini şahitlerle ispatlayıp sosyal hizmetlere şikayette bulunup babanın çocukları almasını engelleyebileceğini ve daha sonra da çocuklara koruyucu aile olabileceğini söyledi. Seni biraz uğraştırabiliröiş ama eşim sonuç alabileceğine inanıyor.

Denemeye değer diye düşünüyorum. Lütfen o çocukları o şerefsiz baba müsveddesine verme.

Hep böyle güzel ve sevgiyle kal.

Çok teşekkür ederim güzel haberlerin için.

Peki bu süreç ne kadar sürer,
Yani onların o yuvada kalma süreci ?

Daha öncede yazmıştım kesinlikle babanın bir çıkarı var yoksa pişman olacakta gelecekte!!!! hiç inanmıyorum 2 yıl az bir zaman değil ya adam hiç merak etmemiş şimdi mi gelmiş aklına çocukları
Güzel bir niyetle başlamışsınız herşeye inş gönlünüze göre masum çocukların mutluluğuyla sonuçlanır bu durum

...

Birisi ikizini arıyormuş. O ikizde ailesini kendi ailesi biliyormuş. Annesi karşısına almış çocuğu sana önemli bir şey açıklayacağım demiş üzgün bir şekilde.
Çocuğun ilk cevabı " aman anne bende sana bir şey oldu sandım. Boşver bunları " demiş ve öpmüş onu.

Bunu neden anlattım bilmiyorum ama bizde hani böyle güzel bir aile olduk ya , ileride bana derler mi neden babamızdan ayırdık bizi diye :KK43:

..

Baba gelmiş ve çocuklarına kocaman sarılıp onları yuvalarına goturecekmis dedim.
Bana kocaman sarıldılar. Sen nerede olacaksın dediler :KK43:
En büyük oğlum ise ve hepsi aynı evde yaşamaya başlamışlar değil mi dedi :KK43:

Allah sizin gibi insanlara uzun ömürler versin ♡ inşallah ayrılmazsınız güzel haberlerinizi bekliyoruz

Cok merak ettim evlimisin7z.cocuk felan varmi?
Anladigim ksdsriyla cocuklara annd gibi baglsnmissiniz tamm babasi istiyor ama mahkemede farkli bir sonuc cikabilir
Yani babasinda kalmasinin sıkıntilar,sizde kalmslarinin ruhsal ve fiziksel daha yerinde oldugu kanitlanirsa belki size verebilirler

...

Bunu neden anlattım bilmiyorum ama bizde hani böyle güzel bir aile olduk ya , ileride bana derler mi neden babamızdan ayırdık bizi diye :KK43:

..

Ya sen ne güzel bir insansın, ağlayarak okuyorum konunu, Allah evlatlarımızı hep senin gibi güzel insanlarla karsilastirsin.

Babalarına gelince eğer çocuklarına değer ve önem veriyorsa zaten senin yanında mutlu olduklarını görür ve bırakır cirkinlesmez.

Ne olur verme onları sendeki güzel kalbi kimsede bulamazlar. Kim onlara böyle sefkatli anne olur?

Çok duygulandım gerçekten yazamiyorum daha fazla. Allah yardımcın olsun. Konunu takipteyim. Güzel haberler geleceğini umarak..

...

..

Ablacım bak burda tanıdığın başka göçmen ama orda doğmuş olan varsa etiketle onlara da sor , aynen dediğim gibi.

O adamın bir çıkarı olmasa niye 2 yıldan sonra kafasına dank etsin ki?? Sen cidden inanıyor musun 2 yıl aramayan adamın birden baba olduğu aklına gelsin????

2 yıl AB vatandaşı biriyle yaşayınca geçici oturma izni alıyorsun, o zaman işssizlik maaşı çocuk yardımı vb haklara sahip oluyorsun. Bu adamın da derdi o. Türk mahallesinin yarısı zaten sosyal yardımdan geçiniyor. Bizimkilerin hepsi sosyal yardımla nasıl geçinilir bu işin kitabını yazmış adamlar memurlardan avukatlardan daha iy biliyorlar. Belli ki ordan biri bu adama akıl vermiş, artık yardım alabilirsin çocukları getir paraları kap diye. Dediğim gibi değilse ben de hiiiiiiiiiç bir şey bilmiyorum. Beni öldü bilin demiş ammaaa paranın kokusunu alınca hemen dirilmiş abimiz!!! El karısı hiç o çocuklara bakar mı? Evli barklı adamla takılan kadında vicdan olur mu ?

Bak şimdi ablacım, yarın sen, pedagog kocan gidin ama çocukları kesinlikle götürmeyin Sen yarın ölç bic tart adamı dediğim gibi değilse gel burda yüzüme tükür. Adama de ki:

çocuklar analarının emaneti sen de analarına indiren o f.hişeyle yaşıyorsun vermicez git mahkemeye başvur çünkü biz çoktan velayet davasına başvurduk. Derdinin çocuk yardımı olduğunu da biliyorum , konsolosluğa da başvurucam sınırdışı da ediliceksin. Vermicem cocuklari kesinlikle gerekirse kaciricam bosuna ugrasma alamazsin.

Aynen böyle de bak bakalım dediklerim doğru mu değil mi, adamın nasıl çirkefleştiğini gör.

Dediğim gibi önce bir adama bak ama çocukları götürme Vermeyin sakın pişman olursunuz. Bu çocuklara sen 2 yıl bakmışssın istesen de istemesen de vasileri sensin onların cıkarlarını sen koruyacaksin. Adamin zaten ucak bileti vardir, bakti ki sen disli ciktin, sen cocuklari kolay kolay vermiceksin basar gider cok da ugrasmaz bence. Yarin iyi kavga eden abla/akraba/yenge/gorumce:) varsa cagir gelsinler kolay lokma olmadiginizi gostersinler. Cirkeflesin. Cirkefi gorunce adam ben bunlarla ugrasamicam der basar gider.

Son düzenleme:
Ablacım bak burda tanıdığın başka göçmen ama orda doğmuş olan varsa etiketle onlara da sor , aynen dediğim gibi.

O adamın bir çıkarı olmasa niye 2 yıldan sonra kafasına dank etsin ki?? Sen cidden inanıyor musun 2 yıl aramayan adamın birden baba olduğu aklına gelsin????

2 yıl AB vatandaşı biriyle yaşayınca geçici oturma izni alıyorsun, o zaman işssizlik maaşı çocuk yardımı vb haklara sahip oluyorsun. Bu adamın da derdi o. Türk mahallesinin yarısı zaten sosyal yardımdan geçiniyor. Bizimkilerin hepsi sosyal yardımla nasıl geçinilir bu işin kitabını yazmış adamlar memurlardan avukatlardan daha iy biliyorlar. Belli ki ordan biri bu adama akıl vermiş, artık yardım alabilirsin çocukları getir paraları kap diye. Dediğim gibi değilse ben de hiiiiiiiiiç bir şey bilmiyorum. Beni öldü bilin demiş ammaaa paranın kokusunu alınca hemen dirilmiş abimiz!!!

Bak şimdi ablacım, yarın sen, pedagog kocan gidin ama çocukları kesinlikle götürmeyin Sen yarın ölç bic tart adamı dediğim gibi değilse gel burda yüzüme tükür Adama de ki:

çocuklar analarının emaneti sen de analarına indiren o f.hişeyle yaşıyorsun vermicez git mahkemeye başvur çünkü biz çoktan velayet davasına başvurduk. Derdinin çocuk yardımı olduğunu da biliyorum , konsolosluğa da başvurucam sınırdışı da ediliceksin.

Aynen böyle de bak bakalım dediklerim doğru mu değil mi, adamın nasıl çirkefleştiğini gör.

Dediğim gibi önce bir adama bak ama çocukları götürme Vermeyin sakın pişman olursunuz. Bu çocuklara sen 2 yıl bakmışssın istesen de istemesen de vasileri sensin onların cıkarlarını sen koruyacaksin. Adamin zaten ucak bileti vardir, bakti ki sen disli ciktin, sen cocuklari kolay kolay vermiceksin basar gider cok da ugrasmaz bence. Yarin iyi kavga eden abla/akraba/yenge/gorumce:) varsa cagir gelsinler kolay lokma olmadiginizi gostersinler. Cirkeflesin. Cirkefi gorunce adam ben bunlarla ugrasamicam der basar gider.
Aynen katılıyorum her kelimesine. Acelesi varki pedagog falan uğraşmak istemiyor. Ne hakla gelip cocuklari alicam dio çok merak ediyorum. Baba öküzün önde gidenide zaten ama üvey anne nasil davranıcak o çocuklara düşünmek bile istemiyorum

1Sen öğlen okudum konunu ama yazamadım gerçekten cok üzüldüm ne diyeceğimi bilmiyorum. Insallah bir yolu vardır. Ilk aklima gelen cocuk parasi icin istiyor olabileceği 2 sene az bir zaman değil aklinin başına gelmesi için, birisi özel bir çocuk diye anladım eğer öyleyse avrupada bu tür çocuklara iki kat para bağlanıyor. Bende bir süre yurt dışında yaşadım gerçekten aklima gelen bu oldu.insallah bir yolu vardır sizinle kalırlar

2 ve 3.5 yaşlarinda iki çocuklu bir komşum vardı. Babaları Alman bir kadınla kaçtı. " Beni bir daha arayıp sormayın " diye bir mektup bırakmış.

Bir gün sabah apartmanda bir yaygara vardı. Iceriden ağlama sesleri geliyor ama kapıyı açan yok. Neyse çilingirle açtırdık. Komşum vefat etmiş. Kalp krizi dediler.

Defin işlemlerini hepsini biz yaptık. Kadın kimsesizdi zaten. Uzaktan bir kaç akrabası vardı , telefonundan numaralarla aradığımız kimse gelmedi cenazeye.

Çocuklar o gece bende kaldı. Sonraki gece , ve her gün. Biliyorum sosyal esirgemeye haber vermeliydim ama bir türlü yapamadım. Öyle alıştım ki , öyle çok seviyorum ki .. :KK43: iki sene geçti üzerinden.

Biz taşınmistik. Eski komşum aradı biraz önce.Babası gelmiş çocukları arıyormuş. Almanya' ya götürecekmiş.

Yakındır kapıma dayanması.. Ne yapacağım ben :KK43:

Hiçbir çaresi yokmuş..

Bakıcıları , okulları ufff... şuan hüngür hüngür ağlıyorum...
Sen muhtesem bir annesin cok guzel bir insansin allah senden binlerce kez razi olsun.

Allah'ım siizn ne güzel bir kalbiniz var.. O kadar duygulandım ki.. Eşinize de size de Allah bunun mükafatını verecktir.. Şu dünyada bebek doğurup çöp poşetiyle çöpe bırakan ana müsveddeleri varken bu sizin yaptığınız şey....... Söyleyecek, sizi anlatabileceğim bir kelime henüz bulamadım.. Bazen insan kendi doğurduğu çocuğa bakarken bunalıyor.. Biz anneysek siz nesiniz? Kendimden utandım şu an.. O güzel kalbinizden öperim.. Çocuklarınızdan ayrılmamanızı diliyorum..ve MissCherryBlossom a da sonuna kadar katılıyorum..

2 yıl AB vatandaşı biriyle yaşayınca geçici oturma izni alıyorsun, o zaman işssizlik maaşı çocuk yardımı vb haklara sahip oluyorsun. Bu adamın da derdi o. Türk mahallesinin yarısı zaten sosyal yardımdan geçiniyor. Bizimkilerin hepsi sosyal yardımla nasıl geçinilir bu işin kitabını yazmış adamlar memurlardan avukatlardan daha iy biliyorlar. Belli ki ordan biri bu adama akıl vermiş, artık yardım alabilirsin çocukları getir paraları kap diye. Dediğim gibi değilse ben de hiiiiiiiiiç bir şey bilmiyorum. Beni öldü bilin demiş ammaaa paranın kokusunu alınca hemen dirilmiş abimiz!!! El karısı hiç o çocuklara bakar mı? Evli barklı adamla takılan kadında vicdan olur mu ?

Bak şimdi ablacım, yarın sen, pedagog kocan gidin ama çocukları kesinlikle götürmeyin Sen yarın ölç bic tart adamı dediğim gibi değilse gel burda yüzüme tükür. Adama de ki:

çocuklar analarının emaneti sen de analarına indiren o f.hişeyle yaşıyorsun vermicez git mahkemeye başvur çünkü biz çoktan velayet davasına başvurduk. Derdinin çocuk yardımı olduğunu da biliyorum , konsolosluğa da başvurucam sınırdışı da ediliceksin. Vermicem cocuklari kesinlikle gerekirse kaciricam bosuna ugrasma alamazsin.

Ellerim.titredi iki yılı duyunca. Iki yılda mi aliniyormus geçici izin.
Tam.iki yıl oldu çünkü.
O niyetle mi geliyor :((. Off ya o zaman niyeti kötü demek ki..
Bir umut babaları olacak belkide diyordum. Belki gitmez burada sahip çıkar diye düşünüp duruyorum.

Peki miss rahat rahat gelip gidebilir mi oturma izni aldıysa ?

Eğer babada ufacık kötü niyet sezersek zaten veremem ki , nasıl vereyim :(

Eşimde bende perisaniz , ya böyle olursa , ya özel eğitim vermezse , ya kötü davranirlarsa diye diye bittik.

Yarın pedagogta çocuklar olmadan buluşma önerisini ben de destekliyorum. Miss in yorumuna da kesinlikle katılıyorum,söylediklerini dikkate alın

Yarın pedagogta çocuklar olmadan buluşma önerisini ben de destekliyorum. Miss in yorumuna da kesinlikle katılıyorum,söylediklerini dikkate alın

Pedagog mutlaka getir dedi çocukları. Önce babayı beni alacak içeriye , bilemiyorum.
..

Büyük oğlum , küçük melekten biraz büyük. Ama yine de oğluma abi diyor ikisi de.
Ben sizin abinizin tamam mi diye diye dolanıyor ortada..
Öyle güzel anlaşıyorlar ki görmelisin..

Yine karmakarışık oldum.

Ellerim.titredi iki yılı duyunca. Iki yılda mi aliniyormus geçici izin.
Tam.iki yıl oldu çünkü.
O niyetle mi geliyor :KK43:(. Off ya o zaman niyeti kötü demek ki..
Bir umut babaları olacak belkide diyordum. Belki gitmez burada sahip çıkar diye düşünüp duruyorum.

Peki miss rahat rahat gelip gidebilir mi oturma izni aldıysa ?

Eğer babada ufacık kötü niyet sezersek zaten veremem ki , nasıl vereyim :KK43:

Eşimde bende perisaniz , ya böyle olursa , ya özel eğitim vermezse , ya kötü davranirlarsa diye diye bittik.

Evet, istedigi gibi girip cikabilir ama 6 aydan fazla Almanya disinda kalirsa izni iptal olur. Gecici izinle de istedigi gibi girip cikabilirdi, istese 2 yilda 200 kez gelirdi ama gelmedi niye acep. Benim iznim Blau Card, kalici calisma izni degil benim sinirsiz giris cikis hakkim var.

Issizlik maasi, cocuk parasi vb sosyal yardimlar gecici oturma izniyle alinamiyor. Kalici stili izne gecince adam hemen cocuk parasi pesine dustu tabi.

Ablacım el kadını sence uğraşır mı özel eğitimle ??? Evli barkli adamla yasayan kadin, beni oldu diyen vicdansiz adam o cocukla ugrasacak mi sence? Sana dedigim gibi ordan biri tembihlemistir cocugun ozel cocuk oldugunu duyunce cocugu getir, paralara kon demistir. Yoksa 2 yil aramayan sormayan adam niye ugrassin?

Sirf bu yuzden bile vermemelisin.

Sen benim dediklerimi yap, cocuklari goturme.

1. Adama sosyal yardim parasi icin yaptigini biliyorum de.
2. Cocuk ozel cocuk orda perisan edecegini de biliyorum sen de o f.hise de paralari yiyemeyeceksiniz, Alman hukumetine sikayette buluncam tek kurus alamazsin bu cocuklarin ustunden diceksin
3. Vermicem cocuklari gerekirse kaciricam, mahkemeye de vasilik icin basvurdum buyur yiyorsa gel al cocuklari bakalim diceksin
4. Disli olucaksin, cocuklarin haklarini en iyi sekilde gozeticeksin
5. Alman kadinlari kendi cocuklarina bakmiyor, zate cocuk yapan kadin da yok nufus dususte, sahipsiz cocuga mi bakacaklar sence???
6. Cocuklar dil bilmiyor, okula egitime uyum saglamalarina pedagogla ugrasamam diyen adam sence yardimci olacak mi? Ben soyleyeyim, okulda basarili olamicaklar, baslarinda zaten bir anne yok, artik uyusturucu batagi mi olur beteri mi olur ziyan olacaklar.

VERME

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X