Çok Üzgünüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1Sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapmayın lütfen , böyle bir konu acmamim bana ne faydası olacak ?

Konunun gerçekliğini tartışmak istemiyorum, yıllar geçti üstünden .

Kaçırmak diye bir şey yok ortada. Baba da burada zaten. Birini beklemeyin, siz şikayet edin.

Tabiki kaçirmak söz konusu. Hiçbir resmi yere bildirmediniz çoçuklarin sende oldugu. Cok ilginç gerçekten cocuklarin iki taraftanda hiç ama hiç ailesi olmamasi, kimse onu merak etmemesi.

Bu isi yasal sekildede yapabilirdin. Avukat tutup korumaci aile ne bilim ne olabilirdin. Polise danisip, baska ailesi varmi arastirabilirdin.

Böyle birseyin yapilmasi sok edici. Yani öylece çoçuklar bir komsu tarafindan alinabiliyor. Sonra yillar sonra baba geliyor, bir iyi bakiyor, sonra cocuklar tekrar o komsuda kaliyor. Umarim faketir gerçekten. Yoksa böyle birseyin ihtimali çok ürpertici.

Ve ben Türkiyede yasamiyorum, umarim baskalari sikayet eder.

Tabiki kaçirmak söz konusu. Hiçbir resmi yere bildirmediniz çoçuklarin sende oldugu. Cok ilginç gerçekten cocuklarin iki taraftanda hiç ama hiç ailesi olmamasi, kimse onu merak etmemesi.

Bu isi yasal sekildede yapabilirdin. Avukat tutup korumaci aile ne bilim ne olabilirdin. Polise danisip, baska ailesi varmi arastirabilirdin.

Böyle birseyin yapilmasi sok edici. Yani öylece çoçuklar bir komsu tarafindan alinabiliyor. Sonra yillar sonra baba geliyor, bir iyi bakiyor, sonra cocuklar tekrar o komsuda kaliyor. Umarim faketir gerçekten. Yoksa böyle birseyin ihtimali çok ürpertici.

Elbette ki bu sürecin en başında hatalı olduğum kısım çok fazla.

Ve bu sadece benim canımi yaktı , kimseye bir şey olmadı.

Rahmetli annelerinin anne babası yoktu.

Babalarinin sadece üvey annesi vardı hayatta.

Biz bir çok yere haber saldık, çok bekledik gelen giden, soran , sahiplenmek isteyen kimse olmadı.

Özel çocuğun sorumluluğunu herkes almaz.

Resmi kurumlara haber vermeyisimin ise bir çok sebebi vardı o zamanlar.

Aradan 5 yıl gibi bir zaman geçti. Artık bunları " keşke " diye konuşmanın bir manası yok.

Bu arada bende kalmıyorlar. Evleri hala var. Şehir dışına çıkınca bizde kalıyorlar.

Elbette ki bu sürecin en başında hatalı olduğum kısım çok fazla.

Ve bu sadece benim canımi yaktı , kimseye bir şey olmadı.

Rahmetli annelerinin anne babası yoktu.

Babalarinin sadece üvey annesi vardı hayatta.

Biz bir çok yere haber saldık, çok bekledik gelen giden, soran , sahiplenmek isteyen kimse olmadı.

Özel çocuğun sorumluluğunu herkes almaz.

Resmi kurumlara haber vermeyisimin ise bir çok sebebi vardı o zamanlar.

Aradan 5 yıl gibi bir zaman geçti. Artık bunları " keşke " diye konuşmanın bir manası yok.
Hiç anlatmayın kendinizi bence
Insanlara inandirmak zorunda da degilsiniz

Hı hı evet konu fake okumak zorunda degilsiniz !

Hiç anlatmayın kendinizi bence
Insanlara inandirmak zorunda da degilsiniz

Hı hı evet konu fake okumak zorunda degilsiniz !

O zamanlar fake denildiğinde üzülüyordum ama işte yillar geçti üstünden. Netleşti çoğu şey. Duygusal zamanlardı .

Kaçırmak diyince üzülüyorum sadece.

O çocukların bende olduğunu herkes biliyordu.. Çocuklarda babalarının birgün geleceğini biliyordu.

Babaları adına sayısız resimli mektup ve hediye verdim onlara. Asimile etme çabam asla olmadi.

Haber geldikten sonra bir saat bile saklamadim yerimi, yurdumu.

Ki kaldı ki biz arkadaşları aracılığıyla defalarca haber yolladik. Unutun beni demiş defalarca.

Haber alıp veren kisilerden haber almıyor muydu sanki ?

Bu sitede yorumlarına gerçekten güvendiğim ve saygı duyduğum nadir kişilerdensiniz ,bu konuda kalbinizin güzelliğine de şahit oldum umarım hiç ayrılmazsınız , çocukların en güzel günlerini görmenizde nasip olur :KK200:

Amin, inşallah. Güzel dusunceleriniz için teşekkür ederim..

O zamanlar fake denildiğinde üzülüyordum ama işte yillar geçti üstünden. Netleşti çoğu şey. Duygusal zamanlardı .

O çocukların bende olduğunu herkes biliyordu.. Çocuklarda babalarının birgün geleceğini biliyordu.

Babaları adına sayısız resimli mektup ve hediye verdim onlara. Asimile etme çabam asla olmadi.

Ki kaldı ki biz arkadaşları aracılığıyla defalarca haber yolladik. Unutun beni demiş defalarca.

40 dk boyunca tüm konuyu okudum
Ağladım bazi msjlarınız da
Ama bugün böyle olmasına cocuklarin sizde daha fazla kalmalarina da çok sevindim

Ayrıca diyelim ki konu uydurma, bi insan nasil bunca ayrıntıyla böyle bi konuyu yazabilir ki ?
Niye yazsın ?
Sebep ne ?

Burada herseye fake yazanlar var
Çünkü onlar çok zeki (!) Her şeyi bilirler 😑

40 dk boyunca tüm konuyu okudum
Ağladım bazi msjlarınız da
Ama bugün böyle olmasına cocuklarin sizde daha fazla kalmalarina da çok sevindim

Ayrıca diyelim ki konu uydurma, bi insan nasil bunca ayrıntıyla böyle bi konuyu yazabilir ki ?
Niye yazsın ?
Sebep ne ?

Burada herseye fake yazanlar var
Çünkü onlar çok zeki (!) Her şeyi bilirler 😑

Aslında biraz haklılar bazi konulara şüphe ile yaklaşmaya.

Bir üye varmış mesela ben hatırlamıyorum, bir konuda kanser olduğunu yazmış , sonra da ölüm haberi gelmiş ama ölmemiş.

Fake konularda çok açılınca şüpheye düşüyoruz.

Ama işte bana faydası yok ki, üstelik çok eski bir üyeyim ve hala buradayim.

Ne geçecek elime.

Yazınca az dikkatli yazılsa kalp kırmadan çok iyi olur.

Kimin ne yaşadığını bilmeden kırmak doğru değil.

Konu ilk açıldığında da merakla takip ediyordum yorum yazmamıştım herhalde ama takipe almışım bugün yeniden bildirim geldi çok sevindim helal olsun herkes yapamaz izlenen yol yalnis bile olsa yapılan şey çok takdir edilesi bişey bence Rabbim o güzel kalbinize göre versin evlatlarınizi korusun

1sen iyi niyetli ve vicdanlı olduğunu tahmin ediyorum. Ama çok büyük sorumluluk almışsın. Bu iki sene içinde çocuklardan birine birşey olsaydı , senden bilinirdi.

Evet tabi öyle. Ama basiret bağlanması işte. İnsan yeniliyor duygularına. Çok bağlandım , elimde değildi.

Şimdi bir komşum çocuğunu beş dk.birakmak istese kabul etmiyorum.

En basitinden boğazına bir şey kaçsa annesi yokken , hesap vermesi zor.

Evet tabi öyle. Ama basiret bağlanması işte. İnsan yeniliyor duygularına. Çok bağlandım , elimde değildi.

Şimdi bir komşum çocuğunu beş dk.birakmak istese kabul etmiyorum.

En basitinden boğazına bir şey kaçsa annesi yokken , hesap vermesi zor.

Off hakkatten ne zor şey , ne büyük sorumluluk

Babaları kaçmış çocuklar ortada kalmış. Nerede kaçırma tam olarak??

Yakınlarda bir ev tutmustuk. Arada sıkıntılar yaşandı epey maalesef. Görüşme yasağı gibi.

Şimdi çoğunlukla bendeler. Baba seyahatlere çıkıyor . Bir sevgilisi var şimdi, pek gözü başka bir şey görmüyor.

Ara ara yurt dışına çıkma durumunu dile getiriyor , sonra zaman geciyor aradan hala burdalar şükür.

Herifin tıyneti bu yani karı bulunca peşine takılıyor. Yine Alman kadın bulursa yine gider bu adam bu kafayla.

Size stabil bir yuva sunuyorsunuz. Adam bencil ve dangalak bir insan şunu görmüyorsa... çocuklara acıdım.

Haber salmayi biliyorsunuz fakat polise basvurmayi mi degil?

Bu çocuklarin hiçmi teyzesi, amcasi halasi dayisi yoktu? Iki tarafinda anne babasi yok su tesadüfe bak. Ama onun yani sira hiç yakin akrabadanda kimse yok nasil oluyorsa.

Kadinin akrabalarina nasil haber saldiniz? Nerden biliyorsunuz akrabalarini, numaralarini?

Basta yaptiginiz sadece hata bile degil. O cocuklarin hayati iyicene alt üst oldu. En basit gereken kurumlara, devlete basvursaydiniz, simdi baba ile bu kadar zorlu bir süreç olmazdi.

KI bunlari diyorum ama halen inanmiyorum gerçekligine. Cilingir çagiriliyor, polis gelmiyormu? Apartman ahalesi birsey demiyormu o cocuklari birden aldin? Ve 3 yasindaki cocuga nasil otizm teshisi konuluyor? Benim bildigim o yasta o teshis konulmasinin çok zor oldugu.

Bu arada bende kalmıyorlar. Evleri hala var. Şehir dışına çıkınca bizde kalıyorlar.

O nasil oluyor? Kim o evin kirasini ödüyor? Babasimi? Yoksa siz ekstradan kiradami ödüyorsunuz? Ki sadece kirada yok, suyu elektrigi, gazi. Cocuklar o evde tekmi kaliyorlarda?

Babaları kaçmış çocuklar ortada kalmış. Nerede kaçırma tam olarak??

Ee o zaman herkes ortada kalan çocuklari evine alsin. Sen iyimisin? Bu alanen cocuk kaçirmadir. Niye devlete bildirilmedi? Koruyucu aile olabilirlerdi. Yasal süreci baslatip, evlatlik alabilirlerdi,.. Bu resmen cocuk kaçirmaktir ya. Bunlar düsünülemeycek seylerde degil. Atom parçalanmiyor. Ilk düsünülmesi gereken sey hatta.

Ki gerçekse. Yani o kadar tesadüf ki bu cocuklarin hiç ama hiç ne halasi, teyzesi ne bilim nesi olmamasi. Bunun üstüne babada kaçip gitmis. Cocuklar yanliz kalmis ama baba halen sifir. Ama ne hikmetse konu sahibi orda tek melek olarak bu çocuklarini evine aliyor!

Adam güya bir kadina para veriyor, almanyada evlenmek için. Sonra kadin ile ayriliyor. Ya zaten Almanya zor bir ülke giris yapmak için, dil sinavina girmen lazim. Onca parayi bas bide, sonra ayril. Sonra 2 yil sonra gel cocuklari iste bak. Cocuklari isteyen, 2 yil önce isterdi. Sonra baba geliyor, bir iki yil babalik yapiyor, konu sahibide diyor ki "iyi babalik yapiyor" sonra tekrar arada 1-2 ay cocuklar konu sahibinde kaliyor. Sonra bide "en azindan cocuklarin temelleri saglam oldu" deniliyor. Yav neresi saglam. Bir burda bir ordalar ki eger dogruysa.

Hikayede birçok bozukluklar var, ben açikçasi inanmiyorum. Inanmakta istemiyorum böyle bir ihtimalin olmasina.

Bu çocuklarin hiçmi teyzesi, amcasi halasi dayisi yoktu? Iki tarafinda anne babasi yok su tesadüfe bak. Ama onun yani sira hiç yakin akrabadanda kimse yok nasil oluyorsa.

Basta yaptiginiz sadece hata bile degil. O cocuklarin hayati iyicene alt üst oldu. En basit gereken kurumlara, devlete basvursaydiniz, simdi baba ile bu kadar zorlu bir süreç olmazdi.

Eeee orali olmamislar. Herkes yegenini seviyor ama 2 cocugu eve getirip bakmak istemiyor hele ki evde kendi cocugun da varsa. 2 kendi cocugun, 2 yegenin 4 cocuga maddi manevi bakmaya herkesin gozu yer mi zannedioyrsunuz?

baba cikmis gitmis iste bir kadinin pesine beni unutun demis terk etmis cocuklari. Cocuklar yetimhaneye duserdi, o kadar. Baba istememis ki cocuklari. Babalar bosanma durumunda cocuklarini arayip sormuyor, babalar bazen terk edip gidiyor ... babalar anne gibi degil ki zoru gorunce basip gidebiliyorlar ozellikle yeni kadin bulunca.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X