Çok üzgünüm.

Konuya yine gelinler doluşmuş
Söyleme,insanlık halidir,yengen hakli olabilir.s nidalarıyla akil veriyorlar halbuki kendi yerlerini yapıyorlar
İnsanlık hali eve gelen misafire yansitilmaz,naz da bu şekilde yapılmaz
Lafını sok o evden çik git ve ailene anlat
Herkes yerini ve haddini bilsin
Gördüğüm kadarıyla sen gayet haddini biliyorsun lakin yengen oldukça şımarık ve hadsiz
O yüzden atacağın her adımı hak ediyor
Kesinlikle taviz verme ailene muhakkak anlat

Kız dediğine göre iki sene sonra ilk defa evlerine gitmiş ve çağıran da karşı taraf. Ne kadar eşine Tripli olsa da yengenin böyle bir şey yapılması asla kabul edilemez. Yenge artık ailedense bu kızı da ailesi kabul etsin o zaman. Hee kendi kardeşine de aynı şeyi yapardı kafası atmış sonuçta diyorsanız bilemem. Ben bu yengenin yaptığını insanlıkla bağdaştırmadim. Kılıf da uyduramadim.

orası abinin de evi. davet etmişler gitmişsin. dönmek olmaz artık. 3 gün dayan. sonra dönersin.

Bence ne kadar yanlış bir yönlendirme bence henüz 19 yaşındaki genç bir zihni... görümcelik hemen olayları büyütmek midir? Aile olmayı beceremiyor bence bir çok kişi... Yengesi de artık aileden biri... hatta eşine en yakın insan... İnsan aileden birini daha ilk hatasında hemen siler mi? El insaf... velevki yanlış yaptı yengesi... Naçizane bakışım herkese ama herkese birden fazla şans vermek... yoksa işte büyük aile olmayı başaramıyoruz... hep çekirdek ailede takılı kalıp mutsuz ve bencilleşiyoruz...
İnsanlar yaptıkları hataları fark etmeli ve düzeltmeli... Bazen hatalarını biz fark ettirmeliyiz, içimize atıp trip yapmaktansa açık açık konuşmak en güzeli.

Not: 5 senelik görümceyim gelinimizle neredeyse kanka gibiyizdir. Sorunlu bir görümceden sorunlu bir tavsiye değil yani.

Size iyi günler dilerim hanım efendi.

Bana cok kizan olacaktir muhtemelen bilmiyorum . Su an cimlere oturdum size yaziyorum.

19 yasindayim. Ailemle kucuk bi yerde yasiyoruz. Ben de uniyi orada okuyorum. 3 kardesiz . Abim benden 10 yas buyuk.
Abimin yeri bende cok baskadir. Ne biliyim ilk o sinemaya goturmustur beni ,ilk o bisiklet surmeyi ogretmistir. Benim canimin icidir. Baska sehirde okudu uniyi. Nasil heyecanlanirdim eve gelecegi zaman.
O gelcek diye okulda bekleyemezdim.
Gel zaman git zaman ben abimden hic kopmadim. Buyusem de hala onla bir sey yapmak benim icin cok ozel.

Abim 2 sene once evlendi. Yengemi de cok sevdim. Cok tatli bir kiz dedim hep.
Ama baska sehirde yasadiklari icin cok goremiyorum tabi bayramlarda gelirler o zaman guzel anlasiriz.
Hic gitmemistim evlerine. Iste bi dugunde gordum.
Dun abim ve yengeme geldim.
Daha dogrusu abim ve yengem cagirdi gelmeyeyim rahatsiz etmeyeyim dedim ama yok abim cagirdi gel gel. Degisiklik olur hep evdesin vs. Persembe cuma abim izinli,yengem de persembe erken cikcakti isten. Ctesi pazar da birlikte gezecektik.
Toplamda 4 gun kalacagim. Pazar donecegim.
Ilk geldigimde gayet normaldi. Aksam yemege cikmadan abim gel seni gezdireyim buralarda biraz dedi.
Yengem basim agriyor ben gelemicem dedi ben de yarin cikabiliriz hic acelesi yok dedim de ikisi de kabul etmedi.
Ciktik abimle tatli yedik cok guzeldi. Cevreyi gezdik biraz. Ben dis fircami unutmusum vs onlari aldik. Eve geldim hic sorun yok.
Ben geceleri uyuyamiyorum. Ikisi kavga etti duydum da duymamazliktan geldim ama asiri uzgunum. Yengem,ben hastayim sen gezdir kardesini alin birlikte kalin ben gideyim vs dedi. Abim seninkiler gelince geziyoruz bi ciktim o mu sorun oldu dedi. Sok oldum.
Asla beklemezdim ikisinden de . O kadar uzgunum ki. keske duymasaydim
Sabah oldu yengem isten oglen gelecekti yani oncesinde oyle konusmusttk ama ben gelemicem aksama kadar abinle cikarsin dedi bozuk bozuk :KK43:
Abimin de morali bozuktu. Abim cikalim hadi vs dedi ama Ben burada arkadaslarim var onlarla buluscam dedim tek basima dolaniyorum sabahtan beri.
Cok uzgunum. Eve erken gitsem annem noldu diyecek darlayacak. Anlatirsam aralari acilir biliyorum. Abime duydugumu anlatmadim.eve gidince nasil davranacaklarini bilmiyorum. Nasil davransam bilmiyorum.
Cok kirginim. Keske gelmeseydim. Eve gitmek istiyorum. Pazari saymazsam Daha 3 gunum var. Ne yapmaliyim :KK43:
Cok kirginim.
Sen ne kadar naif bi kizsin keske benimde boyle bi gorumcem olsaydi boyle gorumceye cadilar denk geliyo bizede vahsi gorumceler denk geliyo hay Allahim sen ne buyuksun ... abinle paylasma bu durumu hastalik bahane et bisi bahane et evine don annenlerede durumu anlatmak zorunda kalicaksin onlarada tembih et abine bisi demesinler ne diyim Allahindan bulsun gercekten cok buyuk terbiyesizlik yapmis

Ne olursa olsun sana yansıtmamalıydı. Çok haksız yengen. Ben olsam aldırmayıp abimle gezerdim tadını çıkarırdım, giderken de yengeme lafımı sokup çıkardım.

Ben olsam yengem yokken abimle konuşurum. Abi yengemin rahatsız olduğunun farkındayım ben eve dönmrk istiyorum sen yengeme uygun bir şey söylersin artık derdim ve giderdim yengenin yaptığı çok ayıp uyuz olurun böyle tiplere

Bir daha tovbe
Buraya gelmek de onlarin fikriydi. Hani tek abim dese dicem ki abim dedi yengem de gel dedi o yuzden geldim :KK43:
Belki aralarinda senden once baska birsey problem olmustur.sende uzerine denk gelmissindir o an kizginlikla yengen oyle demiştir.yoksa gel diyen kadin niye boyle davransin.baska problemleri olabilir.

Konuya yine gelinler doluşmuş
Söyleme,insanlık halidir,yengen hakli olabilir.s nidalarıyla akil veriyorlar halbuki kendi yerlerini yapıyorlar
İnsanlık hali eve gelen misafire yansitilmaz,naz da bu şekilde yapılmaz
Lafını sok o evden çik git ve ailene anlat
Herkes yerini ve haddini bilsin
Gördüğüm kadarıyla sen gayet haddini biliyorsun lakin yengen oldukça şımarık ve hadsiz
O yüzden atacağın her adımı hak ediyor
Kesinlikle taviz verme ailene muhakkak anlat
Hay agzina saglik ben yazicaktim sen yazdin 4gunden ne olur ya benim 2 yillik evliligime ilk defa esimin kardesi geliyor ki coluklu degil cocuklu degil kendi kucuk cocuk degil darlanayim kendimde cagirmisim israr etmisim yarim gun calisicam zaten yokum kocayla
Kavga edecek o gunumu buldum kizin duyacagi sekilde yan odada veya trip atip yarim gun izni iptal edecek sabah surat yapacak benle sorunu yoksa derdi abimleyse ben o tavri hakediyormuyum misal o benim yasadigim sehre evime geldiginde oylemi davranildi gercekten hasta bile olsam ben rahatsiz olurdum hem cagirdik hem ilk geldi heves etti hem boyle oldu diye

Aile olmak alttan almayi gerektirir evet ama sen gittiginde seni rahat ettiren agirlayan aile cocugunu gonderdiginde sende agirlarsin kocayla kavgaya o gunu beklemezsin aile olmak bunu gerektirir

Abinizi üzmemek adina pazaraa kadar idare edin pazar gunude guzelce vedalasin ve ayrilin. Ama bir daha asla kalmak icin gitmeyin

Hay agzina saglik ben yazicaktim sen yazdin 4gunden ne olur ya benim 2 yillik evliligime ilk defa esimin kardesi geliyor ki coluklu degil cocuklu degil kendi kucuk cocuk degil darlanayim kendimde cagirmisim israr etmisim yarim gun calisicam zaten yokum kocayla
Kavga edecek o gunumu buldum kizin duyacagi sekilde yan odada veya trip atip yarim gun izni iptal edecek sabah surat yapacak benle sorunu yoksa derdi abimleyse ben o tavri hakediyormuyum misal o benim yasadigim sehre evime geldiginde oylemi davranildi gercekten hasta bile olsam ben rahatsiz olurdum hem cagirdik hem ilk geldi heves etti hem boyle oldu diye

Aile olmak alttan almayi gerektirir evet ama sen gittiginde seni rahat ettiren agirlayan aile cocugunu gonderdiginde sende agirlarsin kocayla kavgaya o gunu beklemezsin aile olmak bunu gerektirir
Ben abinin yerinde olsam o kadını boşardım net bir şekilde
Kizin ne zararı var,külfeti mi var,is mi buyuruyor gelmiş abisinin yanina gezip zaman geçirmek tek maksadı
Ekstra yemeğe bile gerek yok,yemeği iki kişilik yapar 3 tabağa bolusturursun öyle bir yük olmamazlik durumu var
Çok büyük terbiyesizlik,abinin yerinde olsam çantasını eline verir aha burdan s... git derdim,2 seneden sonra gelen kardeşim sana batıyorsa senin aldigin nefeste bana batıyor
Herkes istiyor ki hep bana olsun,karşımdaki çöpsüz üzüm olsun
İşte böylelerinin haddini bildirip sesini çıkaracaksın,hemen ailesine anlatmalı bu mevzuyu

Ne kadar naifsin. Bu hayat ezer geçer seni sen böyle olursan. Yengen tavır mı yapıyor, söyleyeceksin yüzüne, soracaksın gece neden öyle söylediğini. Baktın bildiğin çirkefe yatıyor, olaylar büyüyor, ailene söyleyip eve döneceksin. Senle alakası olmadığını vs söylerse de aranızdaki sorun çözülür başlamadan.

Ne yaptın son durum nedir?
Bende yenge hanımı haksız buldum. Hem çağır kızcağızı hem trip at laf et ne alaka yani?
Baş ağrısı bahane zaten öyle gözüküyor, sonrada abisine ben hastaydım demiş.
Yav ölmezsin başın ağrıyorsa bile meraklanma yenge hanım.

Ben abinin yerinde olsam o kadını boşardım net bir şekilde
Kizin ne zararı var,külfeti mi var,is mi buyuruyor gelmiş abisinin yanina gezip zaman geçirmek tek maksadı
Ekstra yemeğe bile gerek yok,yemeği iki kişilik yapar 3 tabağa bolusturursun öyle bir yük olmamazlik durumu var
Çok büyük terbiyesizlik,abinin yerinde olsam çantasını eline verir aha burdan s... git derdim,2 seneden sonra gelen kardeşim sana batıyorsa senin aldigin nefeste bana batıyor
Herkes istiyor ki hep bana olsun,karşımdaki çöpsüz üzüm olsun
İşte böylelerinin haddini bildirip sesini çıkaracaksın,hemen ailesine anlatmalı bu mevzuyu
O kadarda fevrilik ne bacim sende cok sinirlenmissin :)) abi olarakta bakmiyorum olaya ben o abinin sorunu konu sahibi acisindan bakiyorum ama bu tarz davranislari ort kapa sen sus soyleme kavga cikara karsiyim ben niye diyeceksiniz yapilmaya devam ediyor zamanla insanlarda yer ediyor iliskiler daha kinci daha kotu oluyor insanlar birnirlerinden kopuyor gelin hanim yaptimi soylerim o mahcup olsun ki daha dikkatli olsun herkes davranisinin getirisini goz onune almali yaptimi soylenir diler ozrunu haksizliga ugrayanda biraz yumusar kirginligi gecer

Bazi uyeler sadece geline soyle demis soyledim olduda siniri bozuk gerginlik oldu iliskimizede yansidi ilerde Niye tek konusayim abim varken konusurum ben nerden bileyim kendini hakli cikartmak adina yanlis yonlendirme ile abimle iliskimi bozmayacagini herkes varken konusurum herkes bilir hatasini kavga edeceklermis edeceklerse cagirmayacaklar kiz razi degilse abim cagirmayacak misal ben gelirim diyecek o onlarin evliligi kendileri idare edecekler kimsenin evliligindede kimse samar oglani degil ikisi zitlasacak diye cagir genc kizi bidi bidi

Merak ettim sonuç ne oldu eve gittin mı nasıldı durumları

Abinin uzulmesini istemiyorsan kal.
Abine de birsey belli etme
Ama abinle de yalniz.cikma .
Ne bilim idare et.

Bir daha da gitme

Abininde kesinlikle onun ailesinden birilerinin evlerine gelmesini kabul etmemeli..gelseler bile onlarla ilgilenmesin dışarı cikmasinki anlasin gelin hanım nasıl oluyormuş..

Sen öyle rahatsızlık verecek bir insana hiç benzemiyorsun.iyi niyetlisin belli...
Yengen çok ayıp etmiş.
Durmak istemiyorsan “o ne der” “bununla arası açılır” diye düşünme, al çantanı git evine

Ben küçükken babam hastaneye yatmıştı annem de onla kalıyordu. Hastanede idare etmeye çalıştı annem ama 2 çocukla olmadı. 9 yaşındaydım dayım bizi diğer dayımlara götürdü. Yengem daha kapıdan girer girmez dayıma kızdı neden getirdin v.s. Küçüktüm ama o kadar iyi anladım ve içim sızladı ki anlatamam. Eğer 9 yaşında olmasaydım arkama bakmadan giderdim. Ama gidemedim. Küçüktüm. Annem babam hastanedeydi. 17 yıl geçti ama içimden hiç çıkmıyor. Allah kimsenin evladını kimsenin umuduna bırakmasın. Hep de böyle dua ederim. Kısaca şunu söyleyeyim yengen zaten rahatsız hiç durma al biletini git sıkıldım dersin hiç olmadı koskoca 3 gün yani hiç geçmez diken üstünde

Back
X