• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok Uzgunum..

Bazı konular vardır fikir ayrılıkları, davranış farklılıkları tolere edilebilir.
Ama bazıları vardır bir eylem çok manaya gelir.
Bunun ayrımını Sİz yapmalısınız...
Anladığım kadarıyla sadece duygularıyla davranan biri değilsiniz bu yüzden kaybetme korkusuyla hareket etmeyin derim...

Şimdi bu konuda çok ağır çelişkiler yaşayan bir dostum var..
26 yaşında, içi güzel, dışı güzel bir insan...
Erkek arkadaşı da iyi bir insan fakat herkesin kabul edemeyeceği bir durum var ki o da : Ateist olması
(ailesi dahil)...
Sadece onu ilgilendirir diyenlere gülüyorum sadece...
O kadar zor, çelişki dolu ki 6 yıldır yaşadıkları arkadaşımın...
Tüm çabalar souçsuz kaldı bu 6 yılda şu an birlikteler evet ama (!)
Uzatıp Sizi sıkmak hem de baykuşluk yapmak istemem...

Ama tüüm duyguları bir kenara bırakp dışarıdan birinin ilişkisine bakıyormuş gibi bakıp 10 sene sonrasını düşünmek taraftarıyım...
Bunu kaldırabilir miyim ? Buna göz yumabilir miyim? Bu kavram hayatımda ne kadar yer kaplıyor? sorularına cevap arardım...

Mesela kendimden bir örnek vereyim...
Yaşayacağım ilişki için sigara, alkol kabul edilemezdi...
Sigara az da olsa vardı...
İlişkimde buna yer olmadığını, nedenlerimle anlattım, bunu esnetmek gibi seçeneğim olmadığını vurguladım başında içimden dualar ederek...
Aksi halinde açıkca söylüyorum ilişkimi bitirirdim...
Yeteri kadar sevmemek falan diyenler oldu zamanında ama bunu tartışmam söz konusu bile olamaz...
Ben biliyorum ki bunları kabul etseydim, bu beni azami seviyede rahatsız edecekti mutsuz olacak ve mutsuz edecektim...

Son düzenleme:
Asminnn :70: yeniden kalbinin atmasına çok sevindim. :))
Umarım her şey istediğin şekilde gelişir ve bu kez çok mutlu olursun. :))
Hiç beklenmedik anda nasıl da şeyler olmaya başlamış hayatında, şaşırdım valla. :))
Sen sıranı sav da bana geçelim artık. :37: :31::31:

Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..

içtiği içkiye ancak sana zarar verirse karısabilirsin. ve 2. olarak herkesin tuttuğu oruç kendine allahla baskasının arasına girilmez

Bazı konular vardır fikir ayrılıkları, davranış farklılıkları tolere edilebilir.
Ama bazıları vardır bir eylem çok manaya gelir.
Bunun ayrımını Sİz yapmalısınız...
Anladığım kadarıyla sadece duygularıyla davranan biri değilsiniz bu yüzden kaybetme korkusuyla hareket etmeyin derim...

Şimdi bu konuda çok ağır çelişkiler yaşayan bir dostum var..
26 yaşında, içi güzel, dışı güzel bir insan...
Erkek arkadaşı da iyi bir insan fakat herkesin kabul edemeyeceği bir durum var ki o da : Ateist olması
(ailesi dahil)...
Sadece onu ilgilendirir diyenlere gülüyorum sadece...
O kadar zor, çelişki dolu ki 6 yıldır yaşadıkları arkadaşımın...
Tüm çabalar souçsuz kaldı bu 6 yılda şu an birlikteler evet ama (!)
Uzatıp Sizi sıkmak hem de baykuşluk yapmak istemem...

Ama tüüm duyguları bir kenara bırakp dışarıdan birinin ilişkisine bakıyormuş gibi bakıp 10 sene sonrasını düşünmek taraftarıyım...
Bunu kaldırabilir miyim ? Buna göz yumabilir miyim? Bu kavram hayatımda ne kadar yer kaplıyor? sorularına cevap arardım...

Mesela kendimden bir örnek vereyim...
Yaşayacağım ilişki için sigara, alkol kabul edilemezdi...
Sigara az da olsa vardı...
İlişkimde buna yer olmadığını, nedenlerimle anlattım, bunu esnetmek gibi seçeneğim olmadığını vurguladım başında içimden dualar ederek...
Aksi halinde açıkca söylüyorum ilişkimi bitirirdim...
Yeteri kadar sevmemek falan diyenler oldu zamanında ama bunu tartışmam söz konusu bile olamaz...
Ben biliyorum ki bunları kabul etseydim, bu beni azami seviyede rahatsız edecekti mutsuz olacak ve mutsuz edecektim...

Aynısı işte benim için geçerli.. Kabul edersem hem kendim mutsuz olucam hem onu mutsuz edicem en başında net olarak ifade etmeliyim ki ona göre yolumuzu çizelim öteki türlü neden sürekli kendi kendimi yiyim.. üstelik bu yaşadıklarıma da saygısızlık olucak...

Asminnn :70: yeniden kalbinin atmasına çok sevindim. :))
Umarım her şey istediğin şekilde gelişir ve bu kez çok mutlu olursun. :))
Hiç beklenmedik anda nasıl da şeyler olmaya başlamış hayatında, şaşırdım valla. :))
Sen sıranı sav da bana geçelim artık. :37: :31::31:

Ben de şaşırdım balım ya, hiç ondan adım beklemiyordum hatırlıyorsun anlatmıştım...
Ama şimdi duygularımız karşılıklı elim ayağım birbirine karışıyor..
Günlerim yeniden renklendi sanki...
Ama biraz zor bir mesele işte çözebilirsem mutlu olucam hem de çok...
Darısı başına canım eminim seni hakeden biri çıkıcak karşına...

Daha dün beraberdik.. Görüşüyoruz yani... Bu konulara baya derinden girdim neyin haram neyin helal olduğunu biliyor anladığım kadarıyla kalabalık bir ortamdaydık fikirlerini bodoslama soramadım ama kendi düşüncemi çok net ifade ettiğimi sanıyorum; üstelik bunu ulu orta ifade etmemden ne derece neyi benimsediğimi çıkardığını düşünüyorum.. .
Akşam da eğlenmeye alkollü bir mekana gidelim dendi; asmin sevmiyor ya gitmeyelim gibi bir muhabbet döndü, niye sevmiyorsun ya dedi, sinir oluyorum dedim ama çok sert söyledim bunu, peki dedi hiç yüzündeki ifade dahi değişmeden (gülümsüyordu) doğruca alkolsüz bir mekanı önerdi.
Yani olsa da olmasa da olur gibi hali vardı..
Benim yanımda artık alkol almıyor teklifinde bulunmuyor o tür mekanlara gidilmiyor..
Tabi ki bu Yeterli değil benim için; ama yine de bir gelişme!
Ama zaman vermem gerektiğini hissediyorum, zaman sanki çözecek bu meseleyi, zamanla sanki birbirimizi tanıdıkça halledebilecekmişiz gibi geliyor..
Bilmiyorum bir sabah uyanıyorum içim umut dolu ertesi gün çok karamsarım..

Peki canım alkolün haricinde başka hangi konularda fikir ayrılıkları yaşıyorsunuz?

Aslinda hic boyle konu acmazdim ama bugun cok doluyum, ve kimle paylasicagimi bilmiyorum..
Herkes gbi ufak tefek dertler belki ya ben cok biriktim belki de su an kendimi cok caresiz hissediyorum ondan..
Gelelim meseleye,
Biri var bir suredir ilgi alanimda olan.. Ocak ayinda tanistik bir kac kere disari ciktik cok cok ozel ve guzel vakit gecirdik, cocuga resmen bayildim ve bana bakmaz ki yeaa derken ondan bir adim geldi beni aradi sordu sonra da isyerime cicek feln yolladi.. Cocugun yengesi abisi en yakin arkadasim ailesi kuzenleri herseyini biliyorum.. Benim hakkimda ciddi dusundugunu herseyi zamanla oturtmak istedgini.. Su an hersey istedigim gibi gidiyor yani.. Istesem bu kadar net ogrenemem herseyini o derece biliyorum..
Simdi diyeceksinz ki o ne guzel.. Ayaklarim yerden kesilirken beni denizin dibine dogru surukleyen bir derdim var..
Yasantilarimiz.. Mesela o icki icen oruc tutmayan biri.. Bense boyle seylere cok onem veririm hatta icki icen birisi ile evlenmem diye de sozum vardir kendime.. Belki bu konuda bir orta yol buluruz derken oruc tutmadigini da ogrendim..
az evvel geldim eve, ailem daha yeni ogrendi onun varligini, geldim ne yapcam derken annem icki iciyo mu dedi once cevp vermedim sonra kafa salladim.. hemen vazgeciyorsun dedi..
Ailem bu iste benim bu yapida insanlar.. ben onlara baska turlu birisini kabullendiremem.. kaldi ki ben oyle biri ile mutlu olabilirmiyim onu bilmiyorum..
Ama onceki iliskimin bitmesi uzerine ilk kez yuregime birisi dokundu.. Bundan nasil vazgecicem bilmiyorum..
Benim bir cikis yolum var mi goremiyorum ben artik..
Ask mi mantik mi neyi secmem gerektini bulamiyorum..

Sana söyliycem şey bir insanın içki içmeside oruç tutmasıda kendiyle alakalı kimse için ne oruç tutulur nede başka bişey ikinizinde Allah ı bir içmeyen biriyle evlenirsin içtiğini öğrenirsen bak adam sana açık açık herşeyini belli etmiş herşeyden önce senin kararların önemli ama sana bir şiir göndermek istiyorum lütfen beni yanlış anlama olurmu hem içki içmesi eminimki arkadaşlar toplanınca filan oluyodur hergün içmiyodurya

Ne ararsın tanrı ile aramda,
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne,
Yoksa sana bir zararı içerim
İkimizde gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

Off hemen demagoloji yapılıyor.
Mesele toplumsal inançlar vs değil ki..
İsteyen istediği kadar içer,isterse uyuşturucu kullanır,isterse 7/24 namaz kılar..
konu bu değil,saptırmayın kızın konusunu da kilitlemesine sebep olmayın.
Mesele evlilik! Evlilikte içilen içki,tutulmayan veya tutulan oruç,kadir gecesini rakı masasında geçirmek veya yılbaşı gecesi alkollü bir ortama girmek istemeyen bir eş çok önemlidir.
Çiftlerin uyumlu olması gerekir.
İlla saptıracaksınız yahu,illa..

Sana söyliycem şey bir insanın içki içmeside oruç tutmasıda kendiyle alakalı kimse için ne oruç tutulur nede başka bişey ikinizinde Allah ı bir içmeyen biriyle evlenirsin içtiğini öğrenirsen bak adam sana açık açık herşeyini belli etmiş herşeyden önce senin kararların önemli ama sana bir şiir göndermek istiyorum lütfen beni yanlış anlama olurmu hem içki içmesi eminimki arkadaşlar toplanınca filan oluyodur hergün içmiyodurya

Ne ararsın tanrı ile aramda,
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne,
Yoksa sana bir zararı içerim
İkimizde gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

Şu kadar yazdığım sayfa içerisinde benim için namaz kılsın oruç tutsun gibi birşey dedim mi ben?
Eğer isterse bırakır bırakırsa ömrümün sonuna kadar birlikte geçirmek istediğim kişi O dedim..
Ha bırakamayacaksa yok asmin bu benim zevkim olmaz derse, benim için de O kişi olmaz dedim hepsi bu..
Herkes fikrini yazdı.. anlıyorum seni de, ama ben sokaktan birini evime misafir almıyorum!
O kişi ile EVLENMEYİ düşünüyorum. Ömrüm boyunca birinin zevkine ya da tercihine de saygı duyamayacağımı net bildiğim için ikimizin de toleranslarını sınırlarını görmeye çalışıyorum.
Ha nedir, sen istersen evlenirken bunu hiç umursamazsın, ama ben çok umursuyorum.
Bana göre din Allahla kul arasında kalan birşey değil çünkü.
İnsanları toplumların ailelerin hayatlarını düzenleyen en önemli etkenlerden biri.
İbadet kul ile Allah arasındadır, ama takdir edersin ki İçki içmemek de bir ibadet değil.
Namaz oruç konusuna özellikle çok girmedim farkındaysan çünkü bunun tamam kişisel şeyler olduğunun farkındayım. Ha nedir yaparsa çok mutlu olurum yapmazsa da bunu aklımın bir köşesine yazarım..
Ama içki benim gözümde öyle kolay bir mesele değil..

Peki canım alkolün haricinde başka hangi konularda fikir ayrılıkları yaşıyorsunuz?

Şu ana kadar o konu haricinde hiçbir fikir ayrılığımız yok..
Kızdığımız güldüğümüz dinlediğimiz umursadığımız şeyler zevklerimiz hassasiyetlerimiz o kadar yakın ki birbirine..
Toz pembe bakmıyorum aykırılıklar da çıkacak biliyorum, umarım da çıkar..
Ama kendime bu kadar benzeyen başka biri var mıdır bilmiyorum..
Mesela dün bana sen bana benim hakkımda neden hiçbirşey sormuyorsun dedi, Çünkü kendime sorup cevabını verdiğimde zamana bırakıp, senden de aynı yanıtı alıyorum genelde dedim..
Gerçi ben onun hakkında baya araştırma yapıyorum ama o bilmiyor :))

içki içen ,oruç tutmayan birini hayatımda istemem, çünkü ben öyle yaşamıyorum,
benim için çok önemlidir bunlar
aşk mantık meselesi değil
uyum -inanç meselesi bu
ben meyve suyu içerken ,eşim içki içsin istemem
ben iftar için sabırsızlanırken eşimin karnı tok olsun istemem:19:

Son düzenleme:
konu kişisel atışmalara donuyor sanırım..
hassas olduğum bir konuda bunları görmeye tahammül edemeyebilirim...
moderatör kim bilmiyorum ama yetkili olan konuyu kilitleyebilir,
zaten bir sonuca ulaşmayacak...

evet sana katılıyorum bir sonuca ulaşmayacak .
cunku sen kim ne dersin bildiğini okuyacaksın gibi gorunuyor kolay gelsin arkadaşım.

Atalarımız davul dengine sözünü boşuna kullanmamışlarç..Bence bu aranızda çokkk önemli bi fark
Mal:kkk:esef konuya ''Medenice'' yaklaşamicam

cnm içki içen oruc tutmayan biri ile oruc tutan dini bütün biri anlasabiliyodur mutlaka.. sonucta parayla imanın kimde oldugu belli olmaz derler.onun yorumu bana düsmez. ama evlilik kurumu biraz farklı bencede.. ben alkol kullanmıyorum mesela. esim kullansa benim için sorun olurduu.. ben oruc tutuyorsam esimin de tutmasını isterimm. aile olmak ortak seyleri paylasmaktır(saglık durumları dısında)
ilerde cocugun olacak.. cocuk birini model alır. erkek te genelde babayı alır.. ben isterim kii cocugumm yası gelince orucunu tutsun, içki içmesin, kararı kendisi verir ama ben ögreteyim ki namazını kılsınn.. baba bunları yapmazsa ögretmek zor olur diye düsünüyorum.. tabi bu benim fikrimm.. tam tersi cok iyide anlasabilirsiniz.. :97:

çok kafa şişirdiğimi düşündüğüm için yazmaktan vazgeçtim açıkçası..
o benimle ciddi ciddi bir yola çıkmak istediğini söyleyince ben de kaldırıp bu kafamdaki bu tüm problemleri ailemin bakış açısını olurunu olmazını anlattım..
senin için tek problem bu mu dedi?
evet dedim..
ben gün gelicek namazımı da kılıcam ki kılıyorum da orucumu da tutucam, tutmadığım yapmadığım zaman da olucak ama emin ol hepsi içimden nasıl geliyorsa öyle olucak dedi. alkol konusuna gelince sen rahatsız olduğun için dikkat edicem ki zaten hergün içen bir insan değilim evimde hiç içmem arkadaşlara bir araya geldiğimizde yada özel günlerde dedi.. ama bu kadar sorunsa olabildiğince uzak dururum dedi. ama uzak duramadığım içimden içmek istediğim bir gün de gelebilir sen bunu anlayışla karşılayamaz mısın dedi.. bu yüzden vazgeçmeyelim birbirimizden dedi..
ben sadece alkol de değil olay aynı bakış açısıyla bakmamız ama dedim..
tamam ben zaten yanlış olduğunu biliyorum, ben doğrusunu da biliyorum dedi..
ama sen sürekli yanlış yaparken ben duygularımı canlı tutamam dedim..
söz vermiyorum ama elimden geleni yaparım orta bir yol bulabiliriz bence dedi..
peki dedim en sonunda ben de..
sonra daha dün yeniden konuştum bu konuyu kendini baskı altında hissediyor musun yani içmek geliyor da içinden durduruyor musun benim için dedim, hayır içimden gelmiyor içmek dedi.. zaten baskı da kurmuyorsun dedi..
olaylar bunlar yani..
diyeceksiniz ki için rahat mı? garip bir şekilde beni kandırmadığını gerçekten uğraştığını düşünüyorum.. mutlu olduğunu bu yüzden bu olayla mutluluğumuzu yıkmak istemediğini görüyorum.. ha kaldırıp arada içerse naparım bilmiyorum ama şu an içinn durum bu yani kızlar..

Tecrübeme dayanarak söylüyorum...

Aşkın gözü kör ettiği dönemlerde 'sevdicek' içkiyi bırakacağına dair söz veriyor..

1 yılın ardından az da olsa içiyor..

Kız bunu öğreniyor, sinirleniyor, tartışma başlıyor..

Erkek, "aramıza bir sıvı giremez" bunu sorun yapmamalısın diyor..

Eh bi süre böyle devam ediyor kız sevdiği için katlanıyor, ama içi rahat değil..

Bundan bir müddet sonra erkek, "ben sana layık değilim" diyor. Bu "layık olmama"nın içinde onun içki içmesi, kızın içmemesi gibi konularda var tabi...

Sonuç olarak, çift ayrılıyor..

Ve atalarımızın söylediği "Davul bile dengi dengine" sözünün doğruluğu kanıtlanmış oluyor..

Sevgiler.

Kaldırıp bunu yapmaz o yaa diye savunacak değilim.. Erkek milletini gayet biliyorum..
Söz vermedi çünkü bana yapabilirim dedi, ama elimden geldiğince dikkat da ederim dedi..
Of bilmiyorum ya..
Aradığım insan O biliyorum.. çok mutluyum onunla.. Bu mesele zaman geçtikçe bizi tüketir mi yoksa bunun için emek vermesi bizi perçinler mi birbirimize..?
Bilmiyorum..
İyimser olmak istiyorum nedense.

Kaldırıp bunu yapmaz o yaa diye savunacak değilim.. Erkek milletini gayet biliyorum..
Söz vermedi çünkü bana yapabilirim dedi, ama elimden geldiğince dikkat da ederim dedi..
Of bilmiyorum ya..
Aradığım insan O biliyorum.. çok mutluyum onunla.. Bu mesele zaman geçtikçe bizi tüketir mi yoksa bunun için emek vermesi bizi perçinler mi birbirimize..?
Bilmiyorum..
İyimser olmak istiyorum nedense.

Kimisinin 1 yılın ardından, her şey yolundayken, birden tüketiyor...

Back
X