Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım ciddi anlamda rahatlamış olarak döndüm aranıza..
Yengesi ile konuştum, bahsetmiştim aynı zamanda çok yakın arkadaşım olduğunu.. Ailemin söylediklerini endişelerimi anlattım.. Güldü, bunların hepsi sana bağlı olan şeyler, neticede bu çocuk evde rakısını açıp içen birisi değil ortamına göre eğer canı çekerse dışarda içen birisi. Nedir içkili ortama sokmazsın rica edersin belki de zamanla bıraktırırsın dedi..
Senin sandığın kadar dinden diyanetten bihaber birisi değil ki cumasına gider namazını kılar arada bir de olsa dedi..
Biraz da onu yönlendirecek olan sensin, sana bağlı bundan sonrası dedi..
Onun öncesinde de annemlerle konuştum zaman istedim bırakın tanıyım diyerek... Tamam dediler..
Tüm bunların neticesinde arkamı dönüp gitmemeye karar verdim..
asminim, bunlar yengenin dedikleri. adamla konuşmadan tam bi karar verme derim. sonra ümitlenip üzülebilme ihtimalin var hala.
canım eger ikinizde birbirinizi istiyorsanız inan bana hersey cozumlenır. onemli olan birbirinizi sevmeniz ve saygı gostermeniz.
Canım cevabını okuduktan sonra bunu yazan kesin bekardır deyip profiline baktım maalesef haklı çıktımNe olur evlilik kararı alırken bu kadar iyimser olmayın mantığı tamamen devre dışı bırakmayın sözüm yalnız size değil sakın kırılmayın
sizin mesajınız altında tüm evlilik kararı verecek olanlara.
![]()
Tabi buna da bozulduu, heveslendin bir kere ne hatası olsa görmezden gelceksin dedi..Annemi anladıkça hak da vermeye başladım sanırım..
Canım cevabını okuduktan sonra bunu yazan kesin bekardır deyip profiline baktım maalesef haklı çıktımNe olur evlilik kararı alırken bu kadar iyimser olmayın mantığı tamamen devre dışı bırakmayın sözüm yalnız size değil sakın kırılmayın
sizin mesajınız altında tüm evlilik kararı verecek olanlara.
![]()
icine mi dogdu nedir...
evet aksam beyfendi ile de konustum bu konuyu... hem manen hem madden zararlari oldugunu anlattim.. bana verdigi cvap su oldu. ben oyle dusunmuyorum alkol alinca kendimi daha iyi hissediyorum dedi..
peki dedim dusunce senin hayat senin..
hem dedi icmek icin sebeplerim var bir gun anlatirim dedi, oyle mi dedim benle birlikte gecirdigin tum aksamlarda ictin ortak bir neden bulamadim dedim, onlar 2 kadeh birsey sonra anlatirim dedi..
2 kadeh onun sinirlari icerisinde degil zaten sanirim..
anlayacaginiz benim hayallerim dogruca denizin dibini boyladi.. boyle dusunen birisine birak su illeti diyemem ben..
sagol canim.. zaten birak evlenmeyi sevgili olma kararini dahi vermedim..
ya bayanlar bari şunu bekarlıkla evlilikle bağdaştırmayın ya. ben başından beri olaya sıcak bakmıyorum ama ben de bekarım. iyimserlikle alakası yok. benim gördüğüm ettiğim ayrıdır, o arkadaşın gördüğü ettiği kendi tecrübesi ayrıdır. o öyle yürüyen evliliğe şahit olmuştur, biz olmamışızdır. görüş farkı. nikah defterine karalayınca nirvanayamı eriliyo anlamadım gitti ya. bütün dünyanın bilgisine haizsiniz de biz bekarlar hiç bişi bilmiyoruz. yapmayın gözünüzü seviyim.
Ah bu bekarlar çok da alıngan oluyorlarne diyim. Canım, senin burada kastettiğin türde kendini çok şey bilen diğerlerini bir şey bilmeyen zanneden evlilerden değilim inan ki.Senin bu söylediğin sözler işte aynı benim bekarken söylediklerim. Ama inan ki defteri imzalayınca nirvanaya ermiyorsun ama (herkes için geçerli olmayabilir başka alınganlık eden olmasın ltf) hayatın gerçekleri önüne öyle bir seriliyor ki bu da hemen olmuyor yıllar geçtikçe neler görüyorsun nelerle muhatap olmak zorunda kalıyorsun.Ben yalnızca sen seviyorsan herşey çözülür tarzında bir yaklaşımın o an için asmini yanlışa sürükleyeceğini aklını karıştıracağını düşündüğüm için yazmıştım.Konu içki değil belki başka bir şey olsaydı o kişinin yaptığı yorumu ben yapardım seviyorsan birşeyler hissediyorsan gerisini boş ver diye.
![]()
tahmin etmiştim böyle diyeceğini, üzülme de. hangi erkek hoşlanır ki alışkanlığını bırak denmesinden. içki değil sigara yüzünden birbirine giren sevgililer var. yine bu adam normal cevap vermiş ama ben senin anlattığından adamın bozulduğunu hissettim. sana 2 kadeh çok önemli gözükürken ona göre hiçbişi. belki senin gözüne batması da ona tuhaf geliyodur. yani senin iş ortamında tahmin edebiliyorum çok yaygındır bu tür şeyler. bizim proje jürileri de akşam 7yi geçtimi açarlardı şarabı -ki her zaman kürsüde bulunurdu-, plastik bardaklara döküp şarap eşliğinde tashih yapardı hocalar. o kadar kanıksamışlar bunu, o kadar normal karşılanıyo. zannedersin şaşal su. herkes bi şekil işte.
düşüncelerinizi gerçekten objektif ve mantıklı buldum şu cümle hariçSimdi Asmin, sen en iyisimi al karsina sevdigini ve hayat görüsünü güzel bir dille anlat bakalim.
Eger sevdigin, yok asla hayatimdan taviz vermem diyorsa, zaten sonu belli olur bu askin.
Ama sana uymak istiyorsa ve ilimli bakiyorsa olaya, o zaman belki (!) bu is olur.
Sahsen bende arada sirada cok enderde olsa esimle bir davetdeysek vs. iciyoruz birer kadeh yemegin yanina. Icmesemde olur. Ama ikimizinde hosuna gidiyor arkadaslarla, veya cok özel günlerimizde yemegin yanina birer kadeh icmeyi.
Yada bir fasil gecesinde birer kadeh raki icmek, degisik mezelerle cok hos oluyor.
Ikimizde oruc tutmuyoruz, tutmakda istemiyoruz, onun yerine bir fakirimize yardim ediyoruz.
Ben sahsen düsünemiyorum bile, esim benim icmeme karisacak veya oruc tutmami isteyecek.
Sen en iyisimi sevdigine anlat bastan acik acik hayat görüsünü.
Olmaz ise bile, bilki senin gibi düsünen cok erkek var bu dünyada, belki sen o hayal ettigin ve arzu ettigin bir tiple evlenirsin, belki daha cok mutlu olursun.
icine mi dogdu nedir...
evet aksam beyfendi ile de konustum bu konuyu... hem manen hem madden zararlari oldugunu anlattim.. bana verdigi cvap su oldu. ben oyle dusunmuyorum alkol alinca kendimi daha iyi hissediyorum dedi..
hem dedi icmek icin sebeplerim var bir gun anlatirim dedi, oyle mi dedim benle birlikte gecirdigin tum aksamlarda ictin ortak bir neden bulamadim dedim, onlar 2 kadeh birsey sonra anlatirim dedi..
anlayacaginiz benim hayallerim dogruca denizin dibini boyladi.. boyle dusunen birisine birak su illeti diyemem ben..
icine mi dogdu nedir...
derinscim yazdiklarinda haklilik payi olma ihtimali var tabiki.. ben oyle birinin lafina guvenip de yola cikmayi planlamiyorum zaten. benim icin onemli olan kistas bana soyledikleridir benimle iken gosterdigi davranislaridir, hani bu konuda kimse referans olamaz tabiki.
bu arkadasimda ise durum su, bana kaldirip cocugu ayarlamadi hatta konuyu ben acmasam onun hakkinda hic konusmuyoruz bile, ilk zamanlar neden boyle davrandigini sordum ben karismam iyi derim kotu cikar benden bilirsin kendin tani kendin hallet ne yapcaksan dedi.
ben de onun uzerine zaten hakli buldum ve olaya dahil etmemeye calistim.
ha nedir isin icinden cikamadigimda kaldirip derdimi anlattim kiza, onun da yorumu bu oldu.
Ama bana kalirsa o da iyi niyetli yaklasiyor olaylara ki bu sekilde bir yorum yapti...
Gelelim benim dusunceme, bu alkol olayi yuzyuze iken net konusulmadigi muddetce benim icin muallakta kalacak bir konu. Ve boyle kaldigi muddetce karsimdakine yesil isik yakamayacagim.
O zamana kadar da duygu bakimindan her ne kadar oyle olamasam da davranis acisindan arkadastan oteye gecmemesi icin ugrasicam...
Akilli bi adam ne istedigini bilen istediklerini elde eden birisi.. Sabirli sakin su gibi.. Kendimi yaninda guvende hissediyorum.. Ama biliyorum bu icki konusunda takintili olucam... KEndisi biraksa bile, icen arkadaslari ile biraraya gelecek, icmicek mi? icmedim derse inanabilicem mi?
Olay sadece iki bardak rakiyi hayatimizdan uzaklastirmak degil ki bunun mantalitesini kapabilmek anlayabilmek..
Bu konuda ben birsey demeden (birak felan gibi) bir gelisme gosterirse kendi kendine belki inanabilirim..
Alkol konusunu konustugumuz aksam sigara konusunu da konusmustuk gunde bir pakete yakin iciyormus ben de sylendim biraz intihar mi etmeye calisiyorsun diye..
Ertesi gun ben hicbirsey demeden koca gun sadece 4 tane ictim, bilincaltimi etkilemis olabilir misin dedi.. Guldum baska birsey deneyip emin olmak ister misin dedim.. Olabilir dedi..
Yapi olarak asiri derecede benziyoruz, ben de sevdigim kisinin birseyimden hoslanmadigini sezersem onu duzeltmek icin kendi kendime ugrasirim.. Eger cidden o da bu yapida bir insansa ben birsey demeden gelisme gosterecektir.
Yok degilse zaten dedigm gibi iliski konusunda biir adim atmiyorum, o yuzden birsey yapmama da gerek kalmaz..
Merhaba Asmin,
Hafta sonu aklıma sen geldin, ne yaptınız, görüşüyor musunuz?
Şöyle sorayım, seni arıyor mu, arıyorsa nasıl konuşuyor?