çok uzgunum :(

selinoks

Bazenler cogalıyor bazen
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
190
43
18
Selam kızlar bugün moralim inanılmaZ bozuldu kayınvalidemler tanışmaya geldiler aileler arası fakat bize göre onlar baya Bi nezih biz doğu adetine göre büyüdük onların durumu çok iyi bizimde normal ama ole ahım şahım değil. Bu nişan konusu açıldı bizimkiler nişanı şanlı isterler oynamak takı takmak isterler ama onlar evde aile arasında olur takı falanda takılmaz yüzükler takılır dedi bizde adet böyledir dedi bizim kesin kararımız budur falan dediler yenhemler teyzemler bozuldu tabı ama biz birbirimizi seviyoruz çok hem de böyle adetler bizi ayırsın istemiyorum çok sıkıldım kızlar zaten bende istemiyorum öyle nişan yapacak Bi durumumuzda yok yani borç alır yaparız ama gerek yok onları zora sokmak istemiyorum doğru düzgün çeyizim bile yok ne yapıcam bilmiyorum böyle evde olursa annemin tarafı laf çıkartacak olmazsa da onlar arasında kaldım ve çok üzüldüm 😞 şimdi ne yapıcam bilmiyorum

Bence evde yapmak daha uygun. Benim nişanımda öyle oldu. Sadece yüzükler takıldı pasta kesildi. Ailemde nişanda yapmadığı masrafı kına gecemde yaptı ve en az düğün kadar görkemli kına gecem oldu. Ailenide diğer tarafıda masrafa sokma bence...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ailenin çevresi bir konuşur iki konuşur sonra unutulur gidilir..
Siz mutlu olduktan sonra böyle şeylerin hangi şekilde nerede nasıl olduğunun bir önemi kalmıyor zaten..
Borç , harç var ise hiç kendinizi zor sokmanıza değmez..

Bizde evde yaptık ve elalem ne der kısmını hiç takmadık şimdi sırf laf çıkmasın diye yaptığın masrafları sen sıkıntıdan kıvranırken kimsenin umurunda bile olmayacak basından konuşup karar verdik eşimle çok güzel bi kına yaptık ertesi günü yolculuk ve dinlenmeye ayırdık öyle ki dügün evinde bile kalmadım görümcem de akşama kadar ben dinlendim ertesi gün de nikah istediğimiz için nikah ve ardından yakın akrabalar ve arkaşlarımızla yemeğe gittik çok güzel oldu kimseyi takmadık kafaya şimdi rahat tavsiyem boşvet milleti

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim tek düşüncem annemin tarafının laf etmesi annemi üzmek istemiyorum ama onlarında bu şekilde kesin kararlı ve şimdiden böyle üste çıkmalarını istemiyorum. İnanın bilmiyorum..

Milletin gönlünü hoş yapçaksınız diye aileni sıkıntıya sokma, zaten durumunuz da müsait değilmiş. Zorlamanın bir anlamı yok, iki gün konuşurlar üçüncü gün susarlar.

B'nde doğuluyum ve kendi dediğimi yaptım çünkü nsan kıza ait

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sen en lüks en gösterişli nişanı da yapsan yine laf edecek bir şey bulur o akrabalar.
Bizde de var o akrabalardan

Sen icine sincek olani otur annenle konus. Geri kalan akrabalara annen anlatir zaten. Daha ceyizim bile yok diyosun, sizden cok gorkemli bisey isteselerdi daha dogrusu bizde adet boyledir cok sanli olur filan deselerdi daha zor olurdu. Ceyizinden girebilirsin aslinda konuya, o masrafi ceyizime yapalim cok eksigim var ceyizim 4 4luk olsun diyebilirsin annene

Bence burada kimin ne diyeceginden cok daha onemli bir konu var.
Nisan kiz tarafina aittir. Bunu herkes bilir.
İster evde yaparsiniz ister baska yerde size kalmis.
Ama kayinvalide adayinin dedigim dedik bir sekilde hayir evde olacak diye kendi basina karar vermesi cok saygisizca.
Nisanda taki takar yada takmaz onlarin bilecegi is ama evde yapin diye dayatamaz.
Sen ve ailen nerde yapmayi uygun goruyorsaniz orda yapin.
Asla da kendini onlar nezih biz doguluyuz diye kucuk gorme.
Cok zengin olmak insanin elinde degildir ama ahlakli olmak,adam gibi adam olmak elindedir.
O yuzden sen bu yonleriyle degerlendir herkesi.

nisani kiz tarafi yapar, onlardan boyle birşey beklemek milletin laf çıkarmasından daha kötü bence

Nisandan ona neymis ya. Tamam bence de cok masraf gereksiz ama kayinvalideni ilgilendirmez herkes yerini bilecek. Agzinin payini verin fazla konusmasin. Nasil istersek oyle yapicaz diyin. Size fikir verebilir ama boyle kendi istedgini yaptiramaz.

canım bizde de nişanı öyle çok düğün salonunda yapmak abes kaçıyor , ben evde yapacağım ya da küçük bir dışarda yemek organizasyonu.

bence evde yap. evi bir güzel süslersin. annenlere de boşuna masraf olmasın ben sade istiyorum de. başkalarının lafına bakma. herkes aynı şekilde yapmak zorunda değil. bizim de bu aralar tanışma olacak inşallah iyi geçer. kültür farkı çok önemli :44:

Bana gore nisan kiz tarafina ait oldugu icin erkek tarafinin pek bir soz hakki kalmiyor.
Ben evlendigim donemde de erkek tarafi nisani evde istedi, fakat tek kiz oldugum icin annem daha guzel bir nisan taleb etti.
Bende erkek tarafina izah ettim, nisani biz ustleniyoruz o yuzden annemin istedigi olacak.
Ayrica baska kardesim olmadigi icin dugun dernek ne gorurse bende gorecek ve hevesini almasini istedigimi izah ettim.
Onlarda anlayisla karsiladilar, sorunsuz nisan sureci gecirdim...

Sende nisanlanacagin kisiye durumu izah edebilirsin.
Sizin adetlerinizin de en az onlarin adetleri (dusunceleri yasam tarzlari) gibi onem tasidigini ve saygi bekledigini anlatirsin.
Sonucta sizin ustleneceginiz birsey, illa cok satafatli olmasina gerek yok, fakat ailenin de hevesini alabilecegi olur yollu birsey yapilabilir bence. Erkek tarafina da buna saygi duymak duser...

Erkek tarafinin zaten en cok cekindigi nokta taki durumlaridir. Benim de basima geldi.
Nisan istememelerinin tek sebebi buydu, onlara gore ne gerek vardi simdi, bir suru masrafa girilecek dusuncesindeydiler.
Bi zahmet taki takiversinler, sonucta sana degil ogullarina da destek olmus oluyorlar...
Neyse, hakkinizda hayirlisi olsun insallah, umarim bir ortayol bulursunuz...
Cok kafanizda buyutup aranizda sorun haline getirmeyin bunlari, hersey yasanip gecip gidiyor.
Sonuc olarak sen sevdigin kisi ile iyi gecinmeye ve aranizda bu tarz seylerin buyuk sorunlar haline gelmemesine dikkat etmelisin...

anlamadığım zaten nişanı kız tarafı yaparki
kv neden bu kadar sert konuştu
nişan yerini siz tutarsınız erkek tarafınada haber verilir
nişan günü çıkar gelirler
ister takı taksınlar ister takmasınlar

birde durumlarının çok iyi olduğundan emin misin?
durumu iyi olan aile bunu demez yani birşeyler yapmak ister
bilemedim vallahi

bizde nişanda babamla gittik mekanı tuttuk erkek tarafına bildirdik
hiç kimse karışmadı nişan için errkek tarafınnda

ammaaaaaaaaaaaaaaaaaa
siz nişanı erkek tarafı yapar deyipte farklı şeyler istedi iseniz
kv de belki tepki olarak söylemiş olabilir

Nişan evde olsun olmasın sorun değil ama bir tarafın bu kadar kolay kestirip atmasına anlam veremiyorum ben. Böyle kesin konuşmalar itici geliyor karşı tarafı sallamıyormuş bir hava oluyor. Hoş değil.

Amaaa, nişanı kız tarafı yapar o yüzden erkek tarafı karışamaza da katılmıyorum ben. İyi o zaman düğünü de erkek tarafı yapar kız tarafı karışamaz mı desinler. Öyle şey mi olur. Her iki taraf da çocuk evlendiriyor. Her iki tarafın da fikri olabilir.

bu nişan konusunu aileme bildirmeden once mehmet benimle bi anlaşma yaptı ben nişan evde olur diye biliyordum çevremdeki arkadaslarım falan evde yapmıslardı mehmet bana biz nişanı evde yapalım dedi birbirimize soz verelim kimsenin sozune kanmayalım falan dedi bende kabul ettim ama ailem biraz buruk.. şimdi ben sozde verdim sozumden nasıl donerim.. bilmiyorum kızlar bu iş nereye gidecek bilmiyorum..

hayır annem nişanda hersey bize ait dedi bizim taraf takı takar dedi kv bizim taraf takmaz dedi annemde bizim adetlerimiz bu sekılde dedi.
durumları çok iyi.. ama bu şanlı sohretli seyleri pek sevmiyorlar yani nişan için pek gerek yok diyorlar onların ailesinde herkes evde nişan yapmıs kayınvalidem siz isterseniz evde oynayın falan bizden sonradedi.. bizde kuran okunur niaşnda falan dedi..

düğün yerine kına gecesi yap.. daha güzel olur, hem de yaptığına değer.. yani ben olsam öle yapardım..
ama benim anlamadığım sen ne istiyorsun? yani kendi isteklerini neden hep arka plana atıyosun??
yok annemin içi buruldu, aman akrabalarım ne der, yok mehmete böyle söz verdim, vay efendim kayınvalidem böyle istedi.. neden tek bir satırda bile kendinin ne istediğini yazmadın?
Bu senin düğünün farkında mıısn?.. annenin kayınvalidenin akrabalarının değil.. onların fikirlerini al, söyledikleri aklına yatıyorsa yap, onlar istedi diye yapma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…