Çok üzgünüm:((

Aileniz her şeyi bilsin. Yetişkin bir insan değilken bir yetişkinin alması gereken kararları almışsınız. Aileniz kararı size bırakmış bir çocuğa. Aslında onlarada müstehak. 16 yaşındaki kızını 9 yaş büyük bir adamla evlendirirsen böyle hasret kalırsın sene de 1 kere ya görür ya görmezsin.
Bence hala yetişkin sayılmazsınız, kendi ayaklarınız üzerinde de duramıyorsunuz o yüzden ailenizin desteğine ihtiyacınız var. Ailenizin durumdan haberi olmasını sağlıyorsunuz. Eve dönmenizi tavsiye etmem. Kürkçü dükkanına döndü derler. Sahipsiz sanırlar ki aslında sahipsiz gibi kalmışsınız. Ailenizin yanına gitme şansınız varsa gidin 1 hafta kafa dinleyin derim.
9 yaş mı 16 yaş 25 yaş bu yasa dişi....

Yani adam sana oyle bi aşılamış ki bu durumu 2 buçuk saatlik mesafe sana uzak geliyor ve 1 senedir gidemiyorsun. Annemler 8 saatlik mesafedeler hamile kalmadan önce neredeyse 3 ayda bir gidip 15 gün kaliyordum . Bence buradaki en büyük sorun ailenizi görmek için bile kocanizdan izin almanız adam da bu duruma alışmış kendinde böyle bir yetki bulmuş . Annenizin evine giderken kimseden izin almayın ya adama da böyle bi taviz vermeyin .
Bence konuyu ailenizle konuşun anlatın.

Bilmiyorum hiç birşeyi. Az önce eniştem aradı gel konuşalim bir diye ama açmadi telefonu.

tüm suç ailesinde. 16 yaşındaki çocuğa evlilik kararı sorulur mu? okuman gereken yaşta resmen başlarından atmışlar. hadi evlendirdin bari takip et, ezdirme kızını. o da yok.
ailen ya cahil ya insafsız. sen anlatmasan bile "kızımızı gönderin" demeleri, neden bir senedir gelmediğini sormaları lazım. sen anlatsan bile muhtemelen "kocandır katlan" derler.
çözüm; oku meslek sahibi ol, boşa o dengesizi.

Ben de bir yıldır gitmedim eşimle annem küs, annemle ben başka bir konudan küsü m çocuğumu görmedi hamileyken görmedi.. Ki benim annem eşime neler yaptı yine anneme gitme demedi eşim bir kere bile.. Nerden böyle bir hak buluyor eşin kendinde ?
Kv Kp falan var mı durumu anlat konuşun çözün dayanamıyorum de

Eşiniz cok bencil
Resti çekin bu konuda
Kendi aileisne gidilsin sizinkine giidlmesin
Oh ne ala
Neden ağlıyorsunuz ya kendinizi üzmeyin

Kizlar herkeze merhaba.
Benim bir derdim var ve size danışmak istiyorum. Ben ailemden uzaktayim. Yani 2.30 saat var aramızda. Ve ben 1 senedir annemgile gitmedim. Onlar da 1 kere geldi bana. Ama eşim her seferinde bana tamam nisanda gidelim.
Tamam izinli olunca gidelim diye oyalayip durdu.
Ve en son ramazan bayramından sonra 1 hafta kal. Kurbandan sonrada biraz kal dedi. Bende tamam dedim. Ama bu gün kahvaltıda tartıştık kalma konusu yüzünden. Oda bana kalamazsın dedi. İtekledi beni çocukların önünde. Halen büyük oğlum sarıldı bana ağlama anne diye.
Bende çocukları aldım ve ablamın evine gittim. Bize yakın oturuyor ablam.
Şimdi ben ne yapmalıyım. Lütfen bana bi akıl verin.
Ayrıca eşimin ailesi bize 10 dk mesafede ve biz hiç yoktan haftada 3 kere gidiyoruz onlara ve ben de ailemi çok özlüyorum.
yazık çok üzüldüm...annemler gelse benim kide şehir dışına izin vermiyor annemler memlekete gidiyor çok özlüyorum...zor allah kolaylık eşinize insaf ve vicdan versin inşallah

Butun olay 21 yasinda 2 cocuk sahibi olman. Cocuk yasta evlenip adamin boyundurugu altina giriyosun. Sonra anneme gondermiyo. Gondermez tabi. Elin kolun bagli cunku. Sozunden cikamazsin.

Aramadı bilmiyorum ablamgildeyim zaten ama çok kötü bir durumdayim. Daha önce hiç evden ayrılmamiştim. Hep alttan aldim. Hep ben adim attim barismak için. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Hala ne yapmam gerekiyor bilmiyorum diyorsun? Çek git annene ya. Ne kocaymis Yarabbim sanki bulunmaz hint kumaşı. Azıcık kendi kıymetini bilmeyi denesen?

Back
X