çok üzüldüm( bir kayınvalide faciası)

Sadece fesatlık ve kıskançlık diyosun ya herseymi ailem eşin dostum aldı kıskandı.insan degil böylesi hadi diyelim ilinde yanlişlıkla söyledi iki üç oldu dedin bunun tek bi açıklaması var oda seni kıskanıyor.rabbim kucağına saglık lı sıhhatli versin ben senin yerinde olsam mesafemi koyarım .eşimede derim ki anan önce nasıl konuşması gerektiğini öğrensin derim.boşver sen bebeğini düşün
evet çok haklısın

Hiç birseyi kafaya takacak kadar uzun değil ömrümüz.senin yapman gereken tek şey dua et rabbim aydınlığa çıkarsın rabbim sana bu kadını imtihan olarak verdi.

Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Neyse bunlar zaten yapılır bir şekilde, sorun etmem.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Geçen akşam beni arıyor, eşime ulaşamamış teli meşgul kimle konuşuyor diye.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum

Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???
eşin annecimi de kaynanaya laf demekten çekiniyosun

Kayınvalidenizin kalbi kararmış resmen, gaf değil resmen üzülün diye söylemiş. Allah hayırlısıyla kucapınıza almayı nasip etsin.

Ne mutlu size. Darısı başıma inşallah . Eşime söyledim aşırı öfkelendi , baktım çok kötü hakaret edicek, arama nolur boşver dedim. Şimdi oğluna ispiyonlamışta aralarını bozmaya çalışıyo gibi olmayım diye
Anladım canım ama bidaha olursa engel falan olma eşine. sen cevap verme eşine söylediğini bilirse çenesini de tutar belki

senin yarına kalacağın ne malum deyip ağzına tıkacaktın lafı...........

Kaynanan kendi bişey hazirlamadigi için belli ki eziklik duyuyor ve buna bi bahane bulmaya çalışmış ama çok kötü patavatsizlik da yapmış. Kırildigini uzuldugunu belli edebilirsin eskiden davrandigindan daha soğuk davran ki naptim ben desin

Allahım ya oturduğum yerde nasıl sinir oldum anlatamam!
3 ay önce erken doğumla bebeğimi kaybettim, oğlum ciğeri gelişemediği için vefat etti..
Babası ve dayısı gömdü toprağa.. Normal doğum yaptım geldim eve, üzerinden 1 hafta bile geçmeden,
kv görümcemin oğluna yelek ve battaniye ördü yanımda, mavi mavi... Hadi ördü, bunu geçtim;
bana ördüklerini överek nasıl olmuşlar diye sorular sordu... Herhalde dedim sabrımı deniyo!
Evladımı kaybetmiş olmanın verdiği acıyla hiçbir şey demedim, Allah'a havale ettim...
Bu bir örnek bunun gibi birçok kendini bilmez hareketleri ve söylemleri var...
Rabbim böyle anlayışsız insanlara düşürmesin...

kendisinin yarına çıkacağı ne malummuş?

belli ki kvaliden boş konuşan cahil bir kadın.bu zamana kadar artık onu çözmen gerekirdi. o böyle boş konuştuğunda sen de gereken cevabı ver ağzını kapat. daha da üstüne düşünme.

Takmaaa sen bana yapilanlari bilsen 2 tane 20 haftalik kaybim var benim. Konuda acmistim bebegi defnedip gelince kv gorumcende size kus demisti derde bak derde mezarlikta bi uzulmeyin bile denmedi yuzumuze bakilmadi.
Allahima cok sukur simdi 4 aylik bi oglum var yatipnkalkip sukrediyorum. Ama tum gebelik boyunca ne bir hayirli olsunne bi kap corba ne hazirlik kv ve kizlari burnumdan getirdi. Bisey alsak burnumuzdan getryodu. Kv ve kizlari sanki bebek yok gibi davrandi. Dogdu saglicakla bu seferde 40 ciksin yok 3 aylik olsun hala olmesini bekliyosunuz siz bu bebegin dedim enson yuzlerine

Yoksay kv yi umursama, beklenti icine girme saglicakla kucakla inşallah yavrunu :KK46::KK200:

Ay ne manyak bı kafınmıs ya nıye senı uzuyr bılmıyrmu seb uzulursen bebek de uzulecek el ustınde tutması ustıne tırenesı lazım yaptgna bak Allah ıslah etsın ya hıc kafana takma tatlım knussun dursun kıskanıyr mudur nedır ya

Takmaaa sen bana yapilanlari bilsen 2 tane 20 haftalik kaybim var benim. Konuda acmistim bebegi defnedip gelince kv gorumcende size kus demisti derde bak derde mezarlikta bi uzulmeyin bile denmedi yuzumuze bakilmadi.
Allahima cok sukur simdi 4 aylik bi oglum var yatipnkalkip sukrediyorum. Ama tum gebelik boyunca ne bir hayirli olsunne bi kap corba ne hazirlik kv ve kizlari burnumdan getirdi. Bisey alsak burnumuzdan getryodu. Kv ve kizlari sanki bebek yok gibi davrandi. Dogdu saglicakla bu seferde 40 ciksin yok 3 aylik olsun hala olmesini bekliyosunuz siz bu bebegin dedim enson yuzlerine

Yoksay kv yi umursama, beklenti icine girme saglicakla kucakla inşallah yavrunu :KK46::KK200:

Ah kıyamam sana ya ne ktu ınsanlar var :(

Muhatap olmaya bile değmez boşver canını sıkma hamileliğinin tadını çıkar. Böyle insanlar ne iyi laftan ne de mantıklı konuşmalardan anlar en iyisi yokmuş gibi davranmak.

Kızlar beni takip eden bilir, ben ilk bebeğimi ne yazık ki düşürdüm, şimdi Allaha bin şükür ikinciye hamileyim,herhangi bir sağlık sorunu yok, altı aylık olduk.
Konu şu: Bebeğimi yeni düşürmüştüm, o ara eltim anne oldu. Hastaneye bebek görmeye gittik. Orda kayınvalidem bana ' senin ki düşmeseydi şimdi şu kadarlık olcaktı' diye bi gaf yaptı. Bu bir.
Geçenlerde eltimin bebeğine mevlüt okutuyoruz. Kayınvalidem yine ' seninki düşmeseydi seninkinede okuturduk' dedi,bu ikinci gaf.
Sıra geldi en ağırına.
Ben hamileliğimin başından beri kendisinden ne ufak bir hediye, ne ufak bir heycan belirtisi, ya da destek göremedim. Ama çok şükür ki ailem,akrabalarım,arkadaşlarım maddi manevi destek olmaya çalışıyorlar. ( Maddi destekten kastım yelek örenler, kapı süsü hazırlayanlar gibi ufak tefek beni mutlu edici hediyeler.) Tabi ailem ve akrabalarım oda takımı , yorganı, yastığı falan gibi ihtiyaçlarını aldılar sağ olsunlar.
Neyse bunlar zaten yapılır bir şekilde, sorun etmem.
Ama kayınvalidem kendi torunu için hiçbir şey yapmadığı gibi yapanlarıda eleştiriyor.
Geçen akşam beni arıyor, eşime ulaşamamış teli meşgul kimle konuşuyor diye.
Bu arada bana laf sokma sanatı başladı. Vay efendim herkes niye bu kadar acele ediyormuş, her şeyinin tam olmasına ne gerek varmış,
bende olur mu anne diyorum, bebek doğduğunda her şeyi tam olsun işte, sonra ben yeni doğum yapmış halimle nasıl alışverişle çıkarım, bebek doğmadan hazırlanır zaten böyle şeyler diyorum

Oda bana kalkıyor şöyle inanılmaz bir laf ediyor: O BEBEĞİN DOĞACAĞI NE MALUM!!!
Ben şok, O anda bütün vücudumun titrediğini hissettim. ' Ne diyorsun anne , niye doğamasın, Allah istedikten sonra, neden böyle diyorsun sen' falan dedim ama nevrim döndü. Sonra toparlamaya çalıştı, ilk üç ayı atlattın artık bi şey olmaz korkma falan dedi. Ben zaten korkmuyordum ki, bunu düşünüp, bana söyleyen sensin.
Kızlar o günden beri kendimde değilim, ya bebeğime bi şey olursa korkusuyla. Söylesin nolur ben şimdi bu kadına nasıl davranayım???

gorusmeyin. esinizin annesi diye gorusmek zorunda misiniz?
iliskinizi kesin, esinizin iliskisine ise karismayin.

Off böyle insanlar benim karşıma çıksa keşke...gerçi bunları insan yerine koymak bile hata,söylediklerine hee evet deyip geçeceksin. Allah yavrunuzu size bağışlasın,bu tür insanlarla uğraşan kadınlarımızın da yardımcısı olsun.

Off böyle insanlar benim karşıma çıksa keşke...gerçi bunları insan yerine koymak bile hata,söylediklerine hee evet deyip geçeceksin. Allah yavrunuzu size bağışlasın,bu tür insanlarla uğraşan kadınlarımızın da yardımcısı olsun.
Bende eli masaliyimdir ama karsidaki edepsiz olunca degmez diyosun

Arana mesafe koy sen iyisi mi...arayip sorma ararsa sicak olma kisaca soguk nevale ol ki sucunu anlasin. Mesafe her zaman iyidir. O zaman senden iyisi olmaz...

ilk iki gafını cahilliğine ve densizliğine verdim ama üçüncü gafı kıskançlık gibi geldi...hoş bir insan gelini neden kıskanır? onuda anlamış değilim ama var bu modeller....Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...sakın düşünme onun bu sözlerini, kendini yıpratırsın.....cahilin alasıymış![/QUOT
Eee oglsn evlenince kiymete biniyor mecburlar kaynanalik yapmaya.. Ne istersn oglunun huzurunu bozacak laflar soyleyerek hic bilmem...

Back
X