Cok uzuldum

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
78
Akrabamizin annesi hastalanmis, onu ziyarete geldik. Su an arka odada karanlikta oturuyoruz, onu yatirdim. Hastaliklari tam ne bilmiyorum ama ara sira hafizasi ya da akli gidiyo sanirim. Mesela onundeki kofteyi yedi, tatli sandi. Gelinine bakti, benimle konustugunu sandi. Gelini de akrabamiz ama 50 yasini gecti, karistirmasi imkansiz. 'Karnindaki cocugu iyi koru kendine iyi bak, su tabagindaki yemekleri bitiriceksin' dedi. Akrabamiz sagolsun bakiyo ediyo ama kayinvalidesine tersleniyor. Kalbini kiriyor kadinin. Agliyor su an damadi anneni alsinlar gotursunler demis, gelini de boyle muamele ediyo. Evini yikmislar yeniden yapana kadar kalacakmis burada. Yalniz basina oturuyo, ben de cok uzuldum. Beni tersliyor zoruma gidiyo diye agladi. Ama soyleme geline kizar dedi.
'Tvyi kapatma demis gelinine, refleks olarak donup tvye baktim, ben konusuyorum dedi. Biraz bakima muhtac. Cok da sevmis beni, efendilik yuzunden akiyor dedi.
Zamaninda gelin kv cekistiler mutlaka. Ama simdi ne desen yapar. Kendi kv'mi dusundum, ettigimiz kavgalara pisman oldum hakli olsam da. Bundan sonra bana kufur etse de kinasa da saygimi bozmayacagim ezilmemek kosuluyla.
Oylesine anlatmak istedim, ben bu kapidan cikicam ama kadincagiz kalicak burada karanlikta tek basina.

Alzheimer'e benziyor. Bu tür hastalar bakıma muhtaç. Yalnız kalamazlar, tehlikeli. Başka çocukları varsa onlar da yardımcı olsun. Kimse gençliğine güvenmesin.

Alzheimer'e benziyor. Bu tür hastalar bakıma muhtaç. Yalnız kalamazlar, tehlikeli. Başka çocukları varsa onlar da yardımcı olsun. Kimse gençliğine güvenmesin.
Bi kizi varmis, kocasi demis anneni alsinlar gotursunler. Cok uzuldum, karsi koltugumda yatiyo su an.

İşte ne oldum değil ne olcam kim bilir diyerek ya bu ele düşersem
ne yüzle güzel bakım beklerim diye düşünmeli insan.

Kvme bir şey diyemem öyle büyük bir şey etmedi bana ama eşime hep söylerim
Allah babanı elime düşürmesin bakmam çünkü diye.

Gitsin öbür gelini baksın, onu pek sever benden üstün tutar.

Sakın sakın benden bir şey beklemesin, sende bekleme derim.

Öyle yadırgamamak lazım, yine bakıyor.
O kırdığı zamanlar aklına hangi kırıldıkları gelir bilemeyiz.

Yaşayana sormalı..

Bi kizi varmis, kocasi demis anneni alsinlar gotursunler. Cok uzuldum, karsi koltugumda yatiyo su an.[/QUOTE

Dinlemeseymiş o da kocasını. Kadınlar Kv, kp daha gençlerken bakıyorlar, her işlerini yapıyorlar. 45 yaşında erkek annesi köşe yastığı oluveriyor. Direnseymiş annem hasta bakmalıyım diye.

Kayınvalidezede değilim ama senin son yazdıklarını bir de kv ler düşünseler ne güzel olur.
'Bunun hastalığı, yaşlılığı var ne olacağımız belli değil. 3 günlük dünyada kalp kırmadan, huzur bozmadan otursak' diye dimi?

Akrabamizin annesi hastalanmis, onu ziyarete geldik. Su an arka odada karanlikta oturuyoruz, onu yatirdim. Hastaliklari tam ne bilmiyorum ama ara sira hafizasi ya da akli gidiyo sanirim. Mesela onundeki kofteyi yedi, tatli sandi. Gelinine bakti, benimle konustugunu sandi. Gelini de akrabamiz ama 50 yasini gecti, karistirmasi imkansiz. 'Karnindaki cocugu iyi koru kendine iyi bak, su tabagindaki yemekleri bitiriceksin' dedi. Akrabamiz sagolsun bakiyo ediyo ama kayinvalidesine tersleniyor. Kalbini kiriyor kadinin. Agliyor su an damadi anneni alsinlar gotursunler demis, gelini de boyle muamele ediyo. Evini yikmislar yeniden yapana kadar kalacakmis burada. Yalniz basina oturuyo, ben de cok uzuldum. Beni tersliyor zoruma gidiyo diye agladi. Ama soyleme geline kizar dedi.
'Tvyi kapatma demis gelinine, refleks olarak donup tvye baktim, ben konusuyorum dedi. Biraz bakima muhtac. Cok da sevmis beni, efendilik yuzunden akiyor dedi.
Zamaninda gelin kv cekistiler mutlaka. Ama simdi ne desen yapar. Kendi kv'mi dusundum, ettigimiz kavgalara pisman oldum hakli olsam da. Bundan sonra bana kufur etse de kinasa da saygimi bozmayacagim ezilmemek kosuluyla.
Oylesine anlatmak istedim, ben bu kapidan cikicam ama kadincagiz kalicak burada karanlikta tek basina.

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin, evlada bile ....

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin, evlada bile ....
Amin. Bakalim ileride kizim da bana boyle yapacak mi.. Bi adam vardi, 4 oglumu bi odaya sigdirdim, simdi 4unun de evi var beni bi odalarina sigdiramadilar demisti.

Çok zor Allah merhamet versin gönlüne gelinin tüm hasta bakanların yaptıkları iş ağır mükafatı büyük bende üzüldüm

Back
X