Bebek Beslenmesi Çok üzülüyorum çoooook :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

01duygu01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
1.257
1.037
83
36
Bebeğim 7bucuk aylık oldu ve hala ek gıdayı reddediyor. Kafayı yiyecem. Ne şaklabanliklar yapıyorum 1 kasık çorba içsin diye. Yeterki yesin 1 saat kasık elimde bekliyorum. Kendi kendine yesin diye onunede koydum. Eliyle mıncıklayıp oraya buraya sürüyor. Hiççç önemli değil ev baştan aşağı batsın. Yeterki yesin. Alışsın yemeye. Olmuyor hiç bir yol olmuyor işte. Neden yemiyor. 1 buçuk aydır alistiramadim. Doktora sordum zor olur ilk başta dedi. Ya ne zoru. Olmuyor ki zor olsun. İştahsızlık değil bu durum farklı. Önce bi yesin de sonra iştahı bilsin. Bu baştan beri sevmedi hiçbirşeyi. Ben deli olacam kafama takmaktan. Aç uyuyor. Artık yetmezki bu süt ona. Napacam ben ya napacam. Ağzını tesadüf açtığı zaman bikac kaşık çorba hemen sokuyorum. Hep meme emmek istiyor. Olmaz böyle. Offfff :( nezaman yediğini gorecem ben. Nezaman yiyecek. 7 buçuk aylık oldu. Napsam sizce kızlar. Hazırladığım corbalarin tadı tuzu yerinde. Yani saman gibi değil. Çok güzel hepsi. Kasık mamaları yapıyorum. Muhallebi yapıyorum. Yemiyor. Ağzını kitliyor. Meyve suyu istemiyor. Meyve pureleri hayatta yemiyor. Hele yoğurt. Allahım yaaa hele yoğurt. Nefret ediyor. Napacam napacam napacam :( ağlıyorum bazen. O kaşığı görünce ağzını kitlemesi beni öldürüyor. Hicmi yemicek. Hiç yemicekmiiiii

Bebeğim 7bucuk aylık oldu ve hala ek gıdayı reddediyor. Kafayı yiyecem. Ne şaklabanliklar yapıyorum 1 kasık çorba içsin diye. Yeterki yesin 1 saat kasık elimde bekliyorum. Kendi kendine yesin diye onunede koydum. Eliyle mıncıklayıp oraya buraya sürüyor. Hiççç önemli değil ev baştan aşağı batsın. Yeterki yesin. Alışsın yemeye. Olmuyor hiç bir yol olmuyor işte. Neden yemiyor. 1 buçuk aydır alistiramadim. Doktora sordum zor olur ilk başta dedi. Ya ne zoru. Olmuyor ki zor olsun. İştahsızlık değil bu durum farklı. Önce bi yesin de sonra iştahı bilsin. Bu baştan beri sevmedi hiçbirşeyi. Ben deli olacam kafama takmaktan. Aç uyuyor. Artık yetmezki bu süt ona. Napacam ben ya napacam. Ağzını tesadüf açtığı zaman bikac kaşık çorba hemen sokuyorum. Hep meme emmek istiyor. Olmaz böyle. Offfff :KK43: nezaman yediğini gorecem ben. Nezaman yiyecek. 7 buçuk aylık oldu. Napsam sizce kızlar. Hazırladığım corbalarin tadı tuzu yerinde. Yani saman gibi değil. Çok güzel hepsi. Kasık mamaları yapıyorum. Muhallebi yapıyorum. Yemiyor. Ağzını kitliyor. Meyve suyu istemiyor. Meyve pureleri hayatta yemiyor. Hele yoğurt. Allahım yaaa hele yoğurt. Nefret ediyor. Napacam napacam napacam :KK43: ağlıyorum bazen. O kaşığı görünce ağzını kitlemesi beni öldürüyor. Hicmi yemicek. Hiç yemicekmiiiii
merhaba size vereceğim bilgiler umarım işinizi görür.6 ayda ek gıdaya geçiş çalışmaları başlar fakat 3 ayı bulur üzülmeyin. Bebeğinize birşey yesin diye diretmeyin bu gelecekte daha fazla beslenme bozukluklarına neden olur.siz aç mısın diye bile sormayın belirli saatleri yemek için seçin ve hadi yemek vakti deyin.sıvı tüketimi günlük ne kadarsa o kadar katı gıda aldığına göre günde 3 öğün katı gıda vereceğinize göre miktarını ayarlayın 2 kaşık tahminimce ama bebekten bebeğe değişir bazı bebekler az yer ama ihtiyaçları o kadardır.eğer uzattığınız kaşığı yemezse hiç zorlamayın ara öğün genelde 2 tane olur o öğünlerde anne sütü verin.ama eğer siz katı gıda yemeyince hemen memeye başvuruyorsanız zaten katı gıdayı tercih etmemekte haklı.kesinlikle bunu yapmayın ikinci ana öğünde emin olun acıkmışsa onu telafi eder.gece 8-10saat kesintisiz uyumaya başlar bu aydaki bebekler gün içerisinde 4 saat açlığa dayanabilirler yanii hiç korkmayın.sakın sizde ağzına zorla yemek sokuşturmak gibi hataya düşmeyin yoksa çocukluğu bounca bu problemleri yaşarsınız.bir de bu aylardaki çocuklar sizin çırpınışlarınızı gördükçe daha çok üstüne giderler çünkü ilginizi böylece çekebileceğinin artık farkındadırlar.yemek vaktinde mama sandalyesine oturtun hiç bekletmeden sakin ve güler yüzle mamasını yedirin.uçak oyunları oynamayınki yemek yemeyi oyun gibi algılamasın..yemezse 5dk bekleyin tekrar deneyin yinelerse onu sandalyeden indirin.siz pes etmezseniz göreceksiniz o pes edecek.ayrıca sizi taklit eder bu yaştaki bebekler yemeğinizi ciddiyetle masaya yediğinizi görürse bu da ona avantaj katar.

merhaba size vereceğim bilgiler umarım işinizi görür.6 ayda ek gıdaya geçiş çalışmaları başlar fakat 3 ayı bulur üzülmeyin. Bebeğinize birşey yesin diye diretmeyin bu gelecekte daha fazla beslenme bozukluklarına neden olur.siz aç mısın diye bile sormayın belirli saatleri yemek için seçin ve hadi yemek vakti deyin.sıvı tüketimi günlük ne kadarsa o kadar katı gıda aldığına göre günde 3 öğün katı gıda vereceğinize göre miktarını ayarlayın 2 kaşık tahminimce ama bebekten bebeğe değişir bazı bebekler az yer ama ihtiyaçları o kadardır.eğer uzattığınız kaşığı yemezse hiç zorlamayın ara öğün genelde 2 tane olur o öğünlerde anne sütü verin.ama eğer siz katı gıda yemeyince hemen memeye başvuruyorsanız zaten katı gıdayı tercih etmemekte haklı.kesinlikle bunu yapmayın ikinci ana öğünde emin olun acıkmışsa onu telafi eder.gece 8-10saat kesintisiz uyumaya başlar bu aydaki bebekler gün içerisinde 4 saat açlığa dayanabilirler yanii hiç korkmayın.sakın sizde ağzına zorla yemek sokuşturmak gibi hataya düşmeyin yoksa çocukluğu bounca bu problemleri yaşarsınız.bir de bu aylardaki çocuklar sizin çırpınışlarınızı gördükçe daha çok üstüne giderler çünkü ilginizi böylece çekebileceğinin artık farkındadırlar.yemek vaktinde mama sandalyesine oturtun hiç bekletmeden sakin ve güler yüzle mamasını yedirin.uçak oyunları oynamayınki yemek yemeyi oyun gibi algılamasın..yemezse 5dk bekleyin tekrar deneyin yinelerse onu sandalyeden indirin.siz pes etmezseniz göreceksiniz o pes edecek.ayrıca sizi taklit eder bu yaştaki bebekler yemeğinizi ciddiyetle masaya yediğinizi görürse bu da ona avantaj katar.
Bugun 5 saat meme vermedim. Acıkır ve çorbasını içer diye. Yine içmedi. Meme vermedim yine. Ama bu seferde aç kaldı. Yani açlığı tercih etti diyebilirim. Yemin ederim bunalıma girdim. Her yolu denedim. Bugün bişey yemedi mesela. Hergun böyle. Çok aşırı üzülüyorum. İlk başlar tamam alışma asamasiydi diyorum.. Ama 8 aylık olacak. Birazda olsa alışması lazımdı. Bari tek bir şey sevsin. Herşeyi sevsin yesin demiyorum. Tek bir şey sevse ve onu yese onada razıyım. Nezaman kendi kendine içgüdüsel olarak yemek yeme isteği olacak. Ve ben o günleri gorecekmiyim. İmkansıza benziyor :(

Bugun 5 saat meme vermedim. Acıkır ve çorbasını içer diye. Yine içmedi. Meme vermedim yine. Ama bu seferde aç kaldı. Yani açlığı tercih etti diyebilirim. Yemin ederim bunalıma girdim. Her yolu denedim. Bugün bişey yemedi mesela. Hergun böyle. Çok aşırı üzülüyorum. İlk başlar tamam alışma asamasiydi diyorum.. Ama 8 aylık olacak. Birazda olsa alışması lazımdı. Bari tek bir şey sevsin. Herşeyi sevsin yesin demiyorum. Tek bir şey sevse ve onu yese onada razıyım. Nezaman kendi kendine içgüdüsel olarak yemek yeme isteği olacak. Ve ben o günleri gorecekmiyim. İmkansıza benziyor :KK43:
imkansız diy birşey yoktur deneyin sadece :)gündüz uykuları ve gece uykuları nasıl bebeğinizin bu da etkileyebilir iştahını.ama size şöyle bir program sunuyim bi deneyin kararlı ve soğukkanlı olun onun için üzüldüğünüzü belli etmeyin.günde birkez ailecek masanızda oturup yemek yemesine izin verin.etrafı kirletmesine aldırış etmeyin.bazı çocuklar annelerin titizlikleri yüzünden de yememezlik yapabiliyor mesela sürekli ağzı silinen bir bebek yemek yemeyi bir işkence gibi görebilir. bebeğiniz gündüz uykusunu öğleden sonra 3 saat alabilir ya da gün de iki kez 1.5 saatlik uykular da alabilir bu gündüz uykuları gece uykularını olumlu yönde etkiler iyi uyuyan çocuk iyi yer.5 saatlik bir meme almamaktan bahsetmiyorum 4 saatte bir ana öğün almalı bu aylardaki bebek sütü ara öğün olarak alabilir zaten ara öğünlerde toplam aldığı süt 500ml dir ve bu ona yetmeyeceği için gece uyanması olur bu sefer siz de onu gece uyandığında beslemezseniz bu açığı gündüz mutlaka kapatır sabırlı olun.sbah kalkış saatini 7 olarak belirleyin. 07:00=süt(150-120ml) 08:30=katı gıda (9:30 uykuya ihtiyaç duyar) 11:00=sıvı 12:30=katı (13:30 gibi yine 1.5 saatlik bir uyku) 15:00=sıvı 17:30 katı en son yatmadan önce 19:00-19:30 sıvı.

imkansız diy birşey yoktur deneyin sadece :)gündüz uykuları ve gece uykuları nasıl bebeğinizin bu da etkileyebilir iştahını.ama size şöyle bir program sunuyim bi deneyin kararlı ve soğukkanlı olun onun için üzüldüğünüzü belli etmeyin.günde birkez ailecek masanızda oturup yemek yemesine izin verin.etrafı kirletmesine aldırış etmeyin.bazı çocuklar annelerin titizlikleri yüzünden de yememezlik yapabiliyor mesela sürekli ağzı silinen bir bebek yemek yemeyi bir işkence gibi görebilir. bebeğiniz gündüz uykusunu öğleden sonra 3 saat alabilir ya da gün de iki kez 1.5 saatlik uykular da alabilir bu gündüz uykuları gece uykularını olumlu yönde etkiler iyi uyuyan çocuk iyi yer.5 saatlik bir meme almamaktan bahsetmiyorum 4 saatte bir ana öğün almalı bu aylardaki bebek sütü ara öğün olarak alabilir zaten ara öğünlerde toplam aldığı süt 500ml dir ve bu ona yetmeyeceği için gece uyanması olur bu sefer siz de onu gece uyandığında beslemezseniz bu açığı gündüz mutlaka kapatır sabırlı olun.sbah kalkış saatini 7 olarak belirleyin. 07:00=süt(150-120ml) 08:30=katı gıda (9:30 uykuya ihtiyaç duyar) 11:00=sıvı 12:30=katı (13:30 gibi yine 1.5 saatlik bir uyku) 15:00=sıvı 17:30 katı en son yatmadan önce 19:00-19:30 sıvı.
Tskr edrm canım bu şekilde yapmaya calisacam. Yine olmicak biliyorum ama mama sandalyesini denicem.

Ben ikizlerimde çok zorluk yaşadım
Anne sütü ve mamayla besleniyorlardı
sütüm 9 ay civarı anca yetti
Yani genelde biberonla yediler ilk başladığımda oturup saatlerce ağladığımı biliyorum asla kaşıkla bişey yemek istemediler
Ama ben çorba yoğurt püre gibi ilk başlangıç yemeklerinden vazgeçtim
Uyandılar, manalarını yedirdim ardından bizle beraber sofraya oturttum gerek elimle gerek çatal kaşıkla bize ne yaptıysam onlardan verdim
Zaten büyüğümde henüz 3 yaşında olduğundan yemeklerim az yağlı az tuzlu oluyor
Öyle öyle alıştılar
Ama pilav versem yiyorlar çorba versem asla yemiyorlar:)
Yoğurt içine biraz tarçın falan katarak tatlandırsanız
Yemeklerinizi bebeğe göre yapsaniz alışır umuyorum
Zaten ilk zamanlar oldukça zorlanıyorlar
Ek gıdaya başlamak zor üstüne pişik de eklendi benim :(
Şimdi de dişlerimiz geliyor birde kendileri yemek istiyorlar,1 yaşımıza girdik yeni
Sakın durup oyunlarla zamanla başarırsınız
ama yesin diye eline telefon vermeyin yemek zamanı çizgi film açmayın onlar hem zararlı hem alışkanlık yaptığı için çok uzun zaman sorun oluyor

Ben ikizlerimde çok zorluk yaşadım
Anne sütü ve mamayla besleniyorlardı
sütüm 9 ay civarı anca yetti
Yani genelde biberonla yediler ilk başladığımda oturup saatlerce ağladığımı biliyorum asla kaşıkla bişey yemek istemediler
Ama ben çorba yoğurt püre gibi ilk başlangıç yemeklerinden vazgeçtim
Uyandılar, manalarını yedirdim ardından bizle beraber sofraya oturttum gerek elimle gerek çatal kaşıkla bize ne yaptıysam onlardan verdim
Zaten büyüğümde henüz 3 yaşında olduğundan yemeklerim az yağlı az tuzlu oluyor
Öyle öyle alıştılar
Ama pilav versem yiyorlar çorba versem asla yemiyorlar:)
Yoğurt içine biraz tarçın falan katarak tatlandırsanız
Yemeklerinizi bebeğe göre yapsaniz alışır umuyorum
Zaten ilk zamanlar oldukça zorlanıyorlar
Ek gıdaya başlamak zor üstüne pişik de eklendi benim :KK43:
Şimdi de dişlerimiz geliyor birde kendileri yemek istiyorlar,1 yaşımıza girdik yeni
Sakın durup oyunlarla zamanla başarırsınız
ama yesin diye eline telefon vermeyin yemek zamanı çizgi film açmayın onlar hem zararlı hem alışkanlık yaptığı için çok uzun zaman sorun oluyor
Bende kendi yaptığım yemeklerden yediriyorum bazen. Deniyorum yermi diye. Bir kaç kasıktan sonra yine ağzını kitliyor. 1 tane disi çıktı geçen gün. Ama bu disten değil bu baştan beri böyle. Haklisin okadar zormuş ki ek gıdaya geçiş. Bende ağlıyorum isyan ediyorum hep. Offff valla offff

Bende kendi yaptığım yemeklerden yediriyorum bazen. Deniyorum yermi diye. Bir kaç kasıktan sonra yine ağzını kitliyor. 1 tane disi çıktı geçen gün. Ama bu disten değil bu baştan beri böyle. Haklisin okadar zormuş ki ek gıdaya geçiş. Bende ağlıyorum isyan ediyorum hep. Offff valla offff
İlk disimiz çıkarken ikizimin birisi diş jelini sürmeden yemedi yemek
Sanırım acıyordu damaklari
İsyan etmeyin illaki düzelecek alışacak

İlk disimiz çıkarken ikizimin birisi diş jelini sürmeden yemedi yemek
Sanırım acıyordu damaklari
İsyan etmeyin illaki düzelecek alışacak
Dişle alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü ek gıdaya başladık başlayalı böyle bu durum. Anlamiyorum. Etrafımdaki bütün bebisler herşey yer iken, benim bebiş 1 kasık bişe yemiyor. Her bebek diş çıkarıyor. Benim bebeğim mi sadece böyle. Eğer diş ile alakaliysa. Ayrıca verdiğim gıdalar hep sıvı. Dişi acımaz. :(

Dişle alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü ek gıdaya başladık başlayalı böyle bu durum. Anlamiyorum. Etrafımdaki bütün bebisler herşey yer iken, benim bebiş 1 kasık bişe yemiyor. Her bebek diş çıkarıyor. Benim bebeğim mi sadece böyle. Eğer diş ile alakaliysa. Ayrıca verdiğim gıdalar hep sıvı. Dişi acımaz. :KK43:
Alışması lazım ama ek gıdaya da
Zorlayıp baskı yapma yemesi için peşinden gezme ama ısrarlı ol:))
Ben tam 2 buçuk ayda zar zor alıştırdım ki hala ara ara eziyetleri oluyor:)
Mesela en son bu akşam yemeğinde eşimle ikimizin canı çıktı desem yeri

Doğrudur valla inanırım. Ben 1 buçuk ay atlatim. Ama hala aynı. Hergun işkence. Eşimle bizde neler yapıyoruz iki kaşık yesin diye. Ah neler neler :( olmuyor. Tesadüf ağzını açtığı anda gülerken falan sokuyorum kaşığı. Yoksa midesine bişe girmiyor. Oda bir kaşık yada iki kaşık bişey.

Bebeğim 7bucuk aylık oldu ve hala ek gıdayı reddediyor. Kafayı yiyecem. Ne şaklabanliklar yapıyorum 1 kasık çorba içsin diye. Yeterki yesin 1 saat kasık elimde bekliyorum. Kendi kendine yesin diye onunede koydum. Eliyle mıncıklayıp oraya buraya sürüyor. Hiççç önemli değil ev baştan aşağı batsın. Yeterki yesin. Alışsın yemeye. Olmuyor hiç bir yol olmuyor işte. Neden yemiyor. 1 buçuk aydır alistiramadim. Doktora sordum zor olur ilk başta dedi. Ya ne zoru. Olmuyor ki zor olsun. İştahsızlık değil bu durum farklı. Önce bi yesin de sonra iştahı bilsin. Bu baştan beri sevmedi hiçbirşeyi. Ben deli olacam kafama takmaktan. Aç uyuyor. Artık yetmezki bu süt ona. Napacam ben ya napacam. Ağzını tesadüf açtığı zaman bikac kaşık çorba hemen sokuyorum. Hep meme emmek istiyor. Olmaz böyle. Offfff :KK43: nezaman yediğini gorecem ben. Nezaman yiyecek. 7 buçuk aylık oldu. Napsam sizce kızlar. Hazırladığım corbalarin tadı tuzu yerinde. Yani saman gibi değil. Çok güzel hepsi. Kasık mamaları yapıyorum. Muhallebi yapıyorum. Yemiyor. Ağzını kitliyor. Meyve suyu istemiyor. Meyve pureleri hayatta yemiyor. Hele yoğurt. Allahım yaaa hele yoğurt. Nefret ediyor. Napacam napacam napacam :KK43: ağlıyorum bazen. O kaşığı görünce ağzını kitlemesi beni öldürüyor. Hicmi yemicek. Hiç yemicekmiiiii
Merhaba zaman zaman bebeklerimizde yaşadığımız zorluklar yememeleri benim kizimdada oldu disinde getirdigi iştahsızlık oluyo eline hep kemirecegi şeyler verdim eğer distense dış etinede iyi gelir diye böyle böyle başladık hep puturlu yiyo hiç püre tarzı yemek istemedi ve hala muhallebi yemez 11 aylık oldu bu şekilde devam edicez bakalım yaptigim her yemekten tattirarak devam ettim gelişimi herşeyi normalse üzmeyin kendinizi bizde yaşadık sabir bu günlerde geçicek

Merhaba,
Öncelikle siz sakin olun, merak etmeyin kendini hazır hissetmiyordur. Ek gıdaya geçiş yazılarını okuyun ilgili uzmanların. Zaman tanıyın. Önce 3 gün kabak püresi, sonra 3 gün patates püresi sonra 3 gün havuç püresi hafif sulu yogurt kıvamında vererek tekrar tekrar bastan baslayın hemen pes etmeyın 9 aylık ek gıdaya gecenler var bebegınızın buna hazırlanması alısması tabıkı cok zor. Kilo kaybı veya saglıkla ilgili bir gerileme olursa zaten doktorunuz aylık kontrolunuzde uyarır. Yavas yavas deneyin, bekleyin aradan 3 gün geçsin tekrar deneyin. Minik minik korkutmadan, kırmadan anlayışlı davranarak. Sağlıklı günler

Doğrudur valla inanırım. Ben 1 buçuk ay atlatim. Ama hala aynı. Hergun işkence. Eşimle bizde neler yapıyoruz iki kaşık yesin diye. Ah neler neler :KK43: olmuyor. Tesadüf ağzını açtığı anda gülerken falan sokuyorum kaşığı. Yoksa midesine bişe girmiyor. Oda bir kaşık yada iki kaşık bişey.
Sizi en iyi ben anlarım. 13 şubat doğumlu oğlum. 13 ağustosta ek gıdaya geçtik. Aynen yenecek şeyleri reddediyor. Gülerken falan ağzına ne soktuysak ki artık anlıo gülmüo bile. Ben çoook üzüldüm yıprattım kendimi artık oluruna bıraktım . Teklif var ısrar yok. Teklif ediyorum her gün yerse 1-2 kaşım yiyo ki bazen günlerce hiçbir şey yemediği oluyor. Ben 1 yaşıma kadar sadece emmişim. Eşim 2 yaşına kadar sadece emmiş. Gayette sağlıklı insanlarız çok şükür. Oluruna bırakın teklif edin yemezse yemesin.

2çocuk annesi olarak size tavsiyem şakın zorlamayın. Hele ki 7 aylık çok küçük neden yesin diye emzirmediniz ki.? Anne sütü, yiyeceği bir kase yemekten bile daha faydalı bence yapmayın.Emzirme zamanlarını aksatıp memeden soğutmayın.
Ben büyük kızım da aynı sizin gibi yaptım aman yesin de emmese de olur diye neler neler yapardım. Değişik çorbalar, yoğurtlar aman bir kaşık fazla yesin diye oyuncaklar vs. Çok pişmanım. Kızım 4 yaşında 3 yaşına kadar karışım kahvaltı yedi çünkü hep ben alıştırdım kaşık kaşık yemesine. Zor geçtik normal kahvaltıya. Anaokuluna gidiyor hala sıkıntı çok seçer. 40çeşit olsa önünde tadına bakmaz. Belirli yemeklerin dışındaki yeni tatlara bakmaz. Ama küçük kızım da hiç uğraşmadım. Hep istediği yemeği istediği kadar yedi istemezse yemez. Zorlamadım. Şu anda kendi başına yemeklerini yiyebiliyor benim istediğimi değil hala kendi istediğini yer. Hiç düşünmem biryere giderken ne yer ne içer diye ama büyük kızım hala sorun.
Siz siz olun yapmayın bu hataları bebeğiniz çok küçük bol bol emsin. Yavaş yavaş tatsın herşeyden. Unutmayın doyumluk değil tadımlık sadece..

Back
X