• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yediren anne , iyi anne midir ?

Siz en doğru şekilde davranıyorsunuz. Ama annelere de kızmamak lazım, nihayetinde içlerinde kötü niyet yok. bizim kadar bilinçli değiller ve bazı konularda tabularını yıkmak çok zor. Onlar eski usül düşünüyorlar. Siz annenizden alacaklarınızı alın, kulaklarınızı tıkayın, geri kalanını zaten kendiniz bilinçli bir şekilde halledersiniz deneyimlersiniz.
Birde her çocuk gerçekten çok farklı. Arkasında tabakla dolaşıp o şekilde yemek yiyen bunu alışkanlığa dönüştüren çocuklarda var. O anneyede kızamam ben açıkçası . Amaç çok yedirmek kilo aldırmak olmadığı sürece yöntemler değişebilir.
Mesela ben ekgıdaya geçişte doktorun verdiği listeye göre gitmedim, annemin yönlendirmesiyle ve araştırdıklarım bildiklerimle birlikte devam ettim ve iyiki de öyle yapmışım. Hiçbir sorun yaşamadım.

Zayıf insan her zaman daha sağlıklıdır. Uzun koşu maraton yarışmacılarına bakın. Hepsi Afrikalı zayıf atletlerdir. Uzun maratonda kilolu insanların kondisyonu yetmez. Kilo sağlıksızdır. Kalp, tansiyon, şeker hep şişmanları bulur.
Annem biz çocukken sürekli yedirirdi. Anneliği yedirmekle eş değer görüyordu. İlerki senelerde benim ömrüm diyet yapmakla geçti. Ablam morbit obez oldu. Çok sıkı bir spor programıyla zayıfladı. Zaman zaman hala yeme bozukluğu çekiyor. Çünkü çocukluktan kodlarına oburluk yüklendi.

E annen sizi beslemiş balla borekle,iyi anne mi?
Yooo, iyi anne olsa anneligini elestirmezdi.
Şu klasik, çocuğunun peşinde tabakla koşan,kilo alsın diye muhallebiye şeker atan tipik yurdum annelerinin kaç tanesi çocuğa kitap okumuş? Kaç tanesi tv'yi çocuk evde diye kapatmış? Çocuk zombi gibi TV izlerken ağzına kaşıkla yemek tikmaya benzemez annelik. İyi sessiz kalıp çocuğunuzun ağlamasına izin veriyorsunuz. Benim ablam bebeklikten beri blw yapar, çocuk istediği kadar yer. Biri dese ki sen kötü annesin, acimasizca "sen mi anneligimi eleştiriyorsun" Der,kötü annelik yaptığı 36 şey bulur,kadını ağlatır. daha da kendisine bir şey diyemeyecek hale getirir.
Cevabını verdim zaten
Beni anne annem büyüttü o sebeple dedim ki kötüysem de en azından kımsenın basına atmadım çocuğumu kendim büyüttüm

Amaan benim pesimde tabakla gezildi de noldu, sonuç hayatı boyunca kilo vermeye çalışan bir insan oldum. Hala bile 3 5 kg verdigimde anneme göre gozlerimin alti cokmus oluyor:D oğlumu yemek konusunda çok zorlamam ancak tamamen kendi haline de birakmam çünkü o zaman sadece sevdiği şeyleri yiyip gerisine dokunmuyor. Oyunlar hikayeyle vs her besin turunden yedirmeye calisiyorum

Çok yediren bir anneydim peşinden koşar tabağı bitirtirdim.
Oğlum çok büyüdü çok çok gelişti doktorlar da kan değerlerine boyuna kilosuna hep olumlu yorum yaptı ne yaptıysan çok iyi yapmışsın devam dedi.
Ben de devam ettim.
Ama hata ettiğimi büyüyünce anladım
Şimdi yemek seçen, yemek yemeyi sevmeyen, kendi yiyemeyen farklı yemeklere önyargılı olan bir çocuğum oldu.
Bu benim için hayatımın hatasıdır.

Back
X