çok yemek yiyorum :/ diyet yapamıyorum benim gibi olanlar?

mistero35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
616
28
298
İzmir
öncelikle selam deyim kızlar... tabi herşeyin başı sağlık ama 20 yaşına kadar en fazla 55 kilo oldum yemekle aram pek yoktu günde 2 öğün azıcık bişey yerdim 2011 geldi bana geldi... 55 derken 60 65 şuan tam 73 kiloyum. boyum 1.65 düşünün halimi... ne kadar zayıf olursam olayım zaten bacaklarım falan kalındı hep şuan hepten kalın. düzensiz bi yaşamım var işim gereği devamlı evde değilim evi bırak şehir şehir dolaşıyorum yeri geliyo.
sabah kalk işe git, akşam gel uyuda çalışmıyorum akşamdan sabaha kadar diyelim uyuma saatim 5 i 6 yı buluyo. uyanma saatlerimde 3-4 böyle derken kahvaltı diye bişey yok hayatımda. devamlı dışardan yemek yiyorum zaten doyduğumuda hissetmiyorum.
mesela duble iskender mi yedim 1 saat sonra hamburger yiyebiliorum onunda üstüne tatlı ama yok doymuyorum... depresyondayım zaten bu acıkma hissi en çok içtiğim antidepresanlardan oldu. onları bıraktım ama bu his gitmedi doktora çıktım tekrar psikiytriye prozac verdi bi dönem kullandığımda zayıflatmıştı ama ilk 2 hafta sadece iştihamı kapadı şimdi yine aynı tas aynı hamam... diyetisyene gitsem sabah kahvaltısı akşam yemeği ara öğünler derken düzenli bi yaşam ister benim sabahım akşam üstü öğlenim gece. zaten işten geldimmi direk buz dolabına gömülüyorum beni en mutlu eden şey yemek yemek oldu bu durumada en çok sevinen insan annem... iradeli olmalıyım diyorum yemek yemicem diyorum ama yok. spor yapmaya başlamıştım onada vaktim yok :/ zaten sağlıklıda beslenmiyorum çorba hayatta içmem sebze meyve baklagil yemem hep hamur işi ve fast food bunu değiştirmeye çalışıyorum olmuyo nasıl yapmam ne yapmam lazım bilmiyorum..
yaptığım iştede fiziziğime dikkat etmem lazım sahneyle ilgili böyle giderse çalışamıcamda zaten. aranızda benim gibi olupta kilo vermeyi başaran var mı? nolur bana yardım edin destek olun bişeyler önerinde şu kardeşiniz eski fit günlerine dönsün...

e güzelim sen zaten bütün verilebilecek önerileri kestirip atmışsın, ben sana hazır çorba bulundur yanında dicem içmem diyosun. tamam 3 ögün saatlerin farklı olabilir ama emek vermeden olmaz öncelikle dubleyi çıkar hayatından mideni genişletmişsin şimdi küçültmen gerek bunun içinde bütün porsiyonlarını küçülteceksin tatlıyı kesinlikle tok karnına bol bol yemiceksin azıcık karnın kazınıyomu o zmn çok az bi tatlı belki bi çatal. sebze çorba bunlar ana besinin olacak. iskenderdir kebaptır bunları ayda 1 belki. ben 70den 48e düştüm. senin gibiydim sabaha kadar yer içer akşama kadar yatar akşam üzeri 3 te okula giderdim. zor oldu ama istediğim kiloya 9 ayda ulaştım. dediğim gibi hayatını düzene sokman lazım

ay bu konuda ben de dertliyim ya :( 1,60 boyum kilom 66 bayağı şiştim ya böyle değildim ben. veremiyorumm da. çok yemek yiyorum :(

e güzelim sen zaten bütün verilebilecek önerileri kestirip atmışsın, ben sana hazır çorba bulundur yanında dicem içmem diyosun. tamam 3 ögün saatlerin farklı olabilir ama emek vermeden olmaz öncelikle dubleyi çıkar hayatından mideni genişletmişsin şimdi küçültmen gerek bunun içinde bütün porsiyonlarını küçülteceksin tatlıyı kesinlikle tok karnına bol bol yemiceksin azıcık karnın kazınıyomu o zmn çok az bi tatlı belki bi çatal. sebze çorba bunlar ana besinin olacak. iskenderdir kebaptır bunları ayda 1 belki. ben 70den 48e düştüm. senin gibiydim sabaha kadar yer içer akşama kadar yatar akşam üzeri 3 te okula giderdim. zor oldu ama istediğim kiloya 9 ayda ulaştım. dediğim gibi hayatını düzene sokman lazım

nasıll yaptın? diyet listesi falan verebilirsen çok sevinirim şuan. bende 55 olsam tamamım 42 beden giymeye başladım mesela diyete başlıyorum ama düzensiz bi hayatım olduğu için devamı gelmio mecbur dışarda yemek zorunda kalıyorum

buzdolabının yada telefonun ustune ( cunku telden sıparıs verıorsundur herhalde dısardan solerken) vıcotıa secret mankenlerını yapıstır.. her actıgında aklına gelır yemezsın :D

oncelıkle dısardan yemeyı bırak.. markete veya pazara cık.. brokolı karnıbahar yararlı sebzeler al.. evde yap ve ye.. usenme :))

yemek yiyerek mutlu oluyoruz ama aynaya bakınca mutsuz :(

Diyet topiğine baksana bir.ordaki arkadaşlar daha çok yardımcı olur

Ben de 7 ay öncesine kadar böyleydim..yıllarca yıllarca diyet yaptım, zayıfladım bişey oldu hayddaa öküz gibi gibi yedim hem de doymadan.. Hem de inatla ! hem de intihar ediyorcasına.. Annem başta sevfikerim bu halime çok üzüldüler.. 100 lü rakamlara ulaştım ama bana mısın demiyordum... O yüzden seni çok iyi anlıyorum, burda forum açmışsın ama aslında neler yapman gerektiğini eminim herkesten çok daha iyi biliyorsun ! Sadece tam olarak rahatsız olmamışsın bence sorun bu... Ben dünyanın insanından dünyanın lafını işittiğim halde SADECE UFAK Bİ GÖZE TAKILDIM BİR BAKIŞI YAKALADIM ve kendimden nefret ettim! Belki de kırılma noktam oydu... İşte seninki de henüz gelmemiş.. Sadece rahatsızsın bu durumdan.. Ama şu da bir gerçek ki hiç de kolay değil insanın nefsine hakim olması... Ve yedikçe yiyor insan çünkü iştahın artıyor.. Sana ilk tavsiyem; iştahını artıracağı için şekeri azalt demiyorum! kes !! meyveyle almaya çalış, kuru kayısı, incir hatta çok canın çekerse muz vs... Ama kesinlikle yapay şeker yeme... Sonra bol su iç ; al yanına 2 lt sürahi gün içinde bitircem de !! Bir de asla ve asla aç bırakma kendini aralarda 3 kayısı veya bir avuç fındık veya 1 elma vs mutlaka ye.... Ve en önemlisi değişmek iste... Beni görenler şimdi şaşırıyor !! insanların yüzünü böyle görmek 1 kilo tatlıya bedel :)) yani çok zevkli :)) Dediğim gibi sadece iste nolur...... ve bildiğimiz şeyleri yap; hani hiç uygulamadığımız :)) çünkü mucize yok... irade var ;) Ve unutma sen bedenine hakimsin o sana değil ;))))

ben de 7 ay öncesine kadar böyleydim..yıllarca yıllarca diyet yaptım, zayıfladım bişey oldu hayddaa öküz gibi gibi yedim hem de doymadan.. Hem de inatla ! Hem de intihar ediyorcasına.. Annem başta sevfikerim bu halime çok üzüldüler.. 100 lü rakamlara ulaştım ama bana mısın demiyordum... O yüzden seni çok iyi anlıyorum, burda forum açmışsın ama aslında neler yapman gerektiğini eminim herkesten çok daha iyi biliyorsun ! Sadece tam olarak rahatsız olmamışsın bence sorun bu... Ben dünyanın insanından dünyanın lafını işittiğim halde sadece ufak bi göze takıldım bir bakışı yakaladım ve kendimden nefret ettim! Belki de kırılma noktam oydu... Işte seninki de henüz gelmemiş.. Sadece rahatsızsın bu durumdan.. Ama şu da bir gerçek ki hiç de kolay değil insanın nefsine hakim olması... Ve yedikçe yiyor insan çünkü iştahın artıyor.. Sana ilk tavsiyem; iştahını artıracağı için şekeri azalt demiyorum! Kes !! Meyveyle almaya çalış, kuru kayısı, incir hatta çok canın çekerse muz vs... Ama kesinlikle yapay şeker yeme... Sonra bol su iç ; al yanına 2 lt sürahi gün içinde bitircem de !! Bir de asla ve asla aç bırakma kendini aralarda 3 kayısı veya bir avuç fındık veya 1 elma vs mutlaka ye.... Ve en önemlisi değişmek iste... Beni görenler şimdi şaşırıyor !! Insanların yüzünü böyle görmek 1 kilo tatlıya bedel :)) yani çok zevkli :)) dediğim gibi sadece iste nolur...... Ve bildiğimiz şeyleri yap; hani hiç uygulamadığımız :)) çünkü mucize yok... Irade var ;) ve unutma sen bedenine hakimsin o sana değil ;))))

çok güzel yazmışsın ve bende başardım 63 ten 55e düştüm bu zamana kadar hep 50den yukarı çıkmışlığım yoktu kendimi hep öyle görünce 63 biraz bana fazla geldi.insan isteğince yapıyor...şuan kaç kilosun?

biraz geç cevap oldu ama :) şu an 76 lardayım.. hala tombikim ama eskisine göreee çok iyi... sen de çok iyisin bence.. sadece insanın nasıl hissetiği çok önemli.. düşün tonlarca kiloyu yılllarca taşımışım .. bazen çantayı taşırken yoruluyor insan.. ama ben daha çok bu işin psikolojisindeyim.... o kadar yükü taşıyan herşeyi taşır diyor insanlar ! ne bilim ben biraz fazla duygusalım galiba :))) ama şimdi daha hafif ! duygusal :))))) ne kadar yük taşımak istiyorsak o kadar almalıyız sırtımıza..... fazlasını değil! bununla ilgili yazıyorum; yazım bitince paylaşcam söz :)

nasıll yaptın? diyet listesi falan verebilirsen çok sevinirim şuan. bende 55 olsam tamamım 42 beden giymeye başladım mesela diyete başlıyorum ama düzensiz bi hayatım olduğu için devamı gelmio mecbur dışarda yemek zorunda kalıyorum

canım şimdi gördüm yorumunu. ben sana liste veremem çünkü sana ne kilo aldırıyo bilmiyorum. ben de kimseden liste almadım. bi gün bana biri laf söyledi kiloma çok zoruma gitti o gün karar verdim. oturdum bana kilo aldıran şeyleri tek tek yazdım ve bunları 6 ay hiç yemedim içmedim (kola,cips,çikolata,biskuvi, pasta, yağlı yiyecekler, hamur işleri...vb) 6 ay boyunca sabahları sebze peynir ağırlıklı kahvaltı öğlen corba yoğurt akşam salata yedim aralarda kan şekerimi düzenlemesi için kuru incir & kayıs:56:ı. her gün mutlaka yürüyüş yaptım ve türk kahvesi içtim(bu benim sindirimim için kolaylaştırıyo da :1:) ilk 10 kiloyu rahat verdim sonrakiler teker teker gitti. he bi de günlük 2 bardak yeşilçay içtim ben ama paket olanlarından değil aktardan tomurcuk aldım. geçen sene 6 martta başlamıştım diyete.2-3 aydır biraz biraz yiyorum (ekmek asla yemiyorum 11 aydır) ama mide alışıyo sen alışıyosun artık az şey bile gözüne çok geliyo. sürekli dikkat ediyorum haftada 2 gün tartılıyorum duruma göre yön çiziyorum o hafta kaçırdıysam ertesi hafta yemiyorum. veeeee her gün 250-300 ip atlıyorum hafta içi çalıştığım için (hep oturarak çalışıyorum) akşamları ip atlayarak koruyabiliyorum kilomu. benimki böyle canım. kendi listeni kendin yap ne sana kilo aldırıyosa çıkar hayatından. emin ol insanların sana bakış açıları bile değişiyo. ben hep kiloluydum hayatımda ilk kez bana etrafımda cok zayıfsın diyolar ben bununla gurur duyuyorum. Darısı sana :16:

Son düzenleme:
biraz kilo vermeye başlayınca mide küçülüyo zaten gerisi çorap söküğü gibi geliyor;)

kızlar cevaplarınız için tşkkürler hep giremiyorum tabi ki yinede dikkate alıp cevaplar yazdığınız için teşekkür ederim bi karar aldım hemde bugün. kesinlikle yaza kadar 55 kiloya inicem. spor daha da zor hale geldi bel fıtığı çıktı bende :/ anca hafif sporlar yapabilirim ama hayatımdan hamur işini kaldırıyorum. zaten işide bıraktım ordan oraya şehir şehir gezmek zorunda değilim artık bu 6 ayı kendime ayırıcam bugün ilk günüm 3 litreye yakın su içtim :) inşallah başarılı olucam bende burda herkese nasıl zayıfladığımı anlatıcam aynalarla barışıcam ekmek yok! tuz yok! çikolata yok!

birzcık gec oldu galıba ama bısı merak ettım canım okurken nasıl dıyet yapabıldın bende 4 de gıdıyorum okula yapamıorumda sen nasıl basardın :)

öncelikle selam deyim kızlar... tabi herşeyin başı sağlık ama 20 yaşına kadar en fazla 55 kilo oldum yemekle aram pek yoktu günde 2 öğün azıcık bişey yerdim 2011 geldi bana geldi... 55 derken 60 65 şuan tam 73 kiloyum. boyum 1.65 düşünün halimi... ne kadar zayıf olursam olayım zaten bacaklarım falan kalındı hep şuan hepten kalın. düzensiz bi yaşamım var işim gereği devamlı evde değilim evi bırak şehir şehir dolaşıyorum yeri geliyo.
sabah kalk işe git, akşam gel uyuda çalışmıyorum akşamdan sabaha kadar diyelim uyuma saatim 5 i 6 yı buluyo. uyanma saatlerimde 3-4 böyle derken kahvaltı diye bişey yok hayatımda. devamlı dışardan yemek yiyorum zaten doyduğumuda hissetmiyorum.
mesela duble iskender mi yedim 1 saat sonra hamburger yiyebiliorum onunda üstüne tatlı ama yok doymuyorum... depresyondayım zaten bu acıkma hissi en çok içtiğim antidepresanlardan oldu. onları bıraktım ama bu his gitmedi doktora çıktım tekrar psikiytriye prozac verdi bi dönem kullandığımda zayıflatmıştı ama ilk 2 hafta sadece iştihamı kapadı şimdi yine aynı tas aynı hamam... diyetisyene gitsem sabah kahvaltısı akşam yemeği ara öğünler derken düzenli bi yaşam ister benim sabahım akşam üstü öğlenim gece. zaten işten geldimmi direk buz dolabına gömülüyorum beni en mutlu eden şey yemek yemek oldu bu durumada en çok sevinen insan annem... iradeli olmalıyım diyorum yemek yemicem diyorum ama yok. spor yapmaya başlamıştım onada vaktim yok :/ zaten sağlıklıda beslenmiyorum çorba hayatta içmem sebze meyve baklagil yemem hep hamur işi ve fast food bunu değiştirmeye çalışıyorum olmuyo nasıl yapmam ne yapmam lazım bilmiyorum..
yaptığım iştede fiziziğime dikkat etmem lazım sahneyle ilgili böyle giderse çalışamıcamda zaten. aranızda benim gibi olupta kilo vermeyi başaran var mı? nolur bana yardım edin destek olun bişeyler önerinde şu kardeşiniz eski fit günlerine dönsün...

Ayni boydayiz ben de 165 cm 65 kilodayimuc dort senede 10 kilo aldm.yemk yerken mutlu oluyorummm

Bende cok mutsuzum yazin 62 filandim bugun bi tartildim 69 olmusum :(((( benimde en az bes kilo vermem lazim... olmam gereken kilo 60 oluyor. Ama cok zorlamadan yaza kadar inmeyi dusunuyorum bakalim.

Back
X