- 12 Şubat 2025
- 93
- 8
- 1
- 23
- Konu Sahibi rumuzzz7878
-
Biz evlendikten sonra birikim yapmak istedik şuanda da biraz paramız var en ufak şeyde babam da babam diyor,geçenlerde benim haberim olmadan birikimimizden babasına borç vermiş bana sonra dedi.Biz normalde her şeyi birbirimize danışarak yaparız,bana sormadan verdiği için neden benden habersiz verdin bana sorsaydın zaten yok demezdim dedim,parayı ben yönetirim sen karışma otur evinde falan demeye başladı ben de sus otur diyeceğin bir kadın değilim ben sana soruyorsam her şeyi sen de soracaksın dedim baya tartıştık beni engellemiş ben de sinirlendim sen beni nasıl engellersin diye aradım ağzıma geleni saydım o da aynı şekilde hakaretler de oldu karşılıklı.Yani aslında ona kötü bir şey demek istemiyorum ama her dediğimi sorun olarak görüp kavga ediyor sonra bana diyor ki her şeye sorun çıkarıp huzur bozuyorsunBir kavganizi anlatır mısıniz şu son 1 ayda olan? En şiddetlisini?nasıl başladı , neden oldu kim nasıl davrandı
Düşünülmek istiyorum başkaları için benimle tartışmasını istemiyorum sinirinden bıktım artık,tartışmak değil konuşmak istiyorumNeyden şikayet ediyorsunuz mesela?
İlk zamanlarda bana çok ilgiliydi her şeyimi düşünürdü ama şuanda böyle bir durum yok evin tüm yüküyle ben ilgileniyorum düşünülmeyi bir kenara bırakın,her kadın düşünülmek istiyorum bir şeyi ben demeden düşünsün yapsın istiyorum ama illa her şeyi demem gerekiyor
Maşallah ne güzel anlaşıyorsunuz siz öyle engel atmalar telefonda karşılıklı hakaretler nazar değmesinBiz evlendikten sonra birikim yapmak istedik şuanda da biraz paramız var en ufak şeyde babam da babam diyor,geçenlerde benim haberim olmadan birikimimizden babasına borç vermiş bana sonra dedi.Biz normalde her şeyi birbirimize danışarak yaparız,bana sormadan verdiği için neden benden habersiz verdin bana sorsaydın zaten yok demezdim dedim,parayı ben yönetirim sen karışma otur evinde falan demeye başladı ben de sus otur diyeceğin bir kadın değilim ben sana soruyorsam her şeyi sen de soracaksın dedim baya tartıştık beni engellemiş ben de sinirlendim sen beni nasıl engellersin diye aradım ağzıma geleni saydım o da aynı şekilde hakaretler de oldu karşılıklı.Yani aslında ona kötü bir şey demek istemiyorum ama her dediğimi sorun olarak görüp kavga ediyor sonra bana diyor ki her şeye sorun çıkarıp huzur bozuyorsun
Sanırım öyle olacakIlkten 10.sene okudum 10 aymış yürümez gibi
HayırGörücü usulü mü evlendınız?
Ortada sorun olduğunu söylüyorum zaten o yüzden buraya yazıp yardım istedimMaşallah ne güzel anlaşıyorsunuz siz öyle engel atmalar telefonda karşılıklı hakaretler nazar değmesinbu mu birbirinize olan o muhteşem saygı şekliniz
Özellikle şu yazdığınızdan anladığım eşiniz de baya ergen gibi davranıyor. Evlilik öncesi birbirinizi yeteri kadar tanımamış olabilirsiniz. Zaten sanırım evlilik öncesi birlikte yaşamadınız değil mi? En büyük eksiklik ülkemizde bu; evlilik öncesi insanların bir süre birlikte yaşayarak aynı evin içinde birbirlerine tanımaları çok önemli. Huzursuzluk yaratana kadar çözümle gidin. Yardım almak istiyorum diyebilirsiniz. Yoksa ikinizin de konuşmayı becerdiğiniz yok.Biz evlendikten sonra birikim yapmak istedik şuanda da biraz paramız var en ufak şeyde babam da babam diyor,geçenlerde benim haberim olmadan birikimimizden babasına borç vermiş bana sonra dedi.Biz normalde her şeyi birbirimize danışarak yaparız,bana sormadan verdiği için neden benden habersiz verdin bana sorsaydın zaten yok demezdim dedim,parayı ben yönetirim sen karışma otur evinde falan demeye başladı ben de sus otur diyeceğin bir kadın değilim ben sana soruyorsam her şeyi sen de soracaksın dedim baya tartıştık beni engellemiş ben de sinirlendim sen beni nasıl engellersin diye aradım ağzıma geleni saydım o da aynı şekilde hakaretler de oldu karşılıklı.Yani aslında ona kötü bir şey demek istemiyorum ama her dediğimi sorun olarak görüp kavga ediyor sonra bana diyor ki her şeye sorun çıkarıp huzur bozuyorsun
Sorunlar kendı üretiminiz boş yere karsılıklıOrtada sorun olduğunu söylüyorum zaten o yüzden buraya yazıp yardım istedim
Çocuk yoksa bosan gitsin yoksa bu gidişle hastalıklara kalirsin ne bu aile sevgisi anlamadim
2 haftada boşanma ayrılma eşiğine gelinmez. Ailesinde uzun zamandır bi çatırdama vardır ama oturup ağlayacak değil ya. Siz yeni gelinsiniz ailede yenisiniz diye çekiniyorlardır belli etmiyorlardır. Sessiz kalın. Eşinizin üzerine gitmeyin. Zaten derdi var bir de sizi dert etmesin. Sonra sizden soğur. Sadece sessiz kalın.Ama bu problemlerden önce başladı kavgalarımız. 1 aydır biz bu durumdayız ama o problemler 2 haftadır var
Dediğiniz gibi artık saygı kalmadı tekrar bu sınırı nasıl çizebilirim ? Oturup konuşsam mı acaba biz birbirimize karşı saygımızı kaybettik kendimize çeki düzen verelim şöyle böyle yapalım diye,ama şöyle de bir durum var tartışmayıp sessiz kalırsam sakinca anlatırsam beni ciddiye almıyor ve yaptığı şeye devam ediyorBizim orda bir deyim var.Yüzünüz yırtılmış eşinizle birbirinize karşı.Hem de çok erken.Bu şu demek , siz bir kere hakaret ettiğinizde bu artık iliskiniz için yapılabilir düzeye gelir ve gitgide normallesir.Kavganizin gitgide dozu artacaktir Sınırı nerden cizeceginiz size kalmış.Ama bazı esikler geçilmiş.Hem de 10 aylık bir evlilikte
Anlattiginiz konuda siz haklısınız.Bence de borç alma verme gibi durumlarda eşler birbiri ile konuşmalı.Amma velakin haklıyım diyip te karsi tarafa herşeyi söylerseniz haksız duruma dusersiniz.Tartismalari sakin tonda yapmalısınız, ya da sizi yukseltmeye çalıştığında bu tuzağa düşüp yukselmemelisiniz.
Ben ilişkinizin 10 ayda çok çok fazla yiprandigini düşünüyorum.Lutfen korunun.Cocuk yapmayın.Cocuk mutlu ve yolunda giden ilişkileri bile sarsabiliyor.Saglicakla kalin
Önce konuşun.Ne istediğinizi belirtin.Verdiginiz kararlara öncelikle siz uyun.Ama yaptırımı olmayan kurallar uygulanmaz.Boyle devam ederse ne olacak mesela? Boşanabilecek durumda mısınız? Maddi ve manevi olarakDediğiniz gibi artık saygı kalmadı tekrar bu sınırı nasıl çizebilirim ? Oturup konuşsam mı acaba biz birbirimize karşı saygımızı kaybettik kendimize çeki düzen verelim şöyle böyle yapalım diye,ama şöyle de bir durum var tartışmayıp sessiz kalırsam sakinca anlatırsam beni ciddiye almıyor ve yaptığı şeye devam ediyor
Boşanabilirim ama zorlanırım tabiÖnce konuşun.Ne istediğinizi belirtin.Verdiginiz kararlara öncelikle siz uyun.Ama yaptırımı olmayan kurallar uygulanmaz.Boyle devam ederse ne olacak mesela? Boşanabilecek durumda mısınız? Maddi ve manevi olarak
İyi de eşinizin kendi ailesi. Yani bu problemleri tabiki daha önceden biliyordur. Anlık olan birşey değildir.Ama bu problemlerden önce başladı kavgalarımız. 1 aydır biz bu durumdayız ama o problemler 2 haftadır var
Ailesi 2 haftadır boşanma aşamasında olsa da belki de durumu eşiniz bir ay önceden biliyordurBiz 10 aylık evliyiz eşimle birbirimizi çok severek evlendik benim için çok çabaladı bu zamana kadar çık uğraştı benim için ,şuan işiyle alakalı ve annesiyle alakalı problemleri var ailesi yıkılma eşiğinde .Bu durumdan mı bilmiyorum çünkü bu durum 2 haftadır var ama eşim yaklaşık 1 aydan beri aşırı sinirli ben de öyleyim aşırı kavga eder olduk ben her şeyden şikayet ediyorum o da şikayet etmelerimi sorun olarak görüp kavga ediyor ikimizde baskın karakteriz çok yükseliyoruz artık dayanamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum bu süreçte ona destek olmak isterdim bu süreçten kaynaklı mı bilmiyorum çünkü ondan önce başladı kavgalarımız.Birbirimize tahammülümüz kalmadı gibi çok kavga ediyoruz sonra birbirimize koyamayıp tekrar sarılıp öpüyoruz ama çok yıprandık ne yapmam lazım ya
2 haftada boşanma ayrılma eşiğine gelinmez. Ailesinde uzun zamandır bi çatırdama vardır ama oturup ağlayacak değil ya. Siz yeni gelinsiniz ailede yenisiniz diye çekiniyorlardır belli etmiyorlardır. Sessiz kalın. Eşinizin üzerine gitmeyin. Zaten derdi var bir de sizi dert etmesin. Sonra sizden soğur. Sadece sessiz kalın.
Anlık olan bir şeyİyi de eşinizin kendi ailesi. Yani bu problemleri tabiki daha önceden biliyordur. Anlık olan birşey değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?