çok yıprandık ne yapmam lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kavganizi anlatır mısıniz şu son 1 ayda olan? En şiddetlisini?nasıl başladı , neden oldu kim nasıl davrandı
Biz evlendikten sonra birikim yapmak istedik şuanda da biraz paramız var en ufak şeyde babam da babam diyor,geçenlerde benim haberim olmadan birikimimizden babasına borç vermiş bana sonra dedi.Biz normalde her şeyi birbirimize danışarak yaparız,bana sormadan verdiği için neden benden habersiz verdin bana sorsaydın zaten yok demezdim dedim,parayı ben yönetirim sen karışma otur evinde falan demeye başladı ben de sus otur diyeceğin bir kadın değilim ben sana soruyorsam her şeyi sen de soracaksın dedim baya tartıştık beni engellemiş ben de sinirlendim sen beni nasıl engellersin diye aradım ağzıma geleni saydım o da aynı şekilde hakaretler de oldu karşılıklı.Yani aslında ona kötü bir şey demek istemiyorum ama her dediğimi sorun olarak görüp kavga ediyor sonra bana diyor ki her şeye sorun çıkarıp huzur bozuyorsun

Görücü usulü mü evlendınız?

Maşallah ne güzel anlaşıyorsunuz siz öyle engel atmalar telefonda karşılıklı hakaretler nazar değmesin bu mu birbirinize olan o muhteşem saygı şekliniz

Sizin ilişkiniz yürümez diye düşünüyorum. Evlilik terapistine gitmeyi deneyebilirsiniz. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama belki eşinize de farkındalık kazandırır size de.
Özellikle şu yazdığınızdan anladığım eşiniz de baya ergen gibi davranıyor. Evlilik öncesi birbirinizi yeteri kadar tanımamış olabilirsiniz. Zaten sanırım evlilik öncesi birlikte yaşamadınız değil mi? En büyük eksiklik ülkemizde bu; evlilik öncesi insanların bir süre birlikte yaşayarak aynı evin içinde birbirlerine tanımaları çok önemli. Huzursuzluk yaratana kadar çözümle gidin. Yardım almak istiyorum diyebilirsiniz. Yoksa ikinizin de konuşmayı becerdiğiniz yok.

Çocuk yoksa bosan gitsin yoksa bu gidişle hastalıklara kalirsin ne bu aile sevgisi anlamadim

Ben bu arkadaşa katılıyorum. böyle hayat devam etmez edemez. kanlı bıçaklı olursunuz. arada sevgi de yok saygı da. bu tarz ilişkiler insanı kanser eder.

anlaşacağız diye düzelir diye senelerini heba etme. yol yakınken dön. sizden olmamış. olmaz da.

Ama bu problemlerden önce başladı kavgalarımız. 1 aydır biz bu durumdayız ama o problemler 2 haftadır var
2 haftada boşanma ayrılma eşiğine gelinmez. Ailesinde uzun zamandır bi çatırdama vardır ama oturup ağlayacak değil ya. Siz yeni gelinsiniz ailede yenisiniz diye çekiniyorlardır belli etmiyorlardır. Sessiz kalın. Eşinizin üzerine gitmeyin. Zaten derdi var bir de sizi dert etmesin. Sonra sizden soğur. Sadece sessiz kalın.

Bizim orda bir deyim var.Yüzünüz yırtılmış eşinizle birbirinize karşı.Hem de çok erken.Bu şu demek , siz bir kere hakaret ettiğinizde bu artık iliskiniz için yapılabilir düzeye gelir ve gitgide normallesir.Kavganizin gitgide dozu artacaktir Sınırı nerden cizeceginiz size kalmış.Ama bazı esikler geçilmiş.Hem de 10 aylık bir evlilikte

Anlattiginiz konuda siz haklısınız.Bence de borç alma verme gibi durumlarda eşler birbiri ile konuşmalı.Amma velakin haklıyım diyip te karsi tarafa herşeyi söylerseniz haksız duruma dusersiniz.Tartismalari sakin tonda yapmalısınız, ya da sizi yukseltmeye çalıştığında bu tuzağa düşüp yukselmemelisiniz.

Ben ilişkinizin 10 ayda çok çok fazla yiprandigini düşünüyorum.Lutfen korunun.Cocuk yapmayın.Cocuk mutlu ve yolunda giden ilişkileri bile sarsabiliyor.Saglicakla kalin

Dediğiniz gibi artık saygı kalmadı tekrar bu sınırı nasıl çizebilirim ? Oturup konuşsam mı acaba biz birbirimize karşı saygımızı kaybettik kendimize çeki düzen verelim şöyle böyle yapalım diye,ama şöyle de bir durum var tartışmayıp sessiz kalırsam sakinca anlatırsam beni ciddiye almıyor ve yaptığı şeye devam ediyor

Önce konuşun.Ne istediğinizi belirtin.Verdiginiz kararlara öncelikle siz uyun.Ama yaptırımı olmayan kurallar uygulanmaz.Boyle devam ederse ne olacak mesela? Boşanabilecek durumda mısınız? Maddi ve manevi olarak

Ailesi 2 haftadır boşanma aşamasında olsa da belki de durumu eşiniz bir ay önceden biliyordur

İyi de eşinizin kendi ailesi. Yani bu problemleri tabiki daha önceden biliyordur. Anlık olan birşey değildir.
Anlık olan bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…