• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yorgunum biraz dertleşelim

rach34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2020
365
661
53
35
İyi geceler, hayırlı ramazanlar herkese.

nerden başlanır nasıl özetlenir bilmiyorum ama kafam çok karışık. İçimde bi sıkıntı var nefes aldırmıyor. Ne işime odaklanabiliyorum ne günlük hayatıma. Çok yorgunum. Bitecek diyorum sabır diyorum yeni bir şey çıkıyor.

8 aydır çekilmeli boşanma davam devam ediyor. Neyse ben 8 ay önce evden ayrılırken şiddet gördüğüm için şikayette bulunup uzaklaştırma kararı aldım. Üstünden geçmiş 8 ay bugün polisler aradı. Gelin yine ifade vereceksiniz vs diyorlar. Savcılıktan darp raporu ve ifade istenmiş tekrar. Valla deliricem artık. Daha önce uzaklaştırma kararı aldıran var mı niye sürekli karakola gidiyorum ben aylar gecmis tam unutmaya başlıyorum bi daha baştan aynı şeyleri anlattırıyorlar

Göğsümün ortasında bir yumru. Uyutmuyor. Geçecek dese birileri. Bugünler bitecek dese. Hiç bitmeyecek gibi geliyor. Çok zorlanıyorum artık ne illet şeymiş bu boşanmak. Kabus gibi ama uyanamıyorsun da. Yalnız hissediyorum kimse beni anlamıyor gibi hissediyorum. Hep kafamın köşesinde bu konu var. Polisi ifadesi davası dosyası avukatı bitmiyor bitmiyor. Nolur bi şey söyleyin bana yaşadınız mı bunları geçiyor mu bu

Ne ıcın ifade verecekmişsiniz, zaten vermediniz mi ifade uzaklastırma cıkarırken?

İyi geceler, hayırlı ramazanlar herkese.

nerden başlanır nasıl özetlenir bilmiyorum ama kafam çok karışık. İçimde bi sıkıntı var nefes aldırmıyor. Ne işime odaklanabiliyorum ne günlük hayatıma. Çok yorgunum. Bitecek diyorum sabır diyorum yeni bir şey çıkıyor.

8 aydır çekilmeli boşanma davam devam ediyor. Neyse ben 8 ay önce evden ayrılırken şiddet gördüğüm için şikayette bulunup uzaklaştırma kararı aldım. Üstünden geçmiş 8 ay bugün polisler aradı. Gelin yine ifade vereceksiniz vs diyorlar. Savcılıktan darp raporu ve ifade istenmiş tekrar. Valla deliricem artık. Daha önce uzaklaştırma kararı aldıran var mı niye sürekli karakola gidiyorum ben aylar gecmis tam unutmaya başlıyorum bi daha baştan aynı şeyleri anlattırıyorlar
Aynı nedenlerden dolayı ve aynı şekilde ayrıldım darp raporumda elimdeydi. Normalde her konuda hakkımı arayan ben sırf bu psikolojiyi yaşamamak adına anlaşmalı boşandım. Kimseye tavsiye etmiyorum çekişmeli davayı çok yıpratıcı bir süreç ama girmişsiniz bu yola bi kere sonuna kadar gidin ve biticek bi gün o günü düşünüp içinizi rahatlatın

Ne ıcın ifade verecekmişsiniz, zaten vermediniz mi ifade uzaklastırma cıkarırken?

İşte ben de bunu anlamıyorum. Uzaklaştırma çıkarmak için avukat benim adıma polise başvuru yaparak belgeleri ses kaydını vs. verdi. Uzaklaştırma çıktı. Üstüne 3 kere ayrı zamanlarda aynı sebepten karakola çağrıldım. Şimdi hem ifade hem de 8 ay önceki mesele için hastaneye gidip vucumda kalıcı darp izi var mı diye bakılması gerekiyormuş dediler. Savcılıktan öyle bir yazı gelmiş ama asla anlamadım bu durumu. Böyle mi ilerliyor işler yoksa bir sorun mu var

Bunu yaşamadım.
Ama ölmeyi istediğim çok oldu.
Bir türlü geçmeyen sıkıntılar ardına.
Tırnaklarımla halıyı kazıdığım,
Kıyafetlerimi çektirdiğim,
Dizimi dövdüğüm,
Sesim kısılana kadar ağladığım.
Arabayı trafik olmayan bi dağ başına çekip içinde dakikalarca çığlık attığım.
Ve bunun aylarca sürdüğü.

Tüm bunları dışardan sağlıklı, makul, imrenilen bir konumdayken yaşadım.
Yani yalnız yaşamak oluyor bunun karşılığı.

Ama hepsi geçti.
Bir kısmı fiziken yok oldu,
Bir kısmı zihnimde yok oldu,
Kalanı ise hâlâ devam ediyor ama ben değiştiğim için etkisi yok oldu onların da.

Her şey geçer.
Evet her şey.
Bir kere zihin mekanizmamız buna göre zaten.
Bir süre sonra ya alışacak, ya unutacak, ya kabul edecek.
Sevgili beynimiz bu üç yoldan birini seçer, ve bizi kurtarır.
Hepsi hallolacak.
Ama gayretle, ama duayla ama bittim dediğiniz yerde.
Orasını bilemem.
Geçmezse şayet yıllar sonrasında bile, beni bulun, buralardayım.

Son düzenleme:
İşte ben de bunu anlamıyorum. Uzaklaştırma çıkarmak için avukat benim adıma polise başvuru yaparak belgeleri ses kaydını vs. verdi. Uzaklaştırma çıktı. Üstüne 3 kere ayrı zamanlarda aynı sebepten karakola çağrıldım. Şimdi hem ifade hem de 8 ay önceki mesele için hastaneye gidip vucumda kalıcı darp izi var mı diye bakılması gerekiyormuş dediler. Savcılıktan öyle bir yazı gelmiş ama asla anlamadım bu durumu. Böyle mi ilerliyor işler yoksa bir sorun mu var
Gittıgınde sormuyor musun, ben daha once verdim ifade sımdı neden veriyorum diye?

Aynı nedenlerden dolayı ve aynı şekilde ayrıldım darp raporumda elimdeydi. Normalde her konuda hakkımı arayan ben sırf bu psikolojiyi yaşamamak adına anlaşmalı boşandım. Kimseye tavsiye etmiyorum çekişmeli davayı çok yıpratıcı bir süreç ama girmişsiniz bu yola bi kere sonuna kadar gidin ve biticek bi gün o günü düşünüp içinizi rahatlatın
Ben rapor almadım. Çok kötüydüm o dönem şiddeti kabullenemedim hazmedemedim evden cıkmadım kimseyle görüsmedim. Sadece fotoğraf ve ses kaydı aldım. Anlasırız sanıyordum çekişmeli açmış.

Hepimiz başka şeylerden imtihan oluyoruz. Siz eşinizle ben, ben işim ile başkası çocuğuyla. Ama ne var ki inancımız var. Allah sevdiği kuluna azap etmemek için ahirette, bu dünya da sıkıntı verirmiş. Hiçbirimizin hayatı güllük gülistanlık değil. Yaşadıklarınız normal. Ama geçecek. Ne geçmeyenler geçti. Dua edin. Ben çok daraldığım da efendimizin, peygamberlerin çektiklerini okuyorum. Size de iyi gelir belki

Geçmeyen ne var ki hayatta... her şey geçer. Ne acılar atlatılıyor. İçini ferah tut kardeşim

Gittıgınde sormuyor musun, ben daha once verdim ifade sımdı neden veriyorum diye?
Şöyle, birinde imza için, birinde karşı tarafında ifadesi alınmış ona karşılık tekrar benim ifadem için gibi açıklamalar yapıldı. O zaman işler yeniydi sorun etmedim. Aylardır arayan soram yoktu bitti sanıyordum. Yarın için yine çağırıp bir de rapor diyince aklım karıştı iyice. Gidince öğreneceğim ama işte yaşayan var mı acaba diye açtım konuyu da. Telefonda net bir cevap alamadım çünkü 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ben rapor almadım. Çok kötüydüm o dönem şiddeti kabullenemedim hazmedemedim evden cıkmadım kimseyle görüsmedim. Sadece fotoğraf ve ses kaydı aldım. Anlasırız sanıyordum çekişmeli açmış.
Keşke alsaymışsınız... Kabullenilmiyor kolay kolay çok ezici bi hadise gerçekten. Bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri fiziksel olarak acı çekmek bi yerde dursun gururda inciniyor ama zamanla toparlıyosunuz. Toparlanmanın en kısa yoluda bir an önce kurtulmak. Ben tehdit ettim boşanmaya öyle ikna ettim yoksa kurtulamazdım tam bi psikopattı aynı zamanda paraya çok düşkündü ve çekişmeli açarsam donuna kadar alacağımı biliyordu o şekilde anlaşmalı davaya yanaştı kabul etmese çekişmeliyi her şekilde açacaktım öyle ya da böyle boşanacaktık sizde böyle bir yöntem deneyebilirsiniz aslında geç değil

Hepimiz başka şeylerden imtihan oluyoruz. Siz eşinizle ben, ben işim ile başkası çocuğuyla. Ama ne var ki inancımız var. Allah sevdiği kuluna azap etmemek için ahirette, bu dünya da sıkıntı verirmiş. Hiçbirimizin hayatı güllük gülistanlık değil. Yaşadıklarınız normal. Ama geçecek. Ne geçmeyenler geçti. Dua edin. Ben çok daraldığım da efendimizin, peygamberlerin çektiklerini okuyorum. Size de iyi gelir belki
Profiliniz de bile bu da geçer yazıyor..

geçer elbet de çok zorluyor. Dua ediyorum her dakika her saniye. Etmeyeyim diyorum ama ah da ediyorum. Çok canım yandı. Biliyorum sınav. Ama çok yoruldum artık. Çok uzun zaman sürdürebilmek için çabaladım. Şimdi düzgünce bitirebilmek için çabalıyorum. Bazen diyorum ki bazı insanların imtihanı hiç bitmiyor mu acaba

Keşke alsaymışsınız... Kabullenilmiyor kolay kolay çok ezici bi hadise gerçekten. Bi kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biri fiziksel olarak acı çekmek bi yerde dursun gururda inciniyor ama zamanla toparlıyosunuz. Toparlanmanın en kısa yoluda bir an önce kurtulmak. Ben tehdit ettim boşanmaya öyle ikna ettim yoksa kurtulamazdım tam bi psikopattı aynı zamanda paraya çok düşkündü ve çekişmeli açarsam donuna kadar alacağımı biliyordu o şekilde anlaşmalı davaya yanaştı kabul etmese çekişmeliyi her şekilde açacaktım öyle ya da böyle boşanacaktık sizde böyle bir yöntem deneyebilirsiniz aslında geç değil
En çok bu yüzden kızıyorum zaten kendime ama dediğiniz gibi bu öyle bir psikoloji ki kabullenmesi toparlaması çok zor. Anlatmaya bile utanıyor insan çünkü kendine bile gerçekliğini anlatamıyorsun. Benim basıma gelmedi bu diyorsun. Bana olmaz diyorsun. Zaten öyle bi travma ki gerçek algın da karışıyor. Bilmiyorum çok zor. Bunu yaşatanların iki cihanda yüzü gülmesin. Hasta gitmiş çekişiyor bi de. Su ara bi anlaşma meselesi var gibi bakalım avukatlar görüşecek umarım olur da defolur gider hayatımdan

Bunu yaşamadım.
Ama ölmeyi istediğim çok oldu.
Bir türlü geçmeyen sıkıntılar ardına.
Tırnaklarımla halıyı kazıdığım,
Kıyafetlerimi çektirdiğim,
Dizimi dövdüğüm,
Sesim kısılana kadar ağladığım.
Arabayı trafik olmayan bi dağ başına çekip içinde dakikalarca çığlık attığım.
Ve bunun aylarca sürdüğü.

Tüm bunları dışardan sağlıklı, makul, imrenilen bir konumdayken yaşadım.
Yani yalnız yaşamak oluyor bunun karşılığı.

Ama hepsi geçti.
Bir kısmı fiziken yok oldu,
Bir kısmı zihnimde yok oldu,
Kalanı ise hâlâ devam ediyor ama ben değiştiğim için etkisi yok oldu onların da.

Her şey geçer.
Evet her şey.
Bir kere zihin mekanizmamız buna göre zaten.
Bir süre sonra ya alışacak, ya unutacak, ya kabul edecek.
Sevgili beynimiz bu üç yoldan birini seçer, ve bizi kurtarır.
Hepsi hallolacak.
Ama gayretle, ama duayla ama bittim dediğiniz yerde.
Orasını bilemem.
Geçmezse şayet yıllar sonrasında bile, beni bulun, buralardayım.

İlk paragrafınız öyle ben ki. Canım nasıl cayır cayır yandı. Nasıl bağıra bağıra ağladım. O yastıkları sıksam suyu cıkardı. Şimdi bakınca benim bile inanamadığım şeylere “ya düzelirse” diye sabretmişim. Ama benimki ne biliyor musunuz okyanusları geçip bi kaşık suda boğulmak. Biliyorum çok şey astım sonuna geldim. Ama koşmaktan ciğerim patladı artık...

Ne güzel yazmışsınız ayrıca. O kadar içten ki. Teşekkür ederim 🙏🏻

En çok bu yüzden kızıyorum zaten kendime ama dediğiniz gibi bu öyle bir psikoloji ki kabullenmesi toparlaması çok zor. Anlatmaya bile utanıyor insan çünkü kendine bile gerçekliğini anlatamıyorsun. Benim basıma gelmedi bu diyorsun. Bana olmaz diyorsun. Zaten öyle bi travma ki gerçek algın da karışıyor. Bilmiyorum çok zor. Bunu yaşatanların iki cihanda yüzü gülmesin. Hasta gitmiş çekişiyor bi de. Su ara bi anlaşma meselesi var gibi bakalım avukatlar görüşecek umarım olur da defolur gider hayatımdan
Varsa anlaşma imkanınız sakın kaçırmayın çekişmeli açanlar genelde maddi kaygılardan dolayı açıyor sizinde var mı maddi kaygı bilmiyorum ama inanın değmez. Psikolojik olarak sadece zamn ve maneviyat lazım inanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz ve toparlandığınızda eskisinden çok daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyorsunuz. Olanlar sizin ayıbınız değil çnkü utanacak kişi siz değilsiniz kendini yetiştirememiş kocaman adamların pislklerinin sorumluları biz değiliz. Anneleri utansın babaları utansın evlatlarını böyle yetiştirdikleri için

Göğsümün ortasında bir yumru. Uyutmuyor. Geçecek dese birileri. Bugünler bitecek dese. Hiç bitmeyecek gibi geliyor. Çok zorlanıyorum artık ne illet şeymiş bu boşanmak. Kabus gibi ama uyanamıyorsun da. Yalnız hissediyorum kimse beni anlamıyor gibi hissediyorum. Hep kafamın köşesinde bu konu var. Polisi ifadesi davası dosyası avukatı bitmiyor bitmiyor. Nolur bi şey söyleyin bana yaşadınız mı bunları geçiyor mu bu
Zor bır sureç .Benım davam evlılıgımden uzun sürdü .Bırde yıpranan psıkolojıyı dusunun .Çok zor çok .Ama bunları dusunup yıpratmayın kendınızı .Enınde sonunda bıtecek .Bıyle tenkın olun.Acıların çocugu modunda deılde bunu yaşsmam gerekıomuş deyın.Zira çıkış yok baska turlu .Kıtap okuyun surukleyıcı kıtaplar .Surukleyıcı fılmler dızıler.Koronada seyehat zor ama cıkabılırsenız sehır dısına cıkın.Dusunmeyın lutfen.Bır gun bıtecek .

Ben bu psikolojiden çıkmak için yıllarca tedavi gördüm.cok şükür geçti,geçti de bide bana sor.hala izi var.
Agladigimdan utandım yıllarca kimseye anlatamadım.
Koruma ve uzaklaştırma kararı da aldım.
Aradan zaman geçti bı gün polisler artık bişey olmaz dediler hepsini bitirdiler.
12 yıldır bişey olmadı çok şükür.
Ama her gece rüyalarımda biseyler oluyor.
Sonra günlük hayatıma devam ediyorum.
İçimdeki o sıkıntı hiç bitmiyor ama hep dualarla hafifletiyorum.
Dua ettikçe başka tarafa evriliyor sıkıntım.
Elbet gecicek hepsi.biz çok mutlu olcaz canım.
Şöyle düşün o kadar kirlettiler ki hayatımızı hergun hergun yikamamiz lazım.sonunda tertemiz olucaz belki azıcık izi kalır.
O iz de bize tecrübe olacak.

İlk paragrafınız öyle ben ki. Canım nasıl cayır cayır yandı. Nasıl bağıra bağıra ağladım. O yastıkları sıksam suyu cıkardı. Şimdi bakınca benim bile inanamadığım şeylere “ya düzelirse” diye sabretmişim. Ama benimki ne biliyor musunuz okyanusları geçip bi kaşık suda boğulmak. Biliyorum çok şey astım sonuna geldim. Ama koşmaktan ciğerim patladı artık...

Ne güzel yazmışsınız ayrıca. O kadar içten ki. Teşekkür ederim 🙏🏻

Mücadelenizi azımsamayın.
O bi kaşık su dediğiniz de ardınızda bıraktığınız okyanusun kıyısı.
Kara yakın, artık kulaç atmayı bıraksanız da vurur sizi sahile.
Bırakın, olanları dünyanın üzerinden seyredin.
Yalnızca biraz kenara çekilip seyredin.
Yargılamadan.
Oldu işte napalım, oluyor bazen, çatlasak da oluyor.
Ve o olan her neyi alıp götürdüyse de biricik canınızdan kıymetli değil.
Gitsin, salın, size kendinizi sorgulatacak ne varsa salın.
Bi canınız kalsın, bi de o canı çok seven kalbiniz.
O ikisiyle tekrar güçleneceksiniz.
Şaşıracaksınız geldiğiniz noktaya.
Bakın bunları laf diye söylemiyorum.
Her zaman en karanlığın ardı aydınlıktır.
Bu hakikati hissederek söylüyorum.
Umduğunuzdan daha mutlu olun inşallah 💛

Back
X