ÇOK YORULDUK!

Ben insanların cesaretine şaşkınlıkla bakıyorum. Eylül ayı geldi yarılandı hala deniz plaj derdindeler. Bir arkadaşa dedim bak yapma dikkat et onca ay olmadım şimdi mi olcam dedi. Gittiğinde otelde kaptı virüsü neler çekiyor şimdi çok fena geçiriyor. Birde instagramda ciddiye alın falan paylaşım yapıyor dalga geçer gibi. Başına gelmeyen kimse ciddiye almayacak maalesef çok büyük bir cahil ordusuyla karşı karşıyayız.

Benim bütün arkadaşlarımı filyasyona çektiler. Gece 12ye kadar mesai. Koskoca şehir hastanesinin otoparkına çadır kuruluyor şuan yetersiz geliyo o koca bina. Artık sıramızı bekliyoruz biz öyle diyim. Tükendik gerçekten.

Allah yardımcınız olsun insallah . Maskeli calismak cok zor gercekten.
Mart ayindan beri ailecek cok dikkat ediyoruz. Cocuklarima bile diyorum .normal hasta bile olmamaliyiz dikkat etmeliyiz. Anliyorlar. Onlarda sık sık elini yikiyor.

Bence mesele tatil vs. degil sadece ,insanlar gercekten maske , el hijyenine ozellikle dikkat etse, çözülür mesele .Madem tatil vs yasaklamadilar en azindan maske takmayana ceza verilseydi. Hem cezadan kazanirlardi ,para yani en cok arzuladiklari , hemde insanlar maske taktiklari icin bulas azalirdi.
Bulundugum yerde kahvelerde insanlar maskesiz oturuyor aylardir , sinir oluyorum . Bunlari dusunmekten psikolojimizden olucaz.

Merhaba herkese. Ben sağlık memuruyum. Pandemi hastanesinde görev yapıyorum ve maalesef artık hem fiziksel olarak hemde ruhsal olarak bitmiş durumdayız. Birçok personel arkadaşımız Covit oldu ve olmaya devam ediyor. Çalışma ortamımda hep kötü şeylerden bahsedilir oldu. Her gün duyduğum covit haberlerinden dolayı psikolojim bozuldu. Hastanemizin bütün servisleri pandemi servisine dönüştürüldü yetmedi muayene yapılan polikliniklere yataklar konuldu. Ve böyle giderse italya, ispanya ve amerikadaki görüntüleri görmeye başlarız. Etrafım her tarafım covitlilerle dolmuş durumda. Her gün şüpheyle eve gidiyorum. Artık kendimizi geçtik sevdiklerimize bulaştırmaktan korkar olduk. Kafamda hep acabalarla çekine çekine kızımla ilgilenmeye çalışıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Bu günler de geçecek biliyorum ama yine de korkuyorum. Geleceği düşünmekten, nasıl olacağını ne zaman biteceğini sorgulamaktan çocuklarımız nasıl bir dünyada yaşayacak diye kaygılanmaktan çok yoruldum. Off iyi değilim. Sadece paylaşmak istedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
gerçekten çok zor durumunuz. keşke herkes önlemini alsa o zaman siz de daha az yorulcaksınız. Rabbim yardımcınız olsun. 🙏🙏

Bugün vitamingiller diye bi sayfayı inceledim. Maske karşıtlığı yapıyor, virüs yok bu bir oyun diyor. Hatta adamın biri türkiyede dava açmış maske takmamayla ilgili. Altına yorum yazanlar çıldırmış durumda. Kadının biri diyor ki kızım okula başlıyor, asla maske taktırmayacağım.

Keşke sadece bu insanlara bulaşsa. Bir arkadaşımın babası öldü, annesi entübe, kendi de hastanede. Kız 21 yaşında babasız kaldı, belki de annesiz de yapayalnız kalacak. Gidip bu kıza anlatsınlar covid diye bir şey olmadığını.

Bu tür insanlara hakkınızı helal etmeseniz yeridir. Millet aptal aptal düğünüme dokunma diye kampanya başlatıyor. Hepsini bir yere kapatmak ilaç milaç vermemek lazım. O kadar sinirleniyorum ki.
ay benim de bir arkadaşım tamamen psikolojik inanmıyorum çok abartıyorsun dedi. 😔 cidden nasıl böyle düşünebiliyorlar anlamıyorum? çok zor işimiz.

Konuyla biraz paralel olucak ama sizdede örneğin hastanenizde su kadar covidli yada tüm personele covid bulaştı gibi şeyleri söyleme yasağı varmı ? Bizimkisi maalesef Hipokrat’ı kapsıyor ve bana çok saçma geliyor bu tarz şeyleri insanlardan saklamak ...

Back
X