Bence eşinizin attığı olumlu adımlar olduğuna göre ve bu konuda gitgide sizin kafanızı daha çok kurcalamaya başladığına göre, belki davranışlarınızı biraz esnetebilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam, yemekli gidip gelmeler biraz problem yaratıyordu geçmişte, o nedenle belki yemek daveti değil kısa oturmalar olabilir başlangıç için. Ama tabi iftar davetinin de ayrı bir önemi var, her hangi bir yemek daveti değil. İçiniz nasıl rahat edecekse ona göre davranmak en doğrusu, ama onları tanıyorsunuz, fazla bir beklentiniz olmadan siz size doğru geleni yapın, sonraki adımlarınızı da gelen tepkiye göre atın bana kalırsa.
Evet eşimin attığı olumlu adımlar beni mutlu ediyor ben de yumuşuyorum hemen, tamam eşim ne kadar bana hak vermiyor gibi görünse de davranışlarını değiştirmesi bana yoğunlaşması beni anladığını gösteriyor ve evliliğimizi kurtarmak için değişmeye çalışıyor ama ailesinin değiştiğini sanmıyorum çünkü her seferinde aynı şeyi yaptılar.
Ben hassas bir insanım, beklentilerim var bana özenli davranılması, anlayışlı davranılması gibi ama ailesinin bunları yapacağını sanmıyorum, çok bencil insanlar bir tek kendilerini düşünüyorlar.
Zaten iyi niyetli olsalardı başında öyle davranmazlardı.
Dün eşim geldi niye gelmedin seni sordular, bize kırgın mı diye sordular dedi, ben de evet labellevie size hep kırgın deseydin dedim.
Bakalım belki bu akşam tekrar gitmeyi teklif eder, ederse gidicem davranışları nasıl olucak merak ediyorum.
canım bence iftara davet et ama mesafeni de koru.
Canım ben son 6 ay hiç yemeğe çağırmadım onları ama öncesinde ilk 6 ay diyebilirim ki 5-6 kez davet ettim ve gerçekten iyi hazırlandım, özenerek yaptım herşeyi, onların bizi kahvaltıya çağırıp kirli bardaklar çatallarla karşılamasından sonra onları bir kez kahvaltıya çağırdım ve yine çok özenli bir sofra hazırladım. Onadan sonra onlara kahvaltıya hiç gitmedik, eşim gidelim derse diye ödüm koptu çünkü tekrar gidip aynı şeyleri görürsem sinirlerim bozulur diye korktum.
Üstelik ben yorgun da olsam onlara gittiğimde iş yapmamı bekliyorlar ve inanın yapmazsam annesi bile surat asıyor. Yaparsam da benim sinirlerim bozuluyor çünkü onlarda kendi evimden daha çok yoruluyorum.
Ayrıca bir de her gittiğimde sinirimi bozacak şeyler söylüyorlar, laf sokuyorlar.
İftar yemeği konusunda çok kararsızım çünkü zaten şuanda haftaiçi hergün 80 km uzakta olan bir yere görev icabı gidiş dönüş yapıyorum, 1 saat gidiş 1 saat dönüş yapıyorum, o yüzden haftaiçi çağıramam, haftasonu da ev için eksiklerimiz var onları tamamlamaya çalışıyoruz.