- 25 Kasım 2020
- 2.992
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.165
- 83
- Konu Sahibi sancilibayaann
-
Yani görümceniz yokken işleri kim yapıyordu kayınvalideniz mi siz mi? Siz yapıyor iseniz 1 tabak 1 bardak fazla yıkamak koymaz insana. Bir de 3 aylık çocuğunuz var iken her şeyi üzerinize attıklarını sanmıyorum. Bir de siz evleneli daha 1 yıl olmadan neden çocuk yaptınız? Bir de kendinize ait bir hayat yok iken. Kadının evine yerleşmişsiniz kızının gelmesi mi problem oldu. İş yapmak istemediğinizi belli etmişsiniz zaten sıkıntı nedir tam olarak anlayamadım. Siz oturun görümce mi iş yapsın bu mu konu yoksa yardım mı etsin öyle ise bunu surat yapmadan da konuşarak halledebilirsiniz.kızlar biraz uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım ben kayınvalidemle yaşıyorum evleneli daha 1 yıl olmadı şimdiden kayınvalideyle yaşamanın zorluklarını anlayıp çok pişman oldum eşimde beni destekliyor biraz daha birikim yapıp ayrı eve çıkacağız benim görümcem Türkiyede yaşıyor yılda 1 gelir bizde Kosovalıyız kendisi evli 2 evladı var benimde oğlum oldu 3 aylık neyse görümcem geldi kızlar bildiğiniz yediği tabağı bile toplamıyor odasına çekiliyor hergün geziyor tozuyor annesiyle keyif yapıyor beni kahve içmeye bile yanlarına davet etmiyorlar 2-3 gün böyle devam etti bende inadına hicbir şey yapmayacağım dedim zaten 3 aylık oğlum var kimse oğluma bakmıyor bende işlere zar zor yetişiyorum inadına çalışmadım tüm işleri boşladım hizmetçi değilim sonuçta e tabi görümcemde bozuldu sürekli kaynanamla bana surat asıyorlar kahve içiyorlar çağırmıyorlar eşimlede konuşmuyorlar falan tamam biliyorum o misafir elimden geleni yapıyorum kızlarına bakıyorum ama hizmetçi değilim ki 1 ay az bi süre değil kaynanamda kızıyor sürekli surat falan benmi suçluyum anlamadım
eski konularından gördüm ben de öyle olmuş, muhtemelen apar topar geçti yerleşti hamile kalınca.
Ay yok ben de stalkladım şimdi. Hamile kaldı diye evlenmemişler, nişanlıyken ve düğüne 1 ay varken bile isteye çocuk yapmışlar. Gebelik topiklerinde yazmış hep, yumurtlama günü falan takip etmiş. Yani mecburiyetten apar topar yapılan bir evlilik olmamış. Zaten evlenecez, şimdiden yapalım çocuğu demişler.Eger oyleyse kayinvalideyle gorumce pek saygi duymuyordur konu sahibine. Aralarına almamalari, sallamamalari falan ondandir
Çeyiz olarak bebek götürmek...Ay yok ben de stalkladım şimdi. Hamile kaldı diye evlenmemişler. Nişanlıyken ve düğüne 1 ay varken bile isteye çocuk yapmışlar. Gebelik topiklerinde yazmış hep, yumurtlama günü falan takip etmiş. Yani mecburiyetten apar topar yapılan bir evlilik olmamış. Zaten evlenecez, şimdiden yapalım çocuğu demişler.
Kaynana görümce ile de sorunum var die konu açarken bilemedim yaniAy yok ben de stalkladım şimdi. Hamile kaldı diye evlenmemişler. Nişanlıyken ve düğüne 1 ay varken bile isteye çocuk yapmışlar. Gebelik topiklerinde yazmış hep, yumurtlama günü falan takip etmiş. Yani mecburiyetten apar topar yapılan bir evlilik olmamış. Zaten evlenecez, şimdiden yapalım çocuğu demişler.
Ay yok ben de stalkladım şimdi. Hamile kaldı diye evlenmemişler, nişanlıyken ve düğüne 1 ay varken bile isteye çocuk yapmışlar. Gebelik topiklerinde yazmış hep, yumurtlama günü falan takip etmiş. Yani mecburiyetten apar topar yapılan bir evlilik olmamış. Zaten evlenecez, şimdiden yapalım çocuğu demişler.
Aynen. Nişanlıyken ve bebek yokken evlenince kayınvalidesiyle yaşayacağına ve bazı tereddütleri olduğuna dair konuları var zaten.Kaynana görümce ile de sorunum var die konu açarken bilemedim yani
bile isteye yumurtlama günü takip edip çocuk yapan kişi düğüne 30 gun kala herhalde biliyordu kaynana evıne gelin gidecegını yani çocukla alakası yok şu durumunun anladığım kadarıyla
Düğünden önce yumurtlama takibi yapıp ilişkiye girip bile isteye yapıp çocuğu karnında götürmüşAnnemin evüne gidince bende iş yapmam çocuğuma bile bakmam yani. Eğer annemin evine çöken bir gelin olsaydı ve daha 1yıl bile olmadan hamile kalıp çocuk yapsaydı emin ol ona uyuz olurdum. Banane çocuğu 3aylıkmış diyip yediğim içtiğim tabağı bile kaldırmazdım sırf ona inat. Çocuk yapmaya gelince yapıyorsunuzda. Kendinize ayrı bir ev tutmaya gelince neden tutmuyorsunuzda milletin üstünde yaşıyorsunuz ?
Öfff nasıl bir cahillikDüğünden önce yumurtlama takibi yapıp ilişkiye girip bile isteye yapıp çocuğu karnında götürmüş
Şu tımarhane ortamına bir de çocuk yapmayı ihmal etmemişsin bravokızlar biraz uzun olacak ama kısa kesmeye çalışacağım ben kayınvalidemle yaşıyorum evleneli daha 1 yıl olmadı şimdiden kayınvalideyle yaşamanın zorluklarını anlayıp çok pişman oldum eşimde beni destekliyor biraz daha birikim yapıp ayrı eve çıkacağız benim görümcem Türkiyede yaşıyor yılda 1 gelir bizde Kosovalıyız kendisi evli 2 evladı var benimde oğlum oldu 3 aylık neyse görümcem geldi kızlar bildiğiniz yediği tabağı bile toplamıyor odasına çekiliyor hergün geziyor tozuyor annesiyle keyif yapıyor beni kahve içmeye bile yanlarına davet etmiyorlar 2-3 gün böyle devam etti bende inadına hicbir şey yapmayacağım dedim zaten 3 aylık oğlum var kimse oğluma bakmıyor bende işlere zar zor yetişiyorum inadına çalışmadım tüm işleri boşladım hizmetçi değilim sonuçta e tabi görümcemde bozuldu sürekli kaynanamla bana surat asıyorlar kahve içiyorlar çağırmıyorlar eşimlede konuşmuyorlar falan tamam biliyorum o misafir elimden geleni yapıyorum kızlarına bakıyorum ama hizmetçi değilim ki 1 ay az bi süre değil kaynanamda kızıyor sürekli surat falan benmi suçluyum anlamadım
orada da çok enteresan detaylar var ahahahah bir konuda kayınpeder var 4 kişi yaşıyorlar,Aynen. Nişanlıyken ve bebek yokken evlenince kayınvalidesiyle yaşayacağına ve bazı tereddütleri olduğuna dair konuları var zaten.
Bu da bence çok sert. Hayat şartlarını bilemeyiz ama koştur koştur çocuk yapması çok itici. Şahsen ben de şu an anne evindeyim. Malak gibi yattım kalkmıyorum çocuğuma dayısı ve dedesi bakıyor annem bana yiyecek içecek servisi yapıyor. Ama burda bizim gelin olsaydı annem kesin derdi ki siz yapın ben yerim derdiAnnemin evüne gidince bende iş yapmam çocuğuma bile bakmam yani. Eğer annemin evine çöken bir gelin olsaydı ve daha 1yıl bile olmadan hamile kalıp çocuk yapsaydı emin ol ona uyuz olurdum. Banane çocuğu 3aylıkmış diyip yediğim içtiğim tabağı bile kaldırmazdım sırf ona inat. Çocuk yapmaya gelince yapıyorsunuzda. Kendinize ayrı bir ev tutmaya gelince neden tutmuyorsunuzda milletin üstünde yaşıyorsunuz ?
Kesinlikle haklısınız. İnsan annesinin evinde misafir değildir. Herseye de el atılır. Yemekte yapılır temizlikte. Ama işte konu sahibi kayinvalidesinin evinde yasayıp, görümceye birsey diyemez. Evlendigi kadına bir ev bir yuva bile kuramayan adamlarla evlenmeyecekler.Kendi eviniz yokken evlenip, hemen hamile kalmanız kısmında siz haksızsın ama kimsenin hizmetini de yapmak zorunda değilsiniz, 3 aylık bebeğiniz de varken. Anne evinde de kimse misafircilik oynamasın ya bu kafayı da anlamıyorum. Yemek yapın size de lazım, geri kalanını ana kız yapsın. Konuşmayan da konuşmasın.
Evelenmeden planlı bir şekilde hamile kalıp plansız bir şekilde kv evinde kalmak gayette hak edilen bir şekilde davranılıyor konu sahibineBu da bence çok sert. Hayat şartlarını bilemeyiz ama koştur koştur çocuk yapması çok itici. Şahsen ben de şu an anne evindeyim. Malak gibi yattım kalkmıyorum çocuğuma dayısı ve dedesi bakıyor annem bana yiyecek içecek servisi yapıyor. Ama burda bizim gelin olsaydı annem kesin derdi ki siz yapın ben yerim derdiha gelinle aynı evde yaşasalar annem yine şu an da ki gibi olurdu.
Yani bence bu kadarı da alenen kötülük olur ya. Böyle şeyler düşünmemek lazım. Ama şurası doğru ki ayrı ev tutamayan evlenmesin.Annemin evüne gidince bende iş yapmam çocuğuma bile bakmam yani. Eğer annemin evine çöken bir gelin olsaydı ve daha 1yıl bile olmadan hamile kalıp çocuk yapsaydı emin ol ona uyuz olurdum. Banane çocuğu 3aylıkmış diyip yediğim içtiğim tabağı bile kaldırmazdım sırf ona inat. Çocuk yapmaya gelince yapıyorsunuzda. Kendinize ayrı bir ev tutmaya gelince neden tutmuyorsunuzda milletin üstünde yaşıyorsunuz ?
Önceki konusunda da görümcesinin senede bir gelip 1 ay kaldığından bahsetmiş. 1 senedir evli olup kv ile yaşıyorsa görümce daha yeni geliyor. 2 günde kahve getirdi götürdü diye isyan mı etmiş nedir anlamadım? Kv ile yaşamanın suçunu görümcenin annesinin evine gelip rahat davranması mı çekiyor ?Neden eşinizle çalışıp evınızı ayırıp duzenınızı kurmadınız da koştur koştur 1 senelik evlılıkte elinizde 3 aylık bebek varsa 9 ayda hamilelik desen 12 ay bi sene yapıyor yani ?
Bir yıl olmadı daha demişsiniz hamile olduğunuz ıcın mı evlendınız yoksa anlamadım ben orayı ?
Görümceye bir şey diyemez ama onun 3 kişiyle ekstra yaptığı pisliği, dağınıklığı temizlemek de konu sahibinin görevi değil. Kendisi zahmet edip yapmıyorsa annesi yapsın o zaman.Kesinlikle haklısınız. İnsan annesinin evinde misafir değildir. Herseye de el atılır. Yemekte yapılır temizlikte. Ama işte konu sahibi kayinvalidesinin evinde yasayıp, görümceye birsey diyemez. Evlendigi kadına bir ev bir yuva bile kuramayan adamlarla evlenmeyecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?