Düşünmemeye çalış, aklına geldikçe düşüncelerini dağıt. acının yoğunlaşmasına izin verme. Hayatı uzaktan izliyormuş gibi hızlıca geçir bu sürede çok işine yarayacak. Yani boş geçir gerekirse, beynin yeni duruma adapte olur bu süre içerisinde ve zamanla unutacaksın zaten.
En önemli şeylerden biri de geriye dönüp şurda bunu söyledi, ailesi burda bunu yaptı, ben ona böyle dedim, şöyle olsaydı kurtulur muydu bu evlilik gibi düşüncelere kapılma. Bu evliliğin öldüğünü ve gömdüğünü düşüneceksin. Ölmüşe çare var mı? Yok. Buna göre yaşayacaksın acını da her şeyini de. Bundan sonra hayatı nasıl olur, belki mutlu eder gibi zırvalarla da doldurma içini, seni mutlu edemedikten sonra ne yapıyorsa yapsın bırak.
Bu adam daha olmamış ben söyleyeyim. Çok kaypak, yan çiziyor derler ya aynen öyle. Bir ömür bunun kaprisleri, küslükleri, ailesiyle uğraşmaktansa belki yalnız ama daha mutlu olduğun hayatı yaşarsın. Karşına da biri çıkar ya da çıkmaz bunu da düşünme, boşver insanın en iyi dostu yine kendidir.
Kaldır kafanı bak gökyüzüne, milyarlarca insanla aynı göğü paylaşıyoruz ne dertler, ne acılar var. En kötü günüm böyle olsun de gitsin.