Cok yoruldum

suksuk

.
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
4.508
665
363
izmir
Kısaca özet geceyim annemle babam 32 yıllık evliler .6 aydır ayrı yaşıyorlar annem sürekli babamın ona döneceğini zannediyor ama babam kesin bitti bosancam diyor boşanma Laf i biz küçüklük ten beridir var olan bi konuydu ama ılkkez bukadar ciddiye bindi
Anemde yüksek tansiyon var psikolojik olarak cok takıyor dr a gidelim deyince gitmek istemedi bikac yıl önce gitmisti ilaçlar uyku cok yapınca bıraktı.
Korona dan dolayı mahkemelerin açılmasını bekliyor babam ama sorun şu annemle babam bu dönemde konuşmuyor küs ler. Ama sonucta konusmalari gerekli mahkeme evrak vs.anneme hic birşekilde kabul ettiremiyorum sanırsam gurur yapıyor ablamla ben evliyiz napıcaz şaşırdık gerçekten çok zor muş basa gelen biliyor
Dünyanın sonu deil belki ama 60li yaşlardan sonra insana ağır geliyor ole içimi dökmek istedim cok zor gerçekten 32 yaşında olmama rağmen cok etkilendim

Son düzenleme:
Babanızın ayrılmak isteyisinin sebebi ne ? Babanızı bir şekilde baristiramaz misiniz ?

Cocukkende aynı büyüdükten sonra da aynı bosanmanin çocuklar üzerinde ki burukluğu.

Hele evlenince , uzaktayken daha bir aklında kalıyor insanın.

Annenizin maddi desteği var mı ? Şu an nerede kalıyor ?

annem emeklı babamla ortak mustakıl evlerı var 2 katlı.. yasamını surdurmesı ıcın babama ıhtıyacı yok manen ıhtıyacı var 32 senede az deıl psıkolojısı harap oldu
ayrılma sebebı babamın yıllarca anneme sıddet uygulamsı annem hep affettı ama yurt dısına gdııp geldıkten sonra babam cok degıstı

Senelerdir size bu stresi yaşatan ebeveynleriniz utansın. Madem yetişkinler gibi ilişkilerini yönetemiyorlar ya adam gibi ayrılsınlar, uzatmasinlar, yada ilişkilerini sizi katmadan toparlansinlar. Bu ne ya. Ben aynı böyle söylerdim. Çocukları böyle saçma sapan ilişkilerin ortasında strese sokanlara hiç acımıyorum, çocuklara acırım ancak.

6 ay oluyor evlerı ayırdılar alt ust oturuyorlar kımse bılmıyor halıyle bosanma asamasında olduklarını
ve ben 6 aydır okadar cok yıprandım kı anlayamam benımde aılem var esım uzulme artık dıyor ama elımde deıl . bende dıyorum anneme ayrıl kurtul dunyanın sonumu dıe ama sımdı mahkeme acılınca bakalım neolcak

Emin olun babanız annenizle boşanmayıp yanında kalırsa annenize dünyayı dar edebilir sürekli laf sokmak ister babanız kafasına koymuş boşanmayı keşke birbirleirnin kıymetini bilip birlikte yaşasalar ama taraflardan biri boşanmayı koyduysa kafasına sürekli laf sokar boşanmadıgına pişman eder üzülmeyin herşeyin hayırlısı neyse o olsun hakkınızda.

cocuk gıbıler kıme ne dıycegını bılemıyorsun annemle daha rahat konusuyorum babaam ı gorunce daha cok uzuluyorum soncuta erkek ıcın daha zor helekı 60 yasından sonra. annemde cenesını tutamıyor sanırsam oyuzden cozum bulamıyorlar

Bosansinlar annen icin ennkotu ne olabilir. Birakin yetiskin insanlar siz neden stres oluyorsunuz ki. Siz onlarin ebeveyni degilsiniz.

Belki de böylesi daha iyidir hem anneniz hem babanız için dedem ile babanem de durmadan kavga ederdi. Babanem çok konuşur susmaz dedemde agzı bozuk du geçinemezlerdi hatta çoçukken çoçukları nasıl oldu acaba diye düşünürdüm hiç beraber uyumazlardı dedem vefat etti hiç boşanmak istemedi boşanmadılar ayrı odalarda kalırlardı babanızın boşanmaktaki ısrarı başka olabilir mi acaba

Cocuk olarak baştan size bunu yük yapmaları yalnis. Babaniz annenize şiddet uygulamış. Annenin psikolojisi bozulmuş. Tedavide olmuyor ama siddet gösteren kocadanda ayrılmak istemiyor. Halbuki tüm bunları tek başına değil size de yaşatıyor. Size tek tavsiyem bu olayların ve kendi aileniz arasına mesafe koymanız. Madem dramı seviyorlar kendileri içinde debelenip dursunlar, ama sizin psikolojiniz kendi hayatınıza lazım. Ve inan sizin sağlığınıza bu durumlardn ötürü zarat gelse kimse madalya takmiyor. Tam tersi adi "yapmasaydin" oluyor. Tedavi görmek istemeyen "hastayım" diye sızlanmasin. Bosanmak isteyen de gidip dava açsın. Olmaz böyle

anneme gore babam yurt dısına gıttı geldı orda bırını buldu yoksa bukadar kendıne guvenıp ayrılmaz dıyor .bende konduramıyorum babama hıc bu yasa kadar bole bı seyı olmadı .. tabı bellıde olmaz erkek mılletı sonucta. bende sımdı bosanma olursa neler olcak merak edıorum

belkı annemın cok takmasıyla ılgılı onu toparlamaya calısmaktan laf anlatmaktan yoruldum
Annenize destek olduğunuzu yanında olduğunuzu belirtin bu yeterli o halde. Sürekli olumsuz konuşuyorsa birazda duygu sömürüsüne giriyor.Babaya sizinde baskı yapmanızı istiyor bu yolla.Çünkü siz tek kozusunuz.

bende en son anneme dedım aılem var sızın yzunden kendımı unuttum hep aglar oldum ısyerınde evımde olayın ılk zamanalrında .. sonra baktım bole olmuyor ..barısmak ıstemeyen babam msj attım oda kesınlıkle hyr dedı
anneme babamın kararının kesın oldugunu soledımm .. oda kabullenır gıbı oldu ama hosuma gıtmeyen bıkac laf ettı . tek basına yasıyor annem halıyle bu korona cktı gorusemedık onun saglıgı rıske atmaamamk ıcın ama hergun msj kamera actım bu donemde elımden gelen destegı sagladım ama hep basa sarıyor annem herhalde konduramıyor ona yapılanları..

bastan babanla konusun dıye baskı yapmıstı bende babamla konustum oda barısmıycam bosanıcam dedıkten sonra anneme babamın kararının net oldugunu soledım .. annemde sureklı paranoya seklınde baskasını buldu dıe husnu kuruntu yapıyor bende bosandıktan sonrakı hayatınızda ne senı nede onu baglamaz. dedım 6 ay oldu hala ıcı sogumadı.. babam sız artk buyudunuz aılenız var bızı duusnmeyın uzulmeyın dıyor .babam bıze yansıtmıyor cok fazla ..

Anneniz babanizin onu terk etmesini kabul edemiyor. Senelerce şiddete bile katlanmış evliliği bozmamak adına. Simdi adam boşanıyor. Bunun iç hesabı var şimdi tabi ki de "ben bunca sene ne için katlandım" diye. Bunlar sizin evlat olarak değiştirebileceginiz birşey degil. Bu sorgulama süreç işin ucunda siddet olduğu için sürecektir. Annenizi yinede terapi almaya ikna edin. Ilac almak istemiyorsa konuşarak da tedavi görebilir. Sizin evlat olarak ona destek olmak için sadece kısıtlı imkanlarıniz var onları zaten yapıyorsunuz

Düşünceleriniz icin tskederim ole iyi geldiniz ki

Yıllarca kahrını çekmiş affetmiş ki çok yanlış yaptığını kendi de biliyor , pişmandir.

Üstüne de yılları çöp olmuş ve ayrılmak isteyen eziyet çektiren kişi olmuş.

Annenizin hazmedemedigi budur.

Sizde üzülmeyin artık. Annenizin ve babanızın kendisini idare edecek maddi güçleri var. Manevi olarakta toparlanirlar hiç düşünmeyin bile.

Her şey yoluna girer emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…