Çok zormuş evlilik:((((

eşini ikna edemesen bile ilk sen gitsen nasıl bir yol izlemen gerektiğini izlesen. :26:
eşinin seni savunduğunu pek düsünemiyorum ben bu anlattıklarından. şaka mı! :1: eminim öyledir.

ne yapacakmışsın sen ? utanmasalar beraber yatcaksınız .. onlara taşınmanızı isterlerse şaşmam.

Onu da dediler ztn,ben kabul etmedim.Bir gün gittik,bi gün gitmedik.Ayrılmanıza izin verdik diye bu mu yapılır dediler.Oğulları başka yerde olsaymış daha iyiymiş.Ben gelemem hergün kusura bakmayın,oğlunuzu istiyosanız veriyim geri dedim ben de.

kızlar böle anlatınca çok rahatladım,çok teşekkür ederim yaa.benim şimdi çıkmam gerekiyo.mesai bitti.Yarın görüşmek üzere,ii akşamlar

Konu sahibi neredeyse 7aylık evli hanımefendi...
7Aydır sizşn deyiminizle özlememiş bndan sonra mı özleyecek peh!
7aydır sesini çıkarmamış suspus olmuş.
Bundan sonra çıkarsa da dinlenir mi bilmem.

ben insanların huzuru bozulmasın diye iyi niyetli bi yorum yapmak istedim diğer türlü yapılan hareketin nahoş olduğu zaten bariz. insanlar burada sordukları soruya gelen yanıtlardan gerçekten çok etkileniyorlar. eşi adamsa zaten ,karısının ailesine ve ailesinin garip davranışlarını olgunlukla karşıladığı için ' her söyledimi yapıyor-suspus- olmuş' demez daha ziyade ' karım madem beni kırmıyor bende onu kırıp üzmem ,ona karşı daha dikkatli davranırım'der. bu fikir ile huzurları bozulmasın,eşi ile arasına soğukluk girmesin düşüncesi ile yazdım yorumumu.

hiçte böyle olmuyor
erkek ohh ne güzel karım her dediğime evet diyor modunda dolaşıyor

karısı bi kere hayır dedi mi hop orada dur sana ne oluyor bugüne kadar güzeldi şimdi ne oldu
hem sana mı soracağım diyor

kadında evine gelince mutluluktan değilde kocasının her dediğine he demekten sürekli kv yi görmekten
stresten yerinde duramıyor

al sana mutsuz evlilik :ssz:

ya ben ne zaman bi konuya ılımlı yaklaşsam,olumlu bi yorum yazsam herkes 'öye değil böyle ' cevapları yazıyor. ben farkında değilmiyim yeni evli bi çiftin kv tarafından hemde ilk gün çağırılmasının abesle iştigal oluşundan. ne konu sahibini tanırım ne kv sini,taraf tutacak halim yok ama kv si ile konuşmuş olsam onunla da yapıcı konuşurdum ,gelin ile de yapıcı konuşuyorum. ne yapayım birbirine mi düşüreyim herkesi o zaman.anlamadım ki.

Benim kv de evliliğimin ilk günü beni kahvaltıya çağırdı, gittik. Üçüncü günü bizde kaldı :) Sonra sonra önünü alamıyorsun. En son büyük kavgalar ettikte kurtuldum. Aldım karşıma konuştum. Biz artık evliyiz, ben çalışıyorum. Sen her istediğinde gelemem ve bu çok normal dedim.

Sana gelince; şu doğum günü olayına takıldım. Çok kırıcı, sonra senin için kuyruk gibi çirkin bir benzetme yapmışlar da, sen bunu nasıl öğrendin? Eğer eşin anlattıysa sorun büyük çünkü onların söylediklerini sana söylüyorsa, senin söylediklerini de onlara anlatıyor olabilir. Dikkat et derim. Çünkü benim başıma geldi.

Bir arkadaş söylemiş ya katılıyorum; gitsen de gitmessen de huzursuzluk çıkıyor ya, gitme kafan rahat olsun :)

Sen gittikçe kinleniyor, bileniyorsun, gitmediğinde sende iyi olacaksın ve 3. kişileri dışarıda tutabileceksin. Ayrıca bu sorunlar ailesinden değil kesinlikle eşinden kaynaklanıyor. Kimsede sebep arama. Allah yardımcın olsun.

İlk günden sizi cagırmaları tuhaf esinizin tamam demesi daha tuhaf. Ilk sabahınız belki basbasa yapcaksiniz gelmiyorum de gitme sen tamam dedikce bu devam eder bence. Belki ilk günlet tam adapte olamadi evlilige ama tavrini koy canim.

aileniz sizden uzakta mı kalıyor sizin ailenizde gelse ve sizde gitseniz.. böylce kv.yle olan misafirlik alışverişide azalmış olur.
eşinize sert çıksanız hem eşiniz hemde ailesi gözünde farklı algılanabilrsiniz.
tatlı dille evliliğimizin tadını çıkaralım falan deseniz başbaşa kalmak daha hoş olur yada ne bileyim dışarda aktivitelerinz olsa..

Öyle olurlar şekerim ailesi yok mu diye şüpheye düşersin flört ederken hatta
Sen ol yeter ben senden başkasını aramam,özlemem diyen adam evlilik sonrası
ailem diye delirir 5 yaşındaki çocuklar o kadar ana baba delisi değildir yani o kadar!
Ne çabuk doydun karına be adam bir eksiğim falan mı var daha cicim ayları ohaa
dersin.. Ama eksiği,hatayı kendinde arama boşa..
Adamlar büyüyememişler yapacak bişey yok..
Tepkini koy ben evimde kafa dinlemek istiyorum
sen bensiz tat alacaksan buyur git de kavga etme ama daha kıymetli olurlar..:ssz:

evet annesigilin yanında bana resmi davranıyo.Yoksa burnumuzdan getiriyolar.Ayrı bi ev olduğumuzu kabullenemiyolar.Daha o kadar gitmeme rağmen yaranamıyorum da.Ben de artık daha çok surat yapıyorum,hiç konuşmuyorum.Eve geliyorum kocama patlıyorum.Sırf ailesi yüzünden mutsuz oluyoruz.Normalde bana hiç kıyamaz.Ben de aranızda kaldım diyo.Üzülüyorum ona da.Ama napıyım başka

durumunuza üzüldüm ama bunu düzeltmek sizin elinizde huzurum bozulacak diye her şeye tamam derseniz huzur falan kalmaz zaten bırakın bir süre kavgalarınız olsun hangimiizn olmadı ki aşırıya gitmediği sürece tabi ki... ailesinin size uydurduğu sıfatlar çok çirkin kuyruk falan hoş değil eşinizin burda tepkisini koyması gerekirdi aslında...

ayrıca hiç eşinize üzülmeyin kesinlikle arada kaldığı falan yok tamamen egolarıyla hareket ediyor babasına yaranmak için yapıyor bu tarz hareketleri aman bana kılıbık demesinler aman ben maço olayım tavırları bunlar doğum gününüzde yapılan saygısızlık için hele diyecek kelime bulamıyorum eşiniz çok büyük hata etmiş

açıkça gelmem diyemiyorsanız bile hastalık uydurun veya siz başka planlar yapın sinema , arkadaş gezmeleri evde akraba dışında misafirleri ağırlama vb. türden kv. ziyaretlerinide haftada 1'e düşürebilirsiniz böylece hatta onuda hafta içi akşama denk getirin ertesi gün işe gideceğiniz için az oturup kalkmak zorunda kalırsınız :) bu tarz insanlara müstehaktır sanırım:1::1::1:

bence öncelikle eşinizle evde olduğunuz bir gün, (mümkünse telefonları kapatın) ve sakin sakin konuşmayı deneyin.
evliliğinizi hala yaşayamadığınızı, birlikte yapabileceğiniz onlarca güzel şeyin olduğunu anlatın, örnekler verin, imrensin. konuşurken gözlerine bakın.
bu şekilde devam etmesini istemediğinizi söyleyin, eşinize artık evli bir çift olduğunuzu, babası dahil kimsenin ona kılıbık diyemeyeceğini hatırlatın.
son olarak da eğer o birşeyler yapmazsa, (örneğin; kusura bakmayın gelemeyiz, birlikte dışarı çıktık demesi gerekir) sizin yapacağınızı, bunun çok daha kötü sonuçlar doğurabileceğini söyleyin.
ailesini kesinlikle kötülemeyin. iyi niyetli olduğunuzdan şüphesi olmamalı. ve bunları konuştuktan sonra düşünmesine zaman tanıyın. o gün konuyu tekrar açmayın.
gerçekten de işe yaramazsa annesi ve babasına siz söyleyin kendi düzeniniz olduğunu. oğullarına kuyruk almadıklarını, onun evlendiğini söyleyin.
böylece onlar da "bunu ona söylemiş mi?" diye düşünür, toz konduramadıkları oğulları ya!
eşiniz de onlara hayır demenin ölümcül etkileri olmadığını görsün.
madem ki erkekler evlendikten sonra bile büyümeye devam ediyor, biz kadınların da çorbada tuzu olsun.
hem severek evlenmişsiniz, bundan güzel ne var?
evliliğinizi korumak için elbette çaba göstereceksiniz. sonuçta imzalar atıldığı andan itibaren aranızdaki herkes ama herkes 3. şahıstır.
bu arada ben bekarım, bunlar da naçizane fikirlerim.
ayıp olmasın diye daha tecrübeli kadınların arasında yazarken bunu belirtme ihtiyacı duyuyorum :1:

Back
X