• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok zoruma gitti....

cancanguness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
386
583
33
38
Kızlar 7 aylık hamileyim. 70 kg ile hamile kaldım maalesef. Bu sürede 16 kg aldım. Cmt günü dr gittik eşimle genel kontroler için . Dr kg ile ilgili çok bir yorum yapmadı. Sadece son haftalarda dikkat etmemi. 2 kg fazla aldığımı söyledi. Bende dr bebekle ilgili sorular sordum aklıma gelenleri. Belki biraz fazla sordum bilmiyorum. Dr odasından çıktım. İğne olmam gerekiyordu beni ayrı bir yere alıp beklettiler. Eşim işlem sırasında bana bi ters davranmaya başladı ne olduğunu anlamadım. Sonra bana bütün gün yemek yiyorsun bak kaç kg olmuşsun şimdi eve gidelim yine poça simit yersin gibi bişeyler söyledi. Baya azarladı. Ben çok kötü oldum . Tutamadım kendimi ağlamaya başladım. Bu ağlama huyuma sinir oluyorum ama tutamadım. Kendimi çok kötü hissettim. Yanımdan çekti gitti. Neyse iğnemi oldum ben konuşmadım hiç O arada da kv kahvaltıya davet etmişti. Gittim ama çok kötüydüm. kv demde neşeli neşeli bişeyler anlatıyor kadının haberi yok. Bi sürü şey söylemişler.Ben kahvaltıda yemedim bişey. Eşim yesene deyip duruyor. Bende artık yemiyorum dedim. Yine ağlamaya başladım. Gerçekten sinirim boşaldI. Kv şaşırdı ne oldu falan dedi. Dedim böyle azar işitiyorum. Tabi o kızdı oğluna hamilesin tabi yiyeceksin falan die.Neyse kalktık bu sefer yolda sen beni annemin yanında nasıl rezil edersin die başladı. Özellikle yapmışım. Dr un yanında da çocuk çocuk konuşuyormuş. Heralde utandı benden. Ben bişey yapmadım.Bu arada eşim 130 kg bir insan . Her zaman kg problemi vardı. Ben daha önce çok zayıf olmama karşın bir gün bile onu kg için üzmedim. Çevremde akrabalarım bir çok kişi onu eleştirdi . Ben ona söylemedim bile. Bu arada benim konuşmalarımdan utanıyor. Ben kendini bilmez bir insan değilim. Şuan gerçekten herkesin bildiği çok iyi bir firmada iyi bir konumda çalışıyorum. Çok iyi bir kariyerim var. Ertesi gün benim gönlümü almaya çalışıyor.Güzel şeyler falan söylüyor ama çok kırıldım. Şuan bile yazarken gözlerim doluyor. Moralim çok bozuk bunu hak etmiyorum. Öyle bir dönemdeyim ki ne yapacağımı biledim.

Üzüme eşinin eşekliği. zerre anlamiyor hamile psikolojisinden. Evet kilon fazla ama seni bu şekilde motive edemez. Hamileyken ne zorluklar çekildiğini hiç anlamamış. Kolaysa dogursun bir tane hödük. Sen de üzme kendini. Aglaman gayet normal boyle bir durumda. Ben TV deki reklamlara bile agliyorum. Bu arada kilona da biraz dikkat etmeye calis. Zor biliyorum ama hem senin hem bebeğinin sagligi için. O adam da sana bir şey söylerse ona de ki senin içinde bebek var da bu kadar kilo aldin. Acaba kendisi de ucuz mu doguracakmis.

Erkekler asla kadınların bu dönemlerini anlayamayacaklar takılma sen yemene içme ne bak önemli olan çocuğunun sağlıklı gelişmesi eşinin patavatsızlığını boşver yiyecez tabi yoksa nasıl büyüyecek bebişler:anne:

Nasıl bozmuş psikolojinizi.biraz uzaklaşmaya çalışsanız.ailenizin yanına gitseniz belki iyi gelir.

Kızlar 7 aylık hamileyim. 70 kg ile hamile kaldım maalesef. Bu sürede 16 kg aldım. Cmt günü dr gittik eşimle genel kontroler için . Dr kg ile ilgili çok bir yorum yapmadı. Sadece son haftalarda dikkat etmemi. 2 kg fazla aldığımı söyledi. Bende dr bebekle ilgili sorular sordum aklıma gelenleri. Belki biraz fazla sordum bilmiyorum. Dr odasından çıktım. İğne olmam gerekiyordu beni ayrı bir yere alıp beklettiler. Eşim işlem sırasında bana bi ters davranmaya başladı ne olduğunu anlamadım. Sonra bana bütün gün yemek yiyorsun bak kaç kg olmuşsun şimdi eve gidelim yine poça simit yersin gibi bişeyler söyledi. Baya azarladı. Ben çok kötü oldum . Tutamadım kendimi ağlamaya başladım. Bu ağlama huyuma sinir oluyorum ama tutamadım. Kendimi çok kötü hissettim. Yanımdan çekti gitti. Neyse iğnemi oldum ben konuşmadım hiç O arada da kv kahvaltıya davet etmişti. Gittim ama çok kötüydüm. kv demde neşeli neşeli bişeyler anlatıyor kadının haberi yok. Bi sürü şey söylemişler.Ben kahvaltıda yemedim bişey. Eşim yesene deyip duruyor. Bende artık yemiyorum dedim. Yine ağlamaya başladım. Gerçekten sinirim boşaldI. Kv şaşırdı ne oldu falan dedi. Dedim böyle azar işitiyorum. Tabi o kızdı oğluna hamilesin tabi yiyeceksin falan die.Neyse kalktık bu sefer yolda sen beni annemin yanında nasıl rezil edersin die başladı. Özellikle yapmışım. Dr un yanında da çocuk çocuk konuşuyormuş. Heralde utandı benden. Ben bişey yapmadım.Bu arada eşim 130 kg bir insan . Her zaman kg problemi vardı. Ben daha önce çok zayıf olmama karşın bir gün bile onu kg için üzmedim. Çevremde akrabalarım bir çok kişi onu eleştirdi . Ben ona söylemedim bile. Bu arada benim konuşmalarımdan utanıyor. Ben kendini bilmez bir insan değilim. Şuan gerçekten herkesin bildiği çok iyi bir firmada iyi bir konumda çalışıyorum. Çok iyi bir kariyerim var. Ertesi gün benim gönlümü almaya çalışıyor.Güzel şeyler falan söylüyor ama çok kırıldım. Şuan bile yazarken gözlerim doluyor. Moralim çok bozuk bunu hak etmiyorum. Öyle bir dönemdeyim ki ne yapacağımı biledim.

eşin belki senin için ve bebeğiniz için endişeleniyordur ama tabii bunu kaba saba bi şekilde belli etmemeliydi
bence de beyaz un yememelisin simit pohaça falan, zaten unlar katkı maddeleriyle dolu ve hiç bi vitamin mineral yok, kof boş ve zararlı kalori un ve şeker
senden utanma konusuna gelince, bunu tahmin etmişsin, belki öyle bişey yoktur, bence bu konuyu ağlamadan konuşmaya çalış yok kendimi tutamam diyorsan mesajla konuş, gerçekten böyle bişey varsa onur kırıcı, kilona laf etmesinden daha kırıcı bir durum

ağlayacağınıza laf söylemeniz daha mantıklı.
Sormayın aslında laf saymaya çalışıyorum ama kelimeler boğazımdan çıkamadan ağlamaya başlıyorum ve kendimi durduramıyorum. Aslında aciz bir insan değilim ama sinirim boşaldı. Yani neden bu kadar hassas olduğumu bende bilemiyorum. normalde sen kendine bak insan şeklinden çıktın diyebilirim ama resmen diyemedim ....

Sormayın aslında laf saymaya çalışıyorum ama kelimeler boğazımdan çıkamadan ağlamaya başlıyorum ve kendimi durduramıyorum. Aslında aciz bir insan değilim ama sinirim boşaldı. Yani neden bu kadar hassas olduğumu bende bilemiyorum. normalde sen kendine bak insan şeklinden çıktın diyebilirim ama resmen diyemedim ....

130 kilo insanın çocuk yapması bile mucize kusura bakmayın da. bilemiyorum hamileliktendir heralde bu haliniz.

Bende eşiniz 70-80 kilo,ince yapılı falan diye tahmin etmiştim. Kendisine bakmadan size nasıl laf söylüyor anlamış değilim. Evlenmeden önce kaba birisi olduğunu bilmiyor muydunuz?
lütfen kendi zevkiniz için bebeğinize ve hatta size hiçbir yararı olmayan kek,börek,poğaça,simit gibi şeyler yemeyin. Hiçbirinin yararı yok. Kalori dolu hepsi.

ne kadar karakterli biriymişsiniz maşallah. ben olsam sen kendine bak demiştim bile ama dememeniz iyi olmuş.
ilk anneliğiniz tabi ki soracaksınız. bana dr bir kontrolde dedi ki hangi okula gideceğini de soracak mısın??
bir daha gitmedim o doktora. eşim orda doktora kızmıştı soracağız tabi diye. ssekreteri aradı nedne gelmiyorsunuz diye. baya tuzluydu fiyatı hemen arıyorlar. ben de anlattım asala gelmem kimseye de tavsiye etmem diye.
o yüzden utanılacak bir durumda değilsiniz. ama beni yanlış anlamayın fakat bebeğiniz ve sizin için diyorum biraz fazla kilo almışsınız. kabul her bünye farklı ama ben iri bir insan olarak 7. ayım da 7 kilo almıştım.
biraz diyet yapın. diyet dediysem hamur işi, tatlı gibi size ve bebeğe yaramayan gıdalardan uzak durun. lohusalık da bir de kiloya takılmamanız adına iyi olur.
eşinizi de biraz zor affedin. burnu sürtsün az.

Amaaaan erkekler hep böyle. Benim de ilk haftalarda düşük riskim vardı, progestan kullanmıştım ve gündüz aldığım için aşırı açlık yapmıştı bana. Yapda iki yumurta kırıp yedim diye de eşim deöediğini bırakmamıştı. Yok çocuğumuzu düşünmüyormuşum, yok sorumsuzmuşum, yok ben nasıl anne olacakmışım vs vs. Çok ağrıma gitti, ama yanında ağzımı açıp tek kelime etmedim. Sonraki haftalarda doktor gülümseyip ne güzel işte, istediğini ye, bazıları da böyle aşerir dediğinde 'zafer' kazanmıştım resmen. O günden beri bir şey demez ki kilom da gayet yerinde hani.

Sen de he de geç, o önce kendisine baksın bir kere. Önce kendi boğazını tutsun da ondan sonra hamile birine laf etsin, ama yemezler tabii :)

eşimde fazla kaçırınca laf ediyor ama zararlı şeyler yediğimde,uyarabilir sizi ama biraz kırıcı olmuş ,hatasını anlamalı biraz sürünsün ;)

bende 70kg ile hamile kalıp ilkn7 ayda toplam 7kg almıştım tabii sonra 25kg ile tamamladım, baska hamile arkadaslarim gibi yemedigim halde bile bomba gibiydim xD ilk hamilelikte insan daha rahat oluyor, yemekleri iyice cigneyerek ve yavas yiyerek daha kontrollu olabilirsiniz.
mesela oglen ve aksamlari ekmek tüketmemeye calisin. yinede cok sıkmayın elbet gidecek o kilolar.
esinizde galiba baska birinin yaninda o halinizle kendince ezildigini sanmis kendisi manken ya yediremedi kendine. sizde aynisini yapin.gecenlerde esim bana dedi bu gidisle ikimizds kilo veremicez bende döndüm dedim ki" vallah dogumdan sonra 25 kg ben verdim sen 10kg bile veremiyorsun" kaldi öyke ki amacim laf sokmak degildi

ne kadar karakterli biriymişsiniz maşallah. ben olsam sen kendine bak demiştim bile ama dememeniz iyi olmuş.
ilk anneliğiniz tabi ki soracaksınız. bana dr bir kontrolde dedi ki hangi okula gideceğini de soracak mısın??
bir daha gitmedim o doktora. eşim orda doktora kızmıştı soracağız tabi diye. ssekreteri aradı nedne gelmiyorsunuz diye. baya tuzluydu fiyatı hemen arıyorlar. ben de anlattım asala gelmem kimseye de tavsiye etmem diye.
o yüzden utanılacak bir durumda değilsiniz. ama beni yanlış anlamayın fakat bebeğiniz ve sizin için diyorum biraz fazla kilo almışsınız. kabul her bünye farklı ama ben iri bir insan olarak 7. ayım da 7 kilo almıştım.
biraz diyet yapın. diyet dediysem hamur işi, tatlı gibi size ve bebeğe yaramayan gıdalardan uzak durun. lohusalık da bir de kiloya takılmamanız adına iyi olur.
eşinizi de biraz zor affedin. burnu sürtsün az.
Ya aslında ben 48 kg bir insandım. Evlenene kadarda hiç kg problemim olmamıştı. Eşim ne yazıkki yeme düzenini bana da aşıladı. Evlendikten 1 yıl sonra 10 kg aldım sonrada devamı geldi. Eşim hep kilolu bir insanmış. Ben kg ya takılan biri değilim. Nedir yani alınır verilir. Davranış şekli çok kırıcı.

Back
X