çokk bunaldımm yardımınıza ihtiyacım var :(

Benim de cok sinirim bozuluyo konussam tavir alicak biliyorum konusmakta istemiyorum ama konusmassam da sinirimi atamiyorum daha dogrusu konusuncada duzelir diye umudumda yok daha 1 ay once bidaha petegi kapatirsan senden sonuna kadar acarim bende dedim yine kapatmis bende actim sonuna kadar onun tartismasini yasadik

Ben de biraz eli sıkı biriyimdir gereksiz harcama yapmamaya çalışırım. ama eşinizin yaptıkları da fazla: Böyle çok bunalirsin tabi: mesela ona söylemesen maaşını aldığın zaman gidip kendine kıyafet alsan yemek yapasın yoksa eve bşyler söylesen, yani sürekli eşinizin söylediklerine göre mı yaşayacaksınız? Şahsen beni sürekli kısıtlayan adama inat gider harcardım. Siz sabahın köründe kalkıp işe gidiyorsunuz ihtiyaçlarınızı almak hakkınız arada kendinizi ödüllendirmek de

Ama o zaman da vicdanim el vermiyo bide bu konuda vicdan yapiyorum hadi destek olayim diyorum ama o oyle dusunmuyo ve bu beni gercekten uzuyo

Ben de tutumlu bi insanım ama konunuzu okurken fenalık geçirdim. Bana kalırsa sadece ev kiranızı ve telefon faturanızı ödeyin gerisine karışmayın. Sen böyle yaparsan ben bunalıp işi bırakıcam, tüm giderler sana kalacak diye tehdit edebilirsiniz belki. Gözü korkup aklı başına gelir.

Tartisacaksin ve rengini ,tavrini belli edeceksin.Tum harcamalara sen parani vermeyeceksin
Ben bu kadar veriyorum al benim de ihtiyaclarim var diyeceksin.Saglam duracaksin.Kimin parasini kimden sakınıyorsun diyeceksin.Kavgadan cekiniyorsundur yeni evlisin seni anliyorum ama bu adamda bariz seni sömürme,etinden ,kemiginden faydalanma fikri var.Ben yasadim.O cinneti gecirmesem bugün hala kalorifer kısıyor olurdu.Pişman degilim.Huyları cok berbat

Ben de çok cimri bir insandım. Yani farkında değildim, öyleymişim. Doğalgazı kısma konusunda biz de çok tartışırdık. Eşim sayesinde baya baya düzeldim. Gerçi benim de hatam değildi be. Babam sağ olsun o obsesif boyutta cimri bir adam olduğu için ona benzemişim.. Eskiden dışarda yemeye içmeye asla para harcamazdım, aşırı aşırı tutumluydum. Eşim hayatıma girdikten sonra en büyük tartışma nedenlerimiz maddi konular yüzünden oldu. O da aşırı savruktu. Birbirimizi törpüledik. Şu an 5 sene önceki halimden eser yok. Haftada 1 dışarı çıkar rakı içeriz. Beğendiğimiz bi kıyafet veya ayakkabı varsa düşünmeyiz alırız. Kışın para biriktirip yazın 3 ayrı yere gidip tatil yaparız. Yani insanlar değişebiliyor böyle konularda. Ben çok değiştim. Eskiden bir ayakkabı alır 3 sene giyerdim. Şimdi hoşuma giden ne varsa alıyorum. Umarım eşiniz de düzelir. Mutlaka maddiyatla alakalı çocukluğundan kalma travmaları vardır.

Maalesef cimri. Sürekli konuş. Onu sevdiğini ama Bu şekil devam edemeyeceğini söyle. O da yeni heves ev falan alalım istiyor anlaşılan bebek olmadan. Güzel ama ruhunu öldürdükten sonra nr yapacaksın evi?

Hftasonu dışarda ymk yenmeyecekse, sıcacık evde oturulmsyacaksa çalışmanın ne anlamı var. İnsan ne için çalışır? Hayat standartlarını yükseltmek için. Farzetsin sen çalışmıyorsun.

Borç yok siz çalışıyorsunuz bide kendi paranızla soğuk evde oturuyosunuz
Para benim degilmi der açarım Hasta olacaksam yada arada dışarı çıkıp gezip dışarda yemek yemiceksem neden çalışayım

Birinin kocası kaloriferin üstüne kurumaya bırakmış tekrar kullanılsın diye. Allah'ım ne insanlar var ya

Konu bebek olmasa aslında komik de, ama ben şok. Bunun psikolojik olarak normal olduğunu zannetmiyorum. Bir yoksul kalma korkusumudur nedir yani. Böyleleri doktora gitmesi şart. Ama böylelerini baba yapmak da baştan hata

Eşim de ilk aylar bana aynısını yaptı. Galiba sorumluluk onları korkutuyor. Sonra zamanla düzeldim. Belki seninki de düzelir

Bence bu kadar bunalma, biraz uzaktan olaya bakıp gözlemlemeye, anlamaya çalış. Birbirini seven ve anlaşan iki insanın birbirini bulup evlenmesi de kolay değil, o nedenle fevri davranma. Eşin belki sen hamile filan kaldığında çalışamayacağını da düşünüp biraz birikim yapmak istiyor olabilir. Bi tarafın tutumlu olması gayet güzel bence, zamanla dozunu ayarlayabilirsiniz. Hayat, geçinmek artık çok daha zor çünkü. Eşinizle şöyle bir konuşma da yapabilirsiniz; ... birlikte yuva kurmak için evlendik, ben de en az senin kadar bizi düşünüyorum. Bak gelirimiz şu, giderlerimiz de bu, şu kadarını gezmelerimiz ve kişisel harcamalarimiz için ayırabiliriz. Bazı zamanlar kısıtlamaya gidebiliriz artıya geçmek için. Hem dışarı çıkınca illaki çok lüks harcamamıza gerek yok, sahilde bankta simit cay da içebiliriz veya evde yiyip sadece yürüyüşe de çıkabiliriz, ama arada bir de bi yerde güzel yemek yiyip keyfimizi de yapalım, çünkü bu günler de geri gelmeyecek. Doğalgaz olayına gelince, biraz kalın giyin evde, çok daha soğuklarda dereceyi mecburen yükseltirsiniz. Birlikte bütçe hesabı yapın yani, kaygıları varsa, belki şirketiyle vs ilgili, açık açık konuşsun, ben de bileyim ki ona göre önlemimizi alalım deyin. Birbirinizi yıpratmadan birbirinizi anlamaya çalışarak yapıcı olarak konuşun. Ülkemizin durumu da malum çok parlak değil. Tabi bunlar dışında deseydiniz ki, benden kısıyor ama kendi harcıyor, ama böyle olmadığını da söylemişsiniz. Hatta siz, ben de yemek yapmak istemiyorum dediğinizde, tost yapar yeriz demiş. Illa yemek yap, ben tostla doymam dememiş. Bence konuşarak aşabilirsiniz. Belki sizin biraz daha anlayışlı, eşinizin de daha az kaygılı olma konusunda anlaşabilirsiniz, anlaşın da bence.

Son düzenleme:
Neden şu insanları beslemek için çalışıyosunuz anlamıyorum

Korkulari vardir zaman gerek alismak icin. Herseyi planlayamacagini ögrenir. Bende kisarim cmri degilim. Esim daha farkli o konuda. Zamanla o bana uydu bende ona.

Evet bunu yapabilirim ama beni üzen zaten onun bunları düşünmüyo olması bu canımı sıkıyo inat etsem yaparım ama benim için önemli oln bişeyleri onun düşünüp söylemesi

Korkulari vardir zaman gerek alismak icin. Herseyi planlayamacagini ögrenir. Bende kisarim cmri degilim. Esim daha farkli o konuda. Zamanla o bana uydu bende ona.
bende o kadar savurgan fuzuli para harcayan bi insan değilim ama bi anda bu kadar olması beni çok bunalttı sanırım yada oda alışamadı farklı bi piskolojiye girdi

Neden şu insanları beslemek için çalışıyosunuz anlamıyorum
ben onu beslemek için çalışmıyorum ki ben dedim ki en aızndan çocuk olana kdar destek olayım rahat geçinelim diye düşünerek çalışıyorum bide çalışmaya alıştığım için evde oturmak bana zor gelicek bunu da biliyorum

Eşim de ilk aylar bana aynısını yaptı. Galiba sorumluluk onları korkutuyor. Sonra zamanla düzeldim. Belki seninki de düzelir
inşallah düzelir bende öyle düşünmek istiyorum çünkü dediğim gibi nişanlıyken asla böyle değildi hatta aksine çok gezerdik fazla gezerdik ama şuan bianda farklı bi kraktere büründü acaba hep mi böyleydi diyorum ama çok zaman geçirdik anlardım herhalde ki ben cimriliği hiç sevmem çünkü cimirilik farklı bi durum tutum farklı

borcumuz yok ki hem de hiç sadece bi araba aldık düğünden sonra onun ödemesi var oda öyle bizi bunltıcak bi rakam değil aileler sağolsun hiç borç bırakmadı aksine takılar vs herşewyi bize verdi
ne kadar şanslısız benim 5. yılım bitti hala düğün borçları yüzünden zor topluyoruz

sizin paranıza güvenerek mi evlenmiş.. Tamam her şeyi ortaklaşa halledersiniz ama paranızı nasıl yönlendireceğinize de bir zahmet burnunu sokmasın.. Hadsizlikten başka bir şey degil.. Maaşına zam yapılırsa söyleme eşine. O zammı at bi kenara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…