• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cokmu alinganim yoksa alinmakta haklimiyim bilemedim..

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Slm hanimlar,
Dün Kvdemin Misafiri vardi,bende ordaydim hazirliga felan herseye haliyle yardim ettim. Sonra misafir geldi kadinlar namaza cikti yarim saat ne gelen var ne giden ciktim yukari sohbet ediyorlar anne dedim kaldim asagda gelcekmisiniz? Biz geliriz birazdan sen masayi hazirla dedi. Altini ciziyorum arkadaslar Hazirlarmisin degil. Hazirla dedi! Sinirlendim haliyle ama caktirmadim gittim mutfaga. Sonra geldi yanima Kv tabaklari yaparken mecbur yardim etti. Birsürü misafir sonucta o bana yardim ederkende Görümcem gelen misafirlerin kizlariyla yukarda oturuyor .Neyse gelelim konuya herkesin tabagini yaptim, herkes oturuyor ben hala mutfaktayim kaldim orda kayinvalidemin istekleri bitmek bilmedi kimsede demiyor gel kizim sende otur karnini doyur. Bende dedim amann demesinler banane bende insanim aldim tabagimi oturdum masaya.Sonra kv dem bana kizim bi bardak daha GETIRSENE dedi. Neyse getirdim. En sonda börekler vardi tabakta buna hic peynirli koymamissinizki hepsi diger cesitler peynirli koysana buna dedi uzatti tabagi. Ay nasil sinir oldum koysana,yapsana ya ben kücük cocugun veya senin hizmetcinmiyim? Senin ne haddine bana öyle emirler vermek. Herseyin bir uslübü var hadi yanlizken ne diceksen de ama misafirlerin yaninda beni öyle kücük düsürmekte neyin nesi dedim kendi kendime ve gercekten sinirlendim alindimda. En sonda beklenmeyen misafiri geldi yemegi yetmedi bende onlar gelmeden 2 yasindaki ogluma az bisey koymustum yemekten yesin diye. Cocuk yeni uyanmis aç zaten mutfakta demezmi x oglun yemisekse tabaklara ilave edeyim yemek yetmedi. Cok bozuldum tabagida orda biraktim. Cocuk durmuyordu zaten bende o bahaneyle ciktim gittim. Sonrada daha konusmadik zaten. Ama gercekten bozuldum sizce haklimiyim yoksa benmi abartiyorum arkadaslar? Siz böyle bir durumla karsilassaniz napardiniz? Fikir verin lütfen. Kvdem özünde gercekten iyi biri sikayet edemem. Ama misafir gelince hem stressten ne yapip, dedigini hic bilmiyor, hemde beni sinir ediyor !!!

Slm hanimlar,
Siz böyle bir durumla karsilassaniz napardiniz? Fikir verin lütfen. Kvdem özünde gercekten iyi biri sikayet edemem. Ama misafir gelince hem stressten ne yapip, dedigini hic bilmiyor, hemde beni sinir ediyor !!!

Aaaa hep yaşadığım şey :)
huyu böyle deyip kızmamaya çalışıyorum.
Söylediği şeyler o an bana uyuyorsa yapıyorum, uymuyorsa bahanemi söylüyorum yapmıyorum.
Çocuğumun yiyeceğini ilk önce ayırıyorum, kimselere vermiyorum.
Alınganlık yapmıyorsunuz da bu yaşındaki kadını da değiştiremeyeceğinize göre kendinize uyan emirlerini rica belleyip yapın, uymayanları geri püskürtün.
Sizden rica etmesini de talep etmeyin, sonra öyle bir lütfenli konuşur ki, taş atsa yeri olur :)

"Kaynanam iyi birisi, Ama misafir gelince hem stressten ne yapip, dedigini hic bilmiyor, hemde beni sinir ediyor !!!" demişsin. Sende farkındasın onun bunları söylediğinin farkında olmadığını, sende farkında olmasını sağla. Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok gibi olmuş.

"Kaynanam iyi birisi, Ama misafir gelince hem stressten ne yapip, dedigini hic bilmiyor, hemde beni sinir ediyor !!!" demişsin. Sende farkındasın onun bunları söylediğinin farkında olmadığını, sende farkında olmasını sağla. Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok gibi olmuş.
Evet haklisiniz onu uyarmaliyim ama misafirlerin yaninda yapacak halim yoktu.Bende sizden fikir istiyorum nasil söylesem nasil uyarsam? Söylerken kirmakta istemiyorum tabiiki..

Canım kv niz normalde iyiyse tek kusuru misafir zamanında böyle olmasıysa tolere edilebilir bence. Sadece her işine koşmayın siz. Mesela mutfakta tabak hazırlarken şunu da yap dediği anda anne şuan işim var yetişemiycez galiba X i(görümceni) de çağırıver deyin aynı üslupla. Bence anlayacaktır o da.

alınganlık yapmıyosun ama tavrını net koyamamışsın. oğlun yemeyecekse dediğinde yiyecek deyip vermeseydin.
Inanin artik bardagi tasiran son damla olmustu o yemek mevzusu artik o kadar sinirlenip bunalmistimki kendimi tek nefeste disari atmak istedim o yüzden yemegidd biraktim gittim..

Evet haklisiniz onu uyarmaliyim ama misafirlerin yaninda yapacak halim yoktu.Bende sizden fikir istiyorum nasil söylesem nasil uyarsam? Söylerken kirmakta istemiyorum tabiiki..

Konuşarak.
"Anne sen bana farkında olmadan misafirlerin yanında böyle böyle yapıyorsun ancak ben bana bu emrivaki konuşmalarına istemeden alınıyorum, bunları kötü niyetle söylemediğini biliyorum ancak yine de bunlara bunlara dikkat edersen çok sevinirim" diyebilirsin mesela.

Vala ben olsam bir daha misafiri gelcek olduğunda bir bahane bulup gitmezdim.
Madem sadece misafiri olduğunda böyle davranıyor ne diye yemek yetiştirilecek diye kendimi harap edicem.
Herkes yayılsın tek kişi yapar işi kafasında olanları hiç sevmiyorum.

Bence çok alıngansın, ki kayınvalidem normalde çok iyi diyorsun.

Getirsene, yapsana, etsene istek kipidir, emir değil.

Biz geliyoruz, sen sofrayı hazırla da emir değil. Zaten tonunda ukala bir vurgulama olsaydı mutlaka belirtirdin. Çocuk yemiyorsa tabaklara eklemekte de bir yanlışlık görmedim ben şahsen.

Slm hanimlar,
Dün Kvdemin Misafiri vardi,bende ordaydim hazirliga felan herseye haliyle yardim ettim. Sonra misafir geldi kadinlar namaza cikti yarim saat ne gelen var ne giden ciktim yukari sohbet ediyorlar anne dedim kaldim asagda gelcekmisiniz? Biz geliriz birazdan sen masayi hazirla dedi. Altini ciziyorum arkadaslar Hazirlarmisin degil. Hazirla dedi! Sinirlendim haliyle ama caktirmadim gittim mutfaga. Sonra geldi yanima Kv tabaklari yaparken mecbur yardim etti. Birsürü misafir sonucta o bana yardim ederkende Görümcem gelen misafirlerin kizlariyla yukarda oturuyor .Neyse gelelim konuya herkesin tabagini yaptim, herkes oturuyor ben hala mutfaktayim kaldim orda kayinvalidemin istekleri bitmek bilmedi kimsede demiyor gel kizim sende otur karnini doyur. Bende dedim amann demesinler banane bende insanim aldim tabagimi oturdum masaya.Sonra kv dem bana kizim bi bardak daha GETIRSENE dedi. Neyse getirdim. En sonda börekler vardi tabakta buna hic peynirli koymamissinizki hepsi diger cesitler peynirli koysana buna dedi uzatti tabagi. Ay nasil sinir oldum koysana,yapsana ya ben kücük cocugun veya senin hizmetcinmiyim? Senin ne haddine bana öyle emirler vermek. Herseyin bir uslübü var hadi yanlizken ne diceksen de ama misafirlerin yaninda beni öyle kücük düsürmekte neyin nesi dedim kendi kendime ve gercekten sinirlendim alindimda. En sonda beklenmeyen misafiri geldi yemegi yetmedi bende onlar gelmeden 2 yasindaki ogluma az bisey koymustum yemekten yesin diye. Cocuk yeni uyanmis aç zaten mutfakta demezmi x oglun yemisekse tabaklara ilave edeyim yemek yetmedi. Cok bozuldum tabagida orda biraktim. Cocuk durmuyordu zaten bende o bahaneyle ciktim gittim. Sonrada daha konusmadik zaten. Ama gercekten bozuldum sizce haklimiyim yoksa benmi abartiyorum arkadaslar? Siz böyle bir durumla karsilassaniz napardiniz? Fikir verin lütfen. Kvdem özünde gercekten iyi biri sikayet edemem. Ama misafir gelince hem stressten ne yapip, dedigini hic bilmiyor, hemde beni sinir ediyor !!!

misafir gelince benim annemde bana öyle derdi, kızım getirsene, yapsana falan bence bunun emirle alakası yokki ama kv olunca sanırım durum değişiyor. bu konuda emir olayı gibi gelmedi bana açıkcası. ama görümcen sanırım yardım etmemiş ben buraya takıldım, yani yardım etmeliydi

annecim kotu niyetle yapmiyosun biliyorum ama bana sunu versene bunu versene diyince misafirlerin yanindayken ozellikle ben cok uzuliyorum de baska nasil denir ki? biliyorum isteyerek yapmiyosun ama aliniyorum de. ayrica gorumcen neden yapmiyor da sadece sen yapiyorsun.

annecim kotu niyetle yapmiyosun biliyorum ama bana sunu versene bunu versene diyince misafirlerin yanindayken ozellikle ben cok uzuliyorum de baska nasil denir ki? biliyorum isteyerek yapmiyosun ama aliniyorum de. ayrica gorumcen neden yapmiyor da sadece sen yapiyorsun.
Görümcem sonrada geldi yardim etti canim. .. tsk ederim tavsiyen icin:)

Ben kvdeme dedim kizlar yardim edeydi iyi olurdu sonra bosver ben yardim ederim dedi. Yaptik beraber. En son mutfak toplama isinide görümcem yapti zaten ben yanasmadim cünkü

Yav merak ettim.
2 yaşındaki çocuğa ayırdığınız yiyecek ne kadar ki eksik kalan tabaklara ilave edilebilecek. Evet TABAKLAR..

2 yaşındaki kızımın bir öğünü bir yetişkinin tek bir tabagindaki yemeğin anca 3 te 1 ini oluşturur..

Yav merak ettim.
2 yaşındaki çocuğa ayırdığınız yiyecek ne kadar ki eksik kalan tabaklara ilave edilebilecek. Evet TABAKLAR..

2 yaşındaki kızımın bir öğünü bir yetişkinin tek bir tabagindaki yemeğin anca 3 te 1 ini oluşturur..

Öyle de belki yer diyerek işte her çeşitten bir tane ayırıyoruz :)
kalanı da anne götürüyor sonra :P

Öyle de belki yer diyerek işte her çeşitten bir tane ayırıyoruz :)
kalanı da anne götürüyor sonra :p
Yok canim kurban eti bide pilavi karistirmistim kücük kaseye koydum zaten cocuga göre ama kurban eti bitince kv oglumun etlerine göz koydu iste yüzsüzce

Back
X