• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cokmu alinganim yoksa alinmakta haklimiyim bilemedim..

Bide kvdem genc ama kafa yapisi olarak eski zaman kafasi. Gelin hizmet eder mantiginda sürekli benden birseyler beklemeside ayri bir sinir bozucu mevzu ancak bekler durur kendide totosunu kaldirmaz. Dedigim gibi genc daha!! Bazen yapmiyorum hizmetci olarak görmesin diye bu seferde inadinami yapiyor bilmiyorum ama buyurmaya basliyor sunu getirirmisin felan. Demekki yapmicaksin o zaman kiymete biniyorsun en azindan o zaman rica etmeyi beceriyor.

Bu yuzdenmi bu tavir?
Cok cok abartmissiniz.
Bilmiyorum cokmu narin buyudunuz babanizin evinde belkide ondan size emir gibi geldi.

Bu yuzdenmi bu tavir?
Cok cok abartmissiniz.
Bilmiyorum cokmu narin buyudunuz babanizin evinde belkide ondan size emir gibi geldi.
Canim aslinda pekte tavir sayilmaz ama sürekli böyle konustugu icin ve bu sefer cok yaptigi icin batti bana. Ben ailemde bile herzaman birsey isterken rica etmeyi veya nazikce istemeyi mesela yaparmisin fln bu sekilde konusmayi birseyi nazikce istemeyi ögrendim. Normalde kayinvalidemde herzaman böyle emir verir gibi konusmaz arada tutar bu huyu ne bilim banami tuaf geldi anlayamadim ama düsünsenize 10 kisi icinde size biz geliriz sen masayi hazirla veya herkes yerken üstelik görümce bile masada otururken bardak getir demesi bilmiyorum yani tuaf geldi kücük cocuga emir verir gibi..

Bu yetiştirilmeyle alakalı. Ben şu an kendi adıma konuşmak istiyorum. Hayatta yapmazdım isteklerini. Ki annem benden çay ve su isterken bile ''Yavrum getirir misin, doldurur musun?'' der. Hep soru kipiyle. Kardeşim ben annem, babam bizde böyle.
Hele evde birimizin ağzından kaçsın ''Yap, getir'' emir kipi hayatta yapılmaz. Böyle alıştık.

İleride kv bana böyle emirler verirse herkesin içinde ne yardım ederim ne isteklerini yerine getiririm. Ezdirmem kendimi. Herkesin içinde ''Üslubun hiç iyi değil.'' derim.

Canim aslinda pekte tavir sayilmaz ama sürekli böyle konustugu icin ve bu sefer cok yaptigi icin batti bana. Ben ailemde bile herzaman birsey isterken rica etmeyi veya nazikce istemeyi mesela yaparmisin fln bu sekilde konusmayi birseyi nazikce istemeyi ögrendim. Normalde kayinvalidemde herzaman böyle emir verir gibi konusmaz arada tutar bu huyu ne bilim banami tuaf geldi anlayamadim ama düsünsenize 10 kisi icinde size biz geliriz sen masayi hazirla veya herkes yerken üstelik görümce bile masada otururken bardak getir demesi bilmiyorum yani tuaf geldi kücük cocuga emir verir gibi..

Ben evli degilim canim ama annemgilde bana mesela boyle konusur. Aynen namaza giderler saatlerce konsurlar teyzeylerle. Tabi pek tecrubeli degilimdir 10 tane misafir varkn beni tek koymaz mutfakta ama, yinede sunu yap bunu yap der. Buna cok aliskinim, bi sefer bile annem bana emir veriyor diye dusunmedim.
Bence kv nin konusma tarzi bu diye dusun, baska bisey gelmesin aklina.
Ve ac kalma konusuda cok cok tanidik geldi bana, oluyor bazen oyle :KK30:.
´X in gelini bi sofrayi kuramadi yemegide az yapmis pinti gelin´diyeceklerine varsin dolaptan atistirmalikla karnini doyur.

Bide su bakimdan dusun kadinin son dakika nisafiri gelmis smdi herkes yer o yemesn olmaz ayip olurdu kadn onu dusunerek demstr nasl olsa biz aileyiz snrada yeriz onlara ayip olmasn diye olablr hemen alinma oturup acik acik konus canim icini rahatlaticak seyler soyleyebilir

Bu yetiştirilmeyle alakalı. Ben şu an kendi adıma konuşmak istiyorum. Hayatta yapmazdım isteklerini. Ki annem benden çay ve su isterken bile ''Yavrum getirir misin, doldurur musun?'' der. Hep soru kipiyle. Kardeşim ben annem, babam bizde böyle.
Hele evde birimizin ağzından kaçsın ''Yap, getir'' emir kipi hayatta yapılmaz. Böyle alıştık.

İleride kv bana böyle emirler verirse herkesin içinde ne yardım ederim ne isteklerini yerine getiririm. Ezdirmem kendimi. Herkesin içinde ''Üslubun hiç iyi değil.'' derim.
Mesajinda kendimi okudum ya aynen bende öyle büyüdüm. Herzaman rica ederek,yaparmisin nazik bir uslübla alistim. Isin tuaf yani kvdem bazen nazik bazend böyle konusur hani ne bilim hep yapsa dicemki kadinin konusma tarzi böyle ama arada böylr yapinca kafamda karisiyor. Keske senin dedigin gibi kolay olsa öyle aninda lafi yapistirmak inan bana evlenince cooook seyler degisiyor. Kendimde bile degismeler görüyorum cünkü mecbur bir sekilde hem karsi taraf hemde sen birbirinize uyum saglamalisiniz. Diger türlü olmuyor malesef..

Bide su bakimdan dusun kadinin son dakika nisafiri gelmis smdi herkes yer o yemesn olmaz ayip olurdu kadn onu dusunerek demstr nasl olsa biz aileyiz snrada yeriz onlara ayip olmasn diye olablr hemen alinma oturup acik acik konus canim icini rahatlaticak seyler soyleyebilir
Aynen canim yüzyüze gelince konuscam kötü niyetle söylemedi elbet ama bazen ne konustugunu hic bilmiyor daha dikkatli davranmasini rica edicem bakalim nasil bir tavirla karsilasicam umarim anlayisla karsilar..

Ben yardım etmeye varım ama hizmet etmeye karşıyım. Belli ki eli ayağı tutuyor, ikiniz birlikte yapsanız amenna ama tek size yaptırması ne demek? Gelin hizmetçi demek değil. Millet hakkımda varsın ne çalışkan gelin demesin hiç umrumda olmaz. Siz çok bile yapmışsınız. Misafiri olduğunda yardım edilmesini değil hizmet edilmesini bekliyor madem, yerinizde olsam bir daha misafiri olduğunda gitmemeye çalışırım türlü bahaneler uydurarak.

Aynen canim yüzyüze gelince konuscam kötü niyetle söylemedi elbet ama bazen ne konustugunu hic bilmiyor daha dikkatli davranmasini rica edicem bakalim nasil bir tavirla karsilasicam umarim anlayisla karsilar..
Oyle olur canim eger iyi biri oldugunu soyluyosan o an onu dusunmustur seninde misafirin olsa telasa kapilirsin bize geldiginde caya bakip duruyoruz bitmeden yenisi demleyelim diye ayip olmasin diye

Ben yardım etmeye varım ama hizmet etmeye karşıyım. Belli ki eli ayağı tutuyor, ikiniz birlikte yapsanız amenna ama tek size yaptırması ne demek? Gelin hizmetçi demek değil. Millet hakkımda varsın ne çalışkan gelin demesin hiç umrumda olmaz. Siz çok bile yapmışsınız. Misafiri olduğunda yardım edilmesini değil hizmet edilmesini bekliyor madem, yerinizde olsam bir daha misafiri olduğunda gitmemeye çalışırım türlü bahaneler uydurarak.
Birdahakine zaten gitmem gitsemde cocugumla ilgilenirim öyle emir altinda is yapmam biyere kadar yanii..

Back
X