cokmu safim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
etrafimdakilerde ayni boyle diyor. geceye kadar beraberiz. bana kimse sormadi kalsinmi kalmasinmi

Valla zaten size sormadan kocaniz eve yatili birini getirebiliyorsa bence baslica sorun oncelikle kocanizla iliskinizde, ha hadi diyelim sormadi size rahatsiz oluyorsunuz ve 2 ay kadar da cektiniz bu rahatsizligi bir diger sorunda orda sesinizi cikarmamaniz. Hem yeni evli insanlarsiniz evinizde ne isi var yatili misafirin sizin basbasa gecirmeniz gerekn zamanlariniz bunlar. Ne fikirsiz ne dusuncesiz insanlar var ya hayatta. Kalan kisinin zihinsel engelle bir yetiskin erkek olmasi konusuna girmiyorum bile. Siz annesi degilsinzi ki kardesi degilsiniz teyzesi halasi degilsiniz size dusmez onun bakimini ustlenmek, cok yanliz yani. Annesi yasiyormus birdaha evinize almayin bence bu sekilde gidin her turlu yardimi destegi yapin , hafta sonlari esinizle birlikte hep beraber vakit gecirin hatta ama bu sekilde olmasin. Konusun esinizle yani rahatsiz oldugunuz soyleyin.

saf değilsiniz sadece etrafınızdakiler fazla fesat

sevaba girmişsiniz, etrafın gazına gelmeyin
sizi rahatsız etmiyorsa rahatsızlık vermiyorsa niye kalmasına izin vermemeniz gerekiyor?

eğer gerçekten zorunlu değilse akli özürü olan biri sağlıklı düşünemeyeceği için allah korusun herşey olabilir.. ki böyle insanlar normalden daha kuvvetli oluyorlar..

çok güzel sevap işliyorsunuz ama 2 ay çok uzun bir süre bence.. zorunluluk olur 1 hafta falan neyse.. kayınvalidenizin yada başka kardeşi varsa eşinizin onların düşünmesi lazımdı..

bence eşinle yada kayınvalidenle konuşmalısın çünkü bu iş sana ömür boyu kalacak gibi duruyor

Saflıkla ne alakası var çoğu yengenin yapmayacağı bir şeyi yapıyorsunuz.Isteyen istediğini söylesin siz bugüne kadar ondan öyle bir davranış gördünüz mü?Sizi doldurmalarına izin vermeyin yarın bizim ne olacağımızın hiçbir garantisi yok ki.

yok artıkk
bizim annemiz de engelli.
erkek kardeşim annemin çoğu ihtiyacını gideriyor (wc gibi)

yok artıkk

ya anne olur baba olur kardes olur ona kimsenin birsey demeye hakki yok mecbursun hatta bakmaya ama, burda bahsedilen kisinin erkek kardesleri, kiz kardesi ve annesi varmis, yani 4 aylik yeni geline mi kalmis zihinsel engelli kaynina bakmak ? Bana tuhaf gelen o oldu. Hani arada olur onada degisiklik olsun diye 3-5 gun gelir kalir, kardesiyle vakit gecirir falan ama bu nedir yani 2 ay kalma, hemde yeni evlilerin evinde, o garibim incelik bilmez nasil davranacagini bilmez, aksam belki abisinin surekli onla mesgul olmasini ister. Yani bu tarz saglik durumlari soz konusu olunca insan kendini yeni evli oldugunu falan geri plana atiyor ama, bence bu kizada yazik. kolay degil ki tamam kimseye zarari yokmus ama ben burda onada suc bulamiyorum zaten.
Ben mesela dugunumden 1 hafta sonra kp hastanelik oldu, ilceden ile getirdik hastaneye yatirdik , esim abisiyle alti ustlu oturuyor bir apartmanda, kv ile nobetlese hastanede kaldi esim, bu sekilde 1 hafta baktilar, ben keza surekli yemeklerini hazirladim alisverislerini yaptim kiyafet ihtiyaclarini hazirladim, kv o donemde surekli bizle kaldi. Esimin ne abisi sen yeni evlisin bugunde babam la ben durayim sen git dedi, nede abisinin esi kv ye gel bu aksamda bizde kal, yada bir tencere corba kaynattim gel bu aksamda bizde ye demedi. Ha ben zoruma giderek mi yaptim hayir, bugun esimin babasi yarin benim ailem insan iyi ve kotu gunlerden birbirine destek olmak icin evleniyor, ama burda demek istedigim herkes herzaman dusunceli ince fikirli olamiyor eger insanlar sinirlari cok fazla asarda iyice sizden sitifade etmeye baslarlarsa o zaman konusmakta rahatsizliginizi belirtmekten cekinmeyin derim. Sonucta o gunleriniz geri gelmeyecek.

bana kimse tesekkur bile etmedi. siz yeni evlisiniz kimse demedi ben zaten karsiliklli yaopmadim m ama inaniyorum birgun mutlaka yaptigim iylik cikar :)

yok artıkk
ben bunu hatırladım Nihat Hatipogluna sormuslardı. artık etrafındakiler ne dediyse kadın suclanarak sormuştu günah mı diye. O da tabii hayır kat kat sevaba girersin gibi seyler söylemişti.

Bi kişinin babasına bakmasına sorun etmek tabiki fesatca.. ama anladigim kadariyla daha çok hanfendinin ailesi bu duruma karşı kızlarını korumak için.. bence bunun fesatca bi durumu yok.. söyleyen insanlar bence bi yerde haklılar.. hem de yerden göğe kadar.. Allah korusun bişey olsa size ilk sırtını çevirecek kayınvalideniz , kayinpederiniz , varsa gorumceniz ve muhtemel bi ihtimal esiniz olacak ( olmazsa bile ailesi dolduracak ).. ve bişey olmazsa bile en çok esinizin akabalari ve çevresi soyluyecek.. Sizi uyaranlara kulak verin.. evinize çok yatılı misafir de almayın yaa yeni evlisiniz.. sizin daha canım cicim durmaniz lazım evde..

haklisin cnm ama dedigim gibi bana soran olnadi

benim vereceğim cvp gelmiş

Saflık ne kelime.. Çok kutsal bir görev edinmissiniz.. Ancak yeni evlisiniz, sizinde kendi sorumluluklarınız var ve yeni bir döneme adım attınız evlenerek.. Engelli bireylere bakım hassasiyet gerektirir. Anne-baba bakacak durumda değil mi?

kv k.baba hayattalar bakacak durumdalar. dedigim gibi bana soran olmadi

Tmm size soran olmadı ama evinize ne diyerek getirildi, sizde kalma gerekçesi neydi, eşiniz hiç bişey demedi mi bi süre bizde kalsın değişiklik olur veya annem babam du durumda biraz burda kalacak gibi bi açıklama yapmadı mı.?

sadece onun icin degisiklik olucakmis. kv kb sagliklari yerinde. bizim ev kucuk tamam glsin kalsin. 7 24 saat yanyanaydim kaynimla. ona bisey olsa ben suclu olucam. kendini balkondan attiginA sahit bile oldum istedigi yapilmadigi icin..

sadece onun icin degisiklik olucakmis. kv kb sagliklari yerinde. bizim ev kucuk tamam glsin kalsin. 7 24 saat yanyanaydim kaynimla. ona bisey olsa ben suclu olucam. kendini balkondan attiginA sahit bile oldum istedigi yapilmadigi icin..

Nasıl yani kendini balkondan mı attı ciddi ciddi bişey ol adı mı peki ay Allah korusun sizin için çok zor bir durum, eşinizle herhangibi şekilde bi konuşmanız olmadı mı bu konu hakkında.
Yani o getirdi değişiklik olsun dedi sizde tmm mı dediniz.

Canım sen iyi niyetlisin saf değilsin.
Ama gerçek şu ki zihniyet bu sende bu zihniyete göre davranmadığın için bunları işityorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…