Çöktüm...

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Hanımlar iyi geceler.

Goz kapaklarim şiş ve goz altlarim mor bir şekilde yazmaya başlıyorum.
Derdim, doğdu doğalı uyumayan bebeğim. Inanin bittim tukendim. Geceleri saat iki buçuk , üç olunca ağlıyorum artık saçlarımı yolarak.
Evet annelik fedakarlık demek uykusuzluk demek. Ama bittim tükendim. Damdan düşenler gelsin. Sabah kalkinca kaç saat uyudum diyorum. 3-4 saat uyumuşum her akşam çocuğu uyutunca gece ben yatarken tam onun uyanması sonra saatlerce uyumamasi, ve bunun her gece olacağını bilmek beni o kadar sikintiya sokuyor ki. Nasıl deyim yattim ya biliyorum ki yine kalkacak uyumaya hevesim bile yok. Sallıyorum koyuyorum uyanıyor geri salla 45 dakika köy odadan cikarken bagirsin. Tükendim. Kizim 13 aylık şimdi. Hadi doğduğunda kolik olsun e o gecti şimdi diş çıkarıyor. Iyi de her gün mu diş çıkarıyor. Allah başka dert vermesin ama caresizim. Görenler çökmüşün, gozlerinin altı ne kadar morarmis diyor. Rezeneler, iyi geceler çayı neler neler denedim. Akşam sekiz de de uyutsam aynı kalkıyor 10 da uyutsam da aynı. Nolur bişey deyin

Öncelikle sakin olun uyku düzeni inan doğucu andan itibaren geliyor gündüz çok uyutmaya çalışsan o huy e dinmiş de uyumasın yanına uzanın eger aglamiyorsa en azindan uyumaya calisin acaba sizi mi istiyor yani yaninda mi uyumak istiyor

Size soyleyebilecegim tek sey yalniz degilsiniz.Uyudu ama birazdan uyanacak,ben yine uyuyamayacagim diye dusundugunuz surece stresle bas etmeniz zor.Akisina birakin.Bebeginiz uyudukca sizde uyuyup dinlenmeye calisin ve esinize de sorumluluk verin.Aksamlari geldiginde bir saat ilgilensin sizde o vakitte uyuyun dinlenin.Suna inanin hepsi birgün gececek ve ani olarak anlatacagiz.Sevgiler.

Ya da gündüz çok yorulmuyo mu yuruyorsa tutun elinden gezdirin gündüz enerjisini atsın parka götürün

Öncelikle sakin olun uyku düzeni inan doğucu andan itibaren geliyor gündüz çok uyutmaya çalışsan o huy e dinmiş de uyumasın yanına uzanın eger aglamiyorsa en azindan uyumaya calisin acaba sizi mi istiyor yani yaninda mi uyumak istiyor
Nasıl sakin oluyum ki her gece aynı şey. Oturup ağlıyorum. Oturduk cizgi film izliyoruz simdi

Benim oglumda aynen oyleydi sabah gun dogardi perdeleri acar oyle yatardim hatta o saate kadar uyutmaya calisirdim cok sukur yeni yeni duzeldi suan 1.5 yasinda kendiliginden oturdu sonradan hicbisey yapmadim

Emziriyormusun hala...
Benim oglum da oyleydi zirt pirt uyanırdı gecede
Meme bitti deliksiz uyku geldi

Nasıl sakin oluyum ki her gece aynı şey. Oturup ağlıyorum. Oturduk cizgi film izliyoruz simdi
Çizgi gilm izletme tv yi kapat ışıkları kapat. Kendin uyku moduna geç ağlasın emzriyosan emzir ayağında salla ama ışığı ve tv yi kapat

Ahh ahh neler yaşadım uykusuzluktan yürürken kapıyamu vurmadım kendimi çocuğugmu düşürmedim büyük ihtimal koliktir koyunca ağlıyorsa sallanmak istiyor bitki çayı var kolik için bebeğe içirin

İlaçlar var doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz uykusu düzene girene kadar. Uyku ilacı değil alerji ilacı yan etki olarak uyku yapıyor sadece. Bize çocuk doktorumuz tavsiye etmişti. Uyku terörü vardı bizdede...
Hah evet bunu yazacaktim alerji ilaçları felaket uyku yapıyor yan etkisi yok bildiğim kadarı ile doktoruna danışıp verebilirsiniz bütün gün sersem sersem gezer çocuk 😅

Ha birde benim kız kardeşim böyleydi asla ama asla uyumazdı 1.5 yaşına kadar her gece saat 11 olur olmaz ağlamaya başlar sabahın ilk isikalrina kadar aralıksız asla susmazdı. 5 dakika bile susmuyordu. En son çare annemler bi hocaya götürüp okutmus ondan sonra normale döndü, inanır misiniz bilmem ama.

Aaaa sakın bosdan yere cocuga ilac felan vermeyin benım kızımda 13 aylık gece sabaha kadar 6 7 kere kalkıyorum yapacak bırsey yok..bence kızınıza karsı kararlı olun ve kalkıp vızgı flım feln ızlemeyın uyumalıyız uyku vakti dıye sllayın emzırın konusun yanınıZa alın ..ben koynumd uyutuyorum bazen huysuz oldugunda

Back
X