Çöktüm...

Vallah ilk kızımda çok çektim ama akıllandım oğlum doğunca uyku duzenini ayarladım gündüz uytmamya çalıştım şuan 10 oldu mu uyuyor her çocuk geceleri acıkır süt yapin toyda emziğin şimdi bir kızım var 9 aylık gündüz bir kere uyutuyorm gece 11 gibi uyutuyorm karnını doyuruyorum uyuyor kalkınca süt yapıyorum devam sütü kullanıyor ama içine bisküvi atıyorum tok tutuyor uyuyor öyle sabah 9 8 de kalkıyorlar ama oldun çok erken de degil

İlaçlar var doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz uykusu düzene girene kadar. Uyku ilacı değil alerji ilacı yan etki olarak uyku yapıyor sadece. Bize çocuk doktorumuz tavsiye etmişti. Uyku terörü vardı bizdede...
Ondan da kullandim a harfi ile baslayandan etki etmedi.

Ahh ahh neler yaşadım uykusuzluktan yürürken kapıyamu vurmadım kendimi çocuğugmu düşürmedim büyük ihtimal koliktir koyunca ağlıyorsa sallanmak istiyor bitki çayı var kolik için bebeğe içirin
Iyi de 13 aylık bebek hala kolik olur mu ki

Sormak istediğim şey kapatın tv yi izlemesin dolassin oynasın yorulsun
Ayy bana büyük kızımı hatırlattın. Gece uyanıp oyun oynamaya başlardı. Saat sabah 6 7 ye kadar. Şimdi büyüdü 5 yaşında. Yine uyumak istemiyor ama uyuması gerektiğini biliyor. Kendi gidip uyuyor. Şimdi de kardeşi bırakmıyor uyuyayım. Geçecek inşllah..

Ayy bana büyük kızımı hatırlattın. Gece uyanıp oyun oynamaya başlardı. Saat sabah 6 7 ye kadar. Şimdi büyüdü 5 yaşında. Yine uyumak istemiyor ama uyuması gerektiğini biliyor. Kendi gidip uyuyor. Şimdi de kardeşi bırakmıyor uyuyayım. Geçecek inşllah..
Büyüdükçe düzene giriyor uykular

Ne zor değil mi. Hem de daha ilk çocuğum. Okadar bitik hissediyorum ki kendimi.

Hanımlar iyi geceler.

Goz kapaklarim şiş ve goz altlarim mor bir şekilde yazmaya başlıyorum.
Derdim, doğdu doğalı uyumayan bebeğim. Inanin bittim tukendim. Geceleri saat iki buçuk , üç olunca ağlıyorum artık saçlarımı yolarak.
Evet annelik fedakarlık demek uykusuzluk demek. Ama bittim tükendim. Damdan düşenler gelsin. Sabah kalkinca kaç saat uyudum diyorum. 3-4 saat uyumuşum her akşam çocuğu uyutunca gece ben yatarken tam onun uyanması sonra saatlerce uyumamasi, ve bunun her gece olacağını bilmek beni o kadar sikintiya sokuyor ki. Nasıl deyim yattim ya biliyorum ki yine kalkacak uyumaya hevesim bile yok. Sallıyorum koyuyorum uyanıyor geri salla 45 dakika köy odadan cikarken bagirsin. Tükendim. Kizim 13 aylık şimdi. Hadi doğduğunda kolik olsun e o gecti şimdi diş çıkarıyor. Iyi de her gün mu diş çıkarıyor. Allah başka dert vermesin ama caresizim. Görenler çökmüşün, gozlerinin altı ne kadar morarmis diyor. Rezeneler, iyi geceler çayı neler neler denedim. Akşam sekiz de de uyutsam aynı kalkıyor 10 da uyutsam da aynı. Nolur bişey deyin
Yatmadan önce banyo yapın yastığına lavanta yağı damlatin rahat yatar

Gün içinde gazini cikariyor
Emziriyosan rezene iç canım bebeginede uyutmadan yarım saat önce falan rezene veya kimyon çayı ver biraz benim oğlum da hala uyurken gaz çıkarmaz gazı olursa ağlar çıkarana kadar sonra geri uyur

Bir de onu deneyim. Lavanta kesesi aşmıştım besiginin basina
Lavanta yağı daha etkili 3 yada 4 damla damlatin organik olanı alın diğerinin içinde ne var bilinmez birde yoğurt yedirin gece ac kalmasın onada diķkat edin

Ne zor değil mi. Hem de daha ilk çocuğum. Okadar bitik hissediyorum ki kendimi.

Geçiyor bir şekilde benimkilerin arasında 18 ay var, biri sabah 6 da uyurdu diğeri sabah 8 de uyanırdı... Zombi gibiydim resmen.. Bana bişey olmadıysa sanada olmaz, beraber yatın beraber kalkın başka çaresi yok maalesef

Damdan dusen geldiiiii..... benim bebegim ilk 4 ay gece 2.3 uyanirdi simdi horon tepsek yeri ve 10 gundur delirme noktasindayim bugunde migrenim tuttu artik uykusuzluktan ama simdide bebegim uyuyor hasta olmus 38lerde atesi mecburen basini bekliyorum ben uyuyamiyorum dun gece sabahladik resmen seni cok iyi anliyorum

Hanımlar iyi geceler.

Goz kapaklarim şiş ve goz altlarim mor bir şekilde yazmaya başlıyorum.
Derdim, doğdu doğalı uyumayan bebeğim. Inanin bittim tukendim. Geceleri saat iki buçuk , üç olunca ağlıyorum artık saçlarımı yolarak.
Evet annelik fedakarlık demek uykusuzluk demek. Ama bittim tükendim. Damdan düşenler gelsin. Sabah kalkinca kaç saat uyudum diyorum. 3-4 saat uyumuşum her akşam çocuğu uyutunca gece ben yatarken tam onun uyanması sonra saatlerce uyumamasi, ve bunun her gece olacağını bilmek beni o kadar sikintiya sokuyor ki. Nasıl deyim yattim ya biliyorum ki yine kalkacak uyumaya hevesim bile yok. Sallıyorum koyuyorum uyanıyor geri salla 45 dakika köy odadan cikarken bagirsin. Tükendim. Kizim 13 aylık şimdi. Hadi doğduğunda kolik olsun e o gecti şimdi diş çıkarıyor. Iyi de her gün mu diş çıkarıyor. Allah başka dert vermesin ama caresizim. Görenler çökmüşün, gozlerinin altı ne kadar morarmis diyor. Rezeneler, iyi geceler çayı neler neler denedim. Akşam sekiz de de uyutsam aynı kalkıyor 10 da uyutsam da aynı. Nolur bişey deyin
Inan gecici bu gunler az daha sabir. Şükret hastalik yokmus

Nasıl sakin oluyum ki her gece aynı şey. Oturup ağlıyorum. Oturduk cizgi film izliyoruz simdi
İşte hata burda başlıyor gece olduğunun farkında değil çocuk gece gündüz algısını kaybetmiş geceleri TV olmaz ağlarsa ağlasın o inat ederse sende inat et ışığı açma gece uyandığında gece uyku eğitimlerini bı araştır insanlar napıyor nasıl uyutuyor diye ben gece uyansa otursa da ışığı açmadım TV yi de oyle

Damdan düştüm.
Yatma vakti yaklaştıkça ruhumun daralmasını, sabah işe giderken yolda ağladığımı çocuk büyüse de zor unuturum.
Ama artık yetecek kadar uyuyuyorum.
Bin şükür.
Geçecek.

Bende o damdan fena halde düşmüştüm bir zamanlar 😁😁
Vallahi benim oğlan kesintisiz uyuyorsa seni ki de bir gün uyur.. Bu sana umut olsun 😊
Ama çok da umutlanma çünkü 2 yaş gibi düzene girmeye başlamıştı..
Yalnız benim yavru alerjikti.
Bende geceler boyu uyumuyor diye ustumu başımı yirtmisligim var, ciddi anlamda, kaç tane pijama cirtlattim ben bilirim 😂😂
Ben yataktan düşmek üzereyken eşimin tuttuğu da oldu, emzirme koltuğunda sabaha kadar uyuyup kaldığımız da..
Üstelik bütün bu uykusuzluğa rağmen en geç 6 da güne başlardık..
Gündüz de 15 20 dk dan fazla uyumazdi.
Parklarda oğlum uyurken arabasında, bende bankta oturup uyuyacağım diye korkardim.
Üstelik deee 3 aylıkken 2 dış çıkarmaya başlamış, gerisi de durmadan gelmiş, dış etlerine kan oturarak zor çıkaran, ağlayan, accik huysuz, çok da hareketli, 8 aylikken cekmecelere koltuklara tırmanan bir bebeydi..
Velhasıl yalnız değilsin..
Bir şekilde geçiyor, büyüdükce geçiyor daha doğrusu 😊😊
Allah bol sabır versin, kolaylıklar versin..
Bak ben özledim bile o günleri, gececek ve sende ozleyeceksin, öyle düşün 😃😃

Back
X