Sallanarak uyumaya alışan bebekler, gece uyandıklarında kendi kendilerine uykuya dönemiyorlar, yine sallanmayı bekliyorlar. Bunu siz de biliyorsunuzdur, sallanmadığında uyanıyor diyorsunuz, yani asıl sorununuz bu. Uyku eğitimi vermeyi denediniz mi? Vermediyseniz, nasıl verildiğini araştırıp, bunu yapmalısınız.
Uykusuzluk feci zor bir şey. Uykuyu çok seven bir insan değilim, buna rağmen dehşet zorlandığım günler oluyor. 4 aylık ve 3 yaşında iki kızım var. Birini emzirir yatarım, diğerinin çişi gelir, birkaç saat uyurum, tekrar emzirme saati, sonra büyük kızım ya susar ya süt ister, bu arada gece bir posta da süt sağmam gerekiyor, mastit oluyorum yoksa... Hafta sonu eşim yardım ediyor ama hafta içi ona da kıyamıyorum. Yani bir gecede en iyi ihtimalle 3 kez, en kötü ihtimalle 8 kez kalktığımı biliyorum. Tek iyi yanı, ikisini de uyutmak için uğraşmıyorum, işlerini halledip, yataklarına bırakıyorum. Büyük kızıma uyku eğitimi vermeye 9 aylıkken başlamıştık. Önce bir rutin oluşturuluyor. Mesela yemek, banyo, kitap okuma, uyku müziği dinleme ve yatağa yatış şeklinde... Uyku arkadaşları da bizim çok işimize yaramıştı. Bence acilen bu işe başlayın.
Ekleme: Uyku eğitimi verdim demişsiniz ama belki de çocuğunuza uygun yöntem değildi ve zamanlama yanlıştı. Daha farklı bir yöntemle yeniden denemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.