Çöktüm...

ah be kuzum bırak çökmüşsün desinler 6 ay sonra bebeğin düzene girer sende kendine biraz zaman ayırır, toparlanırsın. Bebeği olan anneye böyle şeyler söyleyenler kıskançlık yaşayanlardır diye düşünüyorum (ne demek gözün mor, çökmüşsün 😡)
Bak bende bu saatte uykuya hasret gözlerle yazıyorum. Sırayla çocukları geziyorum, herşey yolunda mı? Yataktan düşüp yerde uyumaya devam eden var, şu havada klimayı buz gibi açıp atletle gezen var, meme isteyen var. Yatak yatak oda oda gezerken “bana da uğra” diye seslenen bi kocam var.
TV olayı pek hoş değil sanki, biraz faaliyet yapın sesli kitapları seviyorlar 13 aylıkmış , resimli kitaplar, itip çekip yorulabileceği oyuncaklar ile oynatın. biz tramvolinle zıplıyoruz evde, gün içinde 2 bazen 3 kez parka çıkıyoruz, park havası yoksa oyun evleri, market alışverişi fazlasıyla yoruluyorlar. Uyku İçin hep aynı ortamı seçmeye çalışın, karanlık ve sessiz. Çizgi film izlerken uyumasını beklersen büyüdükçe daha zor olur.
Umarım faydalı olmuştur canım. Kısa sürede toparlamanı dilerim

Ondan da kullandim a harfi ile baslayandan etki etmedi.
Bu A ile başlayan bazı çocuklarda hiperaktivite yapıyor, üstelik çokta güvenli değil. Alerji şurupları da uyku yapar ama önce sessiz, karanlık ve güvende hissettiği ortamları deneyin derim

Vallah ilk kızımda çok çektim ama akıllandım oğlum doğunca uyku duzenini ayarladım gündüz uytmamya çalıştım şuan 10 oldu mu uyuyor her çocuk geceleri acıkır süt yapin toyda emziğin şimdi bir kızım var 9 aylık gündüz bir kere uyutuyorm gece 11 gibi uyutuyorm karnını doyuruyorum uyuyor kalkınca süt yapıyorum devam sütü kullanıyor ama içine bisküvi atıyorum tok tutuyor uyuyor öyle sabah 9 8 de kalkıyorlar ama oldun çok erken de degil
O süt biberon ucundan Nasıl geçiyor

Kızım gündüz hiç uyumazdı hem de bu bebekken gece de uyurdu ama uyanırdı tabi bir ara gündüz kırk dk uyumaya başladı da nasıl sevinmiştim çünkü çalışıyorum gece zaten uyanıyor yoruluyorum falan sonra sonra gündüz de uyumaya başladı şimdi de geç yatıyor çocuk olayının en zor kısmı uykusuzluk zaten
Bence o uyuduğunda sen de uyu bırak iş falan kalsın ben doğru düzgün iş yaptığımı bilmem küçükken
Gerçi çok küçük değilmiş o zaman onu yorman gerek yorulsun ki uyusun
Emmeye mi kalkıyor alışkanlık mı yaptı ?

İç yastığın içine bir tülbente 1.5 tatlı kaşığı kuru lavanta çiceği koyun sakinleşir

İşte hata burda başlıyor gece olduğunun farkında değil çocuk gece gündüz algısını kaybetmiş geceleri TV olmaz ağlarsa ağlasın o inat ederse sende inat et ışığı açma gece uyandığında gece uyku eğitimlerini bı araştır insanlar napıyor nasıl uyutuyor diye ben gece uyansa otursa da ışığı açmadım TV yi de oyle
Tabi ki de araştırıyorum ama yanımda yatıramam adem gunw
Sallama. Cocuk kendi başina uykuya dalmayi ögrenmeli.

Ayni odadami kaliyorsunuz? Uyku eğitimi verdinmi? Emziriyormusun hala?
Emzirmiyorum kendi bıraktı. Eşim horluyor odasını ayirdim 8 aylikken. Uyku eğitimi 6 aylikken vermiştim uyurdu ama sabaha kadar 15 dakika da bir kalkardı. Şimdi verecek tahammulum yok. Bilincsiz araştırmayan buri değilim okurum surekli ama uyku konusunda çok caresizim. Bazen o kadar uykusuz kalıyorum ki bir anda eşim bana yabancı geliyor bir dakika falan bakıyorum sadece. Beynim duruyor herhalde aklım da yavastan hayırlı işler

Sallanarak uyumaya alışan bebekler, gece uyandıklarında kendi kendilerine uykuya dönemiyorlar, yine sallanmayı bekliyorlar. Bunu siz de biliyorsunuzdur, sallanmadığında uyanıyor diyorsunuz, yani asıl sorununuz bu. Uyku eğitimi vermeyi denediniz mi? Vermediyseniz, nasıl verildiğini araştırıp, bunu yapmalısınız.

Uykusuzluk feci zor bir şey. Uykuyu çok seven bir insan değilim, buna rağmen dehşet zorlandığım günler oluyor. 4 aylık ve 3 yaşında iki kızım var. Birini emzirir yatarım, diğerinin çişi gelir, birkaç saat uyurum, tekrar emzirme saati, sonra büyük kızım ya susar ya süt ister, bu arada gece bir posta da süt sağmam gerekiyor, mastit oluyorum yoksa... Hafta sonu eşim yardım ediyor ama hafta içi ona da kıyamıyorum. Yani bir gecede en iyi ihtimalle 3 kez, en kötü ihtimalle 8 kez kalktığımı biliyorum. Tek iyi yanı, ikisini de uyutmak için uğraşmıyorum, işlerini halledip, yataklarına bırakıyorum. Büyük kızıma uyku eğitimi vermeye 9 aylıkken başlamıştık. Önce bir rutin oluşturuluyor. Mesela yemek, banyo, kitap okuma, uyku müziği dinleme ve yatağa yatış şeklinde... Uyku arkadaşları da bizim çok işimize yaramıştı. Bence acilen bu işe başlayın.

Ekleme: Uyku eğitimi verdim demişsiniz ama belki de çocuğunuza uygun yöntem değildi ve zamanlama yanlıştı. Daha farklı bir yöntemle yeniden denemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

Gündüz yorulmuyor olabilir. Bir de kaçta kalkıyor. Gündüz uykularını azaltmayı deneseniz.

13 aylik cocuk artik kocaman olmus
Gun icerisinde sokaga cikmali,yurumeli,parka gitmeli sizinle. Evin icinde oksijensiz kalir yazik. Her gun mutlaka 1-2 saat disarida gecirin. Evin camlarini cikarken acik birakin siz gelene kadar havalansin.
Geldiginizde beraber oyun oynayin,boyama yapin,kagit kesin. Kesinlikle 3 yasina gelene kadar tv tablet acmayin. Siz de izlemeyin. Biz tvyi hic acmadik 3 yil boyunca.
Aksam uyku saati geldiginde evde tam bir sessizlik saglayin,misafir kabul etmeyin,ses yapmayin,isik acmayin,perdeleri kapali tutun. Ve asla sallayarak uyutmayin. Yaninda durun,elini tutun. Emiyorsa emzirin. Yatmadan once sakin o biskuvili sut verin diyen arkadaslari dinlemeyin. O biskuviler saglam insani seker hastasi yapar. Ayrica uyumadan hemen once karnini doyurmayin,1saat once yemis olmali yoksa reflu gibi sorunlar yasar buyuyunce. Ve soylememe gerek var mi bilmiyorum ,sakin cocuk uyusun diye alerji ilaci vermek gibi bir cehalete kapilmayin. Durduk yere ilac verilmez cocuga,hele ki uyusun diye asla verilmez. Zamanla gececek,sabredeceksiniz. Gozunuzun alti mor da olacak,maalesef her cocuk kolay buyumuyor. Ben 14 ay cektim. Simdi oglum 3,5 yasinda,ben ne kadar duzenliysem o da o kadar duzenli. Demem o ki cocugunuzun nasil olmasini istiyorsaniz siz de o sekilde olmalisiniz ki sizden gorup ogrensin.

bebegenizi disari cikartin temiz hava iyi gelir ben hergun cikariyorum ,uyku saatine yakin iyice yorun oynayin.
birde gece beslenmesi var mi? yani acaba doymuyormuda agliyor uyaniyor surekli bilemedim

Hanımlar iyi geceler.

Goz kapaklarim şiş ve goz altlarim mor bir şekilde yazmaya başlıyorum.
Derdim, doğdu doğalı uyumayan bebeğim. Inanin bittim tukendim. Geceleri saat iki buçuk , üç olunca ağlıyorum artık saçlarımı yolarak.
Evet annelik fedakarlık demek uykusuzluk demek. Ama bittim tükendim. Damdan düşenler gelsin. Sabah kalkinca kaç saat uyudum diyorum. 3-4 saat uyumuşum her akşam çocuğu uyutunca gece ben yatarken tam onun uyanması sonra saatlerce uyumamasi, ve bunun her gece olacağını bilmek beni o kadar sikintiya sokuyor ki. Nasıl deyim yattim ya biliyorum ki yine kalkacak uyumaya hevesim bile yok. Sallıyorum koyuyorum uyanıyor geri salla 45 dakika köy odadan cikarken bagirsin. Tükendim. Kizim 13 aylık şimdi. Hadi doğduğunda kolik olsun e o gecti şimdi diş çıkarıyor. Iyi de her gün mu diş çıkarıyor. Allah başka dert vermesin ama caresizim. Görenler çökmüşün, gozlerinin altı ne kadar morarmis diyor. Rezeneler, iyi geceler çayı neler neler denedim. Akşam sekiz de de uyutsam aynı kalkıyor 10 da uyutsam da aynı. Nolur bişey deyin
aynı sorunu bende yaşamıştım, güzndüz uykusu bile 20 dk. geçmiyordu ve çok zor uykuya dalıyordu...çocuğum hiperaktif....

Oglen uykusunu saat en gec 1 de yapin ve mutlaka uyutun guzduz uyumazsa aksama rahat deliksiz uyuyacak die bir dusunce yalnis çünkü uyku duzeni bozulunca cocuk aksine daha huysuz olur ve uyumak dahi istemez.
Atiyorum 1 den 3 e kadar uyuyorsa fazla uyutmayin 4 e kaymasin aksam uykusu sarkar o zaman. Aksam da max 10 da uyutun dirense de gece surekli kalksa da pes etmeyin inanon o duzeni oturrtukca o da alisacaktir mecbur
Ayrica uyumadigi icin gece tv acmak cocuga oduldur her uyumadiginda boyle yapacaginiz kanisina varip surekli uyanmaya çalışır
Istikrarli olun ve vazgecmeyin gerekirse karanlikta bos bos oturun yine de tv oyun yapmayin sıkılıp uyumasini tesvik edin
Bu yazdiklarimin hepsi tecrube emin olun ve sonunda kazanan siz olursunuz benim gibi :)
3 yasinda cocuklarim ve uykuları duzenli tabi anlattıklarım sayesinde

Hanımlar iyi geceler.

Goz kapaklarim şiş ve goz altlarim mor bir şekilde yazmaya başlıyorum.
Derdim, doğdu doğalı uyumayan bebeğim. Inanin bittim tukendim. Geceleri saat iki buçuk , üç olunca ağlıyorum artık saçlarımı yolarak.
Evet annelik fedakarlık demek uykusuzluk demek. Ama bittim tükendim. Damdan düşenler gelsin. Sabah kalkinca kaç saat uyudum diyorum. 3-4 saat uyumuşum her akşam çocuğu uyutunca gece ben yatarken tam onun uyanması sonra saatlerce uyumamasi, ve bunun her gece olacağını bilmek beni o kadar sikintiya sokuyor ki. Nasıl deyim yattim ya biliyorum ki yine kalkacak uyumaya hevesim bile yok. Sallıyorum koyuyorum uyanıyor geri salla 45 dakika köy odadan cikarken bagirsin. Tükendim. Kizim 13 aylık şimdi. Hadi doğduğunda kolik olsun e o gecti şimdi diş çıkarıyor. Iyi de her gün mu diş çıkarıyor. Allah başka dert vermesin ama caresizim. Görenler çökmüşün, gozlerinin altı ne kadar morarmis diyor. Rezeneler, iyi geceler çayı neler neler denedim. Akşam sekiz de de uyutsam aynı kalkıyor 10 da uyutsam da aynı. Nolur bişey deyin
Neden ayrı odada yatırıyorsunuz, sizi yanında hissetmek istiyor, siz çıkınca uyanarak sizi geri getiriyor yanına...

3 çocuğum var, 3. şimdi 10 aylık, yanımda yatıyor, uykusuz kalmıyorum...

Back
X