Çoluk cocuk meselesi

Aşılama ya da tüp bebek gibi tedavi yöntemlerini konuşabilirsiniz doktorunuzla. Hani daha fazla beklememek, stres yapmamak için tedaviyle hamile kalmak daha uygun bir çözüm olabilir.

Çocuk sahibi olana kadar idare etmeyi düşünüyoruz.

Cocuk olduktan sonra ne yapacaksiniz? Birden para yagmiyor. Hem daha yüksek bir kira parasi, hem bez, mama, oyuncak ve kiyafet parasi. Nasil yetiseceksiniz? Hadi yari hamile kaldin, hemen tasinamazsin ki. Hamile haline ile o rütübetli evde kalmakta çok sakincali.

Önce bir hayatinizi düzene sokun. Sende çalis, paraniz olsun ve o evden tasinin. Iyi bir mühitte, sartlariniz iyi oldugunda bebek yapin. Yoksa o canin hakkina girersiniz kötü kosullarda olursa.

• Beğen
Reactions: 000
Cocuk olduktan sonra ne yapacaksiniz? Birden para yagmiyor. Hem daha yüksek bir kira parasi, hem bez, mama, oyuncak ve kiyafet parasi. Nasil yetiseceksiniz? Hadi yari hamile kaldin, hemen tasinamazsin ki. Hamile haline ile o rütübetli evde kalmakta çok sakincali.

Önce bir hayatinizi düzene sokun. Sende çalis, paraniz olsun ve o evden tasinin. Iyi bir mühitte, sartlariniz iyi oldugunda bebek yapin. Yoksa o canin hakkina girersiniz kötü kosullarda olursa.
Canım açıkladım ama gözünden kaçmış sanırım. Maddi durumumuz iyi sadece çalıştığımız yerde kalabileceğimiz en iyi ev devletin lojmanı olduğu için burda yaşıyoruz. Ilerde tayin olunca kendi evimizi almayı düşünüyoruz zaten. Çok şükür eşim de çalışıyor ben de çalışıyorum.

Bir arkadaşım bebek istiyordu 6 7 ay olmayınca doktora gittiler. Doktor yumurtlama tembelliğin var demis, 4 5 ay boyunca her ay bi ilaç kullandı yada iğne mi bilmiyorum yumurta catlatma içinmiş. Dışarıdan müdahale ile yumurtlama olsun diye. Olmadı. Sonra 2 3 ay bekleyelim napalim olmazsa ileri tedavi uygularız dediler. Sonraki ay adeti gecikince hamile olduğunu öğrendi. Yine de eğer endişeniz varsa bir doktora gidin detaylı tarama yaptırın ama birazda oluruna bırakın. Umarım hayırlı zamanda olur istediginiz

Stres yapmayi birakmalisiniz. Ayrica cocugu bu kadar takinti derecesinde istememek lazim. Cunku olunca hayatiniz yuzde 90 kisitlaniyor, insan ben ne yaptim diyor. Cocuksuz hayatin tadini cikarin, her seyi bu cocuk meselesine baglamayin

Bu teoriye çok katılıyorum
Ne zaman bebek konusunu gerçek anlamda tamamen kafandan çıkardım o ay hamile kaldım
Kendime yeter dedim her ay gün geçmeden yapılan testler vs.
Sonunda dedim bırak akışına olacağı varsa olur yoksa biraz dinlen iki sene sonra tüp bebek dene0
O kadar çıkarmıştım ki kafamdan meseleyi inanamadım gün gecince ikinci çizgiyi gordugume
Dikkat edin hep cabalıyoruz olmuyor,bu ay da olmadı minvalinde konuşulunca olmuyor bir türlü.
Ben ikinci çocuğa asla olmaz imkansız gözüyle bakarken,beklemezken hatta korunurken hamile kaldım ki kızım 6 yaşındaydı oğlum doğduğunda ve korunma yöntemimiz de aynıydı o 5 sene hep.
Ama eminim istesem,kafama taksam ,bekleyiş içerisinde olsam uzun sürecekti hamile kalma sürecim.
Rahat olmak lazim,doktor kontrolündeyken hemde bir sorun görülememişken,strese girmek sadece süreci uzatıyor bence.

Bende yeni evlendiğim yaşım küçük olmasına rağmen polikistik over ve kilo sorunum vardı doktor yüzğme kesinlikle çoçuğun çok olmaz dedi yıkıldım tabi bi ay sonra tedavisiz hamileydim 2 yıl sonra tekrar tedsvisiz hamileydim hamile kalmadan bende sizin gibi düşünüyodum hamile haberi almak istemiyordum görmek istemiyor dum tek tavsiyem stres olmadan sağlıklı beslenip spor yaparak sonuçu Allah tan beklemek Rabbim isteyen tüm kullarına versin inşallah

Ne ailemde ne sulalemde cocuk konusunda Kımsenın sikinti olmadı, ya evlenır evlenmez hamıle kaldılar ya korunmayı bıraktıkları ay.
Bir tek ben varım ıclerınde cocugu olmayan.
35 yasındayım, artık kocamda yok.
Umudum da yok cocukla ılgılı, kafam pırıl pırıl oldu umudum bitince.
Yasınız 27 ve genetiğinizde ne var bilmiyorsunuz.
Cok aceleniz varsa tup bebek asılama deneyebılırsınız ki onlarında tutmama ihtimali var.
Bazı konularda ısrarcı olmamak lazım.
Allah size hayırlı bir evlat versin orası ayrı ama cocuksuz olunca ölünmüyor.
Bunu dert edip kendinizi sosyal hayatınızdan soyutlamanız da size zarar.
Hayat böyle.
Bazısı hıc evlenmiyor, bazısı bosanıyor, bazısı anne olmuyor, bazısının evladı hasta oluyor.
Herkes bıseyle sınanıyor.

Arkadaşım sana tavfsiye suprilina iç, reishi mantarı kapsülü kullan bütün damarları aciyo kanda pıhtılaşma varsa çocuk kolay olmaz. Aynanda bacaklarına hacamat yap. Ve saracoglunun kürleri var incir kürü . Dene ve gör derim.... Hacamat mutlaka

Merhaba hanimlar. Eşimle aramda 11 yaş var ve geç yaşlarda evlilik yaptık. Evlendikten sonra hiç korunmadık malum eşimin yaşı ileri, benim ailemde de erken menapoz var. Annem 37 yaşında, teyzelerim de 40'ı görmeden menapoza girdiler. Yani çok yüksek ihtimalle hem eşimin yaşından hem benim genetik mirasımdan dolayı ikinci çocuk için şansımız yüksek olmayacak. Bu yüzden hemen çocuk yapmayı düşündük. Balayında hamile kalmışım, ne yazık ki dış gebelik dendi. Yeni evliyken oldukça zorlu bir süreç yaşadık. Dış gebeliğin üzerinden aylar geçti, hiç umudumu kaybetmemiştim. Doktora gittik muayene bile etmeden bir kez hamile kaldıysam bende hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Deniyoruz deniyoruz olduramıyoruz. Benimle aynı zaman evlenen arkadaşım asla çocuk istemiyordu, doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldı bebeğine kavuştu. Karşı komşumuzun hamile olduğunu duyunca gözlerim doldu. Evet çocuk konusunu abarttığımı biliyorum. Ama çevremde hamile kalan kimseyle görüşmek istemiyorum. Onları her gördüğümde kaybettiğim bebeğimi hatırlıyorum. Kıskanıyorum. Rahatsız oluyorum. Sanırım artık denemekten vazgeçiyorum. Ama içimde hala bir umut var...
Yumurtlama gunlerını takıp edıp denedın mı ?

Onemli olan hamile kalmak cocuk sahibi olmak degil,cocuga yetebilmek imkan sunmak

Yaklaşık bir yıldır mücadele ediyordum. Aşılama yaptırdım tutmadı benimle aynı zaman giden çoğunun tuttu. En yakın arkadaşlarım benden sonra evlendiler 1 yıl falan sonra kimisi 2 yıl sonra onlarda doğurdu veya hamile. Aynı apartmanda aynı zamanlarda evlendiğimiz iki çift de doğurdu yeni gelen gelin de hamile doğurmak üzere. Ben daha doğru dürüst adet bile göremiyorum amh değerim 8.9 (ölene kadar adet görücem herhalde) pco ya çare yok sepet boş geri dönüyorum eşimle aramda 9 yaş var ve ben pes ettim hem bu süreçten hemde eşimle bazı zorunlardan dolayı.

Ama tüp bebek merkezinde neler gördüm halime şükrettim. Takmayın bu kadar anca kendi kendinizi mutsuz edersiniz.

Sırf çocuk sahibi olmak için mi evlendiniz? Eğer öyleyse tamam ama değilse kendinize yazık ediyorsunuz. Evliliğiniz en güzel zamanlarını stres, sıkıntı ve takıntıyla geçiriyorsunuz. Daha birinci çocuk ortada yokken sahibi olamayacağınızı düşündüğünüz ikinci çocuğa bile değinmişsiniz. Hamile insanlarla görüşmek istememeniz çok aşırı bir tavır. Bence psikolojik destek alın, bu kadar kafaya takarsanız sırf stresten bile gebe kalamama ihtimaliniz yüksek.

Back
X