Çölyak veya Gluten Intoleransı

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.167
8.829
358
Merhaba, bazı rahatsız edici olabilecek bilgiler vereceğim. Uzun süredir devam eden hafif ishalim var. Yaz sıcağındandır belki diyordum ama geçmedi. Yıllardır kahvaltı yapınca tuvalete gitme ihtiyacı duyuyordum ve normal diye düşünüyordum. Yemek sonrası şişkinlik oluyordu. Yapay zekaya sorunca gluten intoleransi veya çölyak olabilir dedi. Bugün sabah hiç ekmek yemedim ve yazdığım hiçbir şey olmadı, gün boyu rahattım. Gluten intoleransından şüpheleniyorum ama çölyak da olabilir ve bunların testi nasıl yapılıyor, kan testi mi? Endoskopi yazanlar olmuş internette fakat 10 20 sene oncesi.

Kan testi ve kolonoskopi ile teşhis ediliyor.
Dahiliye gidin şikayetlerinizi anlatın doktordan çölyak için test isteyin. (Bazen doktıorları yönlendirmek gerek)

Çölyak ciddi bir hastalıktır.
Biran önce testlerinizi yaptırın.

ne zaman ortaya çıktı bu? chatGPT'nin ortaya koyduğu tanılar öyle yaz sıcağı bastırınca ortaya çıkacak türden rahatsızlıklar değil.
bence gıda intoleransı var sizde ve yazın beslenmenize giren bir besine karşı sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…