• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çook mutsuzumm

senemsaruhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
134
0
46
Antalya
Yurtdışında büyüdüm. Türkiye'ye bu yaz geldim. Pek fazla arkadaşım yok. Çok özlüyorum. Bu sene burda bi üniversiteye hazırlanmak istiyorum ama kopya olayları gündemde çok korkuyorum. Eğitim sistemi de çok farklı ayak uydurabilir miyim bilmiyorum. Off off.:sm_confused:

coğrafya aynı coğrafya
matematik aynı matematik
elbette başka bi çevreye geldiğinden dolayı pek arkadaşın olmayabilir. en azından dilimizi biliyorsun. sanırım dersaneye gitceksin orda arkadaş edinirsin merak etme
kopya olaylarını da düşünme sanırım kpss olayını duydun da böyle konuşuyorsun ama henüz öss için böle bi iddia atılmadı ortaya dert etmene gerek yokkaydirigubbakcemile3

ya canım öyle düşünme , bence ayak uydurursun niye uyduramayasın , kendi memleketinde okuyacaksın keyfini çıkar toprağımızın vatanımızın türk bayrağı olan heryer bizim memleketimiz hiç korkma kopya olaylarının gün yüzüne çıkması çok iyi oldu artık bu tür olaylara karşı tedbirler çoğalacak kimsnin hakkı yenmemiş olacaktır, eğitim hayatında başarılar dilerim.

Çok değişik mühendislikler var çok tuhaf. Amerikada olan çoğu meslek burda yok. İnat uğruna geldim ve pişman oldum. Babam Amerikan yapamazsın Türkiyede dedi. İspat edicektim. Dersane ne demek onu bile bilmiyordum geldiğimde :D

cnm ailene veya başkalarına bişey ispat etmek için uğraşma çok yıpranırsın.kendimden biliyorum.

burda lisede 3 kızım olarak ayırıyolar sayılsa sözel ve eşit ağırlık diye..

ve ben sayılsalcı değildim hocalarım gitme o bölüme yapamazsın dediler aileme ve başkalarına kendimi ispat etmek için gittim derslerim berbattı tabi kendimi yırtmama rağmen o kadar çabaladım ki kendimi yorum en sonunda..

ama allaha şükür bi yeri kazanıp okudum kpss ye giricem işte..

ama sözel seçsem şimdi daha iyi bi yer bitirmiş olucaktım.. o yüzden sen sen ol ispat etmeye çalışma kendini nasıl rahat hissetceksn öyle yap.çok zorlamaya gelmiyo inanki...

cnm ailene veya başkalarına bişey ispat etmek için uğraşma çok yıpranırsın.kendimden biliyorum.

ve ben sayılsalcı değildim hocalarım gitme o bölüme yapamazsın dediler aileme ve başkalarına kendimi ispat etmek için gittim derslerim berbattı tabi kendimi yırtmama rağmen o kadar çabaladım ki kendimi yorum en sonunda..

ama sözel seçsem şimdi daha iyi bi yer bitirmiş olucaktım.. o yüzden sen sen ol ispat etmeye çalışma kendini nasıl rahat hissetceksn öyle yap.çok zorlamaya gelmiyo inanki...

sayısal sözel eşit ağırlık olduğunu öğrendim sözelde osmanlı tarihi iyi bilmek lazımmış amerikada öğrenemedim bunu fazla eşit ağırlıkta edebiyat çok önemliymiş türk edebiyatı sıfır bende :D en iyisi sayısal fizik matematik zaten aynı biyoloji biraz farklı kimyayı oldum olası sevmem :D

bu arada inş herşey istediğin gibi olur. sen sayısal olarak okudun lisede peki üniversitede ne okudun

Bencede vakit varken dön yine geleceksen buraya okulunu bitirip gelirsin.Bizde Türkiye Osmanlı Tarihi öğretiliyor sizde Amerika tarihi öğretiliyordur coğrafya da aynı şekilde sınavda Türkçe yapman şart ki bi yerler gelsin.Sen uyum sağlayana kadar çok zaman kaybedersin geleceğin inadı olmuyor benim annem istemediğim okulda inat etti şimdi mutsuz bir işi yapmak zorunda bırakılıyorum ve hiç mi hiç gitmek için hevesim olmuyor

canım

merhaba

bence yurt dışında imkanın varsa lütfen değerlendir artık bu ülke yaşanmaz halde ne saygı ne sevgi halkın % 90 ı bencillik peşinde yani hep bana hep bana benim keyfim benim mutluluğum modunda hele ki insan haklarına uyan bir ülkeden geldiysen lütfen arkana bile bakmadan geri dön zaten eğitim sağlık gibi bir çok sistem burda çökmüş durumda okullar yerine dersanecilik var yani okullarda sınavlar için bilgi yeterli gelmiyor ki dersaneler açılıyor çocuklar daha ilkokuldan itibaren dersanen özel öğretmen peşinde hastaneler desen zaten içler acısı gün geçmiyor ki hastanelerle ilgili eleştiriler tv de yayınlanmasın yok acile gelen hastalara bakılmadığı için ölenler ....canım nolur yol yakınken geri dön .....burda akrabaların mı var bilmiyorum ama ev tutucaksan daha ilk anda başlarsın emlakçı denen daha konuşmayı bile bilmeyen kişilerce kazıklanmaya sonra ev bi dert yukardakiler yandakiler insan çıkmaz sürekli sorun çıkarırlar onca para vermişsin evinde huzurlu oturamazsın kanunlara başvursan nafile ....sonra iş şans eseri milyonda bir iyi işe denk gelirsin diğerleri de sürekli stres ortamı stresten midene kramplar girer... Asıl sorun ne biliyomusun burda herşey insan üzerine kurulu ama yurt dışında kanunlar üzerine kurulu ki yurt dışında bulunan bir insan olarak söylüyorum ... Sana tavsiyem kimseye inat uğruna geleceğini yakma ...

Sevgiler

yerimseniben

Biraz eksik anlatmışm.Babam amerikan annem türk ve boşanmak üzereler bu yüüzden annem türkiyeye dönme kararı aldı babam bana gitme yapamazsın dedi ama siz bilmezsiniz annelerinizin kıymetini türk annesi nedir bilemezsiniz ben ne anneler gördüm orda türk annesi başka annem başka arkadaşlarım bile hayrandı anneme şimdi bırakıp nasıl dönerim

Biraz eksik anlatmışm.Babam amerikan annem türk ve boşanmak üzereler bu yüüzden annem türkiyeye dönme kararı aldı babam bana gitme yapamazsın dedi ama siz bilmezsiniz annelerinizin kıymetini türk annesi nedir bilemezsiniz ben ne anneler gördüm orda türk annesi başka annem başka arkadaşlarım bile hayrandı anneme şimdi bırakıp nasıl dönerim

Madem annenle döndün ki tam isabet etmissin
annene destek ol o sana yardimci olur...

Her zorlukta bir kolaylik vardir anneni cok seviyorsun
ayrilma ondan ,alisirsin okuluna sisteme kendine
zaman tani :)

bende sorun yasadim bu konuda ama benim biraz farkli almancayi ögrenmek gibi sorun ama simdilik sorun yok ama basarabilirsin isteyince her seyi basarabiliyor insan

Back
X