Cookplus Marifetli Set

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.523
614.891
1.423
Malatya
Merhaba

Cookplus Marifetli Set ile yaşadığım deneyimleri sizinle paylaşmak istiyorum...Eki Görüntüle 959560

Öncelikle Cookplus Marifetli Set 1 adet 7 litre Tencere ve kapağı * 1 adet 4 Litre Tencere ve Kapağı 4 parçadan oluşmaktadır...
Kapaklar her iki tencerede kullanılabiliyor.Tencereler geniş ve alçak o nedenle çok yer kaplamıyor..
Görünüş olarak küçük görünüyor ama bayağı yemek alıyor...
Kapakların 2 tencereye uyması çok iyi bir seçenek ister küçük,ister büyük tencereyi kullanabiliyoruz..
Çelik olduğu için yanma yapışma sorunu olmuyor yıkarken güçlük çekilmiyor..
Düdüklü kapağı çok rahat kapanıp,açılıyor..Kullanımı çok rahat.

Pişirme süresi kısa mesela öğleden sonra ıslatılan nohut 2-3 saat sonra cookplus marifetli set ile çok kısa sürede pişiyor..Kaynadıktan 20-25 dakika sonra etli nohut yemeğimiz hazır..
Büyük tenceresinde etli nohut pişirirken,diğer küçük tencerede pilav pişirebilirsiniz..
Aşurelik buğday pişirmek bayağı zordur ne yaparsan yap tencere kenarlarında su akar veya fışkırır..Ama Cookplus Marifetli Set ile pişirirken hava çıkışında fışkırma olmuyor tencere kenarlarında su akmıyor..

Pişme sırasında Cookplus Marifetli Set çok ses çıkarmaz .
Kulpları metal değil ve bayağı büyük bu nedenle tencereyi taşırken zorlanmıyoruz..
Ocağı kapattıktan 10 dakika sonra havasını alarak kapağı güvenle açabilirsiniz..Aceleniz varsa soğuk suyun altına tutarak havasını alıp kapağı açabilirsiniz..
Ürün fiyatı da çok uygun aynı kalitede daha pahalı bir ürün almanıza hiç gerek yok.1 Tencere fiyatına iki tencereye sahip olabilirsiniz...
Cookplus Marifetli Set ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz..
Ben ürünü çok beğendim sizde CookPlus sitesinden bu ürünü alabilirsiniz..
Yaptığım birkaç tarifi sizinle paylaşmak istiyorumEki Görüntüle 959592

Son düzenleyen: Moderatör:
YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA

MALZEMELER

2 su bardağı nohut
4 su bardağı Aşurelik buğday
Yoğurt
Nane
Su

YAPILIŞI
Nohut akşamdan ıslatılır..Sabah ıslatılan nohut,buğday ile karıştırılır ve üzerine su eklenir..Düdüklünün kapağı kapatılır kaynadıktan sonra 20 dakika sonra ocağı kapatıp dinlenmeye bırakırız..Soğuduktan sonra kapak açılır ..Soğumaya bırakılır..Soğuyan buğday ve nohut yoğurt-su-nane ile karıştırılır..
Afiyet olsun..

KİRAZ YAPRAĞI SARMASI

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
4 kaşık un
Biraz su
Tuz
Yeteri kadar taze kiraz yaprağı

Üzeri için:1 kg yoğurt

1 tatlı kaşığı erik ekşisi
Tuz
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlık
Soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz arzuya göre çok az salça ilave edebilirsiniz..

Hazırlanışı
Bulgur ıslatılır.Daha sonra un tuz ve su birbirine yapışan bir harç olana kadar yoğrulur. Haşlanmış kiraz yaprağının kenarına fitil şeklinde konur ve sarılır. Sarmalar Cookplus Marifetli Set'e sıralanır. Üzerini geçecek kadar su konur.Kapağı kapatılır.. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar haşlanır. Soğumaya bırakılır..Soğuyunca kapak açılır..Suyundan süzülerek servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt, erik ekşisi az su ve az tuz bir tencereye konur, bir taşım pişirilir. Sarmaların üzerine dökülür. Diğer tarafta ince kıyımış soğan tereyağında kahverengi renk alana dek kavrulur. Yemeğin en üstüne gezdirilir ..
Afiyet olsun..

ETLİ NOHUT

MALZEMELER

3 su bardağı nohut
500 gr kuşbaşı et
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
Yağ
Su-tuz

YAPILIŞI
Nohut ıslatılır(ben 2-3 saat önce ıslattım).Et ve nohut 'e konur su eklenir ve kapağı kapatılır..Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 25 dakika pişirilir..Ayrı bir tavada 2 adet soğan yağ eklenerek kavrulur..Üzerine salça konur ve kavrulmaya devam edilir..
Cookplus Marifetli Set' in Düdüklü tenceresinin kapağı açılır üzerine hazırlanan harç-tuz eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır ve kapatılır..

PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı şehriye
Tereyağı ve sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
Pirinç yıkanır..Cookplus Marifetli Set'in küçük tenceresine sıvıyağ ve şehriye eklenerek kavrulur..Kavrulan şehriyeye tereyağı konur eriyince pirinçler eklenir biraz kavrulur ve sıcak su eklenir..Kapağı kapatılır kaynayan pilavın altı kısılır..Suyunu çekince altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır..
Afiyet olsun...

Son düzenleme:
HAŞLANMIŞ TANE MISIR

MALZEMELER

1 kg tane mısır
Su
Cookplus Marifetli Set

YAPILIŞI
Cookplus Marifetli SetBüyük Düdüklü tenceresine mısır konur ve üzerine su eklenir.Kapağı kapatılır..Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 45 dakika pişirilir.Soğuyunca kapak açılır ve servis edilir...(pişme süresi uzun oldu çünkü mısırları ıslatmadım ıslattığım zaman süre kısalır)
Afiyet olsun...

Eki Görüntüle 959887

Ellerine, emeğine, yüreğine sağlık canım
Mükemmel, daha güzel anlatılamazdı
Paylaşımın için çok teşekkürler canım

Nevreste ne kadar güzel anlatmışsın detay detay.Tencereler çok şık zaten.Yemeklerin de nefis.Güzel günlerde kullan canım.

Ellerine saglik nevrestecigim..Anlatimini cok begendim,hic bir ayrintiyi kacirmamissin..Yemeklerine bayildim, her zamanki gibi harika görünüyorlar

TARHANA ÇORBASI

MALZEMELER
7-8 parça tarhana
2 lt su
3 su bardağı yoğurt
Sıvıyağ
Nane

YAPILIŞI

Cookplus Marifetli Set Küçük tenceresine tarhanalar konur üzerine su eklenir..Düdüklü kapağı kapatılır..Kaynayınca altı kısılır ve 15 dakika pişirilir..Altı kapatılır ve soğumaya bırakılır..Soğuyan Cookplus Marifetli Set'in havası alınarak kapağı açılır..Üzerine çırpılmış yoğurt dökülerek karıştırılır..Kaynayınca üzerine hazırlanan sos dökülür..
Sos için:Tavaya eklediğimiz sıvıyağın üzerine nane eklenir kavrulur daha sonra çorbaya eklenir..
Afiyet olsun:)))
NOT:Tarhanaların pişmesi bayağı zordur bu nedenle önceden ıslatmak gerekir ama Cookplus Marifetli Set ile ıslatmadan 15-20 dakikada pişiyor

ellerine sağlık canım, çok güzel olmuş hepsi...
çok da güzel anlatmışsın..ben cookplus'ın yerinde olsam birkaç hediye daha yollardım sana
yani cookplus bukadar güzel reklamı nerde bulacak
güle güle kullan tatlım

Canım çok teşekkür ederimBeğenmene çok sevindim
Öyle mi ben çok kıvrandım nasıl oldu diye ama beğeniler rahatlatıyor beni

Cnm ellerine saglik hepsini cok guzel anlatmissin tencerelerinide gulegule kullan cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…