- Konu Sahibi kurk_mantolu_madonna
-
söylıyecegım seyı en son sözünde kendın yazmışsın zaten..DİK DUR!
ezilip büzülme,omuzların ve basın dık olsun..
ınsanlara karsı mesafenı ve sevıyenı koru..etrafında görünmeyen bı duvar olmalı..
ses tonunada dıkkat et tabı,kımse cıvımasın hemen..gerekıyosa net ve sert ol..
Bana da yapiliyor bazen dusunun ben 19 yasindayim ama hala bir cocuk muamelesi.. karsinizda ki insana yuz vermeyin boyle yapildiginda kendinize guvenin bi ortamda hatta havali olun soguk olun insanlari kirmamak adina bazen biz cekiniriz konusmaktan kelimeleri dikkatle seceriz ama boyle olunca da nsanlar cekinmiyor sizden hatta bi saygisizlik gordugunuz zaman uyarin bence. bi daha o yuzu bulamazlar.
merhaba arkadaşlar,
25-26 yaşlarında bir bayanım memurum işim gücüm var... artı minyon yaşını göstermeyen bi kız da değilim gayet heybetli yaşımı başımı gösteren bir kızım fakat gelin görün ki insanlardan ( insanlardan derken bayanlardan) gereken saygıyı görmediğime inanıyorum... şöyleki, mesela bi kuaföre gidiyorum... kuaförde çalışan kızlar vardır ya benim yarı yaşımdaki kızlara bile "hanım" diye hitap ederken bana hemen "neyin yapılacak canım" vesaire diye hemen cıvıklaşıyorlar... yani hani insan çekindiği insana titizlenir ya benden çekinmedikelri için ne doğru dürüst hürmet görüyorum ne de benle ilgilenirken titizleniyorlar... bi dükkana girerim satıcı kızlar gene yarı yaşımdaki kızlara hanım lı manımlı konuşurken ben yine "canım" oluveririm hiç sizli bizli konuşmazlar... bu benim gerçeken canımı sıkıyor artık... ben insanlara çok saygılı biriyimdir... çok naziğimdir... ve bu bünyeden çıktığına inanılmayacak kadar ince ve naif bir sesim var...konuşurken karşımdakini kırmaktan korkar gibi çıkıyo sesim...sanırım insanlarda beni o yüzden sallamıyolar benden çekinmiyolar ve saygı duymuyorlar...
geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa.....
aynen arkadaşım sana katılıyorum çevremde bi duvar olmalı... işte tam ben de bu duvarı örmek istiyorum... ama ses tonumun naifliği beni hep ele veriyor... karşımdaki insanda bana "sen" deme yada ağzını yaya yaya canım diyebilme cesaretini veriyorben mesafemi korumaya çalışıyorum o yüzden 17 yaşındaki satış elemanı kızlara bile siz li konuşuyorum ben ona siz diye hitap ederken karşımdaki bana "sen" diyo... bu da sinirimi bozuyo...
Benim derten muzdarip biri...
Benim de şunlar sebebiyle oluyor bu diye bazen düşündüğüm olmuştu..
Yüzümün masumluğu:)naif duruşum,:) nezaketli tavrım :);eli maşalı bir görüntüm olmayışı:)(benim artım da olsa)
Hizmet verdiğimiz kesim bile , bana çatıyor da,kelli fellilere çatmıyodu sanki mesela.İlgimi çekti bir ara..Neden diye ciddi cididi araştıracaktım ,sıkıntılarımdan ayıkamadım..
Yada bizim kuruntumuz mu bunlar?
Özgüven''e dikkat et,depresyon varsa ondan olur.Depresyon tedavisi..
Bir de olduğun gibi gözükme.Yanioğalllığı geriye atmaya çalış biraz.(Kötü ama buuu.).
.Ağırlığını belli et.....
Gerektiğinde tavrını koy..
İnsanlar iyilikten anlamıyor evet bazen.
Ben de'' kırgınlık olmasın''a takığım.
Güzel ahlaka takığım.
Sanki çok kıymet biliyorlar..
Ama iyi niyetini gördüğün insana da gereken değeri ver,onlar gibi yapma..
Ayarı bilmek lazım..
KK güzel ya..Kendi hayatımızda içimizi gösteremiyoruz,burda bari gösterelim:)
valla sizleilgisi yok bunun bence
gittiginiz kuaför yada magazalarla alakali brisey yani
gittigim hicbir kuaförde canim dendigini duymadim
yani senin bahsettigin kuaföre kim giderse gitsin canim diyecektir o kisiler yada
bahsettign magaza
yani sorun senden degil gittigin yerlerde
Vucut dilin ve ses tonundan kaynsklidir.cunku once sesimizle durusumuzla tavrimizla iletisime geciyoruz.soylediklerimizi sonradan algiliyor insanlar.ben de cok sert dururum mesela.insanlar hep cekinir benimle konusmaya.bazen ben karsimdakinden cekinirim o da benden.ama o anlamaz.ne sert kadin derler.bu da iyi degil.bi ortasi olmali muhakkak.konusma stili ve beden hareketlerini degistirmek icin biraz arastirma yapsan.biraz faydasi olacsktir.dik durus emin adimlar karsrli ve titremeyen bir tonlama gerektiginde hafifce sesini yukseltme gibi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba arkadaşlar,
25-26 yaşlarında bir bayanım memurum işim gücüm var... artı minyon yaşını göstermeyen bi kız da değilim gayet heybetli yaşımı başımı gösteren bir kızım fakat gelin görün ki insanlardan ( insanlardan derken bayanlardan) gereken saygıyı görmediğime inanıyorum... şöyleki, mesela bi kuaföre gidiyorum... kuaförde çalışan kızlar vardır ya benim yarı yaşımdaki kızlara bile "hanım" diye hitap ederken bana hemen "neyin yapılacak canım" vesaire diye hemen cıvıklaşıyorlar... yani hani insan çekindiği insana titizlenir ya benden çekinmedikelri için ne doğru dürüst hürmet görüyorum ne de benle ilgilenirken titizleniyorlar... bi dükkana girerim satıcı kızlar gene yarı yaşımdaki kızlara hanım lı manımlı konuşurken ben yine "canım" oluveririm hiç sizli bizli konuşmazlar... bu benim gerçeken canımı sıkıyor artık... ben insanlara çok saygılı biriyimdir... çok naziğimdir... ve bu bünyeden çıktığına inanılmayacak kadar ince ve naif bir sesim var...konuşurken karşımdakini kırmaktan korkar gibi çıkıyo sesim...sanırım insanlarda beni o yüzden sallamıyolar benden çekinmiyolar ve saygı duymuyorlar...
geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa.....
merhaba arkadaşlar,
geçen kargoyu aradım kadın ilk mesafeli saygılıydı benim sesi duyunca hemen cıvıdı sen demeye canım demeye başladı... yanlış anlaşılmasın ben kendime hanım dedirtme delisi değilim ama bu yaşa gelmişim 17 yaşındaki kızlara hürmey gösterilirken azcık bende hürmet görmek istiyorum...saysam bi sürü örnek var... erkek arkadaşım bana kızıyo... dükkana girdiğinde satıcıdan bişey isterken adeta eziliyosun çok fazla kibarlık yaptığın için karşı taraf senden çekinme saygı duyma gereği duymuyor diyo... ya hadi yüzyüze neyse de telefonda bile kendimi ele veriyorum... uzattım ama sizden ricam ben cool bi bayan olmak istiyorum... rüzgarım olsun auram olsun ben nasıl karşımdaki insan kim olursa kaç yaşında olursa olsun saygı gösteriyosam sizli bizli konuşuyosam aynı saygıyı görmek istiyorum... idolüm victoria beckham...kadının duruşuna hastayım... ben nasıl kendime dik sağlam bi duruş oluşturcam yaaaa.....[/QUOT
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,bir an beni anlattınız sandım gerçi artık daha ciddi ve resmi giyindiğim için durum değişti ama ben de bundan muzdariptim.Üstüne üstelik ben bir de minyonum ve ince de sesliyim.Arkadaşlarım bana birgün kibarlıktan ölcen derlerdi,dolmuş şoförüne,kasiyere,tezgahtara sürekli teşekkür ederim bu bir alışkanlık ve bu seni sen yapan şey,mizacın bu senin.Çünkü insan istese de bu tip şeyleri kolay kolay değiştiremiyor ve değişmeye kalktığında da üstünde eğreti duruyor ve huysuz,asık suratlı birine dönüşüyor.Ama söz konusu mağaza yetkilileri,kuaförler,sekreterler vesaire olduğunda olgun,feminen ve klasik giyinmek ve onlarla konuşmaya başladığında yarı ciddi-suratsız asla değil- bir yüz ifadesi takınmak yardımcı olacaktır.Ve asla ve asla kendinden taviz vermemek ve gerekirse kesin sözcüklerle kendini ifade etmek.Söz gelimi bir mağaza görevlisi size ısrarla pembe bir bluz satmaya çalışıyor-sessizliğinizi ve kibarlığınızı suistimal ederler bolca satış temsilcileri-Hayır bu renkten 'nefret ederim'diyin,ya da bu çantayı almam söz konusu bile olamaz,benim tarzım değil, 'asla' böyle bir pantolon giymem.Türkiye'de ne yazık ki birçok insan çok temel saygı ve görgü kurallarına dahi uymadığı için uyan insanlar hep zorluk çekiyor,hakları yeniliyor,sürekli dişinizi göstermek durumunda kalıyorsunuz.Telefonda da kendinizden emin bir dille konuşun:X Bey ile görüşecektim de ben değil ben X Bey ile görüşmek istiyorum ve emir kipiyle konuşun gerekliyse-sonuna lütfen,rica ediyorum gibi ifadeler ekleyerek emir ifadelerini kaba olmaktan kurtarırsınız.-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?