cool bayanlardan yardım istiyorum :(

nedense aynı sorun benimde başıma geliyor.
ilk gördüğüm kişiyle hatta telde konuştuğum kişiyle de senli - benli muhabbet edemem.
bence sorun bizim gibilerinde değil.
asıl sorun ne biliyormusunuz EĞİTİMSİZLİK!
her yanımız eğitimsiz, saygısız, hoş görüsüz insanlarla dolu...

Görüntüyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Yaşın zaten genç.Bir de minyon tipliysen daha da küçük duruyorsundur.Onla alakalıdır.Mesela kimse 18-20 yaşlarındaki genç kıza hanım diye hitap etmez.

Bu konuda en başarılı olanlardan biri de benim galiba. Küçüklüğümden beri hep hanımlı sizli konuşurlar benimle. Yurt dışında yaşarken de yeni tanıştığım insanlar Türkleri sıcakkanlı bilirdik ne kadar ciddisin derlerdi. Yürüyüşüm bile öyleymiş arkadaşlarım öyle der çok dik yürüyormuşum. Mesafeyi korumayı seviyorum. Samimi arkadaşlarım bile öyle kolay cıvıyamaz bana. Ama bütün bunlar yapıyla alakalı tabi ki yani zorlamıyorum kendimi ciddi olmalıyım diye. Ha şöyle de bir şey var aslolan insanların herkese sadece insan olduğu için saygı göstermesi gerektiğidir ancak ne yazık ki bu yok. Korkuluyorsan saygı duyuluyorsun ancak.

Ben yazdım sandım bir an
Aynı böyleyim ya ben de. Tanıdığım herkes "ilk gördüğümde, ne kibirli, ne soğuk kız. Yanına yaklaşılmaz bunun." gibi şeyler söylemiş arkamdan.
Ama işte tanışınca işler tam tersine dönüyor. Ne derlerse gülümseyip, kibarca karşılık verince, nasıl olsa alınmıyorum diye, her türlü lafı duyuyorum.

Aynen aynen valla bende öyleyim. Sonra bütün gece uykum kaçıyor neden böyle cevap vermedim keşke şunu deseydim diye. Fazla güler yüz ve sakin tavırlı davrandigimiz icin oluyor.

Ben de genelde fazla mesafeden şikayetçiyim... iş yerimde bile bendn sonra gelenler müdürler ile canımlığa terfi etmişken ben hala siz konumundayım:)

Bence kendine bir idol yaratmayarak başla işe. Victoria dediğin kadın bireysel olarak sokakta olsaydı kimse yüzüne bakmazdı onun. Ama o milyonların aşık olduğu bir adamın karısı. Bunu da çok güzel kullandı ve de kullanıyor. Kendine başlarını örnek olma. Beğendiğin yönleri olabilir ama onun yerinde olmak isteme kesinlikle. Rahatsız olduğun yerde tersleyebilirsin de satıcıları ben birkaç kere yapmıştım.

önemli olan ayarı tutturmak şekerim herşey dozunda olucak samimiyet de resmiyet de.insanlara karşı kibar ol tamam ama öyle kedi gibi de olma dik dur sen bayansın şöyle bir içeri girdiğinde herkes bir toparlansın yani minyon bile olsan heybetli bir yürüyüşün dik bir duruşun olsun ama bunun da ayarını kaçırma yoksa aman küçük dağları bu yarattı sanki tepkisine maruz kalırsın bu sefer de bir iki kaş çatma da işe yarayabilir küçük kızların öyle kuaförde canım senin ne vardı dediğinde de canım senin yaşın kaçtı de sinir olurum öyle lakayıt insana bunları da azıcık terslemek gerek

ben 22 yaşındayım duruşumda biraz sertlik vardır benim minyonum da nereye gitsem bir hanım tabiriyle karşılaşırım yani bunun yaşla alakası yok canım :)

tatlım sen de problem fln yok bütün problemo victoria da aldı beckham gibi kocayı doğurdu 5 6 tane hürrem gibi arka arkaya sanki ingiliz soyu bunlardan devam edecek bi elime geçirsem onu ahh ahh
şaka bir yana sesim ince demişşsin benim arkadaşım aynı dertten muzdaripti sigara içti kızcağız sesi kalınlaşsın diye

ben 22 yaşındayım duruşumda biraz sertlik vardır benim minyonum da nereye gitsem bir hanım tabiriyle karşılaşırım yani bunun yaşla alakası yok canım :)

Neyle alakalı sence.Konu sahibi kızımızda aynı yaşlarda minyon tipli.Bunun sert duruşla şununla bununla alakası yok.Kızımzda kapıdan sırıtarak girmiyordur,ya da sen öfkeli bir bakış fırlatmıyorsundur.Bu biraz yaşa bağlı görünüm,kişilerin alışkanlıklarıyla alakalı.Mesela ben 20 li yaşlarımın başında bana hanım diye seslenilmesini istemezdim.Kişiye göre değişir.Çalışma hayatımda da 20 li yaşlarını süre genç kızlarımıza hanım diye seslenmemişimdir.Bu onları kaale almadığımdan değil,yaş itibariyle daha küçük,daha kardeşim daha candan görmemden kaynaklanıyor.

işte konu sahibesi arkadaş biraz fazla cana yakın onla alakalı canım hanım diye seslenilmesi bir ortama ilk girişinde olur sonra tabiki gereken yerde canım cicim olursun mahkeme duvarı gibi dolaşsın demiyorum zaten :) biraz ters ve sert anladınız sanırım ifademi

Maalesef karşındaki insana insan gibi davrandığında karşılığı böyle oluyor. Ama tam tersi çalışan muamelesi yaptığında ise kibarlıktan kırılıyorlar. Kısaca insanlar insan muamelesinden anlamıyor. Ben her ne kadar sert dik gözüksem de iki kibar konuştu mu hemen senli benli oluyorlar. O yüzden insanlara hakettikleri gibi davranmaya özen gösteriyorum. Maalesef insanlar tatlı dil güler yüzden anlamıyor.

Mesela victoria beckham demişsin ya, kadının yüzünde aşırı bir kibir var bence. O bakışı yakaladığında asla senli benli olmazlar. :)

Olduğunuz gibi görünün, ardından zaten cool olacaksınızdır
Elbette garsondan bir şey isterken rica edeceksiniz, diğer türlüsü emir vermeye girer...
İnsanlarla kibar konuşmak bir eksiklik değildir hanımefendi..
Aksine.... Ne derler....
Ağaç ne kadar meyve verirse, dalı o kadar yere eğilir....

konusma tutumuzda bır sorun olabılır

Giyim önemli diyeceğim ama eminim ki giyiminde sorun yok.

Bence ilk bakışta duruş, bakış karşı tarafın sana nasıl davranmasını istediğinin ipuçlarını verir. Vücut dilini iyi kullanmalısın. Dik dur (öyle mecazi demiyorum), insanların gözünün içine bakmaktan çekinme, gerekirse karşı tarafı küçük imalarla uyar.

Mesela "canım ne istemiştin?" diyen bir çalışana: "canım mı?" diyerek bir bakış at. Eleman derdini anlar kendine çeki düzen verir.

Ben böyle şeylere takılmam ama insanlar nedense hep bana mesafeli davranır. :44: Aslında ben de samimiyeti severim. Üniv.de bir arkadaşım kendisine "canım" denmesinden hiç hoşlanmazdı. Oysa ben çok kullanırım; sevdiklerime, kanımın ısındıklarına o şekilde hitap ederim. Oysa o hep beni uyarır ismini kullandırırdı. İnsanlar bazen pek takıntılı oluyor. Maraş'ta da yukarı gülüm aşağı gülüm adamın adama bile gülüm dediğini bilirim Kelimelere takılmayın cümleler daha önemli

Valla burda canım ..sen..diyecez artık

Hangi birinize resmiyet takılalım,milyonlar var adeta

Ve burası samimiyet aradığımız,yani içimizi döktüğümüz yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…